5x heerlijke wijn & champagne om cadeau te doen

1

Samenwerking – Ik hóu van wijn. En al helemaal van champagne. Een met zorg uitgekozen wijncadeau is één van mijn meest favoriete items om te krijgen én te geven. Meestal staat er onder de kerstboom ook wel een flesje of twee, drie bij ons thuis. Zoek jij toevallig een kerstcadeau voor een wijnliefhebber? Of voor iemand die álles al heeft? Dan zit er vast wel iets lekkers tussen de onderstaande 5 ‘vloeibare kerstgeschenken’ die ik voor je uit heb gezocht.

Wijn cadeau geven? Doen!

Wijn als cadeau geven, ik doe het regelmatig! En dan bij voorkeur geen simpel flesje uit de supermarkt. Maar, zoals ik net al zei, iets waar je over nagedacht hebt. Iets dat perfect aansluit bij de smaak van de persoon die je het cadeau doet. Mijn moeder geef ik graag een goede Chardonnay, mijn schoonvader krijgt regelmatig een goede fles rosé. En mijn echtgenoot, die maak ik het meest gelukkig met champagne geschenken.

Well, het is tijd voor mijn lijstje met heerlijke vloeibare kerstcadeaus. Ik begin met drie heerlijke champagnes, want dat blijft toch mijn favoriete feestdrankje. En daarna deel ik nog twee heerlijke wijncadeaus met je. Here we go!

1. Veuve Cliquot Brut Pencil (champagne)

Met stip op nummer één staat voor mij Veuve Cliquot Brut (Yellow Label). Ik hou gewoon van de smaak van deze bubbels. Vorig jaar zomer hebben Robert en ik dit champagnehuis in Reims bezocht, geweldig was dat! We hebben gezien hoe de champagne gemaakt wordt en mochten allerlei bubbels proeven.

De Brut Pencil is de limited edition van dit jaar! Het is echt een toffe metalen verpakking, in de vorm van een geel potlood. En hij is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens handig: de metalen verpakking houdt je fles bubbels twee uur perfect koel buiten de koelkast. En dat kan nog wel eens van pas komen tijdens de warme winters die we de laatste jaren hebben ;-). Een heerlijk kerst- of eindejaarsgeschenk!

2. Moët & Chandon Impérial Brut (champagne)

Op nummer twee staat nog een limited edition: de Moët & Chandon Impérial Brut. De unieke fles is speciaal ontworpen voor het 150-jarige bestaan dit champagnehuis. De Brut Impérial is overigens de bekendste en meest gedronken champagne van Moët & Chandon, dus dikke kans dat je er jouw vriend(in), familielid of zakenrelatie een plezier mee doet!

Fun fact: in 1869 kreeg de champagne de naam Impérial (keizerlijk) vanwege de lange en goede relatie tussen het champagnehuis en de Franse keizerlijke familie. De grote letter I op de voorkant van fles verwijst ook naar het woord “Impérial”. Deze champagne is verpakt in een luxe houten schuifkist en wordt door Charles.nl getipt als hét het eindejaarsgeschenk van 2020. Kan niet fout gaan dus!

3. Moët & Chandon Brut Giftbox (champagne)

Heb je iets meer te besteden en wil je een speciaal cadeau geven? Dan is de Brut Imperial inclusief twee prachtige luxe champagneglazen een aanrader. In de geschenkverpakking zitten twee unieke flutes waarop het Moët & Chandon logo is gegraveerd. Wist je trouwens dat Moët & Chandon het grootste champagnehuis is? Iedere anderhalve seconde wordt ergens ter wereld een fles met het befaamde label ontkurkt. *Plop!*

4. Winery Arts giftbox (rode wijn)

Dan gaan we over naar de wijngeschenken. In het najaar en de winter vind ik rode wijn leuker om te geven dan witte. Dus daar heb ik me toe beperkt. We beginnen met de giftbox van Winery Arts. Hij bevat een drietal Spaanse rode wijnen met een opvallende uitstraling. De cijfers op de flessen hebben uiteraard een achterliggende betekenis. ‘Number nine’ vertegenwoordigt de drievoudige aard van de mensheid; de geest, het lichaam en de ziel.

Elk van de wijnen heeft haar eigen kenmerk, zowel qua uiterlijk als smaak. De bijzondere aandacht waarmee de wijnen gecreëerd zijn, hebben zich uitbetaald in het behalen van een aantal mooie onderscheidingen. De wijnen van Winery Arts vinden hun oorsprong in het wijngebied Ribera del Queiles, gelegen in het centrale noorden van Spanje. Dit gebied staat bekend als één van de meest originele en eigenzinnige wijnstreken. Perfect cadeau dus voor je eigenzinnige schoonmoeder of oma ;-).

5. Matsu giftset (rode wijn)

Het laatste cadeautje in deze lijst is een set van twee rode wijnen. Deze giftbox is de nieuwste aanwinst binnen het Matsu geschenken-assortiment. De cadeauverpakking bevat een fles El Picaro en een fles El Recio. Elk van de Matsu wijnen staat voor een generatie, en dat zie je terug op de opvallende etiketten.

De El Picaro is een jonge rode wijn die 3 maanden in eiken vaten heeft gerijpt. De El Recio is wat ouder en heeft 14 maanden in de eiken vaten mogen rijpen. Matsu is trouwens Japans voor ‘wachten’: een eerbetoon aan alle wijnboeren die al generaties lang met veel inzet en wijsheid werken in de wijngaard. De wijnen van Matsu worden volgens de traditionele en biodynamische methoden bewerkt met respect voor de natuur en de getijden. Een bijzonder geschenk voor een bijzondere persoon in je leven.

Bijzondere wijngeschenken

Ik hoop dat je inspiratie hebt opgedaan voor een heerlijk wijncadeau om met Sinterklaas, Kerst of natuurlijk als eindejaarsgeschenk te geven. En mocht je toevallig nog een cadeautje voor mij zoeken, dan weet je: met een flesje Veuve Cliquot maak je me altijd dolgelukkig!

Dit artikel is in samenwerking met webshop Charles.nl geschreven. Daar kun je ook alle bovenstaande champagnes en wijnen kopen. Proost, op de mooiste tijd van het jaar!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Leuk blog voor de liefhebbers en niet-kenners, maar voor ons niet-drinkers gaat dit blog geheel aan ons voorbij, grinnik. Wat mij trouwens de laatste jaren opvalt, is dat er ook steeds minder mensen zijn/komen die een fles wijn of iets dergelijks krijgen niet altijd meer op prijs stellen. Ofwel, het lijkt erop dat meer mensen steeds minder gaan gebruiken of helemaal stoppen. Vergeet ook niet, dat velen al tig flessen wijn in kerstpakketten krijgen. Hoeveel ik er al niet heb weggegeven, haha. Op het laatst wilde niemand ze meer en goot ik de flessen maar gewoon leeg. Ik weet het, schijnbaar (een) zonde.