Kerstknutselen met kinderen: sneeuwpop van wattenschijfjes

4

Een leuke (en snelle) kerstknutsel om met met de kinderen te maken vandaag. We gaan aan de slag met een sneeuwpop van wattenschijfjes! Met die sneeuwman kun je alle kanten op, want hij is heel geschikt op een kerstkaart of menukaart, maar ook als decoratie. Deze DIY is goed te doen als je kinderen hebt van verschillende leeftijden. Met de jongste maak je een basisversie van de sneeuwpop. De oudste kan zelf aan de gang met een schaar en een veel gedetailleerder exemplaar maken!

Wat heb je nodig voor de sneeuwpop van wattenschijfjes?

Op zich heb je niet veel nodig om gezellig te knutselen. De meeste dingen heb je waarschijnlijk al in huis:

  • wattenschijfjes (merk maakt niet uit 😉 )
  • hobbylijm
  • viltstiften
  • potloden
  • schaar
  • papier of karton in verschillende kleuren
  • (eventueel letterstickers of letterstempels, vilt en decoratiespullen)

Hoe maak je een sneeuwpop van wattenschijfjes?

Stap 1. Je ziet hier onder eerst de eenvoudige versie van de sneeuwpop. Plak 2 wattenschijfjes boven elkaar op papier of karton. Zorg dat de bovenste de onderste iets overlapt. Meestal is er een kant met streepjes, zorg dat je daar de lijm doet. De andere, zachte kant is immers “echter” om een sneeuwpop te maken.

sneeuwpop van wattenschijfjes christmaholicsneeuwpop van wattenschijfjes christmaholicStap 2. Nu ga je de sneeuwpoppen van wattenschijfjes versieren. Met een zwarte viltstift teken je de ogen en de mond met stipjes. Druk niet te hard, want dan trekt de punt van de stift wattenpluisjes mee. Met een oranje stift teken je de peen voor de neus. Een klein driehoekje uitknippen uit oranje papier of vilt en dat opplakken kan ook. Met stickers kun je eventueel een tekst toevoegen. Van papier of vilt knip je een hoed, die wordt een beetje schuin bovenop het hoofd van de sneeuwpop geplakt.

sneeuwpop van wattenschijfjes christmaholicsneeuwpop van wattenschijfjes christmaholicStap 3. Na het versieren van de achtergrond is de sneeuwpop klaar! Dit versieren kan op allerlei manieren. Wij hebben met een wit potlood sneeuwvlokken getekend, zie de foto hierboven. Maar misschien heb jij nog ander decoratiemateriaal in huis, zoals bijvoorbeeld washitape met kerstmotieven? Wees lekker creatief en leef je uit!

Sneeuwpop van wattenschijfjes voor oudere kinderen

De eenvoudige sneeuwpop is in ongeveer een kwartiertje wel klaar. Oudere kinderen kunnen een grotere sneeuwpop maken met 3 opgeplakte wattenschijfjes. De bovenste sneeuwbol is dan het hoofd. Het is het mooist als je dit derde wattenschijfje met een schaar wat kleiner knipt. Ook voor de armen kun je kleine rondjes gebruiken. Grote kinderen kinderen kunnen wat gedetailleerder werken.

Met een perforator kunnen ze bijvoorbeeld uit zwart papier rondjes maken en die opplakken voor de ogen, mond en knopen. De achtergrond met vrolijke sterretjes versieren is altijd leuk! Als variatie kun je werken met letterstempels. Zelf iets schrijven kan natuurlijk ook. Als je – net als op de foto – zwart papier gebruikt, dan is een zilverstift of goudstift mooi!

sneeuwpop van wattenschijfjes christmaholicsneeuwpop van wattenschijfjes stempels sneeuwpop van wattenschijfjes bordWat vind jij van deze sneeuwpop van wattenschijfjes?

Simpel hè? Deze sneeuwpop van wattenschijfjes. Ook kleine kinderen kunnen grotendeels zelf aan de slag. Ik hou van dingen maken waarvoor je niet eerst uitgebreid materialen hoeft te gaan kopen. Voor deze leuke sneeuwpop gebruik je spullen die meestal toch al in huis zijn. Hoe zou jij ermee aan de slag gaan? Maken jullie nog zelf kerstkaarten, of wordt het een menukaart…? Ik ben heel benieuwd naar jullie sneeuwpoppen van wattenschijfjes. Dus als je ze gemaakt hebt, upload dan een foto hieronder bij je reactie of zet ‘m op social media met #christmaholic en tag @christmaholic!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

In het dagelijks leven heet ze Martine, maar achter haar knutseltafel transformeert zij in "de DIY Diva". Een diva zonder sterallures overigens... Kijk maar op haar blog op http://www.diydiva.nl/ De liefde voor kerstmis kwam al van huis uit. En zeg nou zelf: dit is toch "The most wonderfull time of the year" om gezellig en knus creatief bezig te zijn ?! (Credits profielfoto: Martijn Beekman)

Reageer!

4 reacties

  1. Heel leuk! Wij hebben vanmiddag een paar kerstkaarten gemaakt. De oogjes en knoopjes hebben we alleen opgeplakt met zwart papier uit de perforator. . Het ziet er leuk uit!