I ♥ de kerstcollectie van Riverdale

9

Na ruim acht jaar schrijven over Kerst, verveelt het nog steeds geen moment. En hoewel ik al zoveel kerstballen, kerstbomen en sfeervol gedekte kersttafels heb gezien, krijg ik nog steeds regelmatig dat heerlijke nostalgische gevoel van binnen als ik foto’s van een prachtige nieuwe kerstcollectie zie. Je raadt het al… dat gebeurde me vandaag dus weer. Toen ik de foto’s van de Riverdale kerstcollectie 2018 zag. Wat een práchtige beelden! Vind je ook niet?

Riverdale kerstcollectie 2018

En wat was het lastig om een selectie te maken om te laten zien in deze blog. Ik vond de foto’s echt allemaal mooi.  Hoe kan het ook anders, de Riverdale kerstcollectie 2018 is geïnspireerd op drie verschillende drankjes. En ik hou van drankjes haha, it’s a match made in heaven. De drie stijlen heten ‘Champagne Chic, Perfect Port en Bright & Brandy. Die námen, echt helemaal mijn ding. Zal ik je ze laten zien? Laten we beginnen met een glaasje bubbels…

Champagne Chic: roze & goud

Champagne Chic is sprankelend, feestelijk, chic en sophisticated. Zachtroze zorgt voor een vriendelijke en vrouwelijke touch. En natuurlijk doet het meteen denken aan rosé champagne (althans, daar moest ik aan denken, maar misschien heb ik gewoon iets met bubbels haha). Van glasservies en servetten tot kerstballen en sfeerlichtjes.

Die prachtige zachtroze kleur komt – zowel in matte als shiny uitvoering – op de dinertafel en in de kerstboom terug. Een splash of gold (oftewel: de kleur van gewone champagne) maakt dit sprankelende thema helemaal af. Deze stijl is chique, vrouwelijk en sparkling. Hoe gaaf zijn die gouden en roségouden wijnglazen op de foto’s hieronder? Ik ben zó benieuwd hoe wijn of champagne smaakt als je het in zo’n donker glas drinkt. Zou het de smaak beïnvloeden? Only one way, to find out!

riverdale kerstcollectie 2018 riverdale kerstcollectie 2018 riverdale kerstcollectie 2018 Bright & Brandy: licht, natuurlijk en feestelijk

Het tweede thema, Bright & Brandy, is natuurlijk en rustig. Houten kandelaren, grove plaids en takken eucalyptus op tafel. Vrolijke gimmicks als een kersttrein onder de boom, traditionele kerstsokken voor aan de schouw en de kerstman horen bij deze gezellige stijl. De kleuren zijn ingetogen en natuurlijke materialen voeren de boventoon. Goud en zilver zorgen voor een feestelijke glans.

Als je goed kijkt, ontdek je hier en daar een sprankje donkergroen in de kleurenmix! Als die gebreide kerstsokken echt donkergroen zijn (dat lijkt althans zo op de foto, misschien is het wel donkergrijs), dan wil ik die zeker hebben. Past perfect bij mijn botanische kerstinrichting. En die hoge kandelaars met een ster erin zijn ook súper origineel. Ik vind dit een prachtig, stijlvol thema. Traditioneel, maar ook heel classy en helemaal van deze tijd. Wat vind jij ervan?

Perfect Port: donker en elegant

We sluiten het diner af met een kaasplankje en een glaasje 30 jaar oude port! Het derde en laatste thema heet namelijk Perfect Port. Het zal je niet verbazen dat de kleur port, één van de donkere trendy roodtinten van dit najaar, in dit thema centraal staat. Dit diepe rood wordt prachtig gecombineerd met zwart en een vleugje goud. Het effect is krachtig, donker en elegant.

Velvet kussens op elke dinerstoel, donkerrode rozen voor die extra chique touch, zwarte shiny en fluwelen rode kerstballen, fonkelende kandelaren. Sexy hoor! En wie is uitgenodigd voor een ‘Perfect Port Diner’ komt niet underdressed, zo zegt Riverdale. Dames in een elegante vrouwelijke jurk met zwarte clutch en shiny juwelen. Heren in pak of en tijdloze smoking. Let’s party until early hours!

Riverdale kerstcollectie 2018: wat vind jij ervan?

Ik kon láng niet alle prachtige foto’s uit deze serie laten zien in deze blog. Dan werd de blog gewoon too huge. Maar ik zal er op mijn Instagram story zeker nog een aantal delen. De Riverdale kerstcollectie 2018 ligt nu al in diverse tuincentra, soms in het woongedeelte, soms op de kerstafdeling. In de loop van oktober vind je de kerstcollectie in de (compleet vernieuwde) webshop van Riverdale zelf: RiverdaleNL.com. Natuurlijk ben ik ook weer super curious naar jouw mening. Word je er net zo vrolijk van als ik? En welk van de drie thema’s is jouw favoriet? Ik verklaar de comments hieronder voor geopend!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

9 reacties

 1. Monique Peters op

  O wow, pretty!!!
  De laatste vind ik echt prachtig, dat is zo’n beetje wat ik altijd heb.
  Maar de tweede trend is echt waar ik van hou met kerst. Gezellig, warm en samen zijn met kerst. Dat is wat die trend bij mij oproept.

 2. Wilma van der Veen op

  Ow moeilijk moeilijk. Maar ik kom dan toch weer uit op het rode. Het ligt ook aan mijn stemming hoe ik elk jaar de kleur kies. Het eerste vind ik erg mooi, is rustig en chic. Geeft rust en kalmte. Het rode geeft het warmtegevoel. Knus en gevoel van thuiskomen. Maar als ik druk ben in mijn hoofd is rood teveel. Dat combineer ik dan met goud. Vorig jaar had ik zilver en wit. Met name ook veel van riviera maison. Heb een aardige collectie kleuren opgebouwd in de loop der jaren maar de top 4 is rood, zilver, goud en wit. En elk jaar anders

 3. Carola Sekeris op

  Bright and brandy is toch wel favoriet hoor. Champagne chic is ook wel mooi, maar iets minder. Verder is het gewoon heerlijk om al die trends te bekijken.

 4. oh, die Bright & Brandy vind ik leuk!!! Die trein onder de boom is echt te schattig, maar de kleuren en sfeer zijn sowieso helemaal mijn ding :o)

 5. Alhoewel Bright & Brandy mijn favo is, lijken die champagneglazen van de eerste stijl me echt te prikkelen 🙂 Die moet ik eens irl gaan bewonderen binnenkort in Intratuin 😉