WIN! Met het hele gezin naar The Christmas Show

190

My o my wat heb ik weer een leuke winactie voor jullie! De afgelopen weken kon je steeds een geweldig prijzenpakket vol toffe kerstproducten winnen. Maar deze week heb ik iets héél anders. Ik mag namelijk kaartjes weggeven voor The Christmas Show in de Ziggo Dome. Hoe gaaf is dat? Lees gauw verder om te ontdekken wat je precies kunt winnen en hoe je kans maakt.

The Christmas Show

Eerst vertel ik je natuurlijk graag iets over The Christmas Show. Net als de afgelopen drie jaar vormt de Ziggo Dome in Amsterdam rond Kerst 2018 het adembenemende decor voor The Christmas Show: het allermooiste kerstfeest van het jaar voor het hele gezin! Jong en oud genieten van een voorstelling met pure kerstmagie, vol glitter, glamour, visueel spektakel, alle kersthits je maar kunt bedenken én natuurlijk een indrukwekkende sterrencast. Kaartjes voor The Christmas Show 2018 koop je hier.

Assepoester en het Kerstbal

Elk jaar komt The Christmas Show met een compleet nieuwe voorstelling: dit jaar is dat Assepoester en het Kerstbal, een kerstige bewerking van een van ’s werelds meest bekende sprookjes. Het verhaal wordt verteld door Carlo Boszhard. In een mooi kasteel hier ver vandaan staat prins Noah (Buddy Vedder) aan begin van zijn 21 e levensjaar. De wet schrijft voor dat de prins zijn bruid vóór deze bijzondere verjaardag moet vinden. Zijn vader – de koning – organiseert elk jaar een magisch Kerstbal om dat te realiseren.

Ergens in het land woont een prachtig meisje: Assepoester. Het leven van Assepoester (Celinde Schoenmaker) wordt beheerst door haar boze stiefmoeder (Fred van Leer) en zo mogelijk nog bozere stiefzussen (Pip Pellens en Esmée van Kampen). Zij verbieden Assepoester om naar het Kerstbal te gaan, maar gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek: van de Goede Fee (Berget Lewis) en de enige echte Kerstman. Maar om klokslag 12 uur wordt de magie verbroken en vlucht Assepoester het kasteel uit, waarbij zij haar muiltje verliest. Zal het Prins Noah lukken om haar te vinden?

Wat kun je winnen?

Klinkt dat niet als een geweldig uitje voor de hele familie in de kerstvakantie? En daar komt-ie; ik mag maar liefst twee gezinnen heel erg blij maken met een bezoekje aan deze spectaculaire show. Als je wint, kun je met het hele gezin (maximaal 5 personen) naar The Christmas Show op zaterdag 22 december om 11:00 uur of op zondag 23 december om 15:30. Net wat jou het beste uitkomt. Hoe tof is dát?

Om kans te maken op deze prijs vraag ik je hieronder een reactie achter te laten (dus niet op Facebook of op Instagram). Vertel me wat jij het mooiste sprookje of kerstverhaal vindt en waarom! Je kunt meedoen van woensdag 24 oktober t/m woensdag 31 oktober. Daarna worden de reacties gesloten en ontvangen de winnaars via e-mail bericht. Om kans te maken op deze prijs moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in Nederland of België wonen. De overige voorwaarden, lees je hier. Ik wens jullie heel veel succes allemaal!!

UPDATE: Deze winactie is afgelopen. De winnaars zijn Francine Rutten en Marloes van der Graaf. Zij hebben inmiddels via e-mail bericht ontvangen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

190 reacties

 1. Voor mij blijft het meisje met de zwavelstokjes favoriet sprookje. Vond het verhaal als kind al zo indrukwekkend en verdrietig. Leefde helemaal mee met het meisje, helemaal alleen en in de kou, terwijl de andere mensen lekker warm en gezellig binnen zitten.

 2. Mendy Bruggink op

  Mijn lievelings kerst verhaal is the Grinch. Omdat je ziet dat hij doet alsof hij kerst haat maar diep in zijn hart wil hij ook graag warmte en liefde zoals met de kerstdagen vaak is. Daarom vind ik het ook belangrijk dat iedereen een warme en leuke kerst heeft

 3. Wij hebben ons eigen sprookje en die gaat in het nieuwe jaar uitkomen. Afgelopen jaar was er veel verdriet, pijn en ellende. Alsof de hele wereld instortte. Maar we krabbelen eruit. Langzaam, maar we komen er wel. Ik begin aan mijn 2.0 nou ja eigenlijk 4.0 maar dan wordt het verhaal te lang. Mijn zoon heeft zichzelf “hervonden” en mijn dochter gaat voor haar droombaan naar het buitenland. Dachten we het dat het nooit meer goed zou komen….ons sprookje wordt waarheid. Dreams come true! En we sluiten het jaar dus graag af met deze prijs 🙂 Merry Christmas everyone

 4. Wat een leuke actie, lijkt me fantastisch om hier heen te gaan! Mijn lievelingssprookje van jongs af aan is ook een kerstsprookje. Honderden keren voorgelezen door mijn ouders toen ik nog een uk was en later door mijzelf keer op keer gelezen. Ik heb het over “Het meisje met de zwavelstokjes” van Andersen. Zooo mooi en verdrietig en vooral ontroerend, maar in een woord prachtig !

 5. Wij zijn gek op alle sprookjes onze traditie is om ieder jaar rond de kerst naar Disneyland te gaan daar nemen wij dan 1 kerstbal mee. Het is daar prachtig in de winter zeker als het ook nog sneeuwt helaas konden wij de afgelopen 2 jaar niet door medische en financiële redenen, dus zo’n kerstachtige sprookjes show zou echt een droom zijn dan kunnen wij toch onze traditie een beetje oppakken.

 6. Will Langenberg op

  Wij hebben zo ons eigen sprookje beleefd , ongeveer 40 jaar geleden. Ons mooiste sprookje was natuurlijk het adopteren van een kindje, omdat wij zelf geen kinderen konden krijgen.
  En dat sprookje is werkelijkheid geworden, want we hebben twee lieve kinderen in ons gezin opgenomen, die ons later verblijd hebben met vijf kleinkinderen. Een mooier sprookje kun je toch niet beleven.

  Graag zou ik mee doen om naar deze fantastisch mooie Christmas Show te gaan. Een heel mooi begin van het Kerstfeest.

  Ik volg Bloglovin en waag graag een kansje.

 7. Mijn favoriete sprookje was als kind Assepoester, het leek mij zo romantisch dat de prins met het glazen muiltje langskwam…. en de fee die hielp met de koets, met de muizen etc.
  bij mijn dochter koos ik voor Doornroosje, op haar bed staat Sleeping Beauty, met de toverfeeen erop geverfd.
  vind beide ‘oude’ sprookjes erg leuk! Samen met dochter 20 maal Frozen gekeken, zoiets spreekt ons ook aan, Rapunzel… in de nieuwe disney vorm ook erg leuk! Maar de ouderwetse Assepoester blijft mooi!

 8. Francine Rutten op

  Het mooiste sprookje vind ik het meisje met de zwavelstokjes! Vond ik vroeger zo’n zielig verhaal, moest er altijd van huilen. Dat het kind op oudejaarsavond op blote voetjes door de sneeuw moest lopen zwavelstokjes te verkopen.
  Assepoester is uiteraard ook een van mijn favorieten! Magisch, dat bal met die prachtige baljurken en dat glazen schoentje ! Prachtig!
  Lijkt me machtig om dit sprookje live te zien in Ziggo Dome. Dus dat wordt duimen!

 9. Kerstverhaal? Of Kerstfilm want dat is ook eerst geschreven en dan verfilmpt1.

  Home Alone 2 ( In NewYork) vind ik nog steeds ontroerend want een familie hoort bij elkaar te zijn met kerst!

  Als Kevin dan op Rockefeller Center bij die supergrote kerstboom staat en wenst dat zijn moeder bij hem is, en ze even laten aan komt rennen, dan vloeien bij mij de traantjes al. Supermooi!

 10. Graag wil ik ook een poging wagen om kaartjes voor de show te winnen. Lijkt me geweldig zo’n mooi kerstverhaal.
  Mijn favoriete sprookje is en blijft , het meisje met de zwavelstokjes. Zo’n mooi en ontroerend verhaal.
  Ik had altijd intens medelijden met het meisje.

  Vele warme groeten Leonie

 11. Superleuk om dit te winnen met ons gezin! Wij kijken graag naar de films van Disney. Mijn dochter vindt vooral het kerstverhaal van Belle en het beest erg leuk. Mooi om te zien hoe de mooie Belle het hart van het grote, lelijke beest kan laten smelten en het hele kasteel kerst viert!

 12. Ingrid Veltkamp op

  Wat zou dat een geweldig cadeau zijn!!!! Met het hele gezin naar de Kersshow!!!!
  De verrassing van het jaar!!!

 13. Het verhaal van Dickens /Scrooge blijft toch wel het ultieme kerstverhaal dat jaarlijks terug te zien is op de tv. Ook de boeken met dit verhaal blijven in de kerstperiode favoriet!
  Echt iets om heerlijk van te genieten met een wijze les erin verstopt!

  • In Denemarken, bij het bankje van Anderssen ( natuurgebied Himmelgebjergt) werden we spontaan door wildvreemde mensen geholpen toen ons zoontje plotseling flink ziek werd. Een gebeurtenis waar geen sprookje tegen op kan!!

 14. Mijn favoriete sprookje is ”het meisje met de zwavelstokjes”. Ons hele gezin is gek op kerst en alles dat ermee te maken heeft. Over dit spektakel hebben we al zoveel gehoord en gelezen dat we het graag zelf eens willen meemaken dit jaar ♥.

 15. Marieke van Ommeren op

  Wat een mooie prijs. Één van mijn favoriete kerstverhalen is the Grinch. Als ik deze prijs win dan neem ik mijn broer met zijn vrouw en 2 kinderen mee.

 16. Jacqueline Hildenbrant op

  Geen kerst zonder A Christmas Carol! Het liefst zoveel mogelijk!
  Van een zeer norse Scrooge tot een kleine Tiny Tim, ze zijn me allemaal dierbaar!

 17. Kirsten de Hooge op

  Mijn favoriete sprookje blijft toch wel de Bremer Stadsmuzikanten. Op het kleine meisje dat ik destijds was, zou je verwachten dat ‘Assepoester, Sneeuwwitje’ of ‘Doornroosje’ het meeste indruk zou maken. Maar de prachtige boodschap in de Bremer Stadsmuzikanten is mij mijn hele leven bijgebleven. “Samen sta je sterk”! Ookal ben je misschien kleiner, minder slim, minder sterk, minder welvarend of wat dan ook dan een ander.. samen kan je de hele wereld aan! En dat is de mooiste, sterkste en meest waardevolle boodschap die ik ooit uit een sprookje heb kunnen halen.

 18. A Christmas carol – van Charles Dickens is wel het bekendste verhaal, wat vaak verteld wordt maar ook het sprookje het meisje met de zwavelstokjes is erg mooi en aangrijpend. Kan eigenlijk niet kiezen.
  Zou graag met gezin naar de show gaan. Ga duimen. Liefs van ons

 19. Het allermooiste kerstverhaal is en blijft de geboorte van de Here Jezus!!!
  Het mooiste begin ieder jaar van de kerst is dat ik samen met mijn kinderen naar de kerk toe ga waar we met z’n allen de geboorte van de Here Jezus mogen vieren, de dominee die een mooie preek houdt, met elkaar prachtige kerstliederen zingen en de organist die alle registers open trekt.
  Na de dienst begint thuis ons feest met lekker een kop koffie en gebak en dan aan het einde van de middag als iedereen naar huis is met ons gezin lekker op de bank kruipen, kaarsjes aan en een mooie kerstfilm kijken onze favoriet is The Christmas Candle en A Christmas Carol

 20. Vanessa van Koesveld op

  Het mooiste kerstverhaal vind ik nog altijd a Christmas van Dickens.
  Ik weet nog wel dat ik als kind een musical ervan op tv zag. Zittend in mijn nachtjapon, dat droeg je in die tijd, met een kop warme chocolademelk en wat lekkers. Wat genoot ik van de film! Ik heb inmiddels verschillende versies van het verhaal gezien, maar die musical van indertijd blijft het mooiste!
  Zou heel graag met mijn gezin de musical Assepoester van de Christmas show zien. Maar of het kan tippen aan het verhaal van Dickens? Met zo’n geweldige cast komt het vast aardig in de buurt

 21. Ingrid Durivou op

  Voor mij is het verhaal van Scrooge & Marly van Dickens het mooiste!!! Deze heb ik voor het eerst gezien toen ik op de HBS zat! Heel lang geleden en me altijd bij gebleven! Maar Saintaclaus speelgoed fabriek vind ik ook leuk!!!

 22. Patty Houtermans op

  de favoriet bij mij thuis is Home Alone
  elk jaar word hij toch weer gekeken
  en liggen de kids weer dubbel van het lachen
  Maar zelf kijk ik graag naar Belle en het beest
  als 16 jarige door mijn vader meegenomen naar de bioscoop
  omdat ik dol ben op sprookjes
  en nu 26 jaar later toch wel nog steeds mijn favoriet

 23. Voor mij is Home alone de beste Kerstfilm. De 1e keer dat ik deze film zag, vond ik hem al prachtig, maar nog steeds is het voor mij een topper.

 24. Mijn favoriet is The Grinch, fantastisch! Ik ben echt gek op de Dr. Seuss verhalen en geniet heel erg van de humor, en natuurlijk een happy ending. Ik kan The Grinch gerust elk jaar kijken!

 25. Leuke actie! Voor mij is dat het oude kerstverhaal van disney, mickeys kerstfeest uit 1983. Deze keek ik als kind altijd. Nog steeds is het een mooi verhaal, waarbij oom dagobert het bekende verhaal a christmas carol beleefd. Gelukkig eindigde het zielige verhaal positief. Echte sentimentele waarde.

 26. Danielle Bouweester op

  Wat leuk om iets te kunnen winnen in de mooiste tijd van het jaar! Mijn mooiste sprookje is toch wel mijn eigen sprookje. Nadat mijn ex man ons van de een op de andere dag verlaten heeft, nooit meer 1 appje naar mijn kinderen heeft gestuurd hebben we wat moeilijke tijden gehad. MAAR 7 maanden geleden heb ik de liefste man van Nederland gevonden. Hij heeft mij en mijn kinderen lief en samen met zijn 2 kinderen gaan we op weg om ons eigen sprookje te maken. Deze kerst zal onze eerste zijn met zijn 6’en. Daarnaast heb ik mijn ouders.die heel veel medische “sores” hebben het laatste anderhalf jaar. Door omstandigheden “thuis” ( bij mijn ouders en mijn zusje) vieren we dit jaar ook geen gezamenlijke kerst bij mijn ouders thuis dus ik zou hun ook heel graag meenemen. Afijn…nu op weg naar mijn eigen sprookje …wat zou het heerlijk zijn om mijn dierbare mee te nemen naar een fantastisch kerstuitje!

  De warmste kerst groeten,
  Danielle

 27. Danielle Bouwmeester op

  Wat leuk om iets te kunnen winnen in de mooiste tijd van het jaar! Mijn mooiste sprookje is toch wel mijn eigen sprookje. Nadat mijn ex man ons van de een op de andere dag verlaten heeft, nooit meer 1 appje naar mijn kinderen heeft gestuurd hebben we wat moeilijke tijden gehad. MAAR 7 maanden geleden heb ik de liefste man van Nederland gevonden. Hij heeft mij en mijn kinderen lief en samen met zijn 2 kinderen gaan we op weg om ons eigen sprookje te maken. Deze kerst zal onze eerste zijn met zijn 6’en. Daarnaast heb ik mijn ouders.die heel veel medische “sores” hebben het laatste anderhalf jaar. Door omstandigheden “thuis” ( bij mijn ouders en mijn zusje) vieren we dit jaar ook geen gezamenlijke kerst bij mijn ouders thuis dus ik zou hun ook heel graag meenemen. Afijn…nu op weg naar mijn eigen sprookje …wat zou het heerlijk zijn om mijn dierbare mee te nemen naar een fantastisch kerstuitje!

  De warmste kerst groeten,
  Danielle

 28. Kirsten Dulkadir op

  Wat een fantastische prijs!

  Wij zijn thuis dol op sprookjes én op kerst, komt dat even mooi uit!
  Wij zijn vorig jaar naar de winter Efteling geweest en dat was een super dag waar mijn dochter van 5 en zoontje van bijna 4 erg van hebben genoten.
  Mijn zoontje is dol op sneeuwwitje en mijn dochter op Assepoester, we hebben van de laatste een 3D boek (ja echt ) welke ik bijna elke dag moet voorlezen.
  En ik zelf zou deze kerst graag naar de nieuwe film van Mary Poppins gaan, dat blijft ook een mooie klassieker.

  Wij gaan duimen, want wat zou het super zijn om deze kerst naar The Christmas Show te kunnen gaan!

 29. Tja het allermooiste sprookje, daar vraag je me wat! Ik ben een enorme fan van sprookjes al komen ze voor mij nog steeds niet uit. Ranpunzel in de nieuwe vorm, het meisje met de zwavelstokjes (tranen met tuiten, zooooo zielig), Frozen, zucht…ja héérlijk. En dan schaam ik me er ook niet voor dat ik echt zit te snotteren, zit toch alleen hahaha. Vooral de disney classics zijn allemaal zó hartverwarmend, sommige mierzoet, andere net een beetje té, maar bijna allemaal goed voor een doos tissues en ongegeneerd tranen deppen. Als kind bleef ik thuis als kro’s tekenfilmfestival op tv was, en nu ik 48 ben hou ik nog steeds van die sprookjes.

 30. Ons sprookje is ons eigen sprookje. Een sprookje van trouwen en een mooi en lief gezin. Een sprookje met een happy end die we af willen sluiten met we leven nog lang en gelukkig.

 31. Oh daar vraag je me wat. Aan iemand die dol is op sprookjes en kerstverhalen te vragen welke het mooiste is. Dat is niet te doen, maar als ik dan echt moet kiezen is het het meisje met de zwavelstokjes. Het sprookje ken ik pas een paar jaar maar elke keer als ik hem lees of hoor grijpt die me toch aan. Zeker om het einde. Want die is heel dubbel. Ze leeft niet meer op aarde wat zielig is. Gestorven in de kou en sneeuw. En toch leeft haar ziel door waar het warm en liefdevol is waar er iemand voor haar zorgt. Zo mooi….

 32. jannette van oene op

  voor mij blijft Dickens/scrooges het ultime kerstverhaal zowel de oudere versie als de wat modernere, hoe je het ook filmt de boodschap blijft hetzelfde wees lief voor elkaar en geniet van iedere dag die je gegeven is…en het mooie van dit verhaal is dat een mens toch kan veranderen en dat er diep van binnen toch een goed hart in zit…
  wat kerstballet betreft dan is de notenkraker een plezier om naar te kijken en je alvast in een kerstsfeer te brengen, als je dat nog niet was….