Dit zijn de kerstkaartentrends van 2018

1

Samenwerking – De Sint is naar huis, dus dit weekend is het Christmas D-Day! Tijd om de kerstboom in huis te halen, de boel te versieren én om je kerstkaarten te gaan schrijven. Mocht je je kerstkaarten nog niet hebben gemaakt of gekocht, lees dan zeker éérst even deze blog. Want ik mag je – net als vorig jaar – in samenwerking met Kaartje2go vertellen wat de kerstkaartentrends zijn voor 2018!

Trend #1: Botanische kerstkaarten

Botanisch, groen, natuurlijk… we kunnen er niet meer omheen deze Kerst. En natúúrlijk heeft de belangrijkste kersttrend van de afgelopen twee jaren ook haar weg gevonden naar de kerstkaarten. Vooral rond de randen van de kerstkaarten zien we veel botanische elementen terug. Denk hierbij aan dennentakjes, hulsttakjes met rode besjes en blaadjes. De botanische onderdelen worden trouwens met allerlei kleuren gecombineerd, zoals kraftbruin, waterverf groen en petrol. Net wat jij mooi vindt!

Trend #2: Wit met goud

Goude accenten zijn eigenlijk al jaren hot in kerstkaartenland. Logisch ook, want de kleur goud is 100% kerstproof en bovendien één van de trendkleuren voor Kerst dit jaar. Voor 2018 is de combinatie van een witte basis met goude details helemaal in. Kies voor een speelse look met gouden confetti of geef je kerstkaart een chique touch door goudkleurige tekst toe te voegen. Tip: kies voor een extra feestelijke look voor een luxe papiersoort. Bij deze trend past vooral het papier met parelmoergloed heel goed.

Trend #3: Een fotocollage op je kerstkaart

Kerstkaarten met een eigen foto erop, die kende je natuurlijk al een aantal jaar. Maar nog wat nieuwer zijn de kerstkaarten met fotocollage. Maak bijvoorbeeld een combinatie van de mooiste foto’s van het afgelopen jaar. Deel herinneringen of maak een collage van alle familie- of gezinsleden in kerstsferen (hoeven ze ook niet allemaal tegelijk op de foto, scheelt weer wat plannen).

Trend #4: Donkere basis met goud

Nog mooier dan de wit met gouden trend vind ik de stijl kerstkaarten waarin de basis juist donker is. Donkerblauw bijvoorbeeld, of diep donkerrood. En wat te denken van groen. De accenten zijn natuurlijk weer goudkleurig. Deze combinatie is chic, heeft echt iets klassieks en een vleugje glamour. Het mooiste zijn deze kerstkaarten op een matte papiersoort. Dat geeft nog net weer wat extra allure aan je kaart.

Trend #5: Langwerpige kaarten

En dan de laatste kerstkaarten trend 2018. Deze heeft niet zoveel te maken met kleur of opdruk, maar alles met de vorm! Langwerpige kerstkaarten zijn hip! En dat is echt leuk, zo’n afwijkend formaat. Want je kerstkaart valt meteen al op als hij door de brievenbus valt. En zeker tussen alle andere vierkante en rechthoekige kerstkaarten die mensen vooral veel ontvangen. Je kunt de langwerpige kerstkaart bijvoorbeeld combineren met één van de bovenstaande trends.

Kerstkaarten trends 2018: welke is jouw favoriet?

Natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig naar jouw mening. Welk van de kerstkaarten trends 2018 heeft jouw voorkeur? En heb je je kerstkaarten al gekocht of ben je nog op zoek naar iets leuks? Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder. Ik wens je tot slot heel veel plezier met het schrijven en versturen van jouw kerstkaarten dit jaar. Het blijft toch een heerlijke traditie, vind je ook niet?

Dit artikel is in samenwerking met Kaartje2go geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie