The Cozy Season is here!! – Dagboek van een Christmaholic

15

Hoeraaa, de -ber maanden zijn weer aangebroken! September, oktober, november en december zijn mijn favoriete maanden van het jaar! Het meest cozy en gezellige seizoen van het jaar is officieel geopend :). Vanaf nu verschijnt er dus ook weer iedere eerste maandag van de maand een dagboekblogje hier op Christmaholic. Daarin lees je wat ik de maand ervoor allemaal heb uitgevroten en wat er voor de komende weken op de planning staat. Vooral op kerstgebied natuurlijk!

Kersttrends

Gisteren zijn de allereerste kersttrendblog- en video online gegaan! Wooohooo, het is echt officieel losgebarsten nu. Ik heb er maanden naar uitgekeken en nu is het dan eindelijk zover. September! De maand waarin de eerste kerstshows open gaan, ik alweer twee dagen per week met kerst bezig ben. En over een kleine maand is het oktober en stop ik voor drie maanden volledig met mijn ‘normale werk’.

Geen idee waarom ik dat zo blijf noemen, misschien omdat kerstbloggen nog steeds heel bijzonder voelt :). Ik vertel je in deze blog graag wat ik de afgelopen weken gedaan heb en ik licht alvast een tipje van de sluier over de blogs en andere leuke dingen die je dit kerstseizoen kunt verwachten hier op Christmaholic.

Christmaholic-zomerweek nummer twee!

In mijn vorige dagboekblogje vertelde ik je al dat ik midden in de zomer aan de slag ben gegaan met het drogen van sinaasappelschijfjes voor allerlei kerstdecoraties. De eindproducten zijn allemaal zó leuk geworden! Afgelopen maand laste ik wederom een Christmaholic-zomerweek in. Het was in juli zo goed bevallen! Vijf dagen lang heb ik niets anders gedaan dan DIY’s maken, recepten voorbereiden, foto’s maken en blogjes schrijven.

Het resultaat is dat ik nu alvast een stapel content heb liggen om te publiceren in het najaar. Ik heb inmiddels een stuk of 40 blogjes geschreven (waarvan er een aantal al gepubliceerd zijn). Dat zijn er nog lang niet genoeg natuurlijk, want ik post zo’n 130 – 150 blogs per seizoen. Maar ik ben al goed op weg! Vanaf half september komen de eerste DIY-blogjes online, elke week minimaal eentje!

Ik ben o.a. aan de slag gegaan met stof + textiellijm! In oktober komt de blog hierover online.

Speciale thema’s voor dit jaar

Natuurlijk blog ik op Christmaholic over alles wat met kerst te maken heeft. Trends, versierideetjes, recepten, shoptips, cadeauinspiratie, uitstapjes… the whole shabang. Maar ieder jaar bedenk ik ook een aantal thema’s waar ik de focus op wil leggen. Thema’s die ik een paar keer wil laten terugkomen op de blog. Dat soort thema’s helpen mij keuzes maken en ik krijg er altijd extra veel inspiratie door. Plus: het zorgt voor een reeks DIY’s die bij elkaar passen, zodat ik het allemaal mooi in mijn huisje kan zetten en hangen. En jij ook, als je er meerdere maakt! Dit jaar zijn de thema’s:

 • De natuur naar binnen halen: decoreren met natuurlijke kerstversiering van eetbare materialen en spulletjes die buiten groeien.
 • Vintage & nostalgisch: oude spulletjes gebruiken voor een sfeervolle kerstversiering in huis en combineren met nieuwe!

Leuk hè? Ben er al volop mee aan de slag geweest. Een paar weken geleden hebben Robert en ik een zaterdagochtend besteed aan het bezoeken van kringloopwinkeltjes en zaakjes waar ze vintage & brocante verkopen om oude spulletjes te verzamelen. Met succes! Ik heb o.a. een vintage slee gekocht, die ik later dit jaar ga versieren.

Nieuwe winacties

Verder ben ik de afgelopen maand ook druk geweest met het regelen van leuke samenwerkingen en winacties! Zo komt er weer een nieuwe versie van de Christmaholic Kerstplanner later deze maand, gemaakt door Babet van Oktoberdots. En ik kan al verklappen dat er een te gekke winactie gepland staat met Kurt S. Adler, eentje met What a Wonderful Christmas en eentje met Intratuin! En voor het eerst kun je dit jaar ook práchtige kerstkoekjes winnen. Ik heb nog meer toffe winacties geregeld hoor, maar die bewaar ik nog even voor een later moment. De eerste winactie komt trouwens op 2 oktober online, en vanaf dat moment komt er iedere week een nieuwe op de site te staan!

Deze mokken van What a Wonderful Christmas kon je vorig jaar winnen!

Oude blogs in de spotlight

Inmiddels blog ik alweer negen jaar over Kerst (jup, dat betekent dat Christmaholic in 2020 10 jaar bestaat, feestje!). En hoewel ik altijd overloop van de inspiratie, ben ik inmiddels wel op een punt beland dat ik over de meeste kerstgerelateerde onderwerpen al wel eens geblogd heb. Maar dat ik bijna alle blogjes ken, betekent natuurlijk niet dat jullie ze allemaal (het zijn er meer dan 1000) hebben gelezen!

Daarom heb ik op de homepagina een speciaal plekje ingericht voor wat oudere blogs die je misschien nog niet kent, maar die wel súper leuk en relevant zijn. Je vindt ze bij ‘in the spotlights’ direct onder de grote foto’s met de meest recente artikelen. Ik ga proberen om deze spotlight-rubriek minimaal elke twee weken een update te geven, zodat er steeds andere blogs staan die passen bij het moment. Sommige blogjes zal ik daarnaast flink aanpassen en uitbreiden, zodat ze helemaal up to date zijn voor 2019 :). Leuk, toch?

Blogs uit de oude doos in de spotlights!

De laatste kerst in ons appartementje

Het leek me verder leuk om een update te geven rondom ons nieuwe huis. Misschien had je het vorig jaar meegekregen: in december werden we ingeloot voor een nieuwbouwwoning. Zo fijn! De afgelopen maanden zijn ze druk bezig geweest met bouwen. We blijven trouwens in Eindhoven wonen, maar verhuizen van een appartement in het centrum naar een woonhuis met industriële look een stuk verder van het centrum af. Ons nieuwe huis wordt niet mega groot, ongeveer 123 m2. Maar het krijgt wel drie verdiepingen. En we wonen nu op iets meer dan 70 m2. Dus het is echt een flinke vooruitgang qua ruimte!

Een nieuw huis om te versieren

Dit jaar wordt dus de allerlaatste Kerst in ons appartementje. Hoewel ik hier hele mooie tijden heb beleefd met mijn lief (dit was ons eerste huis samen), kijk ik enórm uit naar een nieuwe plek om te decoreren. Ja, een Christmaholic denkt natuurlijk vooral aan de kerstdecoratie, haha!! Ik heb zelfs stroompunten laten aanleggen aan de gevel met de kerstdecoratie in gedachten. En jongens: vanaf volgend jaar heb ik een hele kleine tuin, een dakterras, een keuken, een logeerkamer én een kantoor om te versieren. Allemaal ruimtes die ik nog nooit gedecoreerd heb. Hoe vet is dat!?

Ik denk trouwens niet ik ze in 2020 allemaal al zal gaan versieren voor Kerst hoor. Naar alle verwachting verhuizen we volgend jaar aan het eind van de zomer. En ik gok dat het voor kerst 2020 nog lang niet allemaal af zal zijn qua inrichting. Zeker de tuin zal nog niet klaar zijn, haha. En ik betwijfel daarnaast of ik überhaupt nog geld over heb om nieuwe kerstspullen te kopen ;-). Maar goed, dat zien we dan wel weer. Ik kan in ieder geval de komende jaren volop vooruit. En voor jullie is het hopelijk ook leuk, ant jullie gaan weer eens wat andere versierde ruimtes zien op de foto’s!

Onze kersttafel van vorig jaar… dit jaar ga ik waarschijnlijk groen met dieprood combineren!

Wat staat er deze maand op de planning?

Allright, terug naar het nu. Wat staat er de komende maand qua kerst allemaal op de planning hier? September is natuurlijk de maand waarin de eerste kerstshows open gaan! Met name in het Zuiden van het land (Brabant en Limburg) zijn ze altijd lekker vroeg. Op 26 september ga ik met Arvid naar de besloten opening van de kerstshow bij Leurs in Venlo.

Een dag later gaat die show open voor het publiek. Hier vind je trouwens de startdata van heel wat toffe kerstafdelingen, mocht je ook alvast wat data in je agenda willen omcirkelen. En verder ben ik deze maand druk met nog wat blogs voorbereiden, en met mijn andere bedrijf Writeaholic. Ik schrijf daarvoor teksten en geef blogworkshops aan ondernemers en bedrijven.

En dan nu: tijd voor een korte vakantie

Maar eerst… is het tijd voor vakantie. Robert en ik vertrekken deze week voor zes daagjes naar Griekenland! Goede vrienden van ons gaan daar trouwen en we hebben er een paar dagen aan vastgeplakt. Het is trouwens onze enige reis dit jaar, vanwege het nieuwe huis (en de dubbele woonlasten). Dus je snapt: ik heb er echt enorm veel zin in! Even een paar dagen erop uit.

En dan ook nog eens een romantische buitenlandse bruiloft meemaken, yes!! Ook al wordt het daar bloedheet, ik ga er absoluut van genieten. En omdat we even weg zijn en ik mijn laptop lekker thuis laat, komen er komende zondag geen kersttrendblog en -video online. Maar ik zal ze meteen online zetten en overal delen als ik weer thuis ben. I promise :). Hopelijk kunnen jullie wachten tot dan!

Fijne week lieve Christmaholics!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

 1. Super leuk om te lezen waar je mee bezig bent! Ik lees altijd iedere letter, haha! Zo gezellig. Ben heel benieuwd naar al jullie kerstplannen. In het nieuwe huis natuurlijk (aaaal die ruimtes, wat gaaf!) maar ook zeker al dit jaar, met groen en dieprood. YASSS, het is september!!!

   • Proficiat met jullie nieuwbouwhuis. Vorig jaar zijn wij ook van appartement naar een huis verhuisd.
    Heeft wel even geduurd voor dat ik mijn kerst inspiratie weer vond omdat er nu zoveel meer oppervlakte was.
    Een hema doortrekken in alle kamerd helpt enorm.

 2. Ik begin met te zeggen: geniet ten volle van je week vakantie, want het is voorbij voor je het weet/beseft.
  Als lezeres van het eerste uur (andere naam) kijk ik vaak terug in je blogs. Vorig jaar door de lange zomer niet zoveel zin als anders. Dit jaar tijdens een hittegolf vol in me hoofd bezig met hoe thuis te versieren.
  Hou ook ten volle van deze tijd, die ik leuker vindt dan de kerstdagen zelf, waarin de hele straat met visite’s zitten of gaan, en wij inmiddels zeer ontspannen genieten van een wandeling ergens.
  Kijk uit naar je blogs, en wie weet win ik dit jaar een echte christmaholicprijs: zou super duper vet zijn.

 3. Heel veel plezier bij de bruiloft en geniet van je laatste weekje rust voorlopig hahaga.
  Ik kijk al uit naar je nieuwe interieur in kerstsfeer. En het is juist leuk om niet in één keer alles te kunnen doen. Ieder jaar een stukje meer.
  En wat gaat de tijd toch snel, ik weet nog hoe je startte ik ben een christmaholic fan van het allereerste begin en zal tor.het bittere eind blijven. Bedankt voor al je inzet en de blije uurtjes die ik dankzij jou (en je team) heb..
  Lieve groet Bianca Geurts

 4. Proficiat met jullie nieuwbouwhuis. Vorig jaar zijn wij ook van appartement naar een huis verhuisd.
  Heeft wel even geduurd voor dat ik mijn kerst inspiratie weer vond omdat er nu zoveel meer oppervlakte was.
  Een thema doortrekken in alle kamers helpt enorm.

 5. Heerlijk de ber-maanden zijn ook bij mij favoriet en het was weer leuk om je blogje te lezen. Vooral de kerstfilms……kan niet wachten….ik wens jou een fijne vakantie en een mooie bruiloft…lieve groet Marjon

 6. Fijne vakantie! En ik heb heel veel zin in volgend jaar of 2021 om te zien wat je buiten gaat doen met de verlichting. Christmaholic is echt een vast onderdeel van m’n kerstgevoel, dus heerlijke vooruitzichten dat je nog vol inspiratie bent de komende jaren.

 7. Ben ik even blij dat het weer de -ber maanden zijn! Heb genoten van je blog en kijk al uit naar je kerstversieringen in je nieuwe huis volgend jaar, haha. Inmiddels zul je al in Griekenland zitten, dus geniet ervan! Ik heb weer van dit blog genoten. Kan mij trouwens voorstellen, dat je inmiddels (bijna) alles al de revue hebt laten passeren op Christmaholic, dus begrijp maar al te goed dat je wat oudere posts weer wat in de schijnwerpers gaat zetten (al dan wel of niet aangepast, grinnik). Vind je site sowieso geweldig. Wordt en blijf er zo kersterig van, hi.