Originele manieren om je kerstkaarten op te hangen

7

Krijg jij in december een hele stapel (lucky you!) en wil je ze dit jaar op een andere manier ‘uitstallen’? Kerstkaarten ophangen kan natuurlijk heel makkelijk aan een lint tegen de muur of op een kaartenstandaard. But there’s more! Ik heb in deze blog 3 originele manieren beschreven voor het ophangen van de kaartjes. In de vorm van een kerstboom op de muur, aan een decoratieladder of aan kerstlampjes!

Kerstkaarten ophangen

We versturen en ontvangen er helaas steeds minder. En ze komen ook steeds later! Ik weet nog goed, het eerste jaar dat Robert en ik in dit appartement woonden, begin december hadden we al een stapel kerstkaarten liggen. Kerstkaarten ophangen was toen echt een uitdaging, ik kon ze gewoon niet kwijt! En nu, nu heb ik er pas één.

Maar ik geef eerlijk toe; ook wij moeten onze kerstkaarten nog sturen. Ik heb er gewoon de tijd nog niet voor gehad. Stiekem hoop ik dat we een hele grote hoeveelheid krijgen, zodat ik de kaarten weer kan ophangen op één van de manieren die ik jullie in deze blog laat zien. En anders zet ik ze gewoon op de vensterbank of hang ik ze op het draadrekje in ons toilet, dat kan altijd nog.

1. Aan een slinger kerstlampjes

Boven onze bank hangen normaalgesproken twee hele grote foto’s. Die heb ik even naar beneden gehaald en vervangen door een snoer kerstlampjes van de HEMA. Voor de foto heb ik o.a. kerstkaarten gebruikt van Oktoberdots en kaartjes die ik voor een samenwerking met Kaartje2go zelf gemaakt heb, met onze foto’s erop.

Want zoals ik al zei, helaas hebben we nog lang niet zoveel kerstkaarten ontvangen! Eigenlijk is deze methode super makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is wat spijkers in de muur. Die heb ik een beetje weggewerkt met een strikje van rood lint. Je kunt ook met stevig tape werken, of met haakjes in het plafond.

kerstkaarten ophangen2. Aan een decoratie-laddertje

Deze foto vind ik nog altijd zó leuk. Ik maakte hem onlangs voor de winactie met Kaartje2go (die helaas al is afgelopen). Het trappetje kocht ik twee jaar geleden bij Sostrene Grene, maar daar hebben ze ze niet meer volgens mij. No worries, ik heb precies dezelfde decoratieladders ook bij de Intratuin zien staan voor dertien euro. Het enige wat je hoeft te doen is wat lintjes knippen en die aan elke trede vastbinden.

Met kleine knijpertjes of klemmetjes hang je de kerstkaarten vervolgens aan het lint. Kind kan de was doen! Of ja, de kaarten aan de waslijn hangen haha! Stel dat je een open trap hebt in de huiskamer, dan zou je een guirlande met lint om de trapleuning kunnen binden en daar je kerstkaarten aan hangen!

kerstkaarten ophangen3. Een kerstboom op de muur

Met washitape kun je je kerstkaarten in een bepaalde vorm op de muur hangen! Denk aan een kerstster, of een kerstbal. De makkelijkste vorm is natuurlijk een kerstboom. Op de foto hieronder zie je dat het zelfs leuk is om de kaarten gewoon in een willekeurige vorm op de muur te hangen. Mocht je nog meer leuke DIY’s willen zien met washitape voor Kerst, check dan deze blog.

Hoe hang jij je kerstkaarten op?

Je kerstkaarten ophangen kan dus echt op tig verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld ook een slinger van touw op de muur of deur plakken in de vorm van een kerstboom en daar je kaarten aan hangen. Ik ben heel benieuwd: hoe hang jij je kerstkaarten op? Heb je er een speciale kerstkaartenhouder voor? Of zet je ze op de vensterbank? Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder! Oh en je kunt ook een foto uploaden bij je reactie als je wil. Fijne kerstdagen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

 1. hoi, jaa helaas het worden steeds minder kaarten. Krijg wel veel whatsapp of via messenger filmpjes, zo makkelijk en onpersoonlijk. maar ja, het is de tijd zullen we maar denken……….

  • Ik krijg gelukkig nog gemiddeld 30 kerstkaarten via de post, helaas ook een aantal via Facebook en WhatsApp.
   De kaarten die ik krijg hang ik op aan linten, dit jaar voor de schuifpui (kan nu toch niet open).
   Kan er echt van genieten!

 2. Tussen de huiskamer en keuken heb ik een dichte afscheiding onder (keukenblok aan andere zijde met zicht op huiskamer) bovenaan een glasafscheiding met daaronder een balk waar ik altijd de kerstkaarten op/aan hang. Het is inderdaad jammer dat steeds minder mensen de moeite nemen een kerstkaart te versturen, maar gelukkig zijn er ook nog genoeg. Zo heb ik zelfs kerstkaarten van een tweetal onbekenden die een oproepje hadden geplaatst op MeerLeuks.nl om eenmalig een kerstkaart naar een onbekende te sturen, zo leuk! Ik verstuur zelf ook graag en zo zal het versturen van kerstkaart nooit helemaal verdwijnen..

 3. José Kalsbeek op

  Mijn man is erg van industrieel spul, en hij kan geen ketting of slot voorbij lopen zonder het te fotograferen. Dus qua kaartenslinger heb ik daar een concessie gedaan… Deze hadden ze ’n paar jaar geleden bij de Xenos.:)

 4. Ik heb genoten van u ideetjes recepten enz en heb weer veel bijgeleerd in verband met kerst.Mijn beste wensen en tot volgend jaar.

 5. Ingrid Biesbrouck op

  Aan het lichtjes-snoer vind ik ze geweldig, wat een simpel idee maar kom er maar op. Mijne hangen al heel gewoon met plakbandjes aan elkaar aan de deur ( heb er gelukkig een aantal gekregen, het worden er inderdaad minder ieder jaar ) Ik stuur zelf wel kaarten, en probeer voor sommige mensen echt een speciale kaart te vinden.