18 ideetjes voor prachtige kerstverlichting in huis

17

Vorige week schreef ik een blog over het versieren van je tuin, balkon en gevel met kerstverlichting. Daarop heb ik zulke leuke reacties gekregen. Hoog tijd voor een vervolg. Dit keer niet over buiten, maar binnen versieren. Want natúúrlijk kan kerstverlichting in je interieur niet ontbreken. Met kerstverlichting kun je zoveel meer doen dan puur je kerstboom versieren. Alleen al om die reden vind je in deze blog vele mooie foto’s, toffe ideetjes en dus heel veel inspiratie voor kerstverlichting binnen in huis!

Lichtgevende sterren neerzetten

Voordat we op de foto’s en tips in gaan, eerst nog even dit. Alle prachtige foto’s in deze blog komen trouwens van het Zweedse merk Konstsmide. De spulletjes van dit merk worden online o.a. verkocht op Bol.com, via Fonq en via Wehkamp. Maar ook in diverse tuincentra (zoalsde Avri in Dongen en Daniëls in Vlodrop) en andere winkels (als Hornbach en Bauhaus) kun je het vinden! Helaas weet ik niet welke producten uit deze blog waar te koop zijn, dus daarvoor zul je zelf even op zoek moeten gaan.

Dan is het tijd voor het eerste ideetje! We beginnen met de lichtgevende draadster. Je hebt tegenwoordig prachtige exemplaren die je kunt ophangen of makkelijk kunt neerzetten (compleet met voet). Ze nemen niet veel plek in en zijn super modern, door het slanke, ranke karakter. In feite is het niets meer dan verlicht ijzerdraad. Simpel, maar super sfeervol. En zowel leuk voor een modern als een meer klassiek interieur. Ik vind ze prachtig. Jij?

Elektrische kaarsen voor op tafel

Je hebt ze vast wel eens gezien in het tuincentrum; fake kaarsen. Of beter gezegd; kaarsen met een elektrisch vlammetje. Deze kaarsen zijn 100% brandveilig. Perfect dus voor als er kinderen of huisdieren in het spel zijn. En het is niet zo erg als je ze vergeet uit te doen.Je kunt ze neerzetten op een kastje of tafeltje. Ze zijn ook perfect om te gebruiken bij het dekken van de tafel met het kerstdiner. Of wat dacht je van met gourmetten! Geen risico op mouwen die in de fik vliegen door echte kaarsjes op tafel. De ‘nep’kaarsen zijn er de afgelopen jaren ook steeds echter gaan uitzien, vind ik.

De tafel dekken met kerstlichtjes

Over het dekken van de kersttafel gesproken; naast kaarsjes, kun je heel goed kerstverlichting gebruiken om je tafel te versieren. Wat dacht je van een ‘tafelloper’ in de vorm van kerstlampjes? Ook een kerststuk versierd met kerstlampjes doet het goed. Ideetje van Sas: koop van die minilichtjes op batterijen en versier er ieder bord mee. Als de gasten binnenkomen, sprankelt het bord ze tegemoet. Als je daar geen honger van krijgt!

Een ster voor het raam

Konstsmide is een Zweeds merk, en dat zie je ook wel aan de collectie. Geen enkel Zweeds huis durft tijdens de kerstperiode zonder papieren kerstster (adventsstjärna) voor het raam gezien te worden. Misschien heb je ze wel eens gespot bij de IKEA of in het tuincentrum? Ik vind ze altijd erg gezellig. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, groot en klein. En ook in diverse kleuren en printjes. Voor ieder wat wils dus.

Kerstkransen op de muur of deur

Verlichte kerstkransen, ik hou ervan. Ze geven zoveel sfeer! Je kunt ze ophangen aan de deur, aan een muur of voor het raam. De combinatie van het groen en het licht zorgt voor instant kerstgevoel. Overdag zie je de lichtjes niet goed, maar dan doet het groene juist haar werk. En ‘s avonds geldt precies het tegenovergestelde. Heb jij kerstkransen in huis? En versier je ze met lichtjes? Er zijn dus ook kerstkransen verkrijgbaar waar de lampjes al in zitten. Hoef je helemaal niets meer te doen!

Echt lijkende kaarsjes in de boom

Helemaal hip voor in de kerstboom zijn tegenwoordig de strengen met clusterverlichting. Maar wat nou als je niet van modern, maar juist van klassiek en traditioneel houdt? Dan is het ‘echt lijkende kerstboomkaarsje’ de perfecte oplossing. Ze zijn er in diverse soorten en maten. Slank en strak, of dik en met een soort ‘druipkaarseffect’. Het is maar net wat je mooi vindt. Tijdens Christmasworld in Frankfurt zagen we op de stand bij Konstsmide zelfs dat er ‘draadloze’ kaarsjes voor in de kerstboom zijn. Bekijk het filmpje maar eens, Arvid probeert ze daar uit.

Een lichtgevende boom in huis

Een kerstboom in huis, niet iedereen heeft er ruimte voor. Of misschien wil je wel meer dan 1 boom en ben je op zoek naar een origineel alternatief? Wist je dat er allerlei verschillende lichtgevende bomen zijn? Hieronder op de foto zie je bijvoorbeeld een soort witte ‘berk’ met lampjes aan de uiteinden van de takken. En hoe tof is de boom van lampjes met de ster bovenin? Als dat niet uniek is, weet ik het ook niet meer.

Een liggende kerstkrans

En kerstkrans met verlichting kun je ophangen, maar je kunt hem ook neerleggen! In het midden kun je dan een tafereeltje maken van decoraties. Of je zet er bijvoorbeeld (elektrische) kaarsen in. De kerstkrans zelf kun je ook weer omwikkelen met sfeervolle draadverlichting. Gebruik bijvoorbeeld een groene kerstkrans, een krans met rode besjes of een krans van riet, zoals op de foto hieronder. Leuk, toch?

Zweedse kaarsenboog

En dan een andere Scandinavische topper; de kaarsenboog. Ik beloof je; je zult in Zweden geen enkel raam tegenkomen zonder kaarsenboog ervoor. Deze kaarsenboog heeft ongeveer dezelfde betekenis als onze adventskaarsen. Maar in plaats van één tegelijk, steek je deze kaarsen allemaal tegelijk aan. Door de stekker in het stopcontact te doen, haha.

De elektrische kaarsenboog is er in allerlei soorten en maten. De meest traditionele bevat 7 kaarsen. Maar ze zijn er ook met 5, 9 of zelfs 11 kunstige kaarsen. Als het maar oneven is! Mocht je niet van een boog houden, ze zijn er ook met de kaarsen op een rijtje horizontaal naast elkaar. Is zo’n Zweedse kaarsenboog iets voor jou?

Kerstverlichting binnen: nog een paar mooie foto’s

En omdat ik nog zoveel mooie foto’s had van kerstverlichting binnen in huis, die ik jullie simpelweg niet wilde onthouden, vind je hieronder nog een paar schitterende plaatjes ter inspiratie. Natuurlijk zet niemand zijn woonkamer of keuken zó vol met kerstlampjes als op deze foto’s (of ja, misschien jij wel haha, maar dan ben je wel een uitzondering denk ik). Maar jongens, jongens, jongens.. wat een sfeertje is het zo zeg, vind je ook niet? Ik ben benieuwd of jullie kerstverlichting kunnen spotten op deze foto’s die je nog nooit eerder hebt gezien. Voor mij was de grote boog en het hartvormige licht nieuw.

Wat doe jij met kerstverlichting binnen in huis?

Zooo, dat was me een hoop licht in de duisternis! Ik hoor heel graag of je inspiratie hebt opgedaan. Natuurlijk kun je ook gewoon kerstlichtjes in een vaas doen. Of verwerken in een kerststukje. Er zijn nog zoveel meer leuke dingen om te doen met kerstverlichting binnen in je huis. Mocht je gave ideetjes hebben opgedaan of misschien zelf nog wel een leuke suggestie hebben (iets creatiefs om te doen met kerstlampjes bijvoorbeeld), laat je het me dan weten in een reactie onderaan deze pagina? Alvast bedankt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

17 reacties

 1. wauw wat zitten hier gezellige verlichting bij zeg.
  Die sterren allemaal bijelkaar hangen super idee.
  Nog maar even wat meer kerststerren gaan maken en dan aan de rail hangen voor het raam

 2. De witte kerststerren vind ik super. Ik versier de héle kamer met lichtjes, Voor de ramen, op de tafels, op de schouw, aan de muren..Er hoeft geen “normale”lamp meer aan haha.
  Ben nu al bezig.

 3. Marjolein Beurskens op

  Het ziet er prachtig uit!! Ik heb bij Tuincentrum Coppelmans hele leuke lampjes gekocht voor in een wijnfles, de batterijhouder is in de vorm van een kurk. Ik zet twee wijnflessen gevuld met deze lampjes voor mijn keukenraam. Lijkt me heel gezellig! Ik versier elk jaar een eetkamerstoel (die even verplaats moet worden voor de kerstboom) met lampjes en kerstknuffels.

 4. Mooie foto’s laat je weer zien deze keer.
  Wij hebben een open trap in de kamer en ik maak er elk jaar een groenslinger met lichtjes aan vast.
  Zo ook op de schouw een groenslinger met lichtjes misschien een idee voor iemand anders.

 5. Super leuk dat de – vaak papieren – kerststerren weer in opkomst zijn! Ziet er heel gezellig en knus uit allemaal!
  Vooral de kerstverlichting voor op balkon is heel erg leuk!
  Mijn hele huis staat vol lantaarntjes die ik overal op de kop getikt heb, vooral in tweedehands zaken. Dat ziet er ook altijd heel gezellig uit en de elektrische lampen kunnen voorlopig uit.. Nu straks nog een dik pak sneeuw dan is het plaatje compleet….

 6. Karin de Goede op

  Hey Saskia, wat een genot weer om te lezen, dank je wel!
  Wat ik zelf ook doe is een snoer klusterverlichting over mijn kast draperen, een guirlande met lichtjes boven het raam en een snoer verlichting om de trapleuning naar boven.
  Ik kijk uit naar je volgende blog en prachtige foto’s!
  Karin

 7. Die draadsterren, geweldig! Maar best wel prijzig, als je een mooi groepje bij elkaar wilt.
  Die ga ik dus zelf maken van een stukje hout, een ijzeren stangetje en dan deze sterren er op bevestigen (lassen). Als laatste lichtjes bevestigen et voila!
  Een stuk goedkoper dan ze aanschaffen en natuurlijk veel leuker om te doen! .

  Voor mede-knutselaars: Ik heb draadsterren gevonden op: http://nl.opitec.com/opitec-web/c/zz/cID/c3I6ZHJhYWRzdGVyMg==/searchResult.jsf

 8. Wat leuk om te zien dat de “echte”kaarsjes voor in de boom weer terugkomen en wat zou ik die graag in mijn bomen doen. Maar voor een boom van 2,10m heb je heel wat nodig dus benieuwd hoe lang die dnoeten zijn

 9. Leuke blog weer!
  Ik heb meestal wel guirlandes met lampjes
  Die ik rond het raam hang.
  En kerststukjes of windlichten versier ik ermee, supergezellig!

 10. Wat een mooie tafereeltjes!! De grote witte kerstster aan het raam hebben wij al sinds vorig jaar aangeschaft. Het idee om kleine lichtjes in de tafelschikking/borden te verwerken vind ik een super idee 🙂 Hier hebben wij ook kleine snoertjes van fijne ledlampjes op batterijen gestoken in onze grote houten lantaarns die in de gang staan, geeft ook een mooi effect. Verder zijn er alleen nog lampjes in onze 3 kerstbomen doorheen het huis & losse lampjes aan het keukenraam. En natuurlijk een heleboel kaarsjes overal! Vandaag net een heel gezellige gekocht bij Intratuin, even fotootje toevoegen 🙂

 11. Monique Peters op

  Ik hou van lichtjes…
  Mijn man heeft een paar jaar geleden 2 sterren op een voet gemaakt met gaatjes erin geboord en daar lampies in gestoken.
  Ze zijn nu nog blank hout, maar ik denk dat ik ze dit jaar wit wil verven.

 12. weer veel ideeën opgedaan. hierbij het project waar ik nu mee bezig ben. ik ben gek op lichtjes eigenlijk het hele jaar door. ik ben altijd opzoek naar trends en probeer die dan in mijn haakwerk te gebruiken.