Tadaaa! De Christmaholic Kerstplanner 2019 [printable]

7

Guess who’s back? Yesss… we hebben weer een nieuwe versie van de printable Christmaholic Kerstplanner gemaakt! In de Kerstplanner 2019 vind je alle vertrouwde plannerbladen uit de 2017 én 2018 versies, maar dan met een prachtige nieuwe cover en wat nieuwe plannerpagina’s. En natuurlijk hebben we ook weer een updatepakketje gemaakt. Hieronder vertel ik je er alles over!

Kerstplanner 2019: wat is het eigenlijk?

Mocht je mij nog niet zo lang volgen of per toeval op Christmaholic.nl terecht zijn gekomen, dan heb je wellicht geen flauw idee wat een kerstplanner is. Nou, met zo’n planner kun je je hele kerstseizoen voorbereiden. Denk aan: recepten noteren, een budget bijhouden, cadeau-ideetjes verzamelen, je kerstdecoratie plannen en ga zo maar door. Volop voorpret dus!

In het buitenland kun je allerlei kant-en-klare christmas planners in de winkel kopen. Maar er zijn ook printable varianten die je online downloadt om vervolgens thuis te printen. Het leek mij in 2017 ontzettend leuk om een Nederlandstalige printable kerstplanner te maken. En dat heb ik samen met Babet van Oktoberdots gedaan. Inmiddels zijn we alweer toe aan de derde versie! Wat is er precies nieuw?

Wat is er nieuw in de Christmaholic Kerstplanner 2019?

Natuurlijk hebben we een nieuwe cover gemaakt met 2019 erop. Ook hebben we de maandplannerbladen aangepast, zodat alle datums kloppen voor 2019. Het wordt elk jaar weer lastiger om er nieuwe pagina’s erbij te verzinnen, de Kerstplanner van vorig jaar was immers al zó compleet. Maar het is toch weer gelukt. Er zijn 8 nieuwe pagina’s bijgekomen. Daarmee komt het totaal aantal pagina’s op 42! Dit is er nieuw:

  • Kerstwensen: 2 pagina’s voorin de planner voor het noteren van je eerste ideeën, plannen en vooral: je kerstwensen voor dit jaar.
  • Brainstorm: 3 x 2 pagina’s met alle ruimte om uitgebreid te brainstormen en ideeën te verzamelen voor je cadeaus, eten & drinken en kerstversiering,

Waarom deze nieuwe bladen? Nou, ik merkte tijdens het gebruik van de planner vorig jaar dat ik pagina’s miste waarop ik gewoon lekker wat ideetjes kwijt kon. Ideeën die ik vroeg in het seizoen kreeg, maar waarvan ik nog niet zeker wist of ik ze wel zou gaan uitvoeren. Ik wilde plek om mijn voornemens en wensen op te schrijven. En ik wilde ruimte om te brainstormen en schetsen. Zodat ik de échte plannerpagina’s kan gebruiken voor mijn definitieve ideeën.

Zo bedacht, zo gedaan! Voor de categorieën ‘Kerstdecoratie’, ‘Eten & Drinken’ en ‘Cadeaus’ hebben we dus een tweetal pagina’s toegevoegd zonder regels, helemaal blanco. Zodat je uitgebreid kunt schetsen en je gedachten kwijt kunt. Heb je nog meer ruimte nodig voor je brainstorm of kerstwensen? Dan kun je de pagina’s gewoon extra vaak uitprinten!

Waar koop je de Christmaholic Kerstplanner (A4 én A5)?

Van de Kerstplanner 2019 hebben we een A4 en een A5-versie gemaakt. De A4-versie past perfect in grote klappers. De A5-versie past in populaire planners, zoals Filofax en Kikki.K, maar natuurlijk ook in A5 klappertjes. Voorgaande jaren verkocht ik de twee varianten apart. Maar ik kreeg zo veel vragen van mensen die niet zeker wisten welke versie voor hen het handigste is, dat we het dit jaar anders hebben gedaan.

Koop je de Christmaholic Kerstplanner 2019? Dan krijg je zowel de A4 als de A5-versie (twee losse PDF-bestanden). Zo kun je zelf kiezen wat het beste voor jou werkt! De printbare Christmaholic Kerstplanner 2019 telt 42 pagina’s, kost €7,99 en is hier te koop in mijn Etsy-shop! Je ontvangt de bestanden vrijwel direct na betaling, en kunt ze vervolgens zelf uitprinten en evt. op maat knippen. In de beschrijving in de shop lees je trouwens precies welke pagina’s er allemaal in de kerstplanner zitten.

Kerstplanner update-pakket 2019

Heb je vorig jaar de Christmaholic kerstplanner gekocht? Dan heb je natuurlijk geen volledig nieuwe planner nodig. Je kunt de bladen van 2018 namelijk opnieuw uitprinten en weer hergebruiken! Daarom hebben we een update-pakket gemaakt. In dit update-pakket zitten het nieuwe coverblad, de nieuwe maandbladen en de 8 nieuwe pagina’s zoals hierboven omschreven. Ook hiervoor hebben we zowel een A4 als een A5-variant, die je samen koopt via Etsy voor €2,48.

Waarom alleen een printable?

Waarom alleen een printable en geen fysieke planner? Die vraag krijg ik regelmatig. Nou, dat heeft met een aantal dingen te maken. Ten eerste heb ik de tijd en plek niet om planners op te slaan en te verzenden. Zo’n logistiek proces is best tijdrovend (inpakken, verzenden, retouren verwerken). En ik vind dat ook nog eens verschrikkelijk om te doen, haha! Dus een webshop met fysieke producten zal ik nooit beginnen.

Ten tweede heb je een behoorlijk budget nodig om iets te laten drukken. Je moet meteen een flinke oplage laten maken, en daar heb je startkapitaal voor nodig. Bovendien loop je het risico dat je niet alles verkoopt en dus verlies maakt. Bij een planner die maar een paar maanden gebruikt wordt (want in 2020 is ie alweer verouderd) is dat risico al helemaal groot!

Met een digitale planner hebben we daar allemaal geen last van. Daarom heb ik daarvoor gekozen. Plus: als je de Kerstplanner 2019 bij de copyshop op dik papier laat drukken, dan is de kwaliteit ook echt supermooi! En het voordeel van de printable is dat ie een stuk goedkoper is dan een fysieke planner én dat je de bladen die je veel gebruikt zo vaak als je wil opnieuw kunt printen :). Dat kan met een fysieke planner natuurlijk niet.

Welke plannerbladen mis jij nog?

Ik ben uiteraard weer mega nieuwsgierig wat jullie van de nieuwe pagina’s vinden. Heb jij de printable Christmaholic Kerstplanner 2019 gekocht? Dan hoor ik natuurlijk ook heel graag wat je ervan vond. En laat het vooral ook weten als er nog pagina’s zijn die je mist! Zoals ik al zei: het wordt steeds lastiger om leuke uitbreidingen te verzinnen. Dus ik kan jouw input heel hard gebruiken, haha. Die nemen we graag mee voor de versie van volgend jaar… Happy Christmas Planning!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

  1. Helemaal blij mee, zojuist de update gekocht! Nu voor de 3e keer de planner gekocht.
    Super bedankt dat je deze weer hebt gemaakt, ik kijk er elke keer weer naar uit!

  2. Ik ga nu de Kerstplanner voor het eerst aanschaffen. Ik deel regelmatig allerlei zaken van Christmaholic met mijn man Nigel en hij zei dat hij jullie graag op een of andere wijze wil ondersteunen, dus ik stelde de planner voor. Hij vindt het een topidee! Dus bij deze. Groeten, Jacqueline Pallett