Kerstbingo! Free printable spelletje voor kerstdiner & gourmetten

3

Het kerstdiner is natuurlijk één van de gezelligste en leukste momenten tijdens de feestdagen. Maar voor de kinderen kan het best wel een uitdaging zijn om zo lang aan tafel te zitten. Om het voor de kleinsten aan de kerstdis dit jaar extra leuk en gezellig te maken, heb ik samen met Liseth van Blitz Ontwerpt een gratis kerstbingo gemaakt! Een simpel kerstspel dat je kinderen tijdens het kerstdiner óf de gourmet kunnen spelen!

Kerstbingo: leuk kinderspel voor het kerstdiner

Natuurlijk hebben de kinderen een eigen gedekt plekje aan de kersttafel. Met een eigen bestekje en mooie kinderproof glazen bijvoorbeeld, waar een heerlijk ‘kinderwijntje’ in zit (a.k.a. ranja haha). Misschien hebben ze zelfs wel een eigen tafel die feestelijk voor hen versierd is. Maar hoe dan ook; het lang ‘stilzitten’ aan tafel is voor ieder kind best wel saai. En super moeilijk! Met de Christmaholic kerstbingokaart op ieder bord wordt het kerstdiner gezelliger voor de allerkleinsten, én dus ook voor de volwassenen.

kerstbingoHoe speel je de kerstbingo?

Omdat iedereen de feestmaaltijden anders invult, hebben we twee varianten van de kerstbingo gemaakt. Er is een gourmet-versie en een kerstdiner-versie! Je kunt dus zelf kiezen welke van de twee printables het beste bij jouw situatie past. Op elk van de twee ‘bingokaarten’ staan een twaalftal illustraties die passen bij het kerstfeest en het feestdiner. Denk aan pannetjes voor het gourmetstel, en sausjes. En kaarsjes, want die staan met Kerst natuurlijk altijd aan tafel. Net als kerstballen.

Steeds als de kinderen een item op hun bingokaart hebben gevonden op tafel, mogen ze deze inkleuren. Het laatste vakje dat overblijft, is een cadeautje. En als ze die hebben ingekleurd, krijgen ze klein een cadeautje van papa en mama. Of van de kerstman natuurlijk :). Geef ze bij voorkeur iets waar ze aan of om de tafel mee kunnen spelen, zodat ze nog meer plezier hebben van het diner. Hieronder vind je de twee varianten van de Kerstbingo! Je kunt ze allebei gratis downloaden en vervolgens zelf printen.

>> Download de gourmet-variant van de Kerstbingo
>> Download de kerstdiner-variant van de Kerstbingo

Kerstbingo spelen aan de kersttafel: nog een paar tips!

Om het spel nóg leuker en gezelliger te maken, hebben we nog een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Downloaden
  De kerstbingo is zo ontworpen, dat je het makkelijk thuis kunt uitprinten op een vel A4-papier. Dat kan in kleur, maar ook gewoon in zwart-wit. Want je kinderen maken er toch een mooi kunstwerk van!
 2. Dikker papier
  Print de kerstbingo – als je kunt – op wat dikker papier uit. Zo kleurt het net wat fijner voor de kids en drukken ze niet door het papier heen (op je mooie kersttafelkleed ;-)).
 3. Check de items
  Het spreekt voor zich, maar check even vooraf of alle items die op de bingokaart staan ook daadwerkelijk op tafel of in huis verschijnen tijdens de gourmet of het kerstdiner. Zo voorkom je strakjes krokodillentranen. Eventueel kun je niet relevante items afplakken met een leuke sticker.
 4. Potloden & decoratie
  Zet op de tafel ook alvast wat potloden, stiften, stickers en misschien zelfs wat feestelijke kerstglitters klaar. Zodat je kinderen zich helemaal uit kunnen leven met versieren!

Kerstbingo: iets voor jouw kinderen?

Natuuuuurlijk zijn we heel benieuwd naar wat jij van deze free printable kerstbingo vindt. Lijkt het je een leuk spel voor jouw kinderen? Ga je het gebruiken? We horen het graag! Mocht je nog vragen hebben over de kerstbingo, stel ze gerust hieronder. En ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor kerstactiviteiten met kinderen? Hier vind je al onze kerst-knutselprojecten voor kids en we hebben ook een hele lijst met activiteiten om samen met je kinderen (in de kerstvakantie) te ondernemen. Liseth en ik wensen jullie een súperfijne kerstperiode. Geniet ervan samen, met het hele gezin!

Foto’s en illustraties door Liseth Blitz.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties