Kersttrends 2019 ☆ Embrace Nature: groen in een nieuw jasje

17

Omarm de natuur! Dat is de kern van deze kersttrend voor 2019. Als je Christmaholic al een paar jaar volgt, dan weet je dat ik gék ben op groen in de boom. Dus natuurlijk was ik blij dat deze stijl ook dit jaar weer – zij het in een andere vorm – tot de kersttrends behoort! In de video hierboven wandel je weer met mij mee door een prachtige groene trendkamer. En hieronder lees je wat meer en deel ik wat mooie foto’s met je. Ik wens je veel kijk- en leesplezier!

Groen berglandschap ontmoet het wilde westen

In de groene kersttrend voor 2019 komen allerlei ‘natuurtrends’ samen. Aan de ene kant het stoere, ruige bosachtige, groene Noord-Amerikaanse en Canadese berglandschap. Het lodgeleven, een cabin in the woods. Aan de andere kant zien we ook invloeden uit andere natuurgebieden: het wilde westen. Cowboys & Indianen. Deze prairie-sfeer zie je onder andere terug in de printjes op de kussens, maar ook in de vorm van gedroogde bloemen en hier en daar een bal met Aztek-printje. Samen zorgen ze voor een nieuw ‘outdoorgevoel’. And I like it!

Groen, eucalyptus en mosterdgeel

Qua kleurenspel vind je in deze kersttrend een combinatie van dennengroen, eucalyptus, wolwit, mosterdgoud en rozenhout (een roodbruine tint). De materialen zijn heel divers! Van ribstof tot hout en van steen tot wollen dekens. De meest opvallende decoraties vond ik dennenappels die wel met mos begroeid leken. Zo kunstig gemaakt! Verder zag ik kerstbomen op een hoge stam (tof, want die heb ik zelf ook eentje). En natuurlijk heel veel verschillende takken om ín je kerstboom te steken. Als je goed kijkt naar de foto’s hieronder, ontdek je niet alleen kerstballen in de vorm van dennenappels, maar ook ‘gewone’ kerstballen met een ‘dakje’ van dennenappel. Zo bijzonder!

Waarom is groen zo populair?

De groene trend, natuur in de kerstboom, begon voorzichtig in 2016. Hij werd echt populair in 2017. En sindsdien is deze stijl niet meer weggeweest. Waarom groen zo ongekend populair is? Dat heeft alles te maken met de aandacht voor de natuur, de hang naar een tijd waarin de natuur nog welig tierde (voor de grote opwarming van de aarde). De jaren ’70 dus! Toen waren kamerplanten super populair, en dat zien we de laatste jaren ook weer.

De groene trend blijft trouwens nog wel even. Volgend jaar zullen we ‘m zeker weer zien, maar wel opnieuw in een iets ander jasje. Mocht je het interessant vinden: binnenkort komt er een uitgebreide blog online over het ontstaan van kersttrends. Wie bedenkt ze? En waar komen ze vandaan? Dus als je daar meer over wil lezen, hou de site goed in de gaten!

Wat vind jij van deze natuurlijke, groene stijl?

Alle foto’s in deze blog (en ook de videobeelden) zijn wederom gemaakt in de showroom van een grote kerstdecoratieleverancier. Zij verkopen o.a. de merken Everlands (kerstbomen), Lumineo (kerstlampjes) en Decoris (kerstdecoratie). En mocht je je afvragen waar de items op de foto’s en in het filmpje te koop zullen zijn: daar kan ik je helaas niet bij helpen. Ik heb geen inzicht in de inkoop van de diverse winkels en tuincentra. Wordt dus een kwestie van goed zoeken als je iets leuks gespot hebt!

Ik vind deze stijl gezellig, warm en super sfeervol. Dit jaar zul je ook bij mij thuis weer groen zien in de boom en de rest van mijn kerstinterieur! Deel jij die mening? Of vind je dat natuurlijke te weinig met Kerst te maken hebben? Ik verklaar de reacties hieronder weer voor geopend! En mocht je nog vragen hebben, stel ze dan ook zeker. Volgende week komt er natuurlijk weer een nieuwe trendblog met video online. Ben je op zoek naar een overzicht, hier vind je alle kersttrends 2019 nog eens op een rij. Tot volgende week!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

17 reacties

  • Mooie sfeerimpressie. Ik heb prachtige ballen gezien die ik wel wil hebben en de kleuren zijn heel mooi. Ik hou ook van geel maar niet met kerst, Ik hou ook niet van goud met kerst. Los van de ballen en de kleuren is het dit jaar niet zo mijn stijl.

 1. Ja deze vind ik erg mooi.
  Denk dat ik deze wel zou combineren met een andere kleur .
  Maar vind dat vele groen echt prachtig.
  Zo leuk al die filmpjes die jij maakt.
  En elke keer een prachtig kerstliedje erbij.
  Kom alweer helemaal in de kerst sfeer.
  Ben benieuwd naar de volgende.
  Groetjes Angelique

  • Mooie sfeerimpressie. Ik heb prachtige ballen gezien die ik wel wil hebben en de kleuren zijn heel mooi. Ik hou ook van geel maar niet met kerst, Ik hou ook niet van goud met kerst. Los van de ballen en de kleuren is het dit jaar niet zo mijn stijl.

 2. Prachtig ik hou ervan. Zelf heb ik de kleuren rood, wit en groen. Dit jaar ga ik opzoek naar nog wat groene ballen voor erbij. Hoe doe jij dat eigenlijk? Heb je een basis set en verander je dan elk jaar een kleur voor een ander. Als je elk jaar met de Trent mee zou moeten gaan kom je om in de ballen.

 3. Geweldig!!!!
  Mooie kleuren, ik hou van aztec en dennenappels dus ik hoop hier veel van tegen te komen! Lijkt me ook goed te combineren met mijn traditionele spulletjes!

 4. Groentinten zijn mooi. Makkelijk te combineren met wit, zilver, goud, rood, blauw of paars. Maar dat okergeel, mosterdgeel of kerriegeel…..ik hou er totaal niet van. Ook in kleding niet; men vraagt mij dan of ik ziek ben want past totaal niet bij mijn tint huid en oogkleur.

 5. Ik vind het een mooie trend en zeker als het bij je interieur past.. Wellicht ook wel mooi met donker blauw erin? Alleen al die paddenstoelen snap ik niet zo. Dat is in mijn ogen meer herfst dan kerst/winter

 6. Ik ben dol op de natuur en het gebruik ervan interieur, maar vind het op deze foto’s wel erg druk en kleurrijk. Ik ga jaarlijks weer meer richting de Scandinavische trends, met ingetogen kleuren en veel natuurlijke materialen. Maar de foto’s geven wel weer veel inspiratie. Weer zoveel zin in kerst!

 7. Ik ben geen fan van geel…. Nooit geweest ook.
  Voor mij is dit te herfstachtig en roept geen kerst bij me op.
  Ik zeg Herfstboom in September! 🙂