Makkelijke surprise maken: een laptop!

1

Surprises maken is misschien wel het leukste van het Sinterklaasfeest… Maar soms is het lastig om inspiratie te vinden. In dat geval heeft ‘Sintaholic’ (haha) een praktisch oplossing, omdat iedereen tegenwoordig heel veel digitaal is. Vandaag gaan we een makkelijke surprise maken, in de vorm van een laptop! Leuk voor mensen met een eigen blog of Instagram-kanaal. Maar ook tof voor studenten of mensen die veel werken (workaholic papa’s en mama’s bijvoorbeeld). Kortom; voor veel mensen geschikt!

Makkelijke surprise maken

Bij het trekken van lootjes kan de spanning hoog oplopen: krijg ik wel iemand waarvoor ik weet wat ik kan maken? Als schoolmeisje vond ik het altijd makkelijk als ik een lootje trok van een ander meisje. Want van jongens wist ik nog niet veel ;-). Ook in grote families kan het lastig zijn om een leuke surprise te maken, zeker wanneer er onder de aanhang een flink verloop is. Maar een laptop, die wil iedereen wel krijgen!

Wat heb je nodig voor het maken van een laptop surprise?

Voor een laptop surprise heb je niet veel bijzondere dingen nodig. Hou je ogen open bij de supermarkt, maar meestal zijn de platte dozen van kinderspeelgoed het best bruikbaar. Natuurlijk moet de doos wel hoog genoeg zijn, om straks het cadeau in te kunnen verbergen! Een schoenendoos is prima, je kunt ‘m eventueel halveren om wat meer op “echte” laptophoogte te komen. Maar je kunt ook je perfectionisme even uitzetten en zo lekker wat grotere cadeaus erin stoppen. Je hebt nodig:

  • kartonnen doos
  • schaar of mesje
  • zwarte plakkaat-verf
  • lijm
  • (zwarte) tape
  • printer
  • zwart en een klein stukje grijs papier of karton

Bij de benodigdheden zou ik ook “tijd” willen voegen. Nee, je bent niet uren bezig, maar je hebt wel wat tijd nodig om de verf te laten drogen.

Hoe maak je een laptop surprise?

1. Bij een speelgoeddoos knip of snijd je de doos in langs drie randen. Meestal gaan de hoekjes van de doos dan los, dus die geef je een druppeltje lijm, zodat alles op zijn plaats blijft. Bij een schoenendoos maak je van één deel een flap, dat wordt het opklapbare gedeelte. Het kleinere gedeelte plak je in de doos vast aan de zijkant.

2. Wij hadden geluk met een zwarte schoenendoos, maar meestal moet je flink verven. De hele buitenkant moet zwart worden. Meestal kun je dat niet in één dag doen. Dus begin op tijd! Dat geldt natuurlijk sowieso voor surprises, maak een goede planning. Dat voorkomt stress… Bij een speelgoeddoos schilderden wij eerst de bovenkant en lieten dat drogen. Daarna was het tijd voor de onderkant. Nadat dit opgedroogd was, kwam op de dag daarna de schermkant en de afwerking. Je hoeft waarschijnlijk niet altijd een dag te wachten tot de verf droog is, maar dit is de veilige marge. Anders wordt het zo’n geklieder!

laptop surprise maken sint Christmaholic3. Als iemand een eigen YouTube-kanaal, blog of Instagram of zoiets heeft, dan is het leuk om daar een screenshot van te maken. In Windows10 doe je dat door te drukken op de Windows knop (venster met 4 raampjes) en op de print screen knop, als jouw computer die heeft. Ook zijn er speciale programma’s om een schermafbeelding mee te maken. Die afbeelding bewerk je dan, bijvoorbeeld door het aantal volgers te laten stijgen met een miljoen of zo. Altijd leuk! Daarna print je de schermafbeelding uit. Let op het formaat daarvan, dit moet passen op het ‘laptopscherm.’

makkelijke surprise maken christmaholic4. Op internet zoek je vervolgens een afbeelding van het merk van de laptop en die print je uit. Knip ‘m uit en plak deze aan de buitenkant van de laptop. Let op dat je het merk niet op z’n kop plakt!

5. Dan leg je het cadeau ingepakt in de doos, en doe je er papiersnippers bij. Net als in een grabbelton. Vervolgens plak je het gedeelte waar het toetsenbord komt met (zwarte) tape of lijm en een overslaande flap dicht.

6. De afbeelding van een toetsenbord haal je eveneens van internet en print je uit. Ook deze moet passen op de doos. Is je toetsenbord te groot, dan knip je eventueel wat letters weg en plak je beide uiteinden op elkaar. Het touchpad heb ik geknipt van grijs karton.

Christmaholic sint surprise makenlaptop surprise ChristmaholicJouw snelle, makkelijke laptop surprise is klaar, nu het gedicht nog! Tips voor het schrijven van mooie gedichten, vind je hier. Varianten op de laptop zijn uiteraard ook mogelijk. Misschien heb jij een doos die beter is voor een tablet surprise of eventueel een mobieltje? Het cadeau moet er uiteraard wel in passen.

Makkelijke surprise maken: wat vind jij van deze laptop?

Ik vind deze surprise (en het maken ervan) echt leuk! Vorig jaar maakte onze jongste dochter een laptop voor een jongen uit haar groep acht. De stiften en chocoladeletter vond hij een prima kado, en om de miljoenen nieuwe volgers van zijn YouTube-kanaal is hard gelachen! Wat gaan jullie maken als surprise? Al enig idee of nog wat inspiratie nodig? Als je deze makkelijke laptop surprise maakt, laat je ‘m dan aan ons zien? Als je @christmaholic tagt en hashtag #christmaholic gebruikt, dan kunnen we hem snel vinden op social media!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

In het dagelijks leven heet ze Martine, maar achter haar knutseltafel transformeert zij in "de DIY Diva". Een diva zonder sterallures overigens... Kijk maar op haar blog op http://www.diydiva.nl/ De liefde voor kerstmis kwam al van huis uit. En zeg nou zelf: dit is toch "The most wonderfull time of the year" om gezellig en knus creatief bezig te zijn ?! (Credits profielfoto: Martijn Beekman)

Reageer!

1 reactie