Quiz! Wat weet jij van buitenlandse kersttradities?

16

In Nederland & België hebben we kersttradities, en dat geldt natuurlijk ook voor alle andere landen waar Kerst gevierd wordt. Wat weet jij eigenlijk van die buitenlandse kersttradities? Heb je wel eens gehoord van een yule goat en een eljusstake? En wanneer vieren mensen in Estland Kerst (als ze dat überhaupt al doen)?

Buitenlandse kersttradities

Met de quiz hieronder kun je jouw kennis over buitenlandse kersttradities testen. Mocht je trouwens meer willen lezen over hoe kerst in het buitenland gevierd wordt en welke vreemde buitenlandse kersttradities er allemaal zijn, check dan deze blogs! Want we hebben er al heel veel over geschreven. Maar eerst de quiz hieronder spelen hè en niet stiekem spieken. Anders is het valsspelen ;-).

In welk van onderstaande landen is het maken van walnootkaarsjes met Kerst een traditie?

Correct! Wrong!

In Spanje zetten sommige mensen een 'Caganer' in de kersttal. Wat doet dit poppetje?

Correct! Wrong!

Wat moet je doen als je onder de mistletoe staat?

Correct! Wrong!

Hoe heet het figuurtje op de foto hieronder, dat in Amerikaanse huishoudens de boel op stelten zet?

Correct! Wrong!

Wanneer zetten Zweden hun Eljusstake (kaarsenboog) voor het raam?

Correct! Wrong!

In Engeland heet het gingerbread, maar hoe heten deze peperkoeken in Duitsland?

Correct! Wrong!

Wanneer maken de Britten meestal hun christmas crackers open?

Correct! Wrong!

In welk land speelt de Yule Goat (kerstgeit) een rol in de festiviteiten?

Correct! Wrong!

Dit typisch Franse kerstgebak lijkt op een boomstam. Maar hoe heet het?

Correct! Wrong!

Wanneer vieren mensen kerst in Estland?

Correct! Wrong!

En, hoeveel vragen had je goed? Ik ben heel benieuwd naar jouw uitslag! Laat je het weten in een reactie hieronder? Vind je het leuk om testjes te doen en kerstquizzen te spelen, hier vind je ze allemaal op een rij!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

16 reacties

 1. 2 foutjes. Ik twijfelde over de walnootkaarsjes en had de kerstgeit verhuisd. Heb me nog nooit in buitenlandae kersttradities verdiept. Weet een beetje van de duitse omdat we, toen ik nog een klein lief meisje was, dit familiefeest daar bij mijn oom en tante gingen vieren. De kerstboom werd dan altijd pas op kerstavond gezet weet ik nog. Ik vond dat toen prachtig maar heb die traditie toch maar niet meegenomen. Ik wil die boom al op tijd in huis hebben staan om er lekker lang van te genieten.

 2. Ik had de Christmas cracker fout (ongelofelijk) maar helaas
  Dan de kerstgeit, ik dacht dat Zweden een paard was joh??
  En de vraag van Estland, de rest goed dus toch wel kerstgek toch ✨

 3. MARTINE DE WINNE op

  Oei oei oei maar 3 juiste antwoorden ,ik hou veel van de kersttijd en dat begint voor mij al in oktober .
  Ik vind Christmaholic heeft mooi interessant en leuk
  groetjes Martine

 4. 2 fouten dus dat valt reuze mee: de geit en de walnootkaarsjes. . Ik vind het leuk om iets te lezen over buitenlandse gewoontes.