Kerstsokken mogen dit jaar niet ontbreken

2

Samenwerking – Elk jaar lijkt de modewereld in steeds grotere mate betrokken te raken bij het vieren van kerst. Wie heeft er inmiddels geen foute kersttrui in de kledingkast hangen? Ook winkeletalages worden steeds vaker (en vroeger in het jaar) volgehangen met pyjama’s, colberts en mutsen met grappige kerstprints. Ook worden bekende designers steeds vaker gevraagd voor bijzondere kerstprojecten.

Zo huren befaamde winkel- en hotelketens, waaronder Harrods en Claridge’s, topontwerpers als Karl Lagerfeld en Dolce & Gabbana in om hun etalages en lobby’s in kerstsferen in te richten. Een mooi resultaat (en aandacht) gegarandeerd! Hierdoor zouden we bijna bijna de trendsetter van dit alles vergeten: De kerstsok.

Eén van de meest bekende kersttradities

En dat terwijl de kerstsok hoort bij de oude tradities van Kerst. Met name in de Verenigde Staten hangen kinderen al vele decennia hun kerstsokken op bij de open haard om in de ochtend verrast te worden met een cadeautje van de Kerstman. Kijk alleen maar naar de vele kerstfilms en in geen woonkamer zal een kerstsok ontbreken. Het ziet er tegelijkertijd leuk uit en is dus is ook nog eens leuke kerstdecoratie.

Ook bij volwassenen zijn de kerstsokken populair, maar dan gewoon om te dragen. Zelfs zakenmensen trekken rond kerst een paar kerstsokken aan. Tijdens de kerstborrels worden zelfs de kerstsokken, die onder de dure en chique maatpakken gedragen worden, onderling vergeleken en beoordeeld.

Kerstsokken nu ook bij Greetz

Speciaal om de kerstsok weer onder de aandacht te brengen, heeft Greetz voor deze hardwerkende mannen een collectie met kerstsokken gelanceerd. Zo kun je nu al sokken vinden van Happy Socks met vrolijke cartooneske prints van kerstbomen en met de bekende rood-witte zuurstokken. De collectie voor 2018 wordt in aanloop naar de Kerst nog verder uitgebreid.

Zoek je nog een leuk cadeau voor je man, vriend, broer of beste vriend. Koop kerstsokken! Ze vormen een leuk en klein, niet te duur en vooral grappig kerstgeschenk. En ook nog eens praktisch. Hippe, kleurrijke sokken zijn hartstikke in. De sokken zijn perfect om cadeau te doen, eventueel in combinatie met een van de honderden kerstkaarten die je ook bij Greetz op de website kunt vinden. Eventueel kan je zelfs een leuke foto van jullie zelf, de ontvanger of bijvoorbeeld je eigen gezin verwerken op een kaartje.

Dit artikel is in samenwerking met Greetz geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Will Langenberg op

    Wat leuk die Kerstsokken.
    Ga mijn kleinkinderen dit jaar ook een paar grappige Kerstsokken geven. Lekker dikke die warm zijn als ze in huis spelen.
    Leuk idee, dank je wel voor de tip, Saskia.

  2. Kerstsokken zitten steevast ieder jaar in mijn gifting list 🙂 Vorig jaar malle kerstsokken gekocht bij H&M voor mijn broer, beste vriend en mijn man. Ook dit jaar ben ik van plan een paar leuke kerstsokken te vinden voor mijn man. Ook heeft hij al 2 kersttruien gekregen en dit jaar zou ik graag ergens een leuke kerstpyjama vinden voor hem.