Søstrene Grene: uitgebreide kerstcollectie voor fijne prijsjes

13

Ken jij Søstrene Grene? Vorig jaar schreef ik voor het eerst over deze Deense winkel, die steeds meer vestigingen in Nederland opent. Het is een superleuke shop, waar je allerlei handige en mooie spulletjes kunt kopen voor in huis. Elke week liggen er wel weer nieuwe items in de winkel. En de Søstrene Grene kerstcollectie 2018 komt er ook aan!

Kerstcollectie Søstrene Grene 2018

Vanaf donderdag 25 oktober 2018 vind je de kerstitems van Søstrene Grene in de winkels. De kerstcollectie bestaat uit een mix van eigentijdse (lekker modern dus) en juist hele klassieke items. Dat alles natuurlijk in een pure Scandinavische stijl. En het allerfijnste is: de winkel is erg budgetproof. Kerstdecoraties heb je al vanaf €0,56 en de theepot die je later in deze blog zult tegenkomen, kost bijvoorbeeld maar €4,22.

Misschien wist je het nog niet, maar Søstrene Grene betekent ‘zusjes Grene’. Het verhaal van deze winkel gaat dan ook over de twee zusjes Anna en Clara. Voor hen draait het in de decembermaand vooral om het gelukkig maken van andere mensen. Het is een periode waarin liefde, gezelligheid en samenzijn centraal staan. En ook de zoektocht naar ‘Hygge’, dat heerlijke Deense woord dat symbool staat voor rust, je geborgen voelen en weer opladen. Vorig jaar schreven we een uitgebreide blog over Hygge met Kerst. Mocht je er meer over willen weten, lees die blog dan zeker eventjes!

Søstrene Grene kerstcollectie 2018Kerstsokken

Veel informatie over de kerstcollectie van Søstrene Grene stond er helaas niet in het persbericht, dus ik ga je vooral vertellen wat ik allemaal voor leuke spulletjes zie op de foto’s hieronder. En welke items ik zeker weten ga kopen wanneer de Søstrene Grene kerstcollectie 2018 in de winkels ligt.

Wat me als allereerste opviel op de persfoto’s, waren de mooie xmas stockings. Er zijn zelfs donkergroene (past helemaal in mijn stijltje voor dit jaar). Maar de rode en paarse vind ik ook erg mooi. Als ze er net zo leuk uitzien in het echt als op de foto, neem ik deze mee naar huis. Ook al heb ik geen haard waar ik ze boven kan hangen. De kerstsokken kosten €9,68 per stuk.

Søstrene Grene kerstcollectie 2018Kleurrijke kerstballen

Wat betreft kleuren gaat de collectie alle kanten op! Ik heb paarse ornamenten gezien, rode velvet kerstballen & vogeltjes (zó zacht). Ik heb groene kerstversiering gezien, maar ook lichtblauwe. Er zijn goudkleurige kerstballen, witte dennenappeltjes, zwarte ornamenten en ga zo maar door. Kortom; lekker divers en lekker kleurrijk.

Lichtgevende kerstversiering & kaarsenhouders

Waar Søstrene Grene altijd erg goed in is met Kerst, zijn de lichtgevende decoraties en bijzondere houders om waxinelichtjes in te doen. Dit jaar zijn er lichtgevende kerstballen in diverse vormen en maten. Er zijn kleine waxinelichthouders met kerstboompjes erop, of in de vorm van huisjes. En er is een mooie zwarte standaard die je kunt gebruiken voor je adventkaarsen. Het bakje in het midden kun je helemaal naar smaak decoreren. Leuk toch?

Kerstservies van Søstrene Grene

Aan tafel! Ik neus altijd het langste rond bij de afdeling koken en tafelen in de Søstrene Grene-winkel hier in Eindhoven. Het mooiste kerstservies van Søstrene Grene voor 2018 is wit met rood. De basis is wit en het lijkt wel alsof er met rood potlood ruiten op getekend zijn. Er is een theepot en er zijn diverse schalen. Alle items zijn er ook met een grijze streep in plaats van een rode. Ik vind het trouwens wel jammer dat er geen mokken en ontbijt- of dinerborden zijn om het kerstservies compleet te maken.

En heb je het goudkleurige bestek op de foto’s hieronder al gezien? Dat wil ik ook absoluut in het echt bewonderen. Past perfect bij mijn groen-met-gouden thema voor dit jaar. Ook met het donkere paars dat je veel ziet op de foto’s in deze blog, vind ik dat gouden bestek een hele goede mix. En de adventkaars op de foto’s hieronder vind ik ook zo leuk! Daar krijg ik meteen een nostalgisch gevoel van. Ik vrees alleen dat het voor mij niet zou werken, ik vergeet dat ding op tijd uit te blazen haha!

Søstrene Grene kerstcollectie 2018 Kerstbakken met Søstrene Grene

But wait, there’s more! Er zijn speciale kerstkoekjes-uitstekers, koekjesrollers en mooie kerstblikken waar je je zelfgebakken (of zelf gekochte) kerstbaksels in kunt bewaren. Het vierkante groene blik met de gouden kerstboompjes erop is mijn favoriet. En het grote ronde blik is ook geweldig. Hoe leuk is het om daar je eigen koekjes of taart in te doen, er een strik omheen te doen en dat als cadeautje mee te nemen naar een kerstborrel of kerstfeest?

Søstrene Grene kerstcollectie 2018 Inpakspulletjes voor Kerst

We sluiten af met… de inpakspulletjes. Let’s get wrappin’! Søstrene Grene heeft weinig typisch kerstcadeaupapier in rood en groen ofzo. Het rode met witte kerstboompjes komt er echter dit in de buurt! En verder is er allerlei inpakpapier met winterse dessins. Door de manier waarop ze de cadeautjes inpakken, met kerstornamenten als cadeaulabels, vind ik de pakjes er wel altijd super kerstig uitzien. Er is cadeaupapier in diverse kleuren, waaronder blauw, rood, paars en lichtgroen. Het donkergroene velvet lint staat op mijn boodschappenlijstje om in te slaan!

Wat vind jij van de Søstrene Grene kerstcollectie 2018?

En nu jij: heb je iets leuks gezien op de foto’s hieronder? Laat het me weten in een reactie helemaal onderaan deze blog! De Søstrene Grene kerstcollectie 2018 ligt dus per 25 oktober 2018 in de winkels. Wil je weten waar de dichtsbijzijnde vestiging is? Kijk dan even op de website van Søstrene Grene. Daar vind je trouwens ook superleuke kerstige DIY-ideetjes.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

13 reacties

 1. Monique van Breda op

  Ik ben verliefd op de waxinelampjes met de 2 staande kerstboompje er op! Hoe schattig!! Binnenkort maar eens naar Nijmegen om ze te scoren! (al blijft het zeker niet bij deze houders ben ik bang )

  Dank je wel Saskia!

 2. Een van de leukere winkels,ik kom hier regelmatig. Koektrommels moet ik hebben en inpakpapier…. zwarte kerstboom heb ik verleden jaar gekocht, zag er net wat anders uit maar superbleuk.

 3. ik vind dit een geweldige winkel. zag hem eigenlijk alleen als ik in Centro Oberhausen was.. hier in de buurt zit hij helaas niet..
  leuke spullen voor weinig geld.. i love it♥️♥️♥️

 4. Leuk weer om te zien wat er gaat komen, en het goudkleurig
  bestek is ook weer in, vind ik toch wel wat hebben.
  De kerstboomstandaard en de lichtjes, maar of ik er speciaal voor
  naar sostrene grene gaat weet ik nog niet.

 5. Ah wat een mooie dingen hebben ze weer! Die ronde koekblikken heb ik in het groen, van vorig jaar of het jaar daarvoor, maar ik wil ze ook wel in het rood/roze ze zijn handig voor alles (kaarsjes, bonnen, koekjes) en super cute dat inpakpapier is ook mooi!

 6. De lichtgevende kerstballen die op een foto aan een dennetak hangen, het gouden kerstbestek, de adventkaars gaan sowieso op mijn verlanglijstje. Ik kan op de foto niet goed zien of ze karaf nou inderdaad een kerstig printje heeft, maar zo ja, dan die ook! En dan te bedenken dat ik bijna nooit bij die winkel naar binnen ga. Maar nu ik dit weet, straks zeker wel.

 7. Weer heel veel leuke spulletjes gezien.Ziet er zo gezellig uit.In Maastricht is of komt heel binnenkort een winkel dus ik ben benieuwd!

 8. Monique Peters op

  Ik ben normaal gesproken niet zo van de Scandinavische kerststijl.
  Te minimalistisch voor mij, hihi!! Less is more is niet mijn kerststijl zeg maar!
  Maar hier zitten toch wel héél mooie dingen tussen. Ik vind die glazen verlichte dennenappels prachtig.

 9. Ik ben helemaal weg van de kaarsenstandaard voor de adventkaarsen! 25 oktober maar even markeren op mijn kalender…..Op naar Den Bosch!