House Doctor kerstcollectie: ruw, rustiek en ‘Dark Nordic’

22

De dagen worden korter, kouder en donkerder (of althans, dat zou binnenkort moeten gebeuren). En daar sluit de najaars- en kerstcollectie van House Doctor perfect op aan. Ruwe materialen, stoere producten met een ongepolishte robuuste en wilde look. Dark Nordic in hart & nieren is wat we in de House Doctor kerstcollectie 2019 terugzien…

Kerst bij House Doctor

Zoals ieder jaar is het voor mij als blogger weer een enórme uitdaging om een artikeltje te schrijven over de kerstcollectie van dit Deense woonmerk. Hoewel ze altijd een hele serie aan prachtige foto’s hebben – die ik jullie natuurlijk niet kan en wil onthouden – is er vrijwel geen informatie beschikbaar over hoe de collectie ontstaan is. En ik heb zoveel vragen!

Waarom zijn de foto’s dit jaar super donker? Wat is de gedachte achter de kerstcollectie? Welke producten zijn er en wat maakt ze bijzonder? De antwoorden heb ik helaas niet voor je (al vraag ik het ieder jaar weer aan de persdame). Het enige wat ik heb begrepen is dat ze dit jaar voor een simpele, elegante look hebben gekozen. Voor rijke, donkere kleuren en voor handgemaakte, rustieke en natuurlijke materialen. C’est tout :).

Dus verder doe ik wat ik elk jaar doe: beschrijven wat ik zie op de foto’s. Hieronder heb ik er een paar voor je verzameld. En vooral de kerstballen met marmerlook vind ik echt prachtig! Let me show you…

House Doctor kerstcollectie 2019Dark, darker, darkest Nordic

Ik zei het net al: die foto’s van de najaars- en kerstcollectie van House Doctor 2019 zijn dit jaar enórm donker. Nog veeeeel donkerder dan vorig jaar. Dark Nordic is al een aantal jaren een populaire woonstijl. Maar House Doctor is er dit jaar wel erg ver in gegaan, haha! De kleuren in de foto’s zijn er in de nabewerking voor een groot deel uit gehaald. En eigenlijk vind ik dat wel jammer, want zo kun je niet goed zien hoe de kerstballen en andere decoraties er écht uitzien. IRL zijn ze namelijk veel opvallender dan het nu lijkt!

Ik zag op de cut-outs (foto’s van de producten met een witte achtergrond) bijvoorbeeld dat sommige kerstballen echt supermooi bruin of groen zijn. En dat de superleuke autootjes op de foto’s hieronder echt van het beeld af knallen! Daar zie je niet zo veel van terug op de sfeerfoto’s. Maar het geeft natuurlijk wel een heel bijzonder sfeertje zo. Stoer, winters en koel. Dicht bij de natuur. En dat wilde het merk ook neerzetten met deze sfeerbeelden.

House Doctor kerstcollectie 2019Waar koop je de House Doctor kerstcollectie 2019?

Als je van traditionele kerstdecoratie houdt, dan vind je dit waarschijnlijk helemaal niets. Maar als je in je interieur kiest voor robuuste, stoere materialen en een ingetogen kleurenpalet… dan vind je vast wel iets van je smaak in de House Doctor kerstcollectie 2019. Heb je een mooi kerstproduct gespot? Dan wil je vast weten waar je deze spulletjes shopt.

Er is helaas geen enkele winkel in Nederland die de volledige kerstcollectie van House Doctor verkoopt. Ik zou het geweldig vinden als er echte House Doctor winkels waren, of als het merk een eigen webshop voor consumenten had. Maar dat is helaas nog niet het geval.

Er zijn gelukkig wel flink wat webshops & fysieke winkels die een deel van de kerstcollectie zullen verkopen. Denk aan Bol.com, de Bijenkorf, VTwonen.nl, Sissy Boy, Wehkamp en Fonq. Wanneer de kerstitems te koop zullen zijn en welke decoraties je waar kunt vinden, dat weet ik helaas niet. Dat wordt goed opletten en zoeken! Hier op de site van House Doctor vind je trouwens nog een overzichtje van alle verkooppunten.

House Doctor kerstcollectie 2019Wat vind jij van de House Doctor kerstcollectie 2019?

Natuurlijk ben ik super benieuwd naar wat jij van de stoere en robuuste Scandi style House Doctor kerstcollectie 2019 vindt. Hou je ervan en kun je niet wáchten om deze items te shoppen? Is het jou juist te kil, strak en modern? Of vind je het wel bijzonder, maar is het – door al die donkere kleuren – meer iets voor bij iemand anders in huis? Laat je het weten in een reactie? Ik hoor het graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

22 reacties

 1. Ik vind het prachtig!

  Kijk al zo uit naar de herfst & winter☃️. Ik kan wachten om naar het bos te gaan om eikels, kastanjes en dennenappels te rapen. Sint en kerst inkopen te doen. En uiteraard ideeën op te doen ter decoratie in huis.

 2. Goedemorgen Saskia. Tja, niet mijn ding hoor. Te donker en te strak. Ik heb wel een paar mooie groene ballen gezien. Ik ben meer van traditioneel en Scandinavisch en vind de ice/winterstijl en de naturestijl erg mooi. De foto’s zijn wel smaakvol maar toch liever bij iemand anders thuis.

 3. Ik vind eigenlijk alleen de kerstballen mooi, van de rest word ik zelfs een beetje depri…. kerst moet voor mij vrolijk en sprankelend zijn en dit is me ietsjes te somber.
  Maar hé er komt nog genoeg…… kan haast nie wachte nie

  • Ik vind het wel wat hebben! Niet mijn ding in totaal maar mooi om te zien en sommige items vind ik erg mooi. Zoals de gouden lantaarntjes met glas

 4. Wow! Eindelijk iets out of the box, maar toch Scandinavisch. Hoewel ik niet zozeer van donker houd, zijn de robuuste materialen en die kerstballen echt prachtig. Leuk om te lezen op zo’n warme dag..

 5. Jaaaaaaa!!! Finale!!!
  Ik vind dit zó mooi!!
  Al jaren zoek ik me suf naar zoiets!

  Zwart, natuur, sereen, stoere materialen.

  Eigenlijk moeten we gewoon verhuizen naar een Scandinavisch oerbos…

 6. De kerstballen in marmerlook vind ik op zich nog wel gaan, maar nee. Totaal niet mijn ding. Voor mij veel te donker, niet feestelijk/kerstachtig en somber. Ben zelf best wel aan het minimaliseren geslagen de afgelopen jaren, maar nog wel altijd in kerstsfeer. Bij deze trend voel ik die sfeer totaal niet. Jammer, maar ongetwijfeld heel mooi voor anderen.

 7. Ik vind dit echt prachtig! Maar ik ga zelf met kerst toch meer voor de traditionele, tikkie kitscherige en ook wel ietwat oubollige gezelligheid qua decoratie. Lekker onderdompelen in nostalgische magie: heb er al wel weer zin in!

 8. Hoewel ik meestal voor de traditionele kerstkleuren ga vind ik dit ook wel erg mooi. En die autootjes zijn echt geweldig. Daar ga ik zeker naar op zoek.

 9. Het past misschien bij ons, maar ik zoek het stoere liever in materialen in plaats van kleuren. Al was ik wel bijna overstag toen ik het ribcord donkerblauw ingepakte cadeautje zag. Wat leuk zeg! Misschien dat ik dit jaar wel iets met ribcord doe, maar dan een andere kleur. Wat een inspiratie krijg ik van deze collectie!