Binnenkijken! Het kersthuisje van Stijlvol Styling

4

We gaan weer binnenkijken in een kersthuis! Dit keer neemt Susanne van Stijlvol Styling ons mee in haar kerstinterieur. Een stoere, maar ook warme en glamoureuze kerststijl. Met veel groen, planten en bloemen. Echt weer iets heel anders dan het kerstinterieur van Zilverblauw, waar we vorige week binnen mochten kijken. Benieuwd naar Susanne’s kerststijl? Je ziet én leest het hieronder.

Styliste en interieurblogger

Susanne is 33 jaar en woont in Amsterdam met haar man Bert en hun dochtertje van 5. Ze is binnenhuisontwerpster en interieurstyliste. Daarnaast heeft ze een te gekke woonblog; Stijlvol Styling. “Omdat mijn twee bedrijven zo aan elkaar gelinkt zijn, ben ik altijd bezig met wonen, styling en lifestyle. Heerlijk vind ik dat!” Susanne hield altijd al van bloemen en planten. En van styling. “Als kind verbouwde ik mijn kamer ieder jaar.

Ik werkte eerst in de tourisme-branche, maar na de geboorte van mijn dochter wilde ik een carrièreswitch. Ik startte mijn blog, omdat ik graag meer wilde leren en andere mensen wilde inspireren op het gebied van interieurstyling. En na een klein half jaar kreeg ik de eerste aanvragen voor interieuradvies.”

De interieur- en kerststijl van Stijlvol Styling

Als ik Susanne vraag hoe ze haar interieur- en kerststijl zou omschrijven, vertelt ze voluit. “Ik hou van stoer wonen, dat zie je ook terug in mijn kerststijl. Je kerstdecoratie is echt een verlengde van je interieur, vind ik. Ik gebruik daarom graag mijn reguliere woonaccessoires, maar dan op een kerstige manier.” Susanne houdt verder van warme kleuren en van een beetje glans in haar kerstinterieur. Ze mixt graag natuurlijke, rauwere materialen met veel groen en met bloemen. Kort samengevat; haar stijl is dus natuurlijk, een tikkie stoer én klassiek met een botanische & bloemige touch.

Verschillende snoeren kerstlampjes

Susanne wisselt de decoratie van haar kerstboom iedere drie jaar. Maar ze vult haar kerstassortiment natuurlijk ieder jaar aan met nieuwe items. “Ik hou van een mix van donkerrood en warme brons- en goudtinten. Daarbij werk ik ook graag met houten kersthangers en met (kunst)bloemen en planten.” En zonder lichtjes is het geen kerst voor Susanne. “Ik gebruik meestal diverse snoeren met verschillende lampjes door elkaar in de kerstboom,” zegt ze. “Die zorgen ieder voor een ander type licht. Het speelse effect dat je daarmee neerzet, vind ik prachtig.”

Een echt kerstgevoel krijgt Susanne van warme textielsoorten. “Ik hou van sierkussens en plaids,” vertelt ze. “Voor mij mogen die al in oktober en november volop het huis in. Ik krijg daar echt een wintergevoel van. En een kerstgevoel, dat krijg ik van het typische plaatje. Overal kerstlichtjes, een grote kerstboom en kleine kerstboompjes hier en daar. Kerstmuziekje aan, warme chocolademelk met slagroom. Dat idyllische, I love it!”

Het dekken van de kersttafel

Het dekken van de kersttafel is voor Susanne altijd een hele happening. Fijn om te lezen dat ook andere mensen dat net zo belangrijk vinden als ik, haha. Voel ik me ook weer een beetje normaal. Maar goed, terug naar Susanne. “De kersttafel is ieder jaar anders bij ons,” vertelt ze. “Meestal dek en versier ik ‘m al een paar weken voor Kerst. Ik vind het prachtig om hem zo mooi gedekt te zien en het is toch zonde om dat maar één dag te doen? Ik heb een apart servies voor de feestdagen. Ik hou verder van veel kaarsjes en van mooie takken in vazen. En van bloemen! Ik vind het ook heel leuk om zelf borddecoraties (bijvoorbeeld van heerlijk geurende kruiden) en menukaartjes te maken.”

Zo krijg je de kerststijl van Stijlvol Styling in jouw huis

Als ik Susanne vraag welke tips ze heeft voor anderen die haar stijl mooi vinden, waarschuwt ze me direct. “Ik vind eigenlijk dat je nooit iemands stijl moet nabootsen. Kies iets wat voor jezelf staat en wat jij mooi vindt. Iets wat bij jouw interieur past.” Maar natuurlijk heeft ze wel een paar handige tips voor ons. “Als je mijn stijl mooi vindt, combineer dan stoere en natuurlijke ornamenten, met glamour,” adviseert ze. “Kies voor diep rood, goud, paars, groen en ornamenten met glitters erop. Wissel matte en glanzende ballen af. Werk ook met spulletjes uit de natuur, zoals dennenappels en houten hangers.”

Je las het al een paar keer eerder; Susanne houdt van groen wonen. En van bloemen, ook met Kerst! Hoe breng je die op een mooie manier in je kerstinterieur? “Gebruik verschillende vazen, met diverse breedtes en hoogtes. Daardoor krijg je een diepte-effect. Durf je kerstdecoraties te combineren met de woonaccessoires die je al hebt.” Welke bloemen en takken zijn nou bij uitstek geschikt om te gebruiken rond de kerst? “Qua groen natuurlijk diverse soorten kerstgroen en hulst,” vertelt Susanne, “maar ook mistletoe, eucalyptus en rozenbottel zijn geweldig. Qua bloemen denk ik bijvoorbeeld aan de Amaryllis, lelies, de kerstster en Gloriosa.”

Wat vind jij van deze kerststijl?

Susanne is gék op Kerst, maar haar huis is geen traditioneel kerstparadijs. Dat kun je wel zien op deze foto’s. Haar kerstboom en kerstdecoraties vormen echt een aanvulling op haar interieur en haar bestaande woonaccessoires. Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat je van Susanne’s stijl vindt. Zou jij meer met bloemen willen doen met Kerst? Krijg je er een kerstgevoel van? Deel jouw mening in de reacties hieronder! En mocht je Susanne’s kerstinterieur voor dit jaar willen zien, volg haar dan zeker even op Instagram. Daar verschijnen later dit jaar vást weer prachtige foto’s.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Monique Peters op

    Deze stijl vind ik mooi!!!! Ook ik combineer de warme kleuren met natuurlijke materialen.
    En de bloemen gaan bij mij de boom in: dieprode rozen om dieper in de boom legde plekken op te vullen.
    Het enige verschil… Ik ben niet zo van het tafel dekken en mijn boom hangt veel voller!