Vintage Kerst & urban jungle: binnenkijken bij Andrea van Living Hip

4

Bijna 40.000 volgers heeft ze op Instagram; Andrea de Groot van Living Hip. En dat allemaal vanwege haar bijzondere interieur. In mijn rubriek ‘Binnenkijken bij…’ interview ik Instagrammers, interieurbloggers en stylisten over hun unieke woon- en kerststijl. En dit keer is het dus de beurt aan Andrea!

Wie is Andrea de Groot van Living Hip?

Andrea de Groot woont samen met haar man Peter en hun zoon van 10 in Dordrecht. De van oorsprong Limburgse startte haar carrière in de kinderopvang, maar runt tegenwoordig haar eigen interieur- en lifestyleplatform Living Hip. Daarnaast maakt ze content voor bedrijven en werkt ze in het bedrijf van haar man. Een bezig bijtje dus!

Andrea startte Living Hip een tijdje geleden als webshop: “ik maakte voorheen veel creaties van macramé, die verkocht ik via mijn Instagram,” vertelt ze. “Via Instagram leerde ik ook andere creatievelingen kennen die zelf kussens maakten of iets anders moois. Het leek me hartstikke leuk om een webshop te starten waar we allemaal onze zelfgemaakte producten konden verkopen.”

Een paar maanden geleden besloot ze het roer om te gooien. “Het handwerken lukt mij zelf helaas niet meer, vanwege allerlei lichamelijke klachten. En met de webshop ging het ook niet zoals ik gehoopt had. De verkopen vielen toch een beetje tegen.” Daarom is LivingHip sinds afgelopen zomer veranderd in een blog! “Ik schrijf nu over interieur, wonen, maar ook over persoonlijke dingen. Zoals mijn gezondheid, de citytrip naar Boedapest die ik maakte met mijn dochter. Eigenlijk alles wat ik leuk vind.”

Urban Jungle meets Vintage

En wat Andrea leuk vindt, volgen mensen maar al te graag. Dat blijkt wel uit de huge following die ze op Instagram heeft weten te verzamelen. Terecht ook, want ze heeft een hele bijzondere, unieke stijl. Hoe Andrea die zou omschrijven? “Als een bijeengeraapt zootje haha,” lacht ze. “Ik hou van veel. Ik heb graag spullen om me heen. Mijn stijl zou je het beste kunnen omschrijven als Urban Jungle meets Vintage. Ik ben gek op planten en hou ook heel erg van vintage.”

https://www.instagram.com/p/Bc36GI9hAqR/?hl=nl&taken-by=andrea_groot

Ook in haar kerstdecoratie zien we die tweedeling (Urban Jungle & Vintage) duidelijk terugkomen. “Dat vintage aspect komt bijvoorbeeld naar voren in de ruim 70 jaar oude kerstballen die van mijn schoonmoeder zijn geweest,” vertelt Andrea. “Het zijn dezelfde oude kerstballen, gewikkeld in het oude keukenpapier van toen, in het zelfde gammele doosje. De geur die er vanaf komt als ik dat doosje open doe, is echt ongelofelijk. Zó vies en muf haha! Maar toch krijg ik er zo’n heerlijk nostalgisch gevoel van. Daarom heb ik de doos en het keukenpapier ook nooit vervangen.”

https://www.instagram.com/p/BcmDoG4hHis/?hl=nl&taken-by=andrea_groot

“Ik heb goede hoop voor de kerstster”

Om het botanische aspect kun je écht niet heen in haar stijl. Andrea’s hele huis staat werkelijk propvol planten. En met Kerst komt er een hoop kerstgroen bij. Niet alleen een kerstboom, vazen met kersttakken en een zelfgemaakte kerstkrans aan de muur, maar ook die foeilelijke kerstster komt erin. “Ik weet dat veel mensen zo’n kerstster vreselijk oubollig vinden,” grinnikt ze, “maar ik vind hem geweldig. En zeg nou zelf, al die planten die nu zo hip zijn (zoals de Sanseveria enzo) waren een tijd lang ook absoluut not done. En nu zie je ze weer overal! Ik heb dus echt goede hoop voor de kerstster.”

Goud, zilver, brons: metallics everywhere

Van al teveel kleur, houdt Andrea niet. “Ik hou van neutrale kleuren. Met kerst kies ik voor metallics; goud, zilver, roségoud en brons. Ik heb ooit wel eens een bonte boom gehad met felgekleurde ballen en lampjes in alle kleuren, maar dat past toch niet zo mooi bij mijn interieur. Niet dat ik die match met het interieur super belangrijk vind, ik hou immers van een bijeengeraapt zooitje haha. Maar het brengt wel wat meer rust in je interieur als het een beetje bij elkaar past.”

Lekker groen doen

Zelf kerstversiering maken, doet Andrea niet echt. “Je zult mij geen kerstballen zien haken of breien. Maar ik werk wel graag met groen. Zo heb ik vorig jaar een metalen standaard boven de tafel gedecoreerd met kerstgroen, lichtjes en ballen. En ik versier mijn schouw ook ieder jaar met een guirlande, kerstdecoraties en kerstlampjes.”

https://www.instagram.com/p/Bc9OAwvBmfW/?hl=nl&taken-by=andrea_groot

Kerstversiering shoppen

Andrea is gek op tradities: “We halen ieder jaar hetzelfde mini kerstboompje van de slaapkamer naar beneden, en hij wordt ieder jaar groter. Een heerlijke traditie. Net als die vintage kerstballen van mijn moeder, die elk jaar weer van zolder komen.”

Ze houdt daarnaast ook van recyclen: “Ik vind het heerlijk om spullen een tweede leven te geven, daarom shop ik ook graag bij de kringloop.” Maar vroeger was niet persé alles beter. Andrea shopt ook ieder jaar weer nieuwe spullen om haar kerstcollectie uit te breiden. Waar ze dat doet? “Ik ga graag naar het tuincentrum, de Intratuin hier om de hoek,” legt ze uit. “En ook online snuffel ik graag rond, bijvoorbeeld op VTwonen.nl. Ik hou van de combinatie van oud en nieuw.”

Zo krijg je de kerststijl van Andrea in jouw interieur!

Hoe krijg je die unieke urban jungle meets vintage stijl van Living Hip in jouw interieur? Andrea deelt een zestal tips met je:

  1. Maak je geen zorgen over wat ‘in’ is en ‘uit’ en laat je niet teveel leiden door de trends. Koop spulletjes die je zelf gewoon hartstikke mooi vindt. Of ze nou hartstikke nieuw of 100 jaar oud zijn, combineer het op jouw eigen manier.
  2. Hou de kleuren neutraal. Bruin, grijs, zwart, gebroken wit en kerstballen in allerlei metallic-kleuren. Qua materialen ga ik voor dingen als stoer steen, oud hout, textiel zoals katoen, macramé en gekreukt linnen.
  3. Ga all out met kerstgroen & planten! Een kerstkrans aan de deur, een kersttak in een vaas, een guirlande aan de trap. Ook dennenappels uit het bos passen perfect in de urban jungle kerststijl. Leef je uit!
  4. Versier iedere ruimte in huis. Het houdt niet op bij de woonkamer! Geef ook de wc, de badkamer, de gang, de slaapkamer en alle andere ruimtes in huis een urban vintage christmas make-over.
  5. Ga naar de kringloop, daar vind je de leukste vintage spulletjes. Denk aan een mooi stuk stof, om als tafelkleed te gebruiken met Kerst bijvoorbeeld. Daarmee krijg je gelijk die vintage sfeer, omdat het ook echt vintage is. Mensen denken vaak dat de kringloop helemaal niks is, en dat klopt ook wel. 98% van wat er staat is rommel. Maar die overige 2% zijn echt pareltjes. Ga op zoek naar de juweeltjes. Ze zijn er echt, ik heb er mijn huis mee vol staan!
  6. Snuffel rond op rommelmarkten of ga naar vintage winkeltjes, die zijn erg in opkomst op dit moment. Hier in Dordt heb je bijvoorbeeld ‘Blue birds in the backyard‘. Een superleuk winkeltje met vintage spullen, en met kerst vind je er prachtige decoraties.

https://www.instagram.com/p/Bb1T4UehCk1/?hl=nl&taken-by=andrea_groot

Wat vind jij van deze kerststijl?

Dat was ‘m; de tweede editie van mijn rubriek met kerstbinnenkijkers. Hopelijk vonden jullie het weer leuk om een kijkje in de keuken te krijgen van iemand met een hele bijzondere en unieke kerststijl. Natuurlijk hoor ik ook graag wat je van de stijl van Andrea vind. Is het jouw smaak? Vind je het mooi? Als je nog vragen hebt over Andrea’s stijl, stel ze dan ook gerust in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties