De leukste & mooiste kerstreclames van 2018

10

Het is eindelijk weer zover: van die heerlijke, gezellige kerstreclames op televisie! In deze blog vind je de leukste, grappigste, liefste en vooral mooiste kerstreclames 2018 op een rij. Van met name internationale (Britse, Amerikaanse en Duitse) bedrijven, maar natuurlijk ook wat Nederlandse. En er zitten weer een paar lach- en kippenvelmomentjes bij hoor. Veel kijkplezier!

Mooiste kerstreclames 2018

Sinterklaas heeft ons land weer verlaten, en dat betekent dat Nederlandse bedrijven volop inzetten op Kerst. De afgelopen jaren zijn ze daarbij steeds meer de traditie van Amerikaanse en Britse merken gaan volgen, om een prachtig kerstverhaaltje met een dieperliggende boodschap te vertellen in een commercial in anderhalve minuut (of korter).

Maar hoe goed de Nederlandse reclames ook worden, toch zijn het de internationale kerstreclames 2018 die mij ieder jaar het meest kunnen bekoren. Vooral de Britten weten wel van wanten! Ik zou zeggen; neem de tijd en kijk je ogen uit. Ik ben benieuwd welke kerstreclame jouw favoriet is dit jaar.

(Elton) John Lewis

De Britse warenhuisketen John Lewis verrast ieder jaar met een prachtige christmas advert. En ook dit jaar weer is het een prachtig verhaal, met niemand minder dan Elton John in de hoofdrol. De reclame begint met Elton achter de piano, terwijl hij één van zijn meest beroemde liedjes inzet. En dan gaan we steeds verder terug in de tijd. Sommige cadeaus, zijn veel meer dan alleen een cadeau…

Jumbo’s zingende Max Verstappen

Je had ‘m vast al gezien op tv, maar ik moet hem toch echt even noemen hoor: de kerstreclame van Jumbo. Vooral opa (“ik heb helemaal niks met kerst”) en de zingende Max Verstappen zijn voor mij wel echt hoogtepunten hoor. Wat vind jij ervan?

Plus supermarkt

De Plus heeft ook een hele mooie reclame gemaakt! Heel ander sfeertje dan de uitbundig gezongen reclame van Jumbo, maar juist klein en fijn. Er wordt niet in gesproken, het is heel ingetogen, maar de emotie straalt er vanaf. Weer een mooie hoor!

Lidl – ga voor goud!

De kerstreclame van Lidl voor 2018 is denk ik tot nu toe mijn favoriet van de Nederlandse supermarkten. Met een hoofdrol voor uberkakker Beau van Erven Dorens en de ballen-vriendjes van zijn dispuut. Lachen heur, see for yourself!

Aldi’s Kevin the Carrot

Kevin the Carrot is back! De afgelopen jaren vertelt de Aldi in het Verenigd Koninkrijk met Kerst het verhaal van Kevin de wortel. En hij is natuurlijk weer terug dit jaar. Welke avonturen zal hij nu weer beleven op de kerstdis? Je ziet het hieronder! Oh en mocht je meer willen zien van Kevin’s avonturen, op YouTube staan alle advertenties van voorgaande jaren ook nog.

Heathrow Airport: de beertjes zijn er weer

Naast Kevin the Carrot zijn ook de beertjes van Heathrow airport terug! Vorig jaar was deze kerstreclame al superschattig. Maar dit jaar vind ik hem eigenlijk nóg leuker. Opa en oma beer wonen in Florida, waar het met Kerst suuuuper heet is. En ze missen de sfeer van thuis. Zeker na een skype-gesprek met het thuisfront…

Sainsbury’s ‘The Big Night’

In deze reclame van de Britse supermarkt Sainsbury’s geeft een achtjarig meisje het optreden van haar leven. Met een cast van 59 andere kinderen die ook een prachtige rol spelen op het podium. Deze reclame is geregisseerd door niemand minder dan Michael Gracey, de regisseur van de film The Greatest Showman.

Grappig feitje; de échte ouders van deze kinderen zaten in het publiek en zijn bewust weggehouden van de casting en repetities tot aan shoot day. Dus de reacties die je ziet zijn echt! Geweldig toch? Eigenlijk gaat deze reclame veeeelste snel, zou wel een 5x zo lange versie willen zien. Gelukkig is er een uitgebreide ‘behind the scenes’ video die je naderhand echt ook even moet kijken!

Manor – de kerstelf

In deze kerstreclame 2018 van de Zwitserse warenhuisketen Manor zie je een prachtig geanimeerd verhaal over een jongetje dat een échte kerstelf ziet. En natuuuurlijk wil hij er dan eentje voor Kerst krijgen van de kerstman. Maar de kerstelf vindt dat toch, als-ie eerlijk is, niet zo’n heel goed idee. Bekijk het filmpje om te zien hoe het afloopt!

McDonalds – rendiersnoep

McDonalds die wortels promoot, het is wat! Maar deze reclames is wel érg leuk om naar te kijken en heel mooi gemaakt. De rendieren zijn super schattig en net echt. Kijken dus!

Lidl – De kinderen zijn weg!

In deze Duitse reclame van Lidl zien we allerlei scenes waarin volwassenen boos zijn, ruzie maken, en vooral heel naar doen. En de kinderen? Die staan erbij en kijken ernaar. Tot… ze er genoeg van hebben en er vandoor gaan. Ouders in paniek! Wat nu?

Levi’s – Studs

Bij Levi’s in de VS kun je je kleding laten personaliseren met allerlei decoraties, waaronder van die metalen studs. Een vader vindt zo het perfecte cadeau voor zijn zoon. Maar het is niet precies wat je denkt…

Cadbury – Secret Santa

Cadbury chocolade speelt met haar Britse kerstreclame 2018 in op de ‘Secret Santa’ traditie. Mocht je deze traditie niet kennen, het is eigenlijk net zoiets als lootjes trekken in Nederland met Sinterklaas. Je verrast iemand met een cadeautje, en niemand weet wie zijn of haar ‘Secret Santa’ is. Mooi!

Boots – keep on singing

Bij deze reclame kreeg ik serieus wat kleine traantjes in mijn ogen. Een supermooi verhaaltje over een tienerdochter en een moeder. De dochter vindt natuuuuurlijk dat haar moeder haar leven maar wat lastig maakt. But in the end… is het wél haar mama die zo mooi staat te zingen. Oh en dat heerlijke Britse accent in het liedje doet ’t hem ook wel voor me hoor, haha!

Visa #keepitlocal

Visa UK heeft één duidelijke boodschap dit jaar. Als je ergens je kerstinkopen gaat doen, doe het dan lokaal. Natuuuurlijk kunnen we tegenwoordig dankzij het wereld wijde web overal onze spullen vandaan kopen. Maar als je kleine ondernemers, lokale ondernemers, support, dan doet er écht iemand een happy dance. Oh enneh, een tip, kijk deze reclame niet als je niet tegen vals zingende mensen kunt ;).

Amazon: zingende doossies

The singing boxes van Amazon maken in 2018 wederom acte de presence. Overal zingen ze uit volle borst ‘Can You Feel it’. Maar dan met jingle bells op de achtergrond natuurlijk. Een reclame die gewoon een lach op je gezicht tovert, een echte feel good advert.

TK Maxx – the neverending stocking

In een christmas stocking passen normaal gesproken slechts een paar cadeautjes. Maar dan heb je de kerstsok van TK Maxx nog niet gezien! Deze stocking is zo lang, hij spuugt het hele jaar door kerstcadeautjes uit! Oh en het leuke is dat je zo’n sok dus echt kunt winnen in de winkel. In de UK althans. Geen idee of het ook in Nederland geldt.

Macy’s – Space Station

Een klein meisje moet haar moeder missen met Kerst, omdat ze als astronaut werkzaam is op een space station. Maar ze heeft gelukkig een leuk cadeautje voor haar moeder gemaakt. Een mooi verhaal! Maar ik dacht op het einde wel… dat kan nooit goed gaan daar met al die zwevende deeltjes in die space shuttle (of station of wat het dan ook is), haha.

Waitrose – kan nie wachte!

Supermarktketen Waitrose heeft dit jaar een hele serie aan reclames. Allemaal hebben ze dezelfde boodschap “too good to wait”. Hieronder vind je twee van de afleveringen, maar de komende weken verschijnen er ongetwijfeld nog veel meer op YouTube!

Tesco – Kerst op jouw manier

Iedereen viert Kerst op zijn eigen manier. Ieder gezin heeft weer eigen tradities, en etenswaren die voor hun absoluut bij Kerst horen (of juist niet). En dat maakt Kerst júist zo mooi, vindt Tesco. Dat blijkt in ieder geval zeker uit hun kerstreclame voor 2018. However you do Christmas, do it your way.

Kerstreclames 2018: welke is jouw favoriet?

Zo, dat waren ze. Mijn selectie van de leukste, grappigste en mooiste kerstreclames 2018! Als ik de komende tijd nog nieuwe spot op televisie, zal ik ze zeker toevoegen aan deze blog. Mocht jij er nog eentje missen die absoluut in dit rijtje thuishoort, laat je het dan weten in een reactie hieronder? En natuuuurlijk ben ik ook reuze benieuwd naar welke van de bovenstaande kerstcommercials jouw favoriet is. Let me know!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Ik mis er juist 1.
  De Coca Cola christmas truck reclame. En dan ook de reclame waarin de christmas truck een hoofdrol heeft

 2. Pascale vd Meijden op

  O, wat heerlijk. Als je deze reclames kijkt, krijg je toch weer dat kriebelende gevoel van; o, het is kersttijd, de mooiste tijd van het jaar…..affijn..ik heb genoten…welke ik de mooiste vond? Heel moeilijk. Maar toch wel de emotionele. Van Plus, Levi’s, John Lewis enzo. Maar allemaal samen was een super geheel.

 3. Ik ben gek op dit soort t reclames . Ook die nieuwe die hieronder is toegevoegd.
  Ik ben echt een watje ik pink regelmatig een traantje weg bij dit soort reclames…
  Kan dus niet kiezen.. sommige zijn heerlijk vrolijk en anderen zoals de link van Eltje vind ik heerlijk dramatisch.