Kerstshow Tuincentrum Leurs: uitgebreid shoppen én inspiratie opdoen!

22

Yes, het kerstshowseizoen is officieel geopend! Voor ons start het steevast met de kerstshow bij Tuincentrum Leurs in Venlo. Arvid en ik waren vrijdagavond van de partij toen de kerstafdeling feestelijk werd geopend voor familie en vrienden. Wat is het thema van de show dit jaar? Kun je er goed inspiratie opdoen? En welke kleuren en stijlen zijn er allemaal te vinden? Je leest het in dit uitgebreide fotoverslag over de Leurs kerstshow 2019!

Thema kerstshow Leurs 2019: Scrooge!

Het thema van de kerstshow bij Leurs dit jaar is Scrooge. Ik zal maar eerlijk toegeven: ik heb A Christmas Carol dus nog nooit gezien of gelezen. Ja ik weet het, ik moet me schamen. Het is zelfs zo erg dat Arvid mij in de auto naar huis een korte samenvatting van het verhaal gegeven heeft. Naast het stuk over de ghosts of christmas past, present en future wist ik gewoon echt niet hoe het verhaal gaat.

Erg hè? Het is geen onwil hoor: ik ben gewoon niet iemand die films illegaal downloadt en ik heb ‘m nog niet op Netflix of Pathé Thuis zien staan. Dussss… het is er nooit van gekomen. Maar na het bezoeken van de kerstshow bij Leurs staat het hoog op mijn prioriteitenlijstje hoor. Kom maar op met die ouwe vrek en die heerlijke klassieke kerstsfeer. Ik hou ervan!

Het thema Scrooge komt op verschillende plekken in de kerstafdeling terug. En – fijne bijkomstigheid – er is heel veel ruimte gereserveerd voor de traditionele en klassieke kerststijlen. Veel rood, tartanprints en (vintage lijkende) spulletjes waar je dat heerlijke nostalgische kerstgevoel van krijgt. Dus als dat jouw ding is, zou ik zeker bij Leurs gaan kijken dit jaar. Arvid en ik hebben trouwens ook videobeelden gemaakt van de Leurs kerstshow 2019. Het filmpje vind je helemaal bovenaan deze pagina!

Kerstdorpjes: zoet snoep, Efteling-gevoel en mooie doorkijkjes

De afgelopen twee jaar is het kerstdorp bij Leurs echt zoveel mooier geworden! Ik heb de dame mogen ontmoeten die het dorp gebouwd heeft. Zij werkt zonder vastomlijnd plan en volgt haar intuïtie. Nou, daar zit het wel snor mee. Wat een resultaat! Drie van de meest opvallende details:

 1. Er is een waterval! En daar omheen staan sfeervolle Efteling-huisjes en hoor je de prachtige Droomvlucht-muziek.
 2. Er is een soort doorkijkje gemaakt… een open grot van ijs en sneeuw waar kersthuisjes in staan en vanalles in gebeurt. Echt heel leuk om te zien.
 3. Het allerleukste vond ik de huisjes met snoep. Dat was zó leuk aangekleed, met echt snoepgoed. Het ruikt er zelfs naar spekjes. Heel origineel!

Onder de engelenpoort door naar het roze kerstparadijs

Het meest opvallende aan de kerstshow bij Leurs dit jaar was de ‘entree’ tot het roze kerstparadijs (zoals ik het maar even noem). Ik hoorde een oudere meneer zeggen ‘is dit de Engelenpoort, gaan we nu naar de hemel?’ Vervolgens werd er massaal ‘In d’n Hiemel’ van de Limburgse artieste Beppie Kraft gezongen, haha. Het sfeertje zat er wel in, dat hoor je al.

Loop je onder de Engelenpoort door, dan kom je in een zee van roze, roze en nog meer roze. Er zijn vliegende paarden en witte unicorns neergedaald in de uitbundig versierde bomen. Er zijn engeltjes, grote zijden bloemen en bijzondere kerstballen in alle tinten roze. Als je van meisjesachtig zoet en romantisch houdt, dan is dit jouw hoek om te shoppen.

Kerstinspiratie in alle kleuren en stijlen

Verder zijn er kamers en hoekjes met kerstversiering in alle soorten, stijlen, kleuren en thema’s. Ik zag een hoek met prachtige goudkleurige en blauwe decoraties. Er staan een schitterend gedekte tafel en bomen in een meer natuurlijke stijl. Ik zag een boom met kerstballen vol dierenprintjes erin. Er zijn bomen die eruit zien alsof ze in de ultieme kerstversie van een herfstbos thuishoren. Met takken erin die uitsteken, waar vogeltjes op uitrusten.

Joh, ik kan nog wel even door gaan. Er was echt veel te zien dit jaar! Dat verklaart denk ik ook waarom dit verslag barst van de foto’s. Ik had er zóveel gemaakt, het was echt moeilijk om te kiezen. Ik heb ook lang niet alles laten zien in deze blog. Dus als je zelf een bezoekje brengt aan de kerstshow bij Leurs dan valt er nog meer dan genoeg te ontdekken.

Nuts for nutcrackers

Notenkrakers zijn hót dit jaar. En dat was goed te zien bij Leurs. Er zijn nutcrackers in alle soorten, kleuren, stijlen en maten te vinden. Traditionele houten exemplaren, maar ook supermoderne bijzondere items met hele eigentijdse designs. En wat te denken van notenkrakers die trommelen en nog licht geven ook! Ik heb een paar foto’s hieronder gezet van notenkrakers die me opvielen. Maar er zijn er dus echt nog veel meer.

Wat vond ik van de Leurs kerstshow 2019?

De hamvraag: wat vond ik van de Leurs kerstshow 2019? Nou, ik vond ‘m prachtig! Voor mij dient een kerstshow drie doelen:

 1. sfeer / inspiratie: in de sfeer komen en inspiratie opdoen voor thuis dankzij uitbundig versierde kerstbomen en gedecoreerde hoekjes en tafels
 2. beleving: zoals luisteren naar zingende pinguïns, pratende rendieren en in een treintje gaan
 3. shoppen: kerstinkopen doen om je eigen huis te versieren!

En wat me opviel, is dat er veel meer uitbundig versierde kerstbomen en kleine presentaties zijn bij Leurs in vergelijking met voorgaande jaren. De bomen hangen tjokvol decoratie. En ja, daar houd ik gewoon enorm van. Er is nog steeds net zoveel te shoppen als voorgaande jaren (écht, wanden, manden en rekken vol!). En door de brede wandelpaden is het ook een prettige kerstafdeling om inkopen te doen. Maar er is nu dus ook veel meer te zien en bekijken. Ik heb meer dan eens minutenlang bij één boom stil gestaan om me te vergapen aan al het moois dat erin hangt.

Volle bomen, veel lichtjes en veel om naar te kijken

Ik weet dat het ongeveer een cliché begint te worden, maar ik vond de show wederom mooier dan vorig jaar. Ik weet niet hoe ze het doen! Maar ieder jaar denk ik ‘jep, weer een niveautje hoger’. Vorig jaar stonden er al meer versierde bomen, dit jaar zijn ze dus nog een stapje verder gegaan. Qua decoratiestijl is het ook helemaal mijn smaak. Volle bomen, veel lichtjes, veel om naar te kijken.

Daardoor blijf je in ieder deel van de show gewoon veel langer rondkijken. Of ik nog feedback heb? Nou, om eerlijk te zijn: niet zo veel haha. Het was echt een heerlijke avond. Het enige wat lastig was met fotograferen en filmen, is dat er zulk verschillend licht is. Sommige hoekjes zijn heel fel belicht en andere juist erg donker. Maar daar heb je als winkelende klant denk ik veel minder last van. Je ogen passen zich snel aan.

Het wordt nóg mooier

De kerstshow is nu al prachtig om te zien, maar ik begreep van Peggy Leurs (de eigenaresse) dat hij over een paar weken nóg mooier is. De komende weken gaat het team namelijk nog aan de slag met de finishing touches. Mijn advies zou dus zijn om lekker deze week al te gaan voor een dosis kerstinspiratie (en om de eerste shoppings te doen of course). En dan eind oktober of in de loop van november nog een keertje om écht los te gaan met inkopen. Dan kun je ongetwijfeld weer allemaal nieuwe sfeerhoekjes en details ontdekken.

Kersthow Tuincentrum Leurs 2019

De kerstshow van Tuincentrum Leurs is te bewonderen tot en met 5 januari 2020 in Venlo. Dus ja: je kunt er ook ná kerst nog uitgebreid shoppen. Wil je op de hoogte blijven van speciale activiteiten, kerstworkshops en kortingsacties? Volg Tuincentrum Leurs dan op Facebook of Instagram. Oh, en ben jij bij deze show geweest? Dan ben ik natuurlijk super benieuwd naar jouw ervaringen. Deel je jouw mening (en foto’s) in de reacties hieronder? Ik hoor heel graag van je!

Tuincentrum Leurs
Straelseweg 370
5916 AD Venlo (Limburg)

Openingstijden:
ma t/m wo: 9:00 – 18:00
do & vrij: 9.00 – 21:00
zaterdag: 9:00 – 18:00
zondag: 9.30 – 18:00

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Leurs geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

22 reacties

 1. Nou Saskia,je moet echt naar de film van Scrooge kijken hoor.Deze film is echte Ënglish Christmas”,ik hou er van.
  Daarom vind ik de show die je laat zien fantastisch.Die kleuren van rood ,groen en goud horen voor mij echt bij de ultieme kerstmis.Het is voor ons een beetje ver vanuit Den Helder maar er komt ook wel genoeg in Noord-Holland aan shows hoor en dan deze site bied ook genoeg te genieten.

 2. Ik vond het super tof! Blijft een waanzinnige kerstshow en zecweten elk jaar weer te verassen.

  Super ook dat jullie beide even de tijd namen om te kletsen met mijn moeder en mij! Dank je wel.

  Groetjes, disney-christmaholigan Marc

 3. Wauw wat een prachtige show!

  Dat je A Christmas Carol nog nooit gezien hebt vind ik haast knap. Er zijn zoveel versies van! Ik vind de versie van de Muppets het leukst, maar zag mijn eerste versie al toen ik heel klein was; van Mickey Mouse.

  • Zojuist geweest en prachtige (plastic, want kinderen en poes!) kerstballen in herfstkleuren gekocht! Nu nog even bedenken of ik daar niet stiekem nu al iets mee kan doen…
   Misschien ben ik straks als het december is wel weer toe aan iets minder herfstigs…

 4. Wouw zie er echt fantastisch uit!.
  Kerstversiering, lichtjes, net een sprookje, ik vind de grot er ook zo lief uit zien, eigenlijk alles.
  Hihi Saskia , Scrooge is al heeelll vaak op tv geweest so shame on you, maar als je hem een keer hebt gezien is het genoeg hóór, tenminste dat is mijn mening.
  De foto’s zijn heel sfeervol , erg mooi gedaan!.

  Groetjes Marijke.

  • Haha ja maar ik kijk dus vrijwel geen tv en hou al helemaal niet bij wat er wanneer op komt. Daar heb ik in deze drukke periode gewoon geen tijd voor. Ik ben echt meer van het on demand kijken (Netflix, Videoland, Pathé Thuis etc.) Dusseh, mocht jij een keer zien dat ie op tv komt, geef me even een seintje. Dan neem ik ‘m op! 😀

 5. Je moet wel de goeie versie kiezen van het Scrooge verhaal natuurlijk, mijn favo….. a muppets Christmas Carol… die is echt zooooo leuk
  En anders vind ik de versie met Jim Carey van een paar jaar geleden leuk ;o)

 6. Het zal al wel tegen je gezegd zijn: maar serieus nog nooit niet gezien?
  Die komt ook tot bijna vervelends aan toe op tv in alle variatie’s net als home alone LOL.
  Stiekum heb ik hier even een binnenpretje om: het is je vergeven.

  Ziet er prachtig uit, als ik eens die kant opga dan zeker naar tuincentrum Leurs. Voor dit
  jaar gaan we eindelijk na jaren weer eens naar een kerstmarkt in Duitsland of elders. Dus
  kan me geluk niet op. York twijfel ik erg over vanwege de boottocht (zeeziek)

 7. Prachtige plaatjes. Ik krijg helemaal zin om weer kerstshows te gaan bezoeken. Enne… je kunt je natuurlijk ook op de bank nestelen onder een dekentje met het boek van Charles Dickens. Ik heb zelf ooit het plan opgevat om het jaarlijks te lezen en ben blijven steken bij één keer, maar het was het zeker waard. Als je voor het origineel gaat is het Engels wel pittig, maar het voelde voor mij zeer cultureel verantwoord, hahaha!

 8. Wat prachtig zeg! Onwijs tof en altijd leuk om jouw blog te lezen.

  Ik heb A Christmas Carol (de nieuwere versie van Disney) en ik dacht ook de versie van met de Muppets op Disney+ zien staan. Tot 12 november is er de gratis proefperiode. Dan kun je het toch on demand kijken Saskia 🙂

 9. Heel gaaf, denk dat ik ‘m dit jaar ga bezoeken.
  Op Disney+ staat a Christmas Carol, dus kan je m legaal en gratis kijken 😉

 10. Wat een prachtige kerstshow. Ze hebben het prachtig opgezet en jullie hebben er een prachtig filmpje van gemaakt.
  Heerlijk die sfeer, zeker met het druilerige weer van vandaag.

 11. Wat een super leuk en mooi filmpje heb je gemaakt.
  Het is gewoon heerlijk om daar rond te mogen lopen.

  Groetjes,
  Scrooge familie

 12. Wat mij gelijk opvalt is dat alles zo netjes gerangschikt staat. Wat een beleving. Daar zo ik nu wel een paar maanden willen wonen 😉