Bucketlist: deze kerstervaringen wil je ooit nog eens meemaken

16

December is een mega drukke maand. Voor iedereen natuurlijk, maar nóg drukker als je een kerstblog hebt. Eigenlijk is er geen tijd voor reisjes, maar toch proberen we ieder jaar een kersttripje te plannen. Het is gewoon zo heerlijk om tijdens de mooiste tijd van het jaar op een totaal andere plek te zijn. En je daar te laten betoveren door al die lichtjes en mooie sfeer. In deze blog deel ik mijn kerst-bucketlist met je. Een lijstje met kerstervaringen die ik héél graag ooit nog eens wil meemaken. Ik ben benieuwd of jij dezelfde dromen hebt!

Kerstervaringen voor op je bucketlist

Er zijn een paar ervaringen die ik al van mijn bucketlist heb kunnen afstrepen; waaronder kerstshoppen in Londen en kerstsfeer snuiven in Edinburgh. Bovendien ben ik ook al eens in de fantastische kerstwinkels van Käthe Wohlfahrt in Rothenburg ob der Tauber geweest. Absoluut stuk voor stuk geweldige ervaringen. Oh en ik heb vorig jaar ook in een hotelkamer geslapen die volledig in kerstsferen was gehuld. Gewoon in Nederland, dat was geweldig!

Maar ik geef het toe… ik heb nog best een flinke lijst van wensen. Plekken die ik zou willen zien in december, als ze op hun allermooist zijn. Of ervaringen die met Kerst te maken hebben, die ik zo graag zou willen meemaken. Van de meeste denk ik niet dat ze ooit gaan gebeuren (tenzij ik een zak geld vind ergens onder de regenboog haha). Maar hey, een mens kan dromen, toch!?

Dit is-ie dan: mijn bucketlist

Hieronder vind je al mijn kerstwensen (en dan bedoel ik dus ervaringen die ik wil meemaken) op een rij. Ik hoop dat ik er de komende jaren flink wat mag gaan afvinken! En ik vermoed dat er de komende jaren ook nog wel wat bucketlist items bijkomen haha. Ik ben benieuwd; kun jij al iets afvinken? Onder dit lijstje lees je trouwens nog wat meer over een aantal van de belevenissen op mijn bucketlist.

Bucketlist Kerstervaringen: dit wil je meemaken!

 • Naar Santa Claus Village & Santa Park in Fins Lapland
 • Een sledetocht maken met rendieren (en een rendier aaien!)
 • Het Noorderlicht zien
 • In een ijshotel slapen
 • Kerstshoppen in Dublin
 • In een ijsrestaurant eten
 • In een iglo slapen
 • Kerstshoppen in New York
 • De Nürnberger Christkindlesmarkt bezoeken
 • Kerstsfeer proeven in Disneyland Parijs
 • Naar Tivoli in Kopenhagen
 • Kerstshoppen in Parijs
 • De winterpracht zien in Ijsland
 • Flam railway treinreis in Noorwegen

Naar Santa Claus Village in Lapland

Met stip op nummer 1 staat voor mij een bezoek aan Santa Claus Village in Rovaniemi in Finland. Het is echt zó geweldig daar. Als je de foto’s ziet, dan wil je meteen gaan (en nooit meer naar huis). Overal lichtjes, sneeuw, de kerstman, kerstelfjes, rendieren. Je kunt de kerstman bezoeken in zijn kantoor. En dan is er ook nog Santa Park, een pretpark onder de grond waar het altijd kerst is. En verder kun je in Rovaniemi natuurlijk sledetochten maken met huskies en rendieren. En zoooooveeel meer. Het is alleen zo vreselijk duur, dat ik me afvraag of we dit ooit gaan meemaken. Aaaah, de droom is in ieder geval al prachtig.

©Visit Rovaniemi (Rovaniemi Tourism & Marketing Ltd.)

©Visit Rovaniemi (Rovaniemi Tourism & Marketing Ltd.)

Flam Railway treinreis in Noorwegen

De Winter Flam Railway is verkozen tot één van de mooiste treinreizen in de wereld. Het is ook één van de grootste touristenattracties in Noorwegen. In een uurtje tijd neemt deze trein je van zeeniveau bij het Sognefjord in Flam naar het bergstation Myrdal, ruim 867 meter boven zeeniveau. Je rijdt door vele tunnels, door prachtige bossen en langs (bevroren) watervallen. Deze reis schijnt, vooral in de winter, echt mágisch te zijn.

Kerstshoppen in New York

New York, New York! Natuurlijk staat dit op mijn bucketlist. Wie wil er nou niet kerstsfeer proeven in de kerststad der kerststeden. De Rockefeller Christmas Tree, de schaatsbaan in Central Park. De kerstafdeling van Macy’s. Wandelen door de winkelstraten en je ogen uitkijken vanwege al die prachtig versierde etalages. Ik probeer me eigenlijk niet al te veel te verdiepen in wat er verder nog allemaal te doen, te zien en te beleven is, want dan word ik alleen maar ongeduldiger, haha! Anyway, Kerst in New York staat op de lijst!

Kerstsfeer in Disneyland Parijs

Het schijnt mágisch te zijn om rond de Kerst in Disneyland Parijs te zijn. Ik ga heel eerlijk toegeven; ik ben er nog nooit geweest, in Disney. Vorig jaar kregen we de kans om mee te gaan met een perstrip, maar was het gewoon niet te plannen met alle andere activiteiten op onze agenda.

Toen zijn Arvid & Christina namens Christmaholic geweest (hun verslag en video vind je hier). Maar voor mij staat het dus nog op het lijstje! Ik moet wel eerlijk zeggen; ik kan niet zo goed tegen drukte. En dat is dus ook wat mij een beetje tegenhoudt om in die Thalys naar Parijs te stappen. Maar ja, ik wil het wél ooit meemaken. De kerstsfeer, de muziek, het vuurwerk. Het lijkt me fantastisch!

Bezoek aan de Nürnberger Christkindlesmarkt

Het schijnt één van de mooiste en meest sfeervolle kerstmarkten ter wereld te zijn; de Christkindlesmarkt in Nürnberg. Deze kerstmarkt vindt al meer dan 700 jaar plaats (hoe bijzonder is dát!?). Je kunt er een ritje maken in een door paarden getrokken koets (hoe romantisch?)! Er zijn guided tours, zodat je alles leert over de historie van de markt en je gaat dan ook allerlei lokale lekkernijen proeven en proberen. Oh my, ik wil hier heen.

Slapen in een iglo en een ijshotel

Ik wil heel graag een keer slapen in een iglo. Misschien een sneeuwiglo, maar eigenlijk het liefste in een iglovormig minihuisje met glazen dak. En wel in het Kakslautanen Arctic Resort, vlakbij Santa Claus Village. Check die foto’s hieronder. Gewéldig toch? Lijkt me helemaal fantastisch om vanuit ons bed het Noorderlicht te kunnen zien. Daarnaast zou ik heel graag eens in een ijshotel slapen. In een kamer die helemaal van ijs is. Dat kan in het Ice hotel in Zweden. Onder een lekker warm dekentje (zeg maar gerust; een slaapzak) al rillend en trillend naast Robert in slaap vallen. Of nee, wakker liggen van zijn gesnurk. Haha! Maar toch, ik zou het heel graag meemaken.

Door Tivoli Gardens in Kopenhagen met Kerst

Van half november tot eind december veranderen de Tivoli Gardens in Kopenhagen in een kerstparadijs. Ik stel me zo voor dat ik in een sneeuwrijk, naar Kerst ruikend park loop. Met overal kerstbomen, kerstlichtjes, een grote kerstmarkt. Met Deense kerstkoekjes en de geur van kaneel in de lucht. En met natuurlijk heeeel veel ‘hygge’ (zoals alleen de Denen dat kunnen). Dit lijkt me ook zo’n geweldige plek!

Welke kerstervaringen staan op jouw bucketlist?

Nou, dat was me het lijstje wel hè? Ik heb niet alle ervaringen op mijn bucketlist uitgebreid beschreven, anders werd dit een megalang verhaal. Natuurlijk hoor ik graag van jou of één of meer van bovenstaande ervaringen ook al op jouw kerst-bucketlist stond. Of misschien heb je nog wel een andere kerstreis of kerstactiviteit op jouw wensenlijstje staan. Laat je het me weten in een reactie hieronder? Alvast reuze bedankt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

16 reacties

 1. Disney moet je gewoon niet missen! Wij gaan elk jaar tijdens de kerstperiode naar Disneyland Parijs! Genieten van alle magie daar en uiteraard kerst inkopen doen
  En nu dit jaar is het extra bijzonder vanwege Mickey’s 90ste verjaardag! Kan niet wachten tot dat we gaan!

 2. Monique Willems op

  Mensen die het geld niet hebben voor zulke extravagante uitjes die zullen zich moeten behelpen met een mooie betoverende kerstsfeer te maken in hun huis.
  Gelukkig gaat dat ook wel goed komen.

 3. Mijn ultieme kerstwens: ooit op Kerstavond in Cambridge zijn en dan in de kerk zijn bij het schitterende Nine Lessons and Carols from Kings: in de King’s College Chapel (nou, “kapel”, het is een schitterende kerk) kunnen de aanwezigen dan genieten van anderhalf uur afwisselend prachtige koormuziek, kerstliederen en lezingen uit de Bijbel, die te maken hebben met het Kerstfeest. ’s Morgens staat er rond 07.00 u. al een enorme rij mensen, ze willen allemaal een kaartje kopen. Elke Kerstavond wordt het uitgezonden via de BBC. Voor mij begint Kerstavond altijd met de uitzending van Carols from King’s.

 4. hey Saskia, ik heb nog maar 1 ding gedaan van deze bucket list, maar dat doe ik dan wel elk jaar opnieuw, dat is kerstsfeer in Disney! We spreken er dikwijls van om op andere momenten te gaan zoals Halloween, of in de zomer, maar nee hoor, elk jaar wint de kerstdrang het weer en gaan we het weekend van 11 november. Dat is vandaag dus. Maar omdat het op een zondag valt is er geen lang weekend, en gaan we nu tussen kerst en nieuwjaar. Ik kan je verzekeren, niks zo magisch als daar te zijn in de kerstperiode!

  • ik vergeet nog te zeggen wat nummer 1 is op mijn bucket list, hier droom ik al jaren van. Ik wil graag op kerstavond naar een mooi groot familiefeest, met heel veel mensen aanwezig, in een hele mooie sfeervolle kamer, met buiten sneeuw, bijvoorbeeld in Aspen, en na het feest ga ik met mijn droomman naar ons hotel, waar ik alleen met hem bij de grote kerstboom in de bar van het hotel nog even iets drink en dan een slow dans op ‘the christmas song’ van Toni Braxton. Weet niet waarom, maar dit beeld zit al jaren in mijn hoofd…

 5. Mijn vader is bij de Kerstman in Fins Lapland geweest en vond het ook een mooie ervaring, terwijl hij een erg nuchtere man is, heeft hij er van genoten. Dat lijkt mij ook mooi om eens mee te maken.
  Mijn nummer 1 is toch kerstshoppen in New York. Ik hoop dat ooit nog eens te doen.
  Groetjes Dineke

 6. Ik heb er bescheiden 6 aangevinkt. Voornamelijk in Scandinavië hoor. In Euro Disney ben ik al een keer geweest.
  Eten toch maar het liefst in een bourgondische omgeving, daar ben je toch Brabander voor 😀

 7. jeetje Saskia ik ga ook voor Finland, wat gaaf allemaal! Dit jaar gaan wij kerst en oud&nieuw beleven in Italie, willen we ook eens meemaken. Evenzogoed thuis wel lekker alles in kerstsfeer brengen en ook nog genieten.

 8. Op nummer 1 zou voor mij ook staan Santa Claus village. Maar dat laat mijn budget ook niet toe helaas. Wel heb ik van kennissen gehoord hoe geweldig het daar is. Zij hebben een rondreis door verschillende Scandinavische landen gemaakt en dit stond ook op hun bucketlist. Wat daarom echt voor mij op nummer 1 moet staan omdat het goed te doen is, de winter Efteling. Vorig jaar geweest op een dag van het AD maar toen was het veel te druk. Jouw vlog van vorig jaar vond ik heel leuk trouwens, toen was het lekker rustig zo te zien.

 9. Ik wil graag een keer naar hotel “the inn at Christmas place”. Een hotel in Tennessee in Amerika. Het hele jaar door vieren ze daar kerstmis!

 10. Wat grappig, New York en Christmas Village staan ook op mijn wishlist. Al is die laatste inderdaad meer een droom, maar wie weet. Disneyland Parijs voor kerst aan is inderdaad magisch, ik wordt alweer helemaal blij als ik eraan terug denk! Kerst vieren op een hele warme plek wil ik ook een keer meemaken. En in mijn hoofd zie ik dan steeds voor mij dat we dan naar de Bahamas gaan, maar dat is ook iets onbetaalbaars volgens mij. De Duitse kerstmarkten die ook op mijn wishlist staan Morten lukken in de komende jaren, elk jaar bezoeken we minstens 2 grote. Al heb ik gehoord dat in Scandinavie ook leuke kerstmarkten zijn dus misschien wordt die wishlist wel weer langer haha. Oh, en kerstshoppen in Londen moet ook haalbaar zijn, misschien volgend jaar

 11. Helmie Daniëls op

  Een aantal jaar geleden zijn wij naar Fins Lapland geweest en natuurlijk een bezoekje gebracht aan Santa Claus village, sleehonden tocht en rendieren rit gemaakt. Heerlijk gegeten in een IJs/sneeuwrestaurant (met de handschoenen aan) en nog veel meer prachtige ervaringen. Geweldig een echte aanrader ga je geen spijt van krijgen. En je kunt veel dingen in 1x van je bucketlist afstrepen. Wel zo handig toch.
  Iedereen alvast fijne feestdagen. Groetjes uit Limburg,