Daar is-ie dan: de vernieuwde Christmaholic Kerstplanner!

2

Vorig jaar lanceerde ik samen met Babet van Oktoberdots mijn allereerste printable: de Christmaholic Kerstplanner! En natuurlijk hebben we dit jaar een vernieuwde variant voor je gemaakt. In deze blog lees je wat je allemaal in de Christmaholic Kerstplanner 2018 vindt en waar je hem kunt kopen. Ik hoop zo dat jullie de vernieuwde kerstplanner net zo leuk vinden als die van vorig jaar!

Wat is een kerstplanner eigenlijk?

Mocht je nu denken: ‘wat is in hemelsnaam een kerstplanner?’, ik leg het je graag even uit. In de UK, VS en Australië is het al jaren een bekend fenomeen. Je kunt daar kant-en-klare christmas planners kopen, maar ook online downloaden en dan zelf printen. Het leek me vorig jaar ontzettend leuk om ook eens een Nederlandstalige printable kerstplanner te maken.

En dat hebben we dan ook gedaan! Als je de planner hebt gekocht, krijg je een PDF die je kunt downloaden en zelf kunt uitprinten. Als je wil, kun je er een leuk boekje van maken zoals op de foto hierboven. Of je maakt er gaatjes in en gebruikt hem in je bestaande klapper, planner of agenda. De Christmaholic Kerstplanner 2018 is er in twee versies: een A4 en een A5-variant. Ze zijn beide te koop voor €6,49 per stuk in mijn Etsy shop!

Wat kun je plannen met de Christmaholic kerstplanner?

Dit jaar is de Christmaholic kerstplanner nóg uitgebreider geworden. Hij telt maar liefst 34 pagina’s aan kerstvoorpret. Je kunt er je kerstdiner mee plannen, je gourmetavond, je kerstcadeaus, je kerstversiering, je kerstkaarten. Er is een blad waarop je notities kunt schrijven, je kunt je kerstrecepten noteren, een lijstje met kerstbakideetjes maken en ga zo maar door. Heb je meerdere pagina’s nodig? Dan print je ze gewoon vaker uit. Easy peasy!

Nieuwe pagina’s in de kerstplanner

Tijd om de nieuwe pagina’s te onthullen! Natuurlijk hebben we een nieuwe cover gemaakt met 2018 erop in plaats van 2017. Ook hebben we de maandplannerbladen vervangen, zodat de datums allemaal kloppen. Daarnaast zijn er drie nieuwe pagina’s bij gekomen, die ik hieronder graag aan je laat zien. De eerste pagina is bedoeld om je kerstuitgaven te managen. Je kunt deze pagina diverse keren uitprinten, en zo voor elk onderdeel (cadeaus, eten, versiering) een apart budget bijhouden.

Kersttradities plannen

De tweede nieuwe pagina, is een kersttraditie-blad. Hier kun je opschrijven welke nieuwe tradities je wil beginnen. Ook kun je bijhouden welke bijzondere kerstgebeurtenissen en jaarlijks terugkerende tradities je dit jaar hebt mogen beleven. Door de sterretjes in te kleuren, ‘vink’ je de tradities als het ware af. We hebben er alvast een aantal suggesties opgezet, maar er is voldoende ruimte om de lijst aan te vullen met je eigen kersttradities en momenten.

kerstplanner 2018Dankbaarheidsdagboek

De derde en laatste nieuwe pagina, is een dankbaarheidsdagboek. Eigenlijk is dit mijn favoriete nieuwe blad. Je kunt er op bijhouden voor welke gebeurtenissen en momenten je extra dankbaar bent dit kerstseizoen. Ook deze pagina kun je meerdere keren uitprinten. Zo kun je bijvoorbeeld voor iedere maand (oktober, november en december) een apart dagboekje bijhouden. Of misschien zelfs wel voor iedere week. Heel leuk om later terug te lezen!

Kerstplanner update-pakket 2018

Heb je vorig jaar de Christmaholic kerstplanner gekocht? Dan heb je natuurlijk geen volledig nieuwe planner nodig. Je kunt de bladen van 2017 namelijk opnieuw uitprinten en weer hergebruiken! Speciaal voor jou hebben we ook een 2018 update-pakket gemaakt.

Daarin vind je alleen de nieuwe cover, de nieuwe maandbladen, vernieuwde kerstkaartenplanners (met 2018 als startjaar) en de drie nieuwe plannerpagina’s. Plus een extra notitieblad. Er is zowel een A4 als een A5 update-pakket beschikbaar! De update-pakketjes kosten slechts €2,48 en vind je natuurlijk ook in mijn Etsy shop.

Ga jij de Christmaholic Kerstplanner 2018 downloaden?

In mijn Etsy-shop vind je een overzicht van alle pagina’s die er in de planner zitten. Ik ben uiteraard suuuper benieuwd wat jullie van de nieuwe pagina’s vinden. Mocht je trouwens nog meer toffe kerstproducten van Babet van Oktoberdots willen zien, check dan haar kerstwebshop met cadeaupapier, kerstkaarten, stickers en nog veel meer! Heb jij de Christmaholic kerstplanner gekocht? Dan hoor ik natuurlijk ook heel graag wat je ervan vond. En laat het vooral ook weten als er nog pagina’s zijn die je mist! Dan nemen we dat heel graag mee voor de versie van volgend jaar… Happy Planning!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Supertof dat er nu een updatepakket is! Vorig jaar heb ik de A5-planner gekocht, maar doordat mijn moeder onverwachts half november overleed, heb ik er niet echt gebruik van kunnen maken. Mooi dat ik nu voor een klein bedrag de planner kan updaten, met de hoop dat ik deze dit jaar wel kan gebruiken. Bedankt!