Wanneer gaan de kerstshows van start?

29

Wanneer gaat de kerstafdeling van de Intratuin open? En wanneer starten de kerstshows in alle andere tuincentra? Zoals ieder jaar heb ik een uitgebreid overzicht voor je gemaakt met alle bij mij bekende startdata van de kerstshows 2019. En je ziet het goed: de eerste gaan eind september al weer open! Tijd om je agenda erbij te pakken dus…

Een selectie van de allertofste kerstshows

Wist je dat er in Nederland meer dan 550 tuincentra zijn? Allemaal hebben ze een eigen kerstafdeling! Het is voor mij dus echt onmogelijk om alle kerstshows 2019 in een overzicht op te nemen. Dat zou zo’n gigantisch lange lijst zijn. Daarom heb ik een selectie gemaakt van bekendere tuincentra, shows die ik regelmatig bezoek en winkels waarvan ik weet dat er een toffe kerstafdeling is.

In de tabel hieronder lees je per tuincentrum/winkel wanneer de kerstafdeling open gaat. Mocht er nog ergens een vraagteken staan, dan is de datum nog niet bekend bij dat tuincentrum. Zodra ze de juiste datum hebben doorgegeven, pas ik de tabel natuurlijk direct aan.

Veel winkels zijn voor deze officiële startdatum natuurlijk al druk aan de slag met het opbouwen. Soms kun je dus al eerder een kijkje nemen en alvast rondneuzen tussen de kerstballen en kerstbomen. Maar steeds meer winkels hebben een afgeschermde kerstshow: daar kun je dus echt pas terecht als de afdeling officieel geopend is. Wil je zeker weten dat de kerstafdeling bij jouw tuincentrum te bezichtigen is? Hou dan onderstaande startdata aan!

WinkelPlaatsDatum opening kerstafdeling
Avri Bloem & TuincentrumOosteind13 oktober 2019
BijenkorfAlle vestigingen14 oktober 2019
BijStoxHeerlen, Roermond & Venlovrijdagavond 27 september
EurofleurLeusden10 oktober 2019
IKEAAlle vestigingenBegin oktober, precieze datum verschilt per vestiging
Intratuin DuivenDuivenKerstdorp: 6 oktober 2019
Rollerband & boven: 13 oktober
Intratuin HalsterenHalsteren12 oktober 2019
Intratuin PijnackerPijnacker18 oktober 2019
Intratuin RhoonRhoon18 oktober 2019
Intratuin ZoetermeerZoetermeer18 oktober 2019
Kerstwereld Hendriks (Kampeerwereld)Ermelo12 oktober 2019
Intratuin ZuidplasZevenhuizen18 oktober 2019
Tuincentrum CoppelmansAlle vestigingen30 september 2019
Tuincentrum DaniëlsVlodrop28 september 2019
Tuincentrum BorghuisDeurningenWoensdagavond 16 oktober
Tuincentrum de BoetHoogwoud (Noord-Holland)Half oktober 2019 (precieze datum niet bekend)
Tuincentrum de BosrandAlle vestigingen19 oktober (Rijsbergen mogelijk eerder)
Tuincentrum DriesprongZoetermeer5 oktober 2019
Tuincentrum LeursVenlo28 september 2019
Tuincentrum OsdorpAmsterdam (Osdorp)eind oktober 2019 (precieze datum niet bekend)
Tuinland GroningenGroningen, Assen, Zwolle en Wilp22 oktober 2019

Wanneer gaat de kerstafdeling van Intratuin open?

Wanneer gaat de kerstafdeling van Intratuin in 2019 eigenlijk open? Nou, dat hangt helemaal af van de winkel! Intratuin heeft in Nederland meer dan 50 vestigingen. Iedere winkel bepaalt zelf wanneer de kerstafdeling in 2019 haar deuren zal openen. Sommige starten al vroeg (begin oktober), andere wat later.

In het overzicht hierboven zie je van een aantal Intratuin kerstshows wanneer ze open gaan! Staat jouw vestiging er niet bij? Bel dan zeker even naar de winkel om te vragen wanneer je daar terecht kunt om uitgebreid te kerstshoppen. Eind november vindt er trouwens elk jaar in iedere Intratuin-vestiging een kerstinspiratieavond plaats. Dat is echt een aanrader!

Twee van de grootste een meest bijzondere Intratuin-kerstshows zijn die bij Intratuin Halsteren en Intratuin Duiven. Intratuin Halsteren heeft dit jaar het thema: Most Wonderful Time – de magie van het hoge Noorden. De entree wordt omgetoverd tot een prachtig winterwonderland, met als klap op de vuurpijl een heuse Noorderlichtshow! Intratuin Duiven staat natuurlijk bekend om de prachtige rollerband. Het thema van dit jaar wordt Het Mysterie van Vlechtoria‘: een oude overgroeide ‘touwvlechtersfabriek’ met een hoofdrol voor kolibries! Hieronder vind je een filmpje van de kerstshow bij Intratuin Duiven vorig jaar. Ben zo benieuwd hoe die van 2019 er uit gaat zien!

Welke kerstshows 2019 ga jij bezoeken?

Zo! Nu weet je wanneer de kerstshows 2019 open gaan. Ik ben echt super blij dat deze blog weer online staat. Het betekent voor mij dat de start van het kerstseizoen nu écht dichtbij is. Ik kan het bijna voelen! Ik heb meteen een aantal data in mijn agenda rood omcirkeld, want sommige kerstshows wil ik echt niet missen.

Ik ga nog niet verklappen welke ik ga bezoeken. De komende maanden verschijnen er weer allerlei shopverslagen van kerstshows waar ik zelf naar toe ben geweest. Plus wat foto’s van kerstshows die diverse tuincentra naar mij opsturen! En uiteraard ben ik erg benieuwd naar jouw plannen: welke kerstshows ga jij in 2019 bezoeken?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

29 reacties

  • Heel mooi ik ben met megezin en mij man vlee jaar voor eerts ge weest maar wij kommen dit jaar 26 10 van dit jaar terug het is voor mijn wel een beetje zwaar weegens mijn ziekte maar ik heb het voor over van utrecht naar jullie. Terijden met ze allen toos en gert kruize

 1. Zeker de hele mooie intratuin leidscherijn bij ons om de hoek. Ikea ga ik zeker snel naar toe in oktober voor de peperkoekhuisjes en wil zeker grotere kerstshows gaan bezoeken.. Dit jaar wil ik zeker een pronkstuk scoren voor naast de kerstboom, een schaatsbaan of een skilift. Zin in!!

 2. masja pöttgens op

  Ik ga ieder jaar naar tuincentrum Coppelmans in Nuenen. Altijd een geweldige kerstshow en lekker in de buurt voor mij. Maar dit jaar gaan we EINDELIJK voor de allereerste keer naar Intratuin Duiven! Ik ben zoooooooooooo benieuwd!!!!!!

  • Kimberly Engelen op

   Kan niet wachten!! Wil zo graag een keer naar duiven maar dat is best ver weg.. Gister was ik toevallig in de intratuin in halsteren. Ze hebben al het een en ander staan van het kerstdorp. Het zag er weer super uit en heb ook maar gelijk wat dingen mee genomen. 🙂

 3. Petra Deryckere op

  Had al gezocht oo je site naar deze lijst. Meestal gaan we in oktober bijna elk weekend wel naar een kerst show. Maar intratuin Halsteren en de avri staan al vast. Nu al z’n zin in.

 4. Standaard ga ik altijd met mijn drie vriendinnen naar Intratuin Halsteren begin december. Eigenlijk ga ik naar geen andere kerstshow.

 5. Ik bezoek in elk geval de kerstshow in de tuinland in Assen, daar woon ik en dat doe ik elk jaar. Ik hoop dit jaar ook weer die van Tuinland Groningen te kunnen bekijken want die vond ik erg mooi vorig jaar. Ik zou ook graag nog naar een van de grote kerstshows in het zuiden van het land willen, maar ik weet niet of dat gaat lukken.

 6. Intratuin sowieso! Tuincentrum Overvecht in Utrecht had altijd de mooiste alleen die zijn inmiddels bezig met een opheffingsuitverkoop dus die kunnen we dit jaar niet meer bezichtigen 🙁

 7. Sowieso naar Borghuis. Vorige week waren ze al druk aan het opbouwen. Denk dat Wolters en Intratuin Almelo of Lochem ook nog wel volgt. En in Rheine, ik weet alleen niet meer hoe dat tuincentrum heet. Helemaal zin in!!!

 8. Dag Saskia,
  Allereerst ook nu al alle lof voor je website… sluit me aan bij een aantal andere volgers die ook vinden dat je niet bang hoeft te zijn om te weinig aan te bieden. Heb het nog nooit eerder gehad, maar vorig jaar ging het me tegen staan omdat het zoveel was wat je wilde delen… je loopt dan het gevaar om concessies t.a.v. de kwaliteit en originaliteit te doen. Dat zou ik echt jammer vinden. Geniet maar lekker van het inrichten en kerstbrood maken van je nieuwe huis.

  ‘k Was vandaag bij Tuinland Groningen in de hoop al een soort van kerstafdeling aan te treffen… helaas was alles afgeschermd, maar ze zijn, zo wist een medewerkster me te vertellen., druk bezig met het opbouwen en aankleden: van de kerstafdeling… dus zullen we hier in het noorden nog 2 weekjes geduld moeten hebben.

  Officiële opening van de kerstshow Tuinland Groningen moet dan ook niet 5 , maar 22 oktober zijn….. Graag aanpassen in het schema. Alvast dank hiervoor.

  • Hey Greetje, oh wat goed dat je het doorgeeft! Ik had 5 oktober doorgekregen van Tuinland Groningen. Maar heb ze net even gemaild en kreeg idd te horen dat de datum verschoven is naar 22 oktober. Jammer dat ze dat niet even hebben doorgegeven, maar heb het in ieder geval meteen aangepast.

   En wat betreft het vele posten: vorig jaar heb ik juist al veel minder gepost dan de jaren ervoor haha. In 2017 plaatste ik in de laatste anderhalve maand van het jaar 2 blogs per dag online. Vorig jaar heb ik dat bij lange na niet gehaald. Maar goed om te weten dat het dus nog wel minder mag, haha!

   Tot slot: ons huis is pas volgend jaar klaar, heeft op dit moment nog geen dak :). Dus die kan ik nog niet kerstklaar maken. Maar heb er wel al heel veel zin in 🙂

 9. Ik ga altijd naar De Driesprong in Zoetermeer en Intratuin in Pijnacker of Zevenhuizen. En tuincentrum Osdorp, bij mijn broer om de hoek. Maar dit jaar wil ik eens wat anders en dan lijkt Coppelmans me geweldig. Daar kan ik gemakkelijk een hele dag doorbrengen. Leurs is vanuit Rotterdam nogal ver weg, maar Intratuin Halsteren is ook een goede optie.

 10. Superhandig, hier keek ik al naar uit. Bedankt! Zelf had ik Tuinland Groningen in de gaten gehouden, ik ga zelfs naar het ‘Bubbels en Ballen’ openingsevenement op 22 oktober. Ik ben benieuwd

 11. Desiree van Beek op

  Wij waren laatst bij intertuin Duiven. De kerstorpen afdeling was al open en zag er al fantastisch uit.. Ben nu al benieuwd naar de roltrap… Volgende week maar ff terug voor de band.. En we willen ook nog bij Leurs gaan kijken in Venlo.

 12. Beste Saskia,
  Ik geniet telkens van alle indrukken enz.in de nieuwsbrieven.We zijn vandaag bij Intratuin Duiven
  geweest…prachtig was Zaterdag 12-10-2019 al open ook de rollerband boven!Het was ook helemaal niet druk en konden we overal makkelijk bij .Ze hebben er weer heeel wat werk van gemaakt en ze we moe maar voldaan naar huis vertrokken na uren winkelen met een mand VOL kerstartikelen echt de moeite waard echte kerstsfeer.Laat de kerst maar komen!
  Veel liefs Anne