Rivièra Maison wintercollectie: Franse & Italiaanse allure

10

De zomer loopt langzaam ten einde, en dat betekent dat we weer meer gaan verlangen naar knusheid en gezelligheid. Plus: dat we meer tijd in huis gaan doorbrengen. Daarom is dit hét moment om je interieur op te frissen en er een extra gezellige plek van te maken. Om je te inspireren heb ik prachtige beelden en informatie voor je over de Rivièra Maison herfst- en wintercollectie 2019. Ik hoop dat je wat moois ziet (ik ben in ieder geval weer verliefd!).

Het oude Frankrijk & Italiaanse kleermakerij

De Rivièra Maison najaarscollectie 2019 bestaat uit twee gloednieuwe thema’s met de namen ‘La belle epoque’ en ‘Via del Corso’. De collecties is geïnspireerd op het gevoel van uitbundige joie de vivre en de luxe van het oude Frankrijk. En op de traditionele Italiaanse kleermakerij. Klinkt goed, toch? Ik ga je eerst wat meer vertellen en foto’s van de twee thema’s laten zien. Daarna krijg je nog een set plaatjes met nieuwe producten van me. Producten die niet echt in een thema passen, maar die ik je niet wil onthouden!

La belle epoque

Laten we beginnen met La belle epoque, wat zoveel betekent als ‘het mooie tijdperk’. Die term refereert naar een periode in de geschiedenis van Frankrijk waarin het erg goed ging met de economie. Kortom: een periode van veel welvaart, schoonheid en plezier. Een nieuwe klasse ‘nouveau riche’ ontstond in deze tijd.

Deze ‘nieuwe rijken’ kleedden zich overdadig. In luxe maatpakken en prachtige geborduurde designerjurken. Precies dat luxe gevoel heeft RM proberen te vangen in de romantische textielcollectie. Prachtige kussens in poederroze en asgrijze tinten. Een bijzondere mix van delicaat fluweel en romantische prints met vlinders en bloemen. See for yourself!

Via del Corso

De tweede lijn van de Rivièra Maison wintercollectie 2019 is zoals gezegd geïnspireerd op de traditionele meesterkleermakers uit het Italiaanse Florence. Met een zelfde passie voor elegante, hoogwaardige materialen en op maat gemaakte stukken. De basis van dit thema is warm en bestaat uit diverse bruin-tinten. De letters op het textiel doen denken aan de etalages en gevels van oude Italiaanse winkels, check de eerste foto hieronder maar eens! En verder worden in deze collectie robuuste en zachte materialen met elkaar gemixt voor een stoer én chique effect.

Nog meer mooie spulletjes!

Dan is het nu tijd voor een serie aan fotootjes met toffe spulletjes die ik je niet wilde onthouden. Eigenlijk is het vanalles wat: mooie taartplateaus en serveerborden. Een superschattige spaarpot en een busje van hout en rotan. Een prachtige plaid, gouden herbruikbare rietjes, een treintje en nog veel meer. Klaar om een minuutje te scrollen? Here we go!

Wanneer is de Rivièra Maison wintercollectie 2019 te koop?

You’ve made it ‘till the end, haha! Mooie spulletjes weer hè? De waxinelichthouder met veertjes hierboven vind ik echt te gek! Mocht je je afvragen vanaf wanneer de items op deze foto’s te koop zijn, dan kan ik je blij maken. Je hoeft niet zo lang meer te wachten. De najaarscollectie is per 26 augustus te koop in de webshop en ligt vanaf 4 september in de fysieke winkels. Check vooral de website van RM zelf nog even voor meer informatie. En natuurlijk hoor ik graag van jou wat je van de thema’s vindt. Springt er iets voor je uit? Let me know in a comment below.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Ik ben altijd wel gek op riverdale en riviera maison .. maar dit keer vind ik er niet heel veel voor mij bij.
  Alleen het rieten varken en de laatste waxinelicht houder met veertjes vind ik wel leuk.
  En eigenlijk nog niets kerst hierbij..

   • Oh heerlijk deze collectie. Ja wat vind ik leuk. Die Eiffeltoren is echt te gek. Maar dat hele warme kleed is ook echt heerlijk om op de bank te leggen en dan een leuke romantische kerstfilm te kijken. En dan inderdaad die waxinelichthouder met veertjes. Ja eigenlijk gewoon verliefd op de hele collectie.

 2. Prachtig! Dit soort mooie stoffen zijn echt mijn smaak. Ik kan het zo kwijt in ons interieur. Terwijl ik er ook soms wat ruigere stof in gooi.

 3. Ik heb met plezier gekeken. Waxinelichtje met veren is . De taartplateaus en servies, geweldig en de Italiaanse plaids. De 2 windlichten op de kast, o lala. Heel mooi en 26 augustus ben ik in de webshop. Zo leuk dat er meer berichten komen.

 4. Jacqueline Pallett op

  Er zitten spulletjes tussen die ik direct zou willen hebben, maar eentje zou ik sowieso overslaan, tenzij ik een “conversation piece” zou willen hebben voor mijn Engelse tafelheer. Op het houten bakje voor de servetjes en bestek staat de tekst: Cuterly & napkins, i.p.v. Cutlery & napkins. Daar had iemand bij RM wel eens even op mogen letten. 😉