Deze kerstfilms draaien binnenkort in de bioscoop

15

Kerstfilms! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ieder jaar in oktober maak ik weer een lijstje van films die ik wil gaan zien. En we hebben dit jaar mazzel hoor; er komen te gekke kerstfilms in de bioscoop! De leukste vijf heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet. Sommige zijn échte kerstfilms, andere films passen gewoon helemaal in de kerstgedachte en wintersfeer. Maar stuk voor stuk zijn ze de moeite van het kijken waard. De leukste kerstfilms 2018? Die vind je hieronder!

1. The Nutcracker & the Four Realms

We beginnen met een klassieker; The Nutcracker & The Four Realms. Als je de trailer van deze Disney-film ziet, dan krijg je meteen een kerstgevoel. Alleen al door dat beroemde liedje, de dans van de Suikerfee. En dan de kerstbomen, de tinnen soldaatjes, het witte besneeuwde landschap. Het voelt voor mij als een kruising tussen Narnia, Alice in Wonderland en het traditionele ballet. Want ja, er zitten ook balletscenes in. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Mackenzie Foy, Morgan Freeman, Keira Knightley en Helen Mirren.

Het verhaal gaat ongeveer zo; alles wat Clara wil is een sleutel – een unieke sleutel die een doos ontgrendelt met een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van haar peetvader Drosselmeyer, leidt haar naar de felbegeerde sleutel. Die daarop deze plots verandert in een vreemde en mysterieuze wereld. Hier ontmoet Clara soldaat Phillip, een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: het Land van Sneeuwvlokken, het Land van Bloemen en het Land van Snoepgoed.

Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Moeder Ginger, om hier de sleutel van Clara te vinden en hopelijk de harmonie terug te brengen in de nu zo wankelende Koninkrijken. Klinkt goed toch? Deze film ga ik zeker zien! Vanaf 1 november 2018 te zien in de bioscoop.

2. All you need is love

Het is voor Robert en mij vaste prik op kerstavond; we kijken de All You Need is Love kerstspecial op de bank. In kersttrui. Met kaasfondue, cider en cadeautjes. En heel veel tissues. Een heerlijke traditie (en ik hoop stiekem dat ze dit jaar weer naar een sneeuwrijke locatie gaan)! Anyway, vanaf eind november draait er dus ook een heuse All You Need-film in de bios! Een kerstfilm, wel te verstaan. Er worden natuuuurlijk allerlei verliefde koppels gevolgd in de film.

Fedja van Huêt kruipt in de huid van presentator Robert ten Brink. En dat doet-ie super goed, check de trailer hieronder maar! In tegenstelling tot Robert, waar we al jaren op kunnen rekenen, peert Fedja hem voor de Kerst en stapt ie op het vliegtuig naar de Schotse Hooglanden. Terwijl Kerstmis en dus de alom bekende kerstspecial (die we met z’n allen ieder jaar kijken) steeds dichterbij komt. Oh no! Kan het populaire tv-programma eigenlijk nog wel doorgaan zonder Dr. Love himself? Vanaf 6 december 2018 in de bioscoop.

3. Mary Poppins Returns

Oh Mary, she’s back! Met haar Queen Elizabeth-accent en al. Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe musical Mary Poppins Returns. In dit vervolg schiet Mary Poppins de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Emily Blunt schittert als Mary Poppins, de perfecte super nanny die van elke simpele taak een onvergetelijk, fantastisch avontuur maakt.

Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda, is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt. Mary Poppins is niet echt een kerstfilm per sé. Maar oooh, wat een heerlijk nostalgisch gevoel krijg ik alleen al van de trailer. Die is gewoon magisch! Dus ja, ik vind dat deze film echt in dit rijtje met kerstfilms thuishoort. Mary Poppins Returns draait vanaf 19 december in de bioscoop in de Nederlands gesproken en originele versie.

4. The Grinch

De Grinch, wie kent ‘m niet. Ook voor hem is plek in het kerstverhaal. En er is een nieuwe animatiefilm op komst, met dat vreselijke groene kerstmonster in de hoofdrol. De Grinch is de achtste animatiefilm van Illumination en Universal Pictures, de makers van o.a. de Despicable Me films, Minions en Sing. Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss vertelt over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou, die juist dol is op kerst.

Dit herkenbare verhaal over de magie van Kerst is zowel grappig en hartverwarmend als een visueel feestje. In de originele versie met de stem van Benedict Cumberbatch als The Grinch (love it!). Maar natuurlijk is er ook een Nederlandstalige versie te zien. Vanaf 29 november 2018 in de bioscoop, zowel in Nederlands gesproken als originele versie.

5. Fantastic Beasts: the crimes of Grindelwald

En we sluiten af met een andere film, die niet echt een kerstfilm is, maar toch dat zelfde gevoel oproept: het tweede deel in de Fantastic Beasts-serie. Net als alle andere films in de Harry Potter-reeks vind ik ze heerlijk winters en sprookjesachtig. Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar hij ontsnapt uit de gevangenis.

Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen. Hij wil tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen. Hij is zich echter niet bewust van de gevaren die voor hem liggen… Vanaf 14 november in de bioscoop.

Kerstfilms 2018 in de bioscoop: welke ga jij kijken?

En, zit er een kerstfilm bij die jij wil gaan zien dit jaar? Of mis je misschien nog een leuke nieuwe kerstfilm in het rijtje, die ik onverhoopt ben vergeten? Laat het me weten in de reacties hieronder. Ik ben erg benieuwd! Voor mij staan in ieder geval The Nutcracker, Fantastic Beasts en Mary Poppins op de kijklijst. Heb er nu al zin in! Popcorn op schoot, schouder aan schouder met mijn lief. Laat het bioscoopseizoen maar beginnen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

 1. De eerste 3 films van je lijstje sowieso! Heerlijk! En hoe fijn: 2 Disney films in de kersttijd! Ik kan niet wachten 😉

 2. 1,3,4 en 5 lIjken me ontzettend leuk. Heb niet zoveel met all you need is love. Dus die film sla ik over.

  Ben ook benieuwd naar wat er op netflix komt met nieuwe kerstfilms

 3. Welke ik ga kijken nou in ieder geval the crimes of Grindelwald en The Nuthcracker. Al zou ik All you need is love en Mary Poppins ook wel willen zien maar ik krijg hier niemand voor mee hier thuis en alleen gaan vind ik saai.

 4. Er komt ook een leuke nieuwe film op Netflix. The Christmas Chronicles. Heb weer volop zin in die mooie sfeervolle films.. bedankt voor de tips

 5. Ik wil ze allemaal zien behalve the Grinch, daar vind ik de originele met Jim Carrey te leuk voor.
  Nu nog slachtoffers vinden die met me meewillen… ;o)

 6. Als Disney-fan ga ik absoluut The Nutcracker en Mary Poppins returns kijken! 🙂 Maar kijk ook uit naar alle kerstfilms van Netflix!

 7. Sowieso The Nutcracker, Mary Poppins en Fantastic Beasts! Ik weet nog niet zeker of ik The Grinch ga kijken. Ik ben zo gewend aan de film met Jim Carrey dat ik bang ben dat deze misschien tegen gaat vallen…

  Welke ik ook zeker ga kijken is Becoming Astrid. Deze film gaat over het leven van Astrid Lindgren en aangezien ik ben opgegroeid met Pippi Langkous en de gebroeders Leeuwenhart lijkt deze film me de moeite waard 🙂

  • Ik ga ze allemaal kijken , verheug me er nu al op , ik ben gek op (kerst) films , gelukkig heb ik een abonnement bij pathé bioscoop Persoon

 8. Monique Peters op

  De dans van de Suikerfee is de ringtone van mijn telefoon, dus tja…. De Nutcracker staat heel hoog op mijn lijstje natuurlijk!
  En de Grinch wil ik heel graag heen met mijn jongste dochter. Ze is 9 een net zo gek van kerst als ik!
  En Fantastic Beasts ga ik zeker weten heen! Met mijn oudste dochter van 14. We hebben de eerste film ook samen in de bios gezien, dus dit gaat zeker door!!

 9. Films 1,3 en 4 heb ik al genoteerd staan op pathé.
  Echt zo gaaf, en helemaal in mijn straatje.

  Is er igg ook een lijst van kerstfilms op netflix?

  • Ja ik wacht op de laatste informatie over welke nieuwe films er op Netflix komen en of ze ook allemaal in NL komen (want daar is nog niet veel over duidelijk) en dan maak ik een nieuwe lijst!

 10. The Nutcracker en The Grinch (voor mij ook Fantastic Beasts) staan hier op het verlanglijstje. The Nutcracker hebben wij in ieder geval al van het Nationaal Ballet gezien. Echt prachtig. Een aanrader, Ook vanwege het prachtige decor van Toer van Schayk. Wie weet is het volgend jaar weer eens te zien. Bij middagvoorstellingen is er ook vaak uitleg van het verhaal. Vorig jaar dook de notenkraker al voorzichtig her een der als kerstversiering op. Ja, “toevallig” heeft Build a Bear nu ook een Disney Nutcracker kledinglijn voor de knuffeldieren! Kerst barst dit jaar echt in optima forma los!

 11. Vandaag had ik een dagje Eindhoven gepland ; ik zag dat the Nutcracker in de Pathé vanmorgen draaide, dus dat was een té mooie gelegenheid. De film was in 3D, had ik nog nooit gezien, maar ja, waarom ook niet? Het was echt fantastisch! Natuurlijk is de film suikerzoet, over the top, maar WAT DAN NOG? Ik heb enorm genoten, zo’n geweldige vormgeving, het is zo mooi allemaal. Mijn favoriet: de beginscènes, in het huis van de drie kinderen met hun vader en het feest bij oom Drosselmayer. De 3D effecten maken het nog vele malen mooier natuurlijk, zo bijzonder als Clara door een raam staat te kijken en op een tak naast haar zit een uil, die met zijn kop draait. Een piepklein detail natuurlijk, maar zo perfect! Echt een aanrader dus. Na afloop heb ik nog haakgaren gekocht (ik heb een patroon voor een eierwarmer in de vorm van een kerstboom!!), pepernoten bij de pepernotenfabriek, een warme winterpyjama en Sinterklaasthee. Het was weer heerlijk.