Dagboek! Professionele photoshoot & Winter Wonder Avond

4

Het is alweer een maandje geleden dat ik het vorige hoofdstuk in mijn dagboek schreef. Hoog tijd dus voor een update! Wat is er de afgelopen vier weken allemaal gebeurd achter de schermen? Wat heb ik meegemaakt op kerstgebied? Je leest het hieronder in dit alweer elfde hoofdstuk van mijn ‘Dagboek van een Christmaholic’.

Professionele photoshoot in kerstsferen

Ik had eigenlijk verwacht dat het zou ophouden, maar nog steeds weten ieder jaar diverse magazines & kranten me te vinden met hun vragen over Kerst. Zo leuk is dat! Dit jaar sta ik o.a. met een interview in Smulweb magazine. En in de kerstspecial van Margriet. Bij een interview hoort natuurlijk een mooie foto. Maar mijn eigen selfies, die zijn niet zo professioneel.

Het was alweer drie jaar geleden dat ik professionele foto’s in kerstsferen heb laten maken. En in de tussentijd heb ik een geweldige fotograaf leren kennen; de Amerikaan Dario Endara. Hij maakte o.a. de foto’s tijdens onze bruiloft. Mocht je nieuwsgierig zijn, hier vind je een aantal foto’s van onze trouwdag vorig jaar.

Ik vroeg hem onlangs of hij het leuk zou vinden om een kerst-portretshoot te doen. En hoewel hij nog nooit eerder zoiets gedaan had, vond hij het tof om mee te werken. Yes, wat was ik daar blij mee! Begin oktober gingen we naar het tuincentrum voor een uitgebreide fotosessie.

Ik had een tas met twee verschillende shawls, twee mutsen en een hoed bij me. En we gingen op zoek naar mooie plekjes in de prachtige kerstshow om foto’s te maken. Dat bleek nog niet zo makkelijk. Overal hangen spotjes aan het plafond. En als die op je neus schijnen, dan geeft dat heel ‘hard’ licht een veel schaduwen in je gezicht. Maar met een beetje zoeken en oefenen, is het 100% gelukt hoor!

We hebben echt tientallen prachtige foto’s gemaakt samen (of ja, hij deed het harde werk, ik hoefde alleen maar te lachen en mezelf te zijn, haha). Sommige zijn serieus en formeel (ik noem ze de ‘statieportretten’ hihi). Maar de meeste zijn gewoon gezellig en echt kerstig. En een enkeling is totally crazy, zoals die hieronder, want dat ben ik gewoon haha. Tussen de alinea’s zie je een selectie van de foto’s die Dario maakte. Ik ben er echt onwíjs blij mee, en hopelijk de magazines die de foto’s gaan plaatsen ook.

Winter Wonder Avond

Op 7 november vond de Winter Wonder Avond weer plaats in alle vestigingen van Tuincentrum Coppelmans in Brabant. Ik was aanwezig bij mijn favoriete kerstshow; die in Nuenen (hier lees je het complete fotoverslag van die show). De afgelopen twee jaar stonden we daar om mensen op te roepen zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Ze maakten dan kans op een speciale goodiebox. Maar heel eerlijk; dat voelde eigenlijk altijd een beetje alsof ik daar stond om zieltjes te winnen. En daar hou ik niet zo van haha!

Dus dit jaar hebben we iets anders aangepakt. De styliste van tuincentrum Coppelmans had drie presentaties gemaakt van verschillende kersttrends op kleine kerstboompjes. Ik stond vol in de spotlights (zie ook de gekke lichtvlekken op mijn jurk, haha). En op de tv naast mij speelde mijn playlist met kersttrendvideo’s in een loopje af. En gedurende de avond heb ik uitgebreid vragen beantwoord over de kersttrends. En decoratieadvies gegeven aan de bezoekers. Hoe ging dat?

Nou, het was om eerlijk te zijn nog best moeilijk om mensen tot stilstand te krijgen haha. Het blijft niet echt mijn ding om mezelf ‘op te dringen’. Ik zou geen goede verkoper zijn, denk ik. Iedereen was druk in de weer met shoppen en rondkijken. Maar het is me regelmatig gelukt hoor! Ik heb weer wat mensen kennis laten maken met Christmaholic en ook wat uitleg gegeven over de trends.

In het filmpje hieronder zie je een kleine sfeerimpressie van de kerstshow bij Coppelmans in Nuenen en van de Winter Wonder Avond zelf. Je ziet echt maar een stukje van de show, hij is nog een stuk groter. We hadden natuurlijk niet zo heel veel tijd om onze activiteiten te filmen tijdens de avond, want we waren vooral druk met gezellig kletsen en advies geven. Dus we hebben in tien minuten tijd een supersnelle sneak peek gemaakt. Verwacht geen uitgebreide video waarin je alles goed ziet, maar een superkorte snelle impressie!

Nieuwe kerstvlogs in de maak!

Over video’s gesproken… de rest van de maand november en in december ga ik proberen om elke week een nieuwe kerstvlog online te zetten. Steeds met een heel ander thema. Robert en ik zijn druk bezig met een vlog waarin we allerlei experimenten doen om te checken waar je nou echt een kerstgevoel van krijgt. Daarnaast ga ik samen met een bloemiste een filmpje maken van hoe je een guirlande maakt van echt kerstgroen.

En misschien… ga ik dit jaar ook wel filmen hoe wij thuis de kerstboom versieren. Normaal is dat echt een privémomentje waar ik echt heel veel van geniet. Het is ook een enorme bende dan, maar dat hoort er gewoon bij. De afgelopen jaren heb ik echter zó vaak de vraag gekregen of ik dat wil vloggen, dat ik het nu toch overweeg… Mocht je trouwens geen enkele video willen missen, abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal! Dan krijg je een melding als er weer een nieuwe live staat.

Gastblogs voor Intratuin

Wist je al dat ik sinds dit jaar gastblogger ben voor Intratuin? Op hun inspiratieplatform deel ik regelmatig mijn tips en ideeën. Inmiddels staan er drie blogjes van mijn hand online. Eentje gaat bijvoorbeeld over hoe een kerstshow bij Intratuin precies wordt opgebouwd. En ik heb ook een blog geschreven over het kiezen van de perfecte kunstkerstboom. In vijf stappen leg ik je – samen met een kunstkerstbomenexpert – uit hoe je de beste keuze maakt. Handig, toch? Hier vind je al mijn blogs voor Intratuin op een rij.

Wat lees je in mijn volgende dagboekblog?

Dat was ‘m weer! Komende weken staan er allerlei te gekke dingen op het programma, waar ik in mijn volgende dagboekblog uitgebreid over zal vertellen. We gaan o.a. naar Glow in Eindhoven, we gaan kerstshoppen in Maastricht en ik ga naar een exclusief persevent van Allerhande. En nog veel meer! Misschien dat ik er in December wel twee dagboekblogjes ga plaatsen, want ik ga zoveel meemaken weer. Zal ik dat doen? Ik hoor het graag! En als je nog vragen hebt of opmerkingen, plaats ze gerust weer in de reacties hieronder. Doei, doei!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

 1. Dag Saskia,

  Je zou ook eens het tuincentrum in Molenschot moeten bezoeken in Noord Brabant.
  Het tuincentrum heet Princenbosch.
  Het is een iewat luxer tuincenrum maar de kerstshow is echt zo fijn en intiem opgezet.
  Wat mij betreft een zekere aanrader.

  Groet.
  A. van Zijl
  Heemstede

 2. Hallo Saskia, weer aan het rondstruinen op.jouw blog en steeds kom ik toch weer nieuwe dingen tegen die ik niet eerder ontdekt had…complimenten voor de prachtige fotoshoot. Jij ziet er schitterend en stralend uit. Deze blog is echt een topper

 3. Hallo Saskia,
  Ik verheug me er altijd op als er weer mail is van jouw.
  Ik vind het heerlijk om alles te lezen wat er op kerstgebied allemaal gebeurd.
  Erg leuk!!!!!!