Kersttrends 2019 ☆ Vintage Christmas: a December to remember

31

Wie heeft er zin om mee terug in de tijd te gaan? Ik, ik ik!! Hopelijk jij ook, want de kersttrend van deze week is super nostalgisch, vintage, traditioneel, heerlijk zoet, vrolijk en speels. In de video hierboven zie je meteen wat ik bedoel. En hieronder lees je zoals iedere week wat meer informatie over de stijl en heb ik een flink aantal prachtige kerstfoto’s voor je verzameld. Enjoy!

Santa and his little helpers

Wat Kaemingk – de kerstdecoratieleverancier van merken als Decoris, Everlands en Lumineo – wilde vertellen met deze trendkamer in de showroom (die helaas niet toegankelijk is voor het publiek), is het typische klassieke Amerikaanse kerstverhaal. Van Santa and his little helpers. Die met een vol beladen trein de cadeautjes komen brengen voor alle lieve kindertjes. In de trendkamer staat dan ook een hele grote locomotief. En tegen één van de kerstbomen staat een houten trap waarop de elfjes al klimmend de kerstboom versieren. Zo cute!

Winkeltje spelen

Mijn favoriete onderdeel van deze trendkamer, was het ouderwetse winkeltje. Inclusief antieke kassa. Zo leuk! Arvid en ik hebben ons flink vermaakt hier haha, dat zie je wel in het filmpje hierboven. Achter de kassa staat zo’n oude apothekerskast. Ik voelde me echt weer even kind en wilde urenlang winkeltje spelen. Maar helaas, daar was geen tijd voor. Het volwassen leven is hard ;-).

Speels, grappig en vrolijk

Alle gekheid op een stokje, ik moet je natuurlijk nog wel wat meer vertellen over deze Amerikaanse kersttrend. De kleuren die centraal staan zijn zilver, winterwit en klassiek kerstrood. Aangevuld met turquoise, roze en dennengroen. Deze trend is speels, en dat zie je uitgebreid terug in de decoraties. Van candy canes tot grappige kerstmannetjes. En van lieve elfjes tot kleurrijke slingers van katoenbolletjes.

Vintage & collectables

Deze trend geeft een dikke knipoog naar het verleden. Aan de muur hangen van die ouderwetse kerstreclames en een groot schoolbord met prachtig handgeletterde teksten. In de diverse kleurrijke kerstbomen vind je vintage-lijkende kerstballen en natuurlijk: gekleurde lampjes. Die mogen echt niet ontbreken! Een tip van één van de inkopers van Decoris: combineer voor deze stijl nieuwe ornamenten met vintage kerstballen uit grootmoeders tijd. Die vind je vaak bij Kringloopwinkels! En wat te denken van ‘oubollig’ kerstservies? Dat past hier dus echt perfect bij.

Wat vind jij van deze vintage kersttrend?

En wederom: als je iets leuks hebt gespot op één van de foto’s of in het filmpje: ik heb helaas geen idee waar het te koop zal zijn. Dat wordt even zoeken! Ik heb me in ieder geval kostelijk vermaakt in deze vrolijke trendkamer in de showroom bij Kaemingk. Het haalde echt het kind in me naar boven! Het is niet een stijl die ik snel voor thuis zou kiezen, want het is me allemaal toch net iets te druk. Maar je kunt gewoon niet anders dan happy worden als je dit ziet. Toch? Of vind jij er helemaal niks aan? Hieronder kun je zoals altijd je ongezouten mening achterlaten. En mocht je de andere kersttrends gemist hebben, hier vind je ze allemaal nog een keertje op een rij! Ik hoor graag van je…

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

31 reacties

 1. Gezellig druk en kinderlijks mijn zoon van 5 net zo kerstmaholic zou alles wel mee willen nemen naar huis, maar daar houden we het toch echt wat rustiger

 2. Mooie foto’s weer Saskia. Het is iedere keer een feest om naar te kijken. Ik vind deze trend voor een deel leuk. Roze en turquoise erbij vind ik niet mooi. Ik hou van wat rustiger kleuren maar ik zag er heel leuke dingen tussen. Maar het is sowieso heerlijk om al dat moois te bekijken. Voor ons binnenkort de eerste kerstshow. Kanniewachten!.

 3. Hallo

  Nee het is niet mijn ding, ik hou meer van een ingetogen sjieke boom. Maar de opstelling is wel heel mooi gedaan en is vrolijk.

 4. Ja ik vind deze trend dus echt geweldig ! Dat ouderwetse, ik houd ervan. Geeft een nostalgisch gevoel, en vind de kleuren ook super gaaf!

 5. Heerlijke stijl. Ik kan me daar wel in vinden, maar ik houd dan ook van de klassieke kerstversieringen en ik neig toch wel heel erg naar het Amerikaanse idee

 6. Hallo allemaal,
  Ik vind dit zo leuk,ik hou van nostalgie.
  Wij hebben met kerst heel veel oude dingetjes ,nog van onze moeders en van oma.
  Zowel in de boom als in de rest van het huis,heel warm om te zien,heerlijk.
  Die stijl is voor ons kerst.

 7. Zoals je zelf al zegt, hier wordt je vrolijk van.
  Vind de houten wandborden geweldig en de koekjestrommels van het begin van het filmpje zie ik al helemaal op een dienblad op tafelstaan met een oude kerst theepot en kopjes.. zou alleen de boom niet zo doen dat is me te druk.

 8. Hoi, hoi,
  Echt super druk ,maar wat ontzettend leuk iedere keer zie je weer iets nieuws ergens tussen hangen of staan, ik kan wel blijven kijken!!!
  Like a kid in a Candy Store.
  De mailboxes, de vrachtwagentjes, ik vind het allemaal leuk.
  Het is dit jaar héél moeilijk hoor er zijn al 4 stylen die ik prachtig vind, maar m’n huisje is te klein.
  Dus ga ik denk ik toch voor Embrace Nature enne gewoon hier en daar een beetje smokkelen.

  Groetjes Marijke.

  • Zooooo gezellig weer!!!
   Voor mij de vintage american look.
   Ook omdat ik straks een week naar NYC ga.
   Heerlijk weer..ik nen er klaar voor

   Groetjes Barbara

 9. Thérèse, Heel erg leuk ook al is mijn stijl zilver met wit hier wordt je vrolijk van en ik verheug me om de kerstversiering weer tevoorschijn te halen.

 10. Ik vind het net iets te druk.
  Mijn favoriete style blijft de stijl met een grote kerstboom met warme lichtjes en kerstroode kerstballen en natuurlijk candy canes.

 11. Wat vind ik deze trend geweldig! Het is echt iets wat juist weer moest komen ik miste eigenlijk de versieringen van vroeger vond dat de laatste jaren minder worden als ik naar kerstshows en markten ging, alleen in een klein tuincentrum in de stad vond ik dat nog wat mer terug komen. Dus dit komt goed uit! Past ook bij de kerstballen die van mijn oma waren !

 12. Gerda van Dieken op

  Prachtig, ik vindt Vintage altijd mooi,en warm.Die oude platen op de muur zijn schitterend, ik zou ze het hele jaar laten hangen.Ieder jaar blijft er iets van de Kerst staan.
  Gr Gerda