Christmas Rocky Road: feestelijk genieten!

3

Ik hou van rocky road! Eenvoudig, indrukwekkend en onwijs lekker. In deze blog gaan we speciale Christmas Rocky Road maken met witte chocolade en de traditionele kerstkleuren rood en groen. Lees gauw verder voor dit kerstrecept.

De oorsprong van de Rocky Road

Oorspronkelijk komt de rocky road uit Australië, en het verhaal is eigenlijk heel mooi. Veel snoepgoed raakte na de lange zeereis uit Europa beschadigd. En om al dit snoepgoed niet te verspillen, bedachten de Aussies iets slims. Ze bedekten het met gesmolten chocolade! Het werd een populaire traktatie voor de goudmijnwerkers. De naam Rocky Road komt van de ruwe wegen die de mijnwerkers moesten afleggen om bij de goudvelden te komen.

Rocky road staat bekend om een zacht, romig chocolademengsel met chewy marsmallows en kleurrijke sprinkles en decoraties naar keuze. Je kunt er ook alle kanten mee op. Varieer eens met melkchocolade of kies voor een vulling met biscuits, rozijnen en macadamia noten. Wees creatief!

Het ideale van rocky road is dat het niet in de oven hoeft, dus je hebt het ook zo klaar! Alleen moet je even geduld hebben wanneer het staat op te stijven in de koelkast. Check het recept voor de speciale Christmas Rocky Road hieronder, ik weet zeker dat je enthousiast raakt door de makkelijkheidsgraad van dit recept. Ik zou zeggen: naar de supermarkt, en haal de ingrediënten in huis!

Wat heb je nodig om de Christmas Rocky Road te maken?

Zorg dat je een bakblik in huis hebt van 20 x 20 cm. Verder heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 800 gram witte chocolade
  • 250 gram boter
  • marsmallows
  • rode & groene m&m’s (er zijn speciale kerstzakken met deze kleuren)
  • kerstige suikerdecoratie

Bereiding: zo maak je de kerst rocky road

1. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie tot je een egale massa hebt
2. Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur
3. Voeg de marsmallows en de m&m’s toe; wanneer je het chocolademengsel niet zou laten afkoelen zul je merken dat de marsmallows direct gaan smelten. Nog steeds lekker, maar niet zo mooi voor het eindresultaat.
4. Bedek een bakblik (20 bij 20cm) met bakpapier en doe het mengsel in het bakblik.
5. Versier de rocky road met leuke sprinkles, suikerdecoratie en marsmallows.
6. Laat hem minimaal 2 uur in de koelkast opstijven, voordat je hem aansnijdt. En je rocky road is klaar!

Zoals je ziet op de foto hierboven, heb ik er 9 stukken van gesneden. Maar je kunt er hier gemakkelijk 18 kleinere van maken, want zo’n stukje Rocky Road komt wel binnen. Hoe leuk is het om dit feestelijk te verpakken en in je omgeving aan familie en vrienden uit te delen als kerstpresentje!?

Ik kan je vertellen, dat word wel gewaardeerd 😉 Mocht je deze Christmas Rocky Road gemaakt hebben, deel je dan hieronder een foto van het eindresultaat? Vragen over het recept kun je natuurlijk ook in de reacties hieronder stellen. Smakelijk alvast!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Volop genieten van de kerst zit er bij Monique al van jongs af aan in; helpen met de kerstboom opzetten, maar vooral helpen in de keuken, waarbij er altijd grote hoeveelheden kerstkoekjes en taarten werden gemaakt. En nog steeds zorgt ze ervoor dat ze elk jaar weer met kerst de keuken in duikt en daarbij haar familie verrast met allerlei lekkernijen.

Reageer!

3 reacties