Binnenkijken in het kleurrijke, vintage kersthuis van Marij (My Attic)

6

Ik heb er weer eentje voor je, een kerst-binnenkijker! Deze week zijn we uitgenodigd in het kleurrijke en vintage inspired kersthuis van de Alphense Marij Hessel, blogger en stylist bij My Attic. Hoe versiert zij haar huis? Hoe combineert zij oud en nieuw? Je ziet en leest het hieronder!

Van mode naar interieur

Marij woont samen met haar vriend Evert en hun twee katten in Alphen aan den Rijn. In het dagelijks leven is ze stylist en blogger, maar zo begon haar carrière niet. “Ik heb de modeacedemie gedaan,” vertelt Marij. “Daarna werkte ik tien jaar lang als designer bij o.a. de Sting en Costes. Maar na een decennium was ik toe aan iets nieuws.”

Toen ze nog werkte als mode-ontwerper, startte ze haar  creatieve uitlaatklep; woonblog My Attic. “Het begon heel klein natuurlijk, legt Marij uit, “maar het werd al snel steeds groter en ik kreeg steeds meer leuke interieuropdrachten door mijn blog.” Die opdrachten vond Marij zo leuk om te doen, dat ze op een gegeven moment klaar was voor een carrièreswitch. “Ongeveer 1,5 jaar geleden nam ik ontslag en ben ik fulltime gaan ondernemen. Ik richt me nu volledig op styling. En eerlijk is eerlijk; ik zou nooit meer anders willen!”

Het begon allemaal op zolder

Marij blogt over interieur onder de naam My Attic. En haar instagram-account met bijna 30.000 volgers heet @Enter_My_Attic. Waar komt die naam ‘My Attic’ vandaan? “Nou, ik ben begonnen op zolder (‘attic’ is Engels voor zolder, red.),” zegt Marij. “In ons huidige huis was de zolder al vanaf dag één mijn plekje. Daar begon ik met het stylen en fotograferen van kleine interieursettings. En ik knapte er meubels op.” Inmiddels is het opknappen van meubels naar een locatie buitenshuis verplaatst en staat de zolder vol met haar vintage verzameling. “Maar de zolder is nog altijd mijn domein,” lacht Marij.

Vintage Kerst in the mix met nieuw

Marij vindt het best lastig om haar eigen stijl te omschrijven. “Ik hou van planten,” weet ze te vertellen. “En van kleur. Vooral okergeel, roze en groen zijn mijn favorieten. Maar ook donkerblauw en pastels vind ik prachtig. En verder combineer ik heel graag vintage elementen met nieuwe items.” Dat Marij van vintage houdt, zie je heel goed terug in haar kerstdecoratie en interieur op de foto’s in deze blog. Wat een prachtige kerstballen heeft zij zeg! “Dankje,” lacht Marij, “ik heb inderdaad een onwijs grote verzameling vintage kerstballen. Het gros van mijn kerstcollectie is tweedehands. Dat scheelt een hoop geld!”

Bij Marij zul je trouwens nooit twee jaar achter hetzelfde precies dezelfde kleuren en kerstdecoratie in huis zien. “Ik gebruik ieder jaar spullen van voorgaande jaren,” licht ze toe. “Maar ik combineer het altijd op een andere manier. Ik ben een creatief persoon, en ik vind het heerlijk om mijn creativiteit kwijt te kunnen in het versieren van mijn huis! Bovendien vind ik het ook leuk om ieder jaar weer iets anders te kunnen laten zien op mijn blog.” Mocht je benieuwd zijn, hier vind je al Marij’s blogposts over kerstdecoratie van de afgelopen jaren op een rij.

Kerstgevoel van de boom en de tafel

Een kerstgevoel krijgt Marij toch het meest van een echte kerstboom. “Hij moet wel echt zijn ja,” knikt Marij. “Die geur vind ik heerlijk, en het moment dat je hem in huis haalt. Daar krijgt toch iedereen een kerstgevoel van?” Verder vindt ze het feestelijk dekken van de kersttafel heerlijk om te doen. “Met vintage servies en bestek, kaarsjes en andere decoraties.”

Zelf iets van kerstversiering maken, hoort voor Marij echt bij de voorpret. “Ik maak ieder jaar wel een kerstkrans of ster met eucalyptus. Maar ik heb ook ooit kerstballen geverfd, of hangertjes gemaakt van gips. Oh, en een paar jaar terug vulde ik transparante kerstballen gevuld kersttakjes” Dat zorgde voor één van Marij’s meest populaire foto’s op Pinterest (zie hieronder). En ik geef meteen grif toe; ze heeft mij er enorm mee geïnspireerd! Want vorig jaar heb ik ze ook gemaakt, haha.

De kerststijl van Marij in huis? Doe je zo!

Mocht je de stijl van Marij heel mooi vinden en je afvragen hoe je dat bij jou thuis voor elkaar krijgt, de tips hieronder helpen je wellicht iets op weg.

Durf voor kleur te gaan

Marij’s eerste tip is: durf voor kleur te gaan. “Er zijn geen regels met kerst. Alles mag. Alle kleuren, alle stijlen. Voor mij is het geen kerst zonder kleur. Maar ik hou wel van een beetje chique en stijlvol. Daarom beperk ik het vaak wel tot een bepaald kleurenpalet, dat mooi aansluit bij de kleuren in de rest van mijn interieur.”

Glazen ballen

Als het om decoratie gaat, zie je in de boom van Marij vooral glas. “Qua materialen kies ik eigenlijk altijd voor glas. Glazen kerstballen, een glazen piek, glazen figuurtjes. Soms een accentje van hout, papier of iets anders, maar glas vind ik toch het allermooiste. Wel wissel ik mat, glanzend en glitterend af, voor een beetje contrast.” Naast prachtig versierde vintage kerstballen, hangt Marij ook grappige figuurtjes in haar boom. “Ik hou wel van een beetje fout,” lacht ze. Je vindt naast candy canes en cadeautjes bijvoorbeeld ook een taxi in mijn kerstboom.”

Een piek & een pot

Bij een vintage boom, hoort natuurlijk wel een piek. “Zo’n kale bovenkant doet het hem niet voor mij. Alleen is het best lastig om bij de kringloop een piek te vinden die precies past bij de kleuren van mijn boom dat jaar. Daarom ga ik daarvoor meestal wel naar het tuincentrum.” En hoe zit het met de voet van de boom? “Eigenlijk doe ik ieder jaar wat anders,” zegt Marij. “Ik heb wel eens vilt om de voet heen gedaan, of andere stof. Ook heb ik de boom wel eens in een hele grote bloempot gezet. Dat maakt het net wat moderner.”

Wat vind jij van deze vintage kerstbinnenkijker?

In deze blog vind je de prachtige foto’s van Marij’s kerstinterieur de afgelopen jaren. Maar weet ze al wat er dit jaar in komt? “Eigenlijk nog niet,” lacht Marij. “Meestal gaat dat een beetje last-minute bij mij. En spontaan. Ik maak geen uitgebreid decoratieplan ofzo. Ik heb het, net als veel mensen, zo druk in deze periode. Ik doe het altijd wat op gevoel. En dat is uiteindelijk ook waar het om draait, toch? Om gezelligheid en knusheid. Niet om perfectie!”

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze kerst-binnenkijker vindt. Wat vind je van Marij’s vintage stijl? En van haar kleurenpalet? Is het iets voor bij jou thuis? Of kun je het waarderen, maar is het niet jouw smaak? Laat het ons weten in de reacties hieronder! En mocht je de andere kerst-binnenkijkers gemist hebben, hier vind je ze nog allemaal op een rij.

Foto’s door Marij Hessel.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  1. Mooi deze binnenkijker! Ik houd van deze stijl en kleuren! Heb zelf een okergele muur en zag Marij haar kerstkrans met okergele bloemen erbij…gaaf! Heeft mij op ideeen gebracht! Inmiddels kerstboom gehaald, en morgen ga ik ermee beginnen, maar eerst nog even alle binnenkijkers-op-een-rij terugkijken…Fijn weekend!!!

  2. Superleuk! Ik hou ook van kleur en vintage. Die buffetkast! Mijn ouders hadden er ook zo eentje maar hebben die uiteindelijk met een verhuizing weggedaan. Zo jammer! Hij heeft bijna 40 jaar bij hun in huis gestaan. Heel leuk die krans van gekleurde ballen en die gekleurde kaarsen erbij. Ik kies de laatste jaren vaker voor wit en natuurlijk, maar dit is ook weer heel inspirerend

  3. Mooie Kerst- binnenkijker.
    Ik herken de mokken, kastjes en de kleuren van vroeger. Voelt heel vertrouwd, maar toch zou ik het niet kopieren.

  4. Mooie kerstbinnenkijker,herken volledig de trend van toen ik klein was bij mijn ouders,toen had je nog echt de belevenis van de ouderwetse kerst,het Bing crosby gevoel,white christmas…….Heb genoten cd binnenkijken.thanks