Kerstkriebels in de zomer – Dagboek van een Christmaholic

24

Hoeraaaa, we zitten weer aan de ‘goede kant’ van het jaar! De langste dag is achter de rug en de dagen worden weer korter. De afgelopen weken verschenen de eerste ‘aftelposts’ op mijn Instagram- en Facebookpagina. Ennnn… ik kreeg spontaan zin in een zomers achter-de-schermen dagboekblogje. Wat vreet deze Christmaholic allemaal uit in juli? Ik vertel het je hieronder!

De eerste kerstkriebels

Terwijl ik deze eerste alinea tik, drupt er water tegen het raam. Voor het eerst in iets van twee weken regent het! De geur is heerlijk, zoals dat alleen kan ruiken in de zomer. Die geur heeft trouwens zelfs een naam, las ik een tijdje geleden: Petrichor. I love it! Hoewel ik heus geniet van de zomer en mijn nieuwe hobby (planten en kruiden op mijn balkontuintje – meer daarover hieronder) als de temperaturen onder de 25 graden blijven, snak ik al weer heel erg naar de herfst.

En zo’n regenbuitje brengt me helemaal in de stemming. Heel eerlijk: ik heb gewoon kerstkriebels! Ik heb alweer een paar kerstfilms op Netflix gekeken. En als Robert er niet is, zet ik soms stiekem Driving Home for Christmas van Chris Rea op repeat. Of ik zet Sky Radio The Christmas Station aan. Heerlijk toch, dat die het hele jaar door te beluisteren is!? Door al die kerstkriebels kreeg ik ineens zin om weer eens een dagboekblogje te tikken. Ook al heb ik nog niet zo heel veel kerstigs te vertellen, ik wilde jullie toch even een update geven vanaf Christmaholic Head Quarters.

Fotootje dat gemaakt is tijdens de opnames van de kersttrendvideo’s!

Nieuwe hobby: balkontuinieren

Ik zei het net al: ik heb een nieuwe hobby. Mijn balkontuintje! En dat is best bijzonder, haha. Ik heb namelijk nooit groene vingers gehad. Pas sinds een aantal jaren heb ik planten in huis – die ik zowaar in leven houd. En dat is écht bijzonder, haha. De afgelopen jaren heb ik wel eens plantjes op het balkon gezet. Maar meestal gingen die na een week of twee dood. Omdat ik ze vergat, meestal. Of omdat ik te veel water gaf! In mei dit jaar had ik zin om een nieuwe poging te wagen. Ik begon met twee geraniums… want die schijnen heel makkelijk te zijn. En een plantje met lila bloemetjes waarvan ik de naam niet meer weet.

Tijdens mijn twee weken zomervakantie-in-eigen-land in juni kreeg ik de smaak echt te pakken. We kochten in de eerste week een mooie plantenbak van Elho en daarin gingen wat kruiden (basilicum, tijm en oregano) en twee schattige paarse plantjes. Ik kocht ook een muntplantje, en jongens… die floreert! Wat groeit zo’n ding snel zeg. Helaas heb ik ook meteen mijn eerste plaag te pakken: trips. Die beestjes vreten heel je kruiden aan, zo jammer. Ik probeer het nu een beetje in te tomen door te sprayen, maar er is schijnbaar niet zo veel aan te doen.

Toen we terugkwamen van een weekendje Texel leefden alle plantjes nog! Zo blij was ik. En eigenlijk had ik de smaak zo te pakken, ik wilde nog meer! Ik kocht een tweede tijm-plantje en een plant met pittige pepers. Ook plantte ik een bieslookplantje in een mand die ik nog had liggen. Ik kocht nog drie schaduwplantjes voor mijn plantenrek, plus een mooie hosta (die na een week al twee keer zo groot is geworden) en twee varens.

Varen in mijn balkontuintje

Hosta in mijn balkontuintje

Die laatste plantjes houden wel van natte voeten, dus ik moet flink aan de bak met water geven. Maar ik vind het zó leuk jongens! Het is echt verslavend. Ik merk dat ik alleen maar meer planten wil, haha. Ik vind het zo leuk zelfs, dat we extra hebben betaald om toch nog een waterkraantje aan te laten leggen op het dakterras van ons nieuwe huis. Zodat ik daar straks kan gaan moestuinieren! Nu al zin in :).

Pittige pepers in kerstkleuren

Voorbereidingen treffen in de zomer

Oké, genoeg over tuinieren. Terug naar Kerst! In de maanden mei, juni en juli ben ik vooral bezig met plannen maken, voorbereidingen treffen, de kersttrendblogjes voorbereiden en kersttrendvlogs monteren. Die staan inmiddels allemaal klaar om vanaf 1 september live te gaan! Mocht je trouwens de sneak preview van de kersttrends nog niet gezien hebben, hier vind je de blog met foto’s en wat meer informatie per kersttrend.

Normaal gesproken publiceer ik in september elke vrijdag een nieuwe kersttrendblog en -vlog. Maar dat wordt dit jaar ietsje anders. Ik moet nog even op zoek gaan naar een handig schema, want vanwege een buitenlandse bruiloft ben ik een weekje ver van huis. En op vakantie mijn laptop meenemen vind ik altijd zo zonde! Dan wil ik er het liefst even helemaal uit zijn.

En ja, ik weet dat ik alles ook automatisch kan inplannen enzo. Maar dat vind ik niet zo fijn. En sowieso vind ik dat ik dan alsnog online moet zijn om jullie vragen te beantwoorden :-). Dus ik post dan liever even helemaal niks. Afijn, het wordt nog wel een beetje gepuzzel. Om diezelfde reden organiseer ik dit jaar overigens ook geen kick-off voor de gastbloggers. Ik weet gewoon niet waar ik de tijd vandaan moet halen in de maand september, haha!

Extra veel voorbereiden, da’s het plan

Omdat september dit jaar zó druk is, ga ik deze zomer éxtra veel voorbereiden. Ik ga allemaal blogjes maken die pas in het najaar online komen. Ik heb deze week – op één dag na – helemaal vrij gepland voor Christmaholic. Ik ga wat DIY’s maken waarvoor ik geen kerstgroen nodig heb (want dat is nu natuurlijk nergens te krijgen). Maar wél sinaasappels. Vorige week ben ik naar de markt geweest en heb ik een lading sinaasappels gekocht. En de dagen daarna stonden in het teken van sinaasappelschijfjes drogen in de oven!

Sinaasappels kopen op de markt

En omg, daar ruikt je huis zó lekker door! Ik kan het echt aanraden. Met al die gedroogde schijfjes ga ik deze week allerlei leuke dingen maken. De komende dagen sla ik dus volop aan het kerstknutselen, foto’s maken en blogs klaarzetten. En ik ga wat interviews uitwerken voor de rubriek ‘Het kersthuis van..’ waar ik dit jaar weer een vervolg aan ga geven! Ook in augustus heb ik weer een Christmaholic-week gepland. Zo ongelofelijk heerlijk is dat. Niks anders dan kerst, kerst, kerst 🙂 Love it!

Gedroogde sinaasappels

Een tikkie overspannen…

Dat ik zo veel ga voorbereiden, betekent trouwens niet dat er nog meer online komt dan vorig jaar. Integendeel eigenlijk. Vorig jaar in de laatste twee weken voor kerst liep ik echt op mijn tandvlees. Heel eerlijk: ik zat tegen overspannenheid aan. In de drukste periode van het jaar (eind november) kregen we te horen dat we ingeloot waren voor een nieuwbouwwoning. Ontzéttend gaaf natuurlijk, maar we moesten halsoverkop zo ongeveer alles beslissen.

In een week tijd kozen we een badkamer, moesten we bepalen waar alle aansluitingen zouden komen, hadden we afspraken met makelaars en de bank om de financiering te regelen. Elke dag zaten we bij een andere leverancier en moesten we belangrijke knopen doorhakken. En dat terwijl ik in die periode twee blogs per dag publiceerde, elke dag tientallen, zo niet honderden berichtjes en mailtjes kreeg om te beantwoorden en de telefoon werkelijk roodgloeiend stond.

Ik geef eerlijk toe: het was gewoon te veel. Ik werd er ongelukkig en een chagrijnig stuk vreten van haha, en daar wordt niemand beter van. Een week voor Kerst heb ik daarom heel rigoureus mijn mailbox dichtgegooid en mijn telefoon niet meer opgenomen. Ik reageerde alleen nog op spoed-dingetjes. Zonde natuurlijk, want ik kan in die periode zoveel ‘free publicity’ en aandacht voor Christmaholic krijgen! Maar ’t ging gewoon niet. En je (mentale) gezondheid gaat altijd voor, toch?

Weer genieten van de weken voor Kerst

Ik heb er gelukkig wel van geleerd. Ik wil mijn weken niet weer zó vol hebben dat ik er niets meer naast kan doen. Je weet namelijk nooit wat er gebeurt. Dit jaar wil ik juist proberen om nóg meer te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Niet meer persé 14 blogs per week, maar bijvoorbeeld een stuk of 8 – 10. Inspirerende blogs, toffe DIY’s en gave, inhoudelijke samenwerkingen met andere bloggers en met bedrijven & merken.

Zodat ik in december niet weer overloop van de stress, haha! En vooral: zodat ik weer optimaal kan genieten van die laatste paar heerlijke weken in de aanloop naar Kerst. Want dat is gewoon de mooiste tijd van het jaar, en dé reden dat ik met deze blog ben begonnen. Zou zonde zijn als ik er dan zelf niet meer van kan genieten, toch?

Wanneer komen de eerste kerstblogs online?

Ik krijg alweer regelmatig de vraag wanneer de eerste kerstblogs weer online komen. Zo leuk om te merken dat jullie – net als ik – niet kunnen wachten! De eerste paar blogs komen volgende maand online. Wanneer hangt af van wanneer ik de eerste persberichten over de kerstcollecties ontvang en wanneer ik de eerste foto’s live mag zetten. Vanaf september ga ik ongeveer twee blogs per week publiceren. En vanaf oktober gaan we langzaam naar elke dag een blog toe! Dan ga ik ook weer de wekelijkse nieuwsbrief sturen met een overzicht van alle blogjes. Meld je gerust aan als je op de hoogte wil blijven.

Christmaholic op Instagram

Achter de schermen op Instagram!

Deze week zal ik trouwens regelmatig wat achter-de-schermen beelden laten zien op mijn Instagram stories van mijn DIY-perikelen. Hoe ik de kerstboom naar boven sleep voor de foto’s en dat soort dingen. Mocht je me daar nog niet volgen, doe dat dan zeker! 🙂 De meeste volgers heb ik op dit moment op Facebook. Maar Facebook is de afgelopen jaren echt steeds lastiger geworden voor bedrijfspagina’s (zoals die van Christmaholic). Doorgaans krijgt slechts 10% van al mijn volgers mijn berichten te zien. Zo stom is dat!

Dus als je je afvraagt waarom je zo weinig van mij hoort, dan kan dat dus daar aan liggen! Op Instagram is dat – vooralsnog – wat beter en ziet een groter deel van de volgers mijn posts. Zeker de stories, die krijgt bijna iedereen te zien. Bovendien is de community op Instagram zo ontzettend positief en leuk!! Het is echt mijn favoriete social platform. Dus daarom deel ik daar ook veel meer! 🙂 Anyway, ik zou het tof vinden als je me daar ook komt volgen (als je dat nog niet doet).

Ben jij ook al bezig met Kerst?

Oooh, wat is het toch heerlijk om een kerstblogger te zijn. Gewoon in de zomer al lekker knutselen. De kerstboom naar boven halen terwijl het buiten 25 graden is. Ik kan er echt van genieten. Ben jij deze zomer ook al met kerst bezig? Denk je al na over cadeautjes? Misschien maak je al kerstkaarten of ben je aan een mooie kersttrui begonnen. Ik ben benieuwd welke rol kerst in jouw zomer speelt. Laat je het me weten hieronder? Vind ik – zoals altijd – super leuk om te lezen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

24 reacties

 1. ooh hier ook alweer helemaal in de kerstkriebels! niet dat dat ooit weg is maar nu begint het toch wel weer steeds erger te worden haha. alweer een poosje druk bezig met cadeaus bestellen (adventkalenders, sinterklaas, kerst) en er staan alweer 3 volle tassen klaar hoor (voor 3 personen dan) beter te vroeg dan te laat toch ik word altijd zo blij van je blogs, kan niet wachten tot ze er weer zijn!

  • lekker onduidelijke comment haha. ik had poppetjes erin staan maar die doen het natuurlijk niet waardoor het nu geen leestekens heeft

   • Haha ik snapte ‘m wel hoor! En wow jij bent vroeg met cadeaus, al drie volle tassen :). Wel slim hoor om lekker op tijd te beginnen, dan hoef je in december niet zo te stressen.

 2. Nog niet echt de kriebels. Eerst nog even 2 weken vakantie. En als het weer niet echt zomers wordt zullen de kriebels wel gaan komen. Dit jaar voor het eerst de kerstboom weer neer zetten voor Sinterklaas. De jongste geloofd niet meer. Dus ik kan eerder met mijn dorp neerzetten etc. Langzaam aan zal het wel komen. Maar ik hoop toch nog op een klein beetje zomer

 3. Verhuizen vlak voor Kerst, kan gewoon niet. Wij gaan ook verhuizen, in september, maar eind deze maand al hier er uit. Bij het kijken naar een ander huis kijk ik altijd hoe ik het kan versieren met kerst. Heb een grote boom, die kon hier in de veranda (buiten dus maar overdekt). Die ga ik nu missen. Maar wel een mooie schouw, wat je daar al niet mee kunt. Verheug me er al op. Gelukkig zien de verhuizers niet wat er in al die dozen zit en dan de dingetjes die ik als opvulling in andere dozen heb gestopt. hoeveel kaarsen kun je hebben? Heerlijk, alles weer tegengekomen en dat midden in de zomer.

 4. Mariska Flier op

  Héérlijk al die voorbereidingen. Hier word ook al ‘stiekem’ kerstmuziek geluisterd als er niemand in de buurt is. En m’n kleine babytje van 2 maanden snapt toch nog niet dat het nu bijzonder is om kerstmuziek te luisteren en zo word de liefde voor kerst er al vroeg ‘ingepompt’ 🙂 Ook zit ik al vaak op Pinterest te kijken naar mooie kerstversieringen en leuke DIY… Echt genieten!

 5. Wat leuk om weer eens een updatetje te lezen!

  Hoewel ik uiteraard ook een enorm grote kerstfan ben (waarom zou ik anders vandaag deze blog lezen op dé kerstblog van NL, he? :P) Probeer ik me bewust pas ‘zo laat mogelijk’ te verheugen op kerst. Klinkt misschien gek, want hoe meer kerst hoe beter zou je denken, en daar ben ik het ook wel mee eens, maar ik heb ook gemerkt dat ik het de laatste jaren ook best lastig vind als ik me in de zomer al extreem aan het verheugen ben, en het dan nog zo extreem lang duurt, dat ik er juist wat neerslachtig van kan worden.

  Dus hoewel de eerste kriebels er nu al zijn, zeker met dit weer, probeer ik daar echt nog niet aan toe te geven. Meestal kan ik het rekken tot begin september. Dan loop ik nietsvermoedend de action binnen en zie ik al het eerste gangpad vol kerstspullen. En het gangpad is compleetleeg. Ik ben dan zo iemand die een beetje beschaamd lacht naar de voorbijgangers knikkend met hun hoofd langs het pad lopen. Maarja, ik moet dan toch al even kijken. Ik bedoel het is rustig, alles is nog op voorraad en het is gwn heerlijk om al een beetje kerstsfeer te proeven. Wat kan ik zeggen? I’m Lindsay and I’m a Christmaholic. 🙂

  Ook komen er al steeds wat meer kerstfoto’s op instagram, een aantal van jou blogs staan al online en m’n enthousiasme stijgt erg snel! Stiekem zet ik ook de skyradio christmas muziek al weer wat vaker aan en ben ik al aan het denken over kerstcadeautjes.

  Dan op 16 september (mijn broers verjaardag) besluiten mijn vader, broer & ik, naar traditie wat de bestemming van ons jaarlijkse decembertripje gaat worden. Je kunt je voorstellen dat ik het dan echt bijna niet meer kan houden.

  Maar gelukkig! Vaak gaan wij eind september/ begin oktober nog op vakantie naar ons appartementje in Spanje. En dat komt altijd op een goed moment, omdat dat tripje er altijd voor zorgt dat mijn kerst enthousiasme weer inkakt. En dat is goed voor me, want zoals ik al eerder zei: ik vind het soms erg lastig te realiseren dat het dan nog 2 maanden duurt voor het écht los gaat en december pas begint. En met zo’n zonvakantie, kan ik nog even wat zonnestraaltjes mee pikken, genieten van het nazomerse gevoel zonder dat ik er bewust mee bezig ben dat het nog zo lang duurt voor kerst. HAHA..
  Zodra ik thuis ben kan ik nog een paar daagjes vakantiegevoel vast houden, voordat het kerstgevoel weer enorm begint te kriebelen. Dan neem ik een drastische beslissing: ik ga het huis maar herfstproof maken. Dan kan ik toch al wat versieren en gezellig maken, zonder dat mijn omgeving me vreemd aankijkt. Ik probeer mezelf dan van de kerstmood in de herfstmood te brengen; breng overal kaneel over aan, eet al bergen met kruidnoten en maak kruidige koekjes en cakes, maak herfstwandelingen en eet heel veel warme appeltjes met vanille vla, kaneel en rozijntjes. Zo kom ik oktober door.
  Ik kijk dan ook al uit naar de DIY’s met gedroogde sinaasappels. Heb dat altijd al eens willen doen, dit jaar moet het er dan toch ook maar eens van gaan komen!

  Maar dan komt november (wat een vreselijke maand, eind oktober ben ik echt klaar voor begin december hoor!) en duurt het nog altijd zo lang! Haha. Gelukkig komt er dan wel al steeds meer kerst-content op youtube, blogs en insta! Deze maanden staan voor mij in het teken van kerstcadeautjes bedenken & al shoppen, kerst DIY’s en recepten uitzoeken en verzamelen etc.

  Want ik vind het toch het leukst om mijn decembermaand vol te plannen met het uitvoeren van die recepten, DIY’s, Inpakken van kerstcadeautjes, versturen van kaartjes & eindelijk het opzetten van de kerstbomen. En kerstmarktjes bezoeken! Én, wij hebben de traditie om elk jaar naar Magisch Maastricht te gaan om te schaatsen, een ritje in het reuzerad te maken & hot chocolate te drinken. Voor mij is het ultieme kerstgevoel toch pas vanaf 1 december tot de 24ste. De dagen erna zijn bergafwaarts haha. En 5december maak ik soms een uitstapje naar onze goede sint!
  Hoe enthousiast ik ook ben vanaf September, als ik mijn omgeving ook eindelijk in de kerstspirit heb gebracht voelt het pas écht compleet. Als je als je in het donker over straat moet weer de kerstlampjes in de stad ziet, of bij elk huis dat je naar binnen kijkt een kerstboom ziet staan. En steeds meer mensen die ook de rest van hun huis & tuin versieren. (al zijn wij in onze straat nog altijd de #1 versierders, haha. En wij zijn best bescheiden hoor)

  Alleen jammer dat December dan toch altijd, patsboem, in een oogwenk weer voorbij is. Ik begon begin december vorig jaar ook slecht, ik had steeds het gevoel dat ik niet optimaal aan het genieten was en dat het veel te snel voorbij ging. Nou dat is wel het slechtste wat je kan doen, want door daar zoveel mee bezig te zijn, ben je die gedachten werkelijkheid aan het maken, dus gelukkig kon ik snel die knop omzetten en heb ik écht oprecht kunnen genieten. Ook al zijn de laatste dagen voor kerst altijd stressvol.
  Maar ik begrijp je dus wel, dat je graag weer van December wilt gaan genieten. Ik vind het ook echt héél sterk van je dat je vorig jaar je mailbox & telefoon hebt dichtgegooid. Te lang over je eigen grenzen heen gaan is zó ontzettend schadelijk voor jezelf. Je mag er echt trots op zijn dat je dat nog redelijk hebt kunnen beperken en ik hoop dat jou aanloop naar kerst dit jaar ook weer op en top genieten mag worden. Maak je ajb niet druk over de hoeveelheid content die je gaat posten, ik denk dat iedereen al lang blij is met elke dag 1 blog en alles dat extra is, is mooi meegenomen. En ik denk dat het ons alleen maar ten goede komt als jij genoeg tijd overhoud om zelf leuke dingen te doen!

  Het enige dat ik nu wel al doe is op Aliexpress zoeken naar leuke kerstspulletjes. Soms zijn dat gekke hebbendingetjes die ik leuk vind om cadeau te doen, maar ook kussenhoesjes of lintjes/pompoms/belletjes/giftcards etc. om cadeautjes leuk in te pakken. Want als je Aliexpress kent, weet je dat het echt een eeuwigheid kan duren voor je iets in huis hebt. Ik kreeg vorig jaar op 12 januari een pakketje met kerstballen, die ik op 1 november had besteld. Die fout maak ik niet nog een keer, haha.
  Misschien is dat ook een leuk idee voor een artikel begin september? Leuke kerstspulletjes op Aliexpress? Al weet ik natuurlijk niet hoe je tegenover Aliexpress zelf staat.

  En btw: leuk dat je het (moes)tuinieren hebt ontdekt! Ik vind het zelf ook altijd wel leuk. Ik was ook mega fan van de Ah actie, jammer dat die dit jaar niet meer was. Alleen is mijn motivatie nu wel een beetje gezakt. Ik heb wel met succes een paar grote cherrytomaatplantjes weten te kweken (de eerste tomaatjes beginnen nu rood te worden :)) Maar helaas zijn veel van mijn plantjes ook gesneuveld door slakken en ook van die beestjes waar jij last van hebt). Ik heb vanalles geprobeerd, maar het mocht niet baten helaas. En ik ben dan zo iemand die dan al snel denkt: nu vind ik het niet meer leuk. Maanden ben ik bezig geweest met het kweken, verzorgen etc. En begint het eindelijk ergens op te lijken en worden ze helemaal aangevreten.

  Zo, dat was me eens een lange reactie. Ik hoop dat ik niet al te veel van je tijd heb afgenomen haha. Ik kijk weer uit naar de komende maanden en zal weer een van je vaste lezers worden, al zal ik die mega lange comments in het vervolg wel weg laten haha.

  • Woooow wat een lange reactie. Bijna net zo lang als mijn blog haha! Hartstikke leuk dat je de tijd neemt om zo uitgebreid te reageren, heb het helemaal gelezen :). Ik snap wel wat je bedoelt hoor, dat je dan in de stemming komt en dat het zo lang duurt. Ik word er zelf niet sip van, want ik mag natuurlijk elke dag met kerst bezig zijn. En ik vind de aanloop naar Kerst sowieso leuker dan Kerst zelf haha. Ik hoop dat je dit jaar wat meer gaat genieten!!

 6. Ingrid Durivou op

  Geweldig om je weer te zien! Het was inderdaad heel veel vorige kerst ! Ik liep achter met lezen, kan je na gaan! Wat rustiger aan die deze keer! Ja, hoor! Ik ben in mijn hoofd ook al weer met kerst bezig! Zo kreeg ik van mijn zoon een grote doos kerstversiering die hij niet meer gebruikt, dus ga ik e.e.a. uitzoeken! Dan zag ik tussen mijn foto’s van alle kerst shows een krans voor buiten , die ga ik maken. De kerst diners in de familie worden anders ingedeeld, dus genoeg om al plannen te maken! Groetjes!!!

 7. Hoi Saskia, weer heel leuk om iets van je te lezen. Heerlijk zo in juli al. Ik heb al een paar kerstcadeautjes gekocht en lijsten met ideeën gemaakt, o.a. over kerstcadeautjes en versieren. De mooie tijd komt dichterbij. Zo blij mee.

 8. Hahaha jij bent écht erg.
  Doe alles lekker hoe het jou uitkomt
  Alles wat je laat zien is súperleuk. Maar je moet er zélf ook van genieten
  Dan maar iets minder.
  Ik geniet er volop van.

 9. Ingrid Durivou op

  Hoi Saskia! Ik heb gereageerd op jouw eerste bericht! Ik kan het niet verzenden. Ik krijg een bericht terug met de tekst: U heeft al een bericht gestuurd met de zelfde strekking! Dat kreeg ik bij al jouw bloggen uit 2018 ook steeds! Kon niets meer aan jou sturen!!! Als jij mij nu uit jouw systeem gooit, meld ik mij opnieuw aan. Misschien kan ik dan weer opnieuw reageren op jouw site!!!

  • Hey Ingrid, je reacties worden gewoon geplaatst hoor! Onder deze blog zie ik er ook twee :). En ik heb meer dan 20 reacties van jou van vorig jaar in mijn systeem staan :). Het kan zijn dat je per ongeluk twee keer op ‘plaats je reactie’ klikt of tikt, dan krijg je die melding inderdaad te zien. Maar ze worden dan dus gewoon gepubliceerd!

 10. Hihi ja hoor! Toevallig afgelopen weekend alweer luidkeels meegezongen met “Oh holy night” tijdens het schoonmaken 🙂
  Zo fijn dat we niet alleen zijn met onze kleine afwijking he 😉

 11. Yes! Ik spiek al bijna een maand een aantal keer per week op je site om te kijken of er al iets nieuws staat haha!
  Die kerstkriebels beginnen zeker al te komen, ik heb er (tot ongeloof van manlief en vriendinnen) al weer een paar avondjes kerstplaatjes op Pinterest kijken op zitten 😀

 12. Jaaa!!! Ik heb ook zo’n zin in de kerstperiode! Wij zullen ‘helaas’ wel druk zijn met klussen in ons nieuwe huis waar we in januari naar toe hopen te verhuizen maar de kerstboom wordt nog wel neergezet, kan niet wachten haha! Onze oudste twee van bijna 8 en 6 vinden het ook altijd geweldig. De jongste is dan 2 dus ik ben zeer benieuwd hoe het dit jaar zal gaan met de kerstballen… Vorig jaar bleef hij er keurig van af.

 13. Geweldig we zijn weer een beetje up to date kerst. Moest lachen om stieken Chris rea, ik ben ook zo’n gek en ik kreeg deze week een vakantiekaartje van mijn vriendin met een kerst video erin, ja ja i love it!
  Ik geniet van de zomer maar kijk uit naar…..
  Denk jij zeker ook aan jezelf.
  Ho ho ho ja dat is zoiets als groetjes Coby

 14. Fijn dat je ook weer met Kerstmis bezig bent, tijdens deze hete maanden juni en juli. Natuurlijk verheug ik me op eind september, dan begint mijn eigen kerst-countdown te lopen en kan ik in het weekeinde fijn activiteiten, uitjes, things-to-do etc, plannen, heerlijk op een liefst wat regenachtige zondagmiddag. Maar het belangrijkste? Een idee voor mijn jaarlijkse kerstverhaal voor onze lokale radio. Al zo’n dertig jaar lees ik elk jaar een eigen verhaal voor en het moeilijkste: een goed idee voor een Kerstverhaal….

  • Heerlijk om te lezen, ook hier worden de eerste cadeautjes ingeslagen, met name voor de dit jaar te maken adventskalender. Ook op pinterest alweer uitgebreid aan het kijken voor kerst-dit, haha en heb zelfs al in mijn hoofd hoe de kersttafel er dit jaar uit gaat zien. Extra leuk is dat we dit jaar een behoorlijke verbouwing achter de rug hebben, die ruimte geeft voor een extra kerstboompje. Kan niet wachten.

 15. Wat een leuk bericht Saskia. En wat fijn dat je op Instagram zit, ik zit namelijk niet meer op Facebook dus kan ik je daar lekker volgen. Ook ik ben al bezig met kerst. Wij zijn net terug van een mooie reis in Noorwegen. We sloten af in Oslo en daar liepen we met 30 graden op onze bol een kerstwinkel tegen het lijf: Julehuset.
  Een prachtige kerstwinkel met echte Noorse kerstdecoraties. Mijn hart sloeg over van geluk, hele tassen vol gekocht. Nu eenmaal thuis staan ze te wachten in de kast totdat ik ze ga gebruiken. Ik kan niet wachten! lieve groet Marianne

 16. Ha ha, ..ja hoor ik ben er ook al mee bezig….eerlijk gezegd alweer een paar weken. Was dat niet het geval geweest had ik vast je blog nog niet bezocht..:-) De eerste cadeautjes zijn al gekocht, Nou eigenlijk 27 december vorig jaar al, toen vond ik ineens iets waarvan het jammer was dat ik het niet eerder gezien had maar aangezien het kleintje aankomende kerst nog jong genoeg is om het leuk te vinden ligt het al die tijd al in de kast te wachten.. Ben vorig jaar begonnen om een kerststal te haken, die wordt nu afgemaakt.

 17. Doe je goed, voor mij als trouwe fan van het eerste uur vond ik het vorig jaar opeens ook wel erg veel. Wil toch ieder blogje gelezen hebben, liken op insta, ook voor mij best druk: kan je nagaan.
  Gezondheid staat voorop, en minder blogjes kan makkelijk. En er staat genoeg van voorgaande jaren, dus vermaken doe je hier toch wel.
  Succes met alles, je bent alweer druk met voorbereiden, en een feest met vakantie in september.

  Liefs, Arja

 18. Hoi Saskia, heerlijk weer aan de Kerst te denken… eigenlijk denk ik daar het hele jaar aan… Ik kan daar echt gelukkig van worden! De voorbereidingen, de sfeer, hopelijk straks ook een pak sneeuw haha… maar dat zal wel niet. We blijven hopen .. Tuincentrum Leurs is ook alweer begonnen met de opbouw van de kerstshow en het idee alleen al vind ik zo leuk!