WIN! Een metershoge kunstkerstboom van De Kerstwinkel

417

Het is woensdag en dat betekent… tijd voor een nieuwe winactie! En die van deze week is weer superleuk. Ik mag namelijk aan één gelukkige lezer(es) een metershoge kunstkerstboom weggeven. Hoe gaaf is dát? Wil je kans maken? Lees dan onderstaande blog goed door!

De Kerstwinkel in Friesland is het hele jaar open

Wist je dat er al twintig jaar lang een permanente kerstwinkel te vinden is in het dorpje Twijzel in Friesland? Ik niet! Nou kan dat ermee te maken hebben dat ik in Eindhoven woon, en dat is nogal een eind weg. Maar honestly… ik dacht dat er alleen een permanente kerstwinkel in Amsterdam zat. Boy was I wrong! De Kerstwinkel is opgericht door Rients Faber. Zijn bedrijf is al vele jaren gespecialiseerd in licht & geluid voor horeca en bedrijfsleven.

In 1991 had hij voor de aardigheid zijn grote beukenboom voor de boerderij met duizenden lichtjes versierd. Daar kwamen zoveel reacties op dat hij besloot er een nevenbedrijf bij te maken. En dat werd dus de Kerstwinkel. De grote doorbraak van De Kerstwinkel was het eigen ontwerp van Rients Faber: een lichtslang in de vorm van een rendier met arrenslee.

Een webshop én een outlet

Inmiddels is De Kerstwinkel uitgegroeid tot de grootste permanente kerstartikelenzaak in Nederland. De webshop www.dekerstwinkel.nl bestaat nu 10 jaar. En dit jaar opent De Kerstwinkel – naast de reguliere winkel – ook een speciale outlet! Daar kun je voor kleine, fijne prijsjes kerstinkopen doen. Naast de outlet hebben ze een mooie showroom gecreëerd met prachtige professionele binnen- en buitenverlichting, ornamenten en motieven. Een bezoekje waard dus!

Wat kun je precies winnen?

De Kerstwinkel verkoopt dus, online en offline, allerlei soorten kerstverlichting en kerstversiering. Maar ook kunstkerstbomen! En die mag ik vandaag eentje verloten. Als winnaar heb je de keuze uit twee soorten; een besneeuwde kerstboom van 2.15m hoog uit de Black Box serie ter waarde van € 239,50. Of – als je niet van sneeuw op de takken houdt – een groene kerstboom van 2.15 hoog. Deze heet Frasier Groen (ook van het merk Black Box) en heeft een waarde van €219,95. Als je de prijs wint, dan zorgt De Kerstwinkel ervoor dat jouw boom nog voor Sinterklaas bezorgd wordt!

Hoe maak je kans?

Dan het antwoord op de belangrijkste vraag; hoe maak je kans op deze te gekke prijs? Laat hieronder in een reactie weten welke van de twee kerstbomen je zou willen winnen én hoe je hem zou versieren. Je kunt meedoen met deze winactie van 14 t/m 21 november 2018. Reacties op Facebook of Instagram tellen niet mee.

Na 21 november wordt de winnaar geselecteerd en via e-mail benaderd! Op deze winactie zijn zoals altijd de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat o.a. dat je minimaal 16 jaar moet zijn om mee te kunnen doen en dat je in Nederland of België moet wonen. Ik verklaar de reacties hieronder voor geopend en wens jullie weer heel veel succes!

Update: deze winactie is inmiddels afgelopen. Je kunt niet meer meedoen. De winnaar is Sharon H. Zij heeft inmiddels via e-mail bericht gehad.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

417 reacties

 1. Oh wat heerlijk voor iemand die allergisch is voor bomen! Ik zou er in ieder geval geen slingers, ballen of een piek in hangen, maar wel heel veel lichtjes, lintjes en lekkere chocolaatjes! En kaartjes met fijne wensen voor de liefste mensen.

 2. Tea Oldenburger op

  Ik zou graag de besneeuwde kerstboom winnen voor mijn dochter. Zij is helemaal gek van kerst, maar heeft nu al een paar jaar pech met haar kerstboom. Een keer een rode mieren nest tussen de wortels, een keer vielen de naalden er bij bosjes af, dus toen het kerst was (ze heeft hem altijd ruim voor kerst staan) kon je de naalden bij wijze van spreken op 1 hand tellen en vorig jaar zat hij vol kevers. Nu heeft ze een kleine kunstkerstboom, maar daar past al haar versiering niet in, dus ik zou haar graag verrassen met een van deze prachtige grote kerstbomen. Omdat ze altijd hoopt op een witte kerst en ze dol op sneeuw is, gaat mijn voorkeur uit naar de besneeuwde boom. Ik denk dat ze haar hele bonte verzameling kersballen er in zal hangen.

 3. De besneeuwde kerstboom omdat sneeuw tegenwoordig niet gauw meer blijft liggen , ik heb witte vogeltjes en ornamenten en een lichtsnoer met ritmes wisselde lampjes

 4. Ik vind de witte besneeuwde versie erg verrassend, ik zie t als een uitdaging om deze te mogen versieren in mijn eigen woonkamer. Ik heb diverse soorten kerstversiering in diverse kleuren van licht groen, zilver, wit, goudgeel, oranje en roodbruin… kijken wat matcht en anders nieuw kopen

 5. Wij verhuizen nog net voor de kerst naar onze nieuwe woning, en wat zou dat mooi staan, een grote boom met sneeuw!
  Ik ben gek op de klassieke kerstversiering,rood, groen, en goud. De gouden engeltjes mogen daarbij niet ontbreken.

 6. Wat zou ik graag een besneeuwde boom winnen.
  We gaan die boom dan lichtjes geven. subtiel kleine ledlichtjes.
  wat zilver er in……. Frosted……… niet al te druk!
  wat glazen sneeuwsterren…… natuurlijke materialen….. er liggen nog stro Engels boven in een doosje……

  de Kerstsok hangen wij er altijd in de buurt…. en ook wat kaarsen, sneeuwman voor onze dochter Anouk…

  dan koop ik nog even een nieuwe kerstkleed voor eronder….. bij een kerstshow…. dan is het af!

  Iedereen alvast hele fijne Kerstdagen, vredige dagen vol Geluk met je familie en of vrienden.

  xX Namaste, Hilda

 7. De besneeuwde kerstboom is helemaal geweldig. Ik zou hem zo in de woonkamer plaatsen zonder ballen of versieringen alleen met een paar dennen appels en een paar spotjes erop zetten. Wat een sfeer, geweldig

 8. Jet Tigchelaar op

  Vanwege de beestjes doen we alleen aan “nep”. Nu is onze boom al een beetje bejaard en begint kaal te worden. Nu zie ik deze actie staan en word ik heel erg blij van de witte boom. Dus ik open mijn huis voor dit exemplaar

 9. Wat een leuke actie, ik zou gaan voor de wit besneeuwde boom. Ik heb nog nooit zo’n grote boom gehad, alleen maar mini kerstboompjes. Wat zal dit een blikvanger worden in mijn kamer.

 10. De besneeuwde boom zou ik graag winnen. Ik zou hem vrij sober behangen, want hij is van nature al prachtig. Mijn eigen boom zou ik op een ándere plek plaatsen, want die hangt vol met ballen die mijn kinderen de afgelopen 18 jaar hebben uitgezocht, samen met nog enkele kerstballen, huisjes, vogels van mijn overleden schoonouders. Samen met de piek die mijn man en ik hebben gekregen van mij schoonouders toen we gingen samenwonen in 1987.

 11. Ik zou graag de groene kerstboom, Frasier Groen willen winnen. Deze zou ik dan aan mijn moeder geven en samen met haar versieren. In de boom komen dan ballen van haar overleden moeder (mijn oma), daarnaast komen er engeltjes in, glazen klokken, ijspegels. Natuurlijk heel veel lichtjes!!! Een mooie zilveren piek (als dat nog past) engelenhaar een ballerina voor mijn zusje, de kerstman en nog heel veel meer…….

 12. Ik zal voor de boom met nep sneeuw gaan,ik had een hele mooie maar die heeft mijn ex vrouw meegenomen. Hoe gaaf zal het zijn dat ik met deze boom kan pronken.
  Ik zal hem samen met mijn grote kleine vriend versieren met ballen en slingers en hem de piek erop laten zetten.
  En onder de boom zal de kerst locomotief zijn rondjes rijden.
  En de cadeautjes voor mijn zoontje wachten tot kerst ochtend om opengemaakt te worden.

 13. Juist de besneeuwde variant lijkt me geweldig. Hiermee komt een “white Christmas” toch een beetje dichterbij. Vanwege onze woonsituatie, zou de boom buiten geplaatst worden, en zou ik hem versieren met heel veel lichtjes en natuurlijke materialen, zoals hout, jute, dennenappels en vogelvoer (pinda slingers, vetbollen, zonnebloemzaadjes etc:)

 14. Wat prachtig en super dat je een mooie kerstboom kunt winnen!
  Een besneeuwde kerstboom zou echt heel mooi zijn..want de kans dat we een witte kerst krijgen lijkt ieder jaar kleiner te worden. En dan versierd met groene ballen en houten kerstversieringen Ja het rendier mag niet ontbreken. Maar ook een touch van paar rode kerstdecoraties, bv strikken of mooie grote rode bloemen. .

 15. Kerst vier ik altijd samen met mijn vrouw en onze kinderen met aanhang. We zitten wegens gezondheids problemen veel thuis. En dan maak je het graag half November al gezellig en sfeervol.

  We hebben Kerstballen in Goud, Oranje en Groen. Ook pegels en wat Kerstklokken. Die passen bij ons & ja die belangrijke boom. Het is een dingetje. Een echte is natuurlijk heel erg leuk maar hoe krijg je die thuis. In mijn piepkleine auto past net een gevulde boodschappentas, laat staan een stevige spar. En ik ben al over de 70 dus hem op het dak binden, met touwen door de open ramen is fysiek, zowel als uit veiligheids oogpunt, ook beslist geen optie 😉

  Dus hadden we een grappige groene kunstboom van een warenhuis, maar er vielen steeds meer en meer naalden af. Tot ik afgelopen Januari zei tegen mijn vrouw, volgend seizoen moeten we toch echt een nieuwe hebben. Want met 10 jaar moet zo’n “opgedroogd skelet” dringend vervangen worden…

  Het is er nog niet van gekomen, en ik mis nu al het opbouwen, het versieren, de vele lampjes weerspiegeld in de pas gezeemde ramen. De Kerstmuziek draaien we al, onze favoriete Kerstfilms kijken we in het weekend. Alleen DE boom, onze boom hij staat er nog niet.

  Heb even rondgekeken op internet, de mooiste dennenbomen zitten ver boven ons budget. Ik kan natuurlijk settelen voor een “tijdelijke oplossing”, maar Kerst is geen Kerst als je geen prachtige Den hebt staan, toch?! En ook al hoop ik dat we nog vele Kerstmissen samen zullen hebben, het kan zomaar eens de laatste zijn. En dan wil je er toch ook een knalfuif van maken, is het niet?!

  Deze groene Frasier is werkelijk waar, een droom van een boom, ja echt!!! Mijn vrouw en ik zouden het fantastisch vinden om hem een prachtig nieuw thuis te geven. Een ereplaats in onze huiskamer, het stralende middelpunt van ons zo geliefde Feest seizoen.

 16. De laatste tijd zie ik veel witte kerstversiering van hertjes, glazen bolletjes met witte diertjes erin, ijsbeertjes… een beetje de Noordpool, zonder de kerstman. Die vind ik erg mooi. Ik zou daarom de groene kerstboom willen (wil het neit TE wit) en daar dan wel al die witte lieve hangertjes in hangen, met wat rode sleetjes als contrast… Witte slinger en dan weer 1 rode erbij…

 17. De besneeuwde kerstboom! En daar komen dan alleen maar zalige decoraties in. Ik ben dol op Kerstmis, chocolade en bakken. De afgelopen maanden loop ik met steeds meer creatieve ideeën rond om van mijn kerstboom de LEKKERSTE van het dorp te maken. Ja, ik weet het, dat is een hele uitdaging. Natuurlijk moet het geheel ook een prachtig plaatje zijn. Voor de bevestiging gebruik ik mooi lint. De boom wordt zeker opgetuigd met:
  – traditionele zelfgebakken kerstkransjes, met diverse versiersels
  – gespoten suikerengeltjes
  – schuim kerstboompjes
  – transparante ballen, gevuld met bonbons/chocolaatjes
  – zuurstokjes
  en nog veel meer.
  Ben gerust….. ik eet niet alles zelf op 😉

 18. Zo kom je nog eens iets te weten. Nee, wij wisten niet dat er in Friesland een Kerstwinkel is. We wonen in de provincie Groningen en kunnen op een zaterdag wel een bezoek brengen. We komen vast met leuke kerstspullen in huis.
  Helaas is ons huis niet zo groot om een boom van 215 te plaatsen. Daarom dacht ik, we zetten hem in de voortuin met allerlei vetbollen, zaden mengsels en pinda of rozijnen ketting/slinger.
  Brood ( zonder zout) in een vorm van een ster of kerstboom. Boven in , als het lukt , een pinda pot.
  Mochten de buren ook nog iets er in willen hangen, dan kan dat. Zo geniet iedereen van een mooi gevulde kerstboom voor de vogels.
  We hebben hier heel veel vogels en vermoed dat zij ook wel genieten van een kerstmaaltijd. De kerstboom kan dan heel lang blijven staan. Zo genieten mens en dier.
  We gaan er wel buitenverlichting in doen.
  We gaan voor de groene kerstboom, a.u.b..

  Alvast voor iedereen heel veel succes En maak er iets moois van.

 19. Van Dyck Michèle op

  Ik kies voor de groene kerstboom, lijkt meest echt. Ik zou meespelen voor mijn jongste dochter die dit weekend is gaan samenwonen. Zij houdt zoveel van kerstmis en dit zou zo fijn zijn om in hun nieuwe appartementje zo een kerstboom te hebben. Ik zou hem versieren met heel veel kleine lichtjes en zilveren kerstballen en houten kerstfiguurtjes.Ik zie het al helemaal voor me.. Zou echt leuk zijn voor hen, Fingers crossed.

 20. Wauw; ik zou zeker weten gaan voor de besneeuwde; geeft zoveel meer extra sfeer vind ik.
  Sinds dat we kinderen hebben (nu 5 en 7) hangen we de boom vol met knutsels en stoffen decoratie. En natuurlijk volop lampjes. Ziet er altijd gezellig uit, en dit jaar wilde ik eigenlijk weer de gekleurde ballen terughangen want de kids hangen niet meer in de boom… maar… we hebben een pup van 4 maanden die zoooo ondeugend is dat ik het niet aandurf haha dus ook dit jaar weer gewoon knutsels en stoffen decoratie; wel zo veilig!

 21. Riet van Hassel op

  Ik win dolgraag die besneeuwde boom,
  omdat ik al jaren van een “White Christmas” droom.
  En als ik dan naar die prachtige boom zou kijken,
  die dan buiten onder ons afdak staat te prijken,
  zou het net een echte witte Kerst lijken !

 22. Monique Peters op

  O wat gaaf!! Ik zou zo graag een nieuwe boom willen…
  De boom die ik nu heb begint en beetje uit elkaar te vallen. Maar een nieuwe is zo duur!

  Qua decoratie hou ik het gewoon bij wat ik altijd doe! Veel en vol en met een grote tree topper! Lekker Amerikaans zeg maar.

  En hoe mooi ik een geflockte boom ook vind, ik denk dat een gewone groene het beste bij mij past.
  Ik ga duimen!!!

 23. Hoewel ze beiden ergcharmant zijn, ga ik toch voor de kerstboom ‘Frasier Groen’, omdat het beste combineert met mijn thema ‘Floral Deluxe’ die ik bij de Intratuin heb uitgezocht. Warme kleuren zoals oudroze, bordeauxrood en donkerpaars, met bloemen in de hoofdrol en veel parels, veren, glitter en glans! Ik ben er zo verliefd op, en heb zin om aan de slag te gaan! Een kerstboom hebben we nog niet, en voor dit plaatje maak ik graag alvast een plaatsje vrij!

 24. Gabrielle van den Abeele op

  Graag de besneeuwde kerstboom ! Ik zou hem versieren met witte en doorzichtige engelen en witte guirlandes met veertjes.

 25. Ohhh!!! De sneeuwboom natuurlijk. Mooi met mijn zwarte, zilveren, witte en glazen ballen en boomdecoraties. En eindelijk niet meer de (echte) boom die na kerst maanden in de achtertuin ligt omdat mijn vriend al die tijd zegt: “morgen breng ik hem weg’. Hahaha

 26. Anouk Nijmeijer op

  De grote met sneeuw. En die laat ik helemaal vol hangen door mijn kinderen zo als ieder jaar. Elke keer weer een verassing hoe hij wordt.

 27. ik zou graag de besneeuwde versie willen winnen…simpelweg omdat dat net iets extra´s heeft wat een echte nooit zal hebben.
  ik doe altijd minstens 1800 ( ouderwetse ) lapjes in de boom, geen slingers en dan een heleboel ornamenten.

  gekregen, gekocht op vakanties en weekendjes weg, mijn Disney..pooh, Mickey..en natuurlijk tinkerbell in de top. Ik noem dit altijd mijn foute boom…omdat alles mag, maar door de hoeveelheid gekkigheid weer zooooo leuk. vooral mijn vrijheidsbeeld, Elvis en de paus mogen dan niet ontbreken.. gewone ronde ballen heb ik geloof ik niet er zit altijd wel iets op of aan. .Gezellig!!!.. gewoon doen we al t hele jaar

  hele fijne voorpret. kus Barbara

 28. O, wat een mooie prijs mag je weer weggeven! En ik weet precies waar die besneeuwde boom moet komen: bij mijn jongste dochter in de hal. Zij woont in Delft in een grote studentenflat, met mensen uit de hele wereld. Dus als die boom daar staat, komen de versieringen vanzelf!

 29. Het lijkt me prachtig, zo’n besneeuwde kerstboom! Alsof het in huis gesneeuwd heeft! Ik zou hem versieren met zilverkleurige en mercuryglas ornamenten, nepbontje of witte fleecedeken eronder en een scala aan mooi ingepakte cadeaus

 30. Ilse Brinkhuis op

  Dupergraag de groene. Ik zou hem samen met mijn kleindochters versieren. Dat zal fan vast vsnalkes door elkaar zijn, en met chocolade erin voor de meisjes. Een piek mag niet ontbreken, net zoals mooie lampjes..

 31. Goedenavond,

  De besneeuwde kerstboom is echt prachtig, de boom doet me denken aan vroeger ☺.
  Er was toen meer sneeuw dan nu, ijsbloemen op de ruiten, kolen kachel aan en echt brandende kaarsjes in de boom! ( het was wel een echte boom).
  Super gezellig, maar de kaarsjes in de boom waren eigenlijk best wel gevaarlijk , mijn ouders hadden er altijd emmers water naast staan.

  Ik heb er mooie herinneringen aan, daarom wilde ik zelf ook altijd een grote boom.
  Helaas hebben muizen aan mijn lang bij elkaar gespaarde kunstkerstboom gepeuzeld een paar jaar geleden, zo balen!.

  Ik zou hem nu zo natuurlijk mogelijk aankleden, groene en witte ballen, een beetje goud of koper voor de warmte en een witte ster op de top van de boom.
  Ik heb nog van die gesuikerde rood witte zuurstokjes van toen mijn kids nog klein waren, neppers natuurlijk ☺ die mogen er ook in en kleine lampjes.
  Als het maar een beetje aan vroeger doet denken, alleen de echte kaarsjes nu maar op een veilige plek!.

  Groetjes Marijke.

 32. Brenda de Groot op

  BOOM BOOM BOOM I want you in my room.. OOPS boom.. niet BOOM. Maakt niet uit! Ik wil gewoon die boom winnen!

 33. Heel graag de besneeuwde kerstboom van 2.15m. Ik heb al jaren geen kerstboom meer en knutselde allerlei alternatieven in elkaar maar vanaf nu wil ik toch weer een boom. Zeker deze!
  Ik ga op zoek naar de kerstversiering van mijn oma en van mijn ouders. Nostalgie dus en heel fijn om met mijn volwassen dochters en hun mannen en kinderen de pakjes weer eens onder een prachtige boom te kunnen leggen. Wat zullen ze verbaasd zijn dat deze oma niet heeft zitten zagen en plakken maar een prachtexemplaar heeft.

 34. Wat een actie!
  Ik zou de groene boom zonder sneeuw helemaal leuk met groen-wit-rode ballen en ‘snoepjes’ volhangen.
  Ook zou ik halverwege mijn Grinch knuffel in de boom zetten, een beetje verstopt tussen de takken 🙂

 35. De besneeuwde kerstboom vind ik supermooi!! Zou geweldig zijn als die deze kerst gezellig bij ons in de huiskamers staat!! Love kerst!!!!