Maatje meer? De leukste winkels voor je kerstoutfit!

11

Ik ben gezegend met een maatje 48, soms zelfs 50. Omdat ik vrij lang ben, valt het veel mensen niet zo op. Maar die grotere maat maakt shoppen soms best een uitdaging. Jarenlang kon ik alleen maar kleding kopen die ‘paste’. Meestal was het dan niet echt mijn smaak. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer winkels die hippe plus size collecties hebben, grote maten voeren en zelfs plus-size winkels die een volledige collectie hebben voor grotere maten. In deze blog vind je inspiratie voor je plus size kerstoutfit!

Plus size kerstoutfit: shopadresjes

Ik hou van classy kleding. Ook wel van stoer hoor, maar met de feestdagen koop ik liever iets chiques en stijlvols. In deze blog vind je een lijstje van winkels waar ik graag kom en webshops waar ik graag rondneus om mijn kerstoutfit te scoren. Sommige winkels en merken kende je vast al, maar misschien zit er ook nog wel iets tussen wat je niet kent! Mocht jij ook een maatje meer hebben, wellicht vind je hieronder wat inspiratie voor jouw plus size kerstoutfit.

Promiss

Met stip op één staat voor mij de volledig vernieuwde Promiss. Hier kom ik iedere maand wel. Promiss is niet dezelfde winkel als vroeger! Er zit een compleet nieuw bedrijf in, met een heel andere collectie. De kleding van Promiss is klassiek, stijlvol. Echt helemaal mijn smaak. Ik slaag er altijd voor leuke jurkjes, zoals het rode kerstjurkje en zwarte jasje dat ik op de foto hierboven draag. Love it! Het jurkje vind je hier in de webshop van Promiss en het blazer-bolerojasje hier.

Hieronder vind je nog een paar foto’s van Promiss-jurken, maar de collectie is echt heel uitgebreid! Let trouwens niet op de dunne modellen op de foto’s. Alle kleding van Promiss gaat t/m maat 50. Er hangen in deze winkel ook prachtige kledingstukken van de Nederlandse ontwerper Mart Visser, die eveneens bijna allemaal t/m maat 50 gaan.

Wehkamp

Wehkamp is echt een fijne webshop om rond te neuzen voor je plus size kerstoutfit. Ze hebben er namelijk diverse merken, waaronder veel van de merken die ik verder in deze blog noem. Het fijne van Wehkamp is dat je achteraf kunt betalen. Dus je bestelt een hele hoop kleding in diverse maten, en past lekker thuis. Vervolgens stuur je terug wat je niet wil en betaal je alleen wat je houdt. Verzenden boven de 20 euro is gratis en retourneren is altijd kosteloos. Dus ik bestel hier graag! Hier vind je de feestcollectie van Wehkamp voor grotere maten.

Mango Violeta

Vroeger waren er op diverse plekken in ons land fysieke winkels van Mango Violeta. Helaas kun je het merk nu alleen nog online kopen. Dit Spaanse plus size merk gaat t/m maat 52. Al moet ik wel zeggen dat het een beetje klein valt, meestal heb ik hier de maat 50 van nodig voor shirts en jurkjes. Maar ze hebben dus wel een leuke écht feestelijke collectie plus size kerstoutfits. Op de foto’s hieronder zie je een paar voorbeelden. Hier vind je de hele feestcollectie van Mango Violeta.

Marks & Spencer

Ook weer een winkel die voorheen wel in Nederland zat op een aantal plekken, en nu niet meer. Maar gelukkig kun je nog wel online bij Marks & Spencer shoppen. Hier heb ik regelmatig een superleuke jurk gevonden! De maten bij M&S gaan tot 52. Ook hier weer geldt; laat je niet afleiden door de dunne modellen op de foto’s hieronder, de jurken en kerstoutfits zijn allemaal in grote maten te krijgen. Hier vind je alle feestoutfits van Marks & Spencer.

Paprika

Paprika heeft diverse fysieke winkels in Nederland en België. Ik vind de kleding van dit merk meestal niet zo mooi, het gros is me wat te druk en ‘oubollig’ ofzo. Maar ik ga er graag naar binnen omdat er af en toe echt pareltjes tussen zitten. Zo heb ik een aantal mooie tops, vestjes en jurken van Paprika. Verder hebben ze fijne grote maten panty’s, en die heb je in de feestmaand natuurlijk ook altijd nodig! Op de website heeft Paprika de feestcollectie bij elkaar gezet.

C&A

Alle kleding van C&A gaat standaard t/m maat 48, en meestal pas ik daar wel in. Deze rode fit & flare kerstjurk vind ik bijvoorbeeld superleuk (en niet duur!). Maar ze hebben ook een plus size lijn, inclusief feestelijke jurkjes. En die gaan zelfs t/m maat 60! Hieronder vind je op de foto’s een tweetal super feestelijke jurkjes van C&A XL. Op de website vind je de hele collectie grote maten.

Asos Curve

Webshop Asos heeft een eigen plus size lijn, genaamd ‘Asos Curve’. Hieronder vind je wat fotootjes van hun feestoutfits. Ik moet zeggen dat ik hier niet zo vaak iets bestel, omdat de kleding me vaak iets te ‘jong’ is. Maar ik wilde hem toch even noemen, want ze hebben wel een unieke plus size collectie die ik je niet wilde onthouden. Hier vind je de Asos Curve collectie.

Bijenkorf

Je zou het niet verwachten, maar online heeft Bijenkorf een uitgebreide plus size collectie. Zowel voor dames als heren. Natuurlijk zijn het geen goedkope merken die ze verkopen. Denk aan Ralph Lauren Big & Tall, Marina Rinaldi, Samoon en Studio 8. Dus als je iets meer ruimte hebt in je portemonnee, is de webshop van de Bijenkorf wel de moeite waard om te bezoeken!

Waar koop jij je plus size kerstoutfit?

En verder is Miss Etam altijd een must visit en check ik ook regelmatig de webshop van H&M, omdat je daar vaak kleding in grotere maten vindt dan in de winkel. Hoe dan ook, het blijft vaak speuren en zoeken naar juweeltjes als je een grotere maat hebt. De keuze is gewoon minder uitgebreid en de collecties zijn vaak kleiner. Maar ik vind het altijd weer een grote uitdaging om iets moois te vinden! Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar waar jij je plus size kerstoutfit shopt. Is het bij één van de (web)winkels die ik in deze blog heb genoemd? Of toch ergens anders? Hoor het graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

 1. Voorheen bestelde ik ook meerdere maten bij Wehkamp met de optie ‘achteraf betalen’ en stuurde daarna alles weer terug dat niet paste. Ik heb een tijd geleden een mail ontvangen dat ik meer dan 80% van mijn bestellingen had retourneerd en dus geen gebruik meer kan maken van de optie ‘achteraf betalen’… (en ik betaal altijd netjes, nooit openstaand saldo).
  Tot dusver Wehkamp.

 2. Ik koop graag gelegenheidskleding op Bonprix, degelijk maar betaalbaar en ze hebben een speciale Grote maten rubriek.

  Ook Zizzi is een fijne winkel, vergelijkbaar met Paprika maar ook leuk voor wanneer je nog geen 50 bent.

 3. Zelf draag ik maat 36 maar Top Vintage heeft ook plus size. Maar ik denk dat je dat wel weet,
  Je ziet er trouwens altijd superleuk uit.

 4. Wat een leuk overzicht! Ik shop ook graag bij Bon A’ Parte, online mode uit Scandinavie. het meeste tot en met maat 48, soms ook grotere maten.

 5. Ik koop bij Bonprix en Ulla Popken.Ik ben geen jurkje dame,en heb precies 1 zwarte jurk voor het koor waarbij ik zing,aangeschaft.En daar maak ik met elke keer een variatie op met een kleur.Zwart en donker blauw zijn ook lastige kleuren als je katten hebt.Je ziet altijd wel ergens een haartje……dus overal gaat een plakrol mee om die te verwijderen.Ook hebben ze leuke kerst truien,pyjama’s,shirts etc.

 6. Ik koop meestal kleren van ’s Oliver en Cecil, maar ook Triangle ’s Oliver. Triangle gaat tot maat 54.
  Zelf heb ik ook maat 48, maar pas wel soms in de grootste maat van ’s Oliver en Cecil.