Verslag! De schitterende & stijlvolle kerstshow bij Coppelmans in Nuenen

18

Ik ben een more is more-type als het om kerstshows gaat. Thuis hou ik van ingetogen en niet al te veel poespas. Maar als ik een kerstafdeling bezoek, dan word ik graag overdonderd. Dan wil ik zoveel zien, dat ik niet weet waar ik moet kijken. En als er één plek is waar dat ieder jaar weer gebeurt, dan is het Tuincentrum Coppelmans in Nuenen wel! De show is dit jaar nóg groter en uitbundiger. En in dit verslag geef ik je graag een sneak preview.

Een nóg grotere kerstshow

Vorig jaar opende Tuincentrum Coppelmans in Nuenen de deuren van de nieuwe vestiging. Toen was ik heel benieuwd of ze dat zelfde stijlvolle en knusse gevoel wisten neer te zetten als in het oude tuincentrum. Daarin slaagden ze gelukkig dubbel en dwars! Dus ik was benieuwd of het dit jaar nog mooier zou worden. Het korte antwoord op die vraag? Ja! Ze hebben het nog een niveautje opgekrikt. Op de vele foto’s in dit verslag zie je vast wat ik bedoel.

kerstshow coppelmans nuenen 2019De hoogte in!

De kerstshow is nog groter en uitgebreider dan vorig jaar. Dat begint al bij het kerstdorp. Vorig jaar was dat heel knus en donker. Dit jaar is het hoger en grootser. Met bergen, watervallen en diverse treintjes. Ik spotte ook een heuse car crash ;-). Echt indrukwekkend! Ik begreep overigens dat er nóg een kerstdorp-stuk bij komt later dit jaar. Dus ik heb nog niet eens alles gezien.

Het is met al die lampen wel een stuk lichter dan vorig jaar (zelfs als het buiten pikkedonker is). En daardoor ook iets minder sfeervol. De gezellige lampjes van de kersthuisjes vallen wat minder op. Maar ik vermoed dat daar de komende weken nog flink aan getweakt zal worden. En het heeft ook een voordeel: je kunt alle huisjes veel beter zien en vinden in de rekken.

kerstshow coppelmans nuenen 2019Meer beleving voor de kleintjes

Qua beleving voor de kleintjes is er vanalles te doen. Het begint natuurlijk al met het gezellige kerstdorp en de antieke draaimolen waar kinderen gratis een rondje in mogen (of twee, of tien, of twintig ;-). De eerste kamer van de kerstshow is ook speciaal voor de kids ingericht, vol bewegende en zingende diertjes die je zelf ‘aan’ kunt zetten door op een knop te drukken. Hoe leuk is dat!? En verder komt er boven nog een magische kerstkamer, waar je hele grappige foto’s kunt maken. In de kerstshow zelf zijn tot slot wat leuke plekjes ingericht waar je gezellige kerstfoto’s kunt maken.

De meest indrukwekkende sfeershow

Met meer dan 15 grote kamers vól kerstinspiratie en versiering in alle thema’s en kleuren die je je maar voor kunt stellen, is het met recht een van de meest indrukwekkende sfeershows van ons land. Misschien wel dé meest indrukwekkende. Het stylen van kerstbomen en het uitstallen van de spulletjes en accessoires kunnen ze hier echt als geen ander. Echt: zo groots en stijlvol. Je kijkt je ogen uit.

Ja, er zijn wanden met rekken vol kerstballen en hangers, zodat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt. Maar er zijn ook ontzéttend veel prachtig gedecoreerde sfeerhoekjes. Een tafel waar prachtige kerstballen boven hangen. Een groen ‘bos’ met kerstbomen op hoge voet en takken er doorheen. Een overdadig gedekte tafel bij een open haard en een propvol gehangen kerstboom.

Heel veel inspiratie

Ik hóu hier zo veel van. Niet omdat ik thuis zo’n propvolle boom wil als in het tuincentrum. Maar omdat het me ontzettend inspireert. Weet je wat het is? Ik ben zelf natuurlijk heel veel met kerst en met versieren bezig. En – al zeg ik het zelf – ik word er steeds beter in. Maar als ik bij Coppelmans rondloop dan weet ik: ik heb nog zoveel te leren.

Het is grootser, uitbundiger en meer bijzonder dan ik ooit zou kunnen. Deze mensen kunnen écht goed decoreren. Ze zijn super creatief, bedenken elk jaar weer iets nieuws. En styling is hun vak, en dat zie je gewoon. Juist daarom inspireert het me altijd zo om hier rond te lopen en te kijken.

Oranje, wit, goud, groen, traditioneel én veel fluweel

Welke kleur of stijl je ook mooi vindt, je vindt ‘m hier volop. Er is een oranje kamer, een florale & fluwelen kamer, een grote hoek met witte en ijsblauwe versiering. Er is een prachtige gouden kamer en een donkergroene kamer. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd. De kerstshow is trouwens verdeeld over twee verdiepingen. De tweede verdieping bereik je met een trap of met de lift.

Boven is ook heel veel te zien! Daar kun je o.a. onder een bijzondere tunnel met kerstlampjes doorlopen. En er zijn nog een drietal prachtige sfeerkamers ingericht. Eentje met winterse deco, eentje met nostalgische en vintage versiering en tot slot nóg een mooie groene kamer. Want – dat kan ik alleen maar beamen – één groene kamer is gewoon niet genoeg, haha!

De finishing touches volgen nog

Het team van Coppelmans heeft het kortom echt weer schitterend gedaan. En – je kunt het je bijna niet voorstellen – ik denk dat het zelfs nóg mooier wordt. Wij bezochten de show op 28 september. En dat is echt vróeg in het seizoen hoor! Het is pas net herfst, haha. De volgende dag opende de show voor het publiek. Maar dat hij open is, betekent natuurlijk niet dat hij 100% klaar is. Kijk, de basis staat als een landhuis. Veel kamers zijn nu al schitterend afgestyled. Maar de finishing touches volgen uiteraard de komende weken nog.

Het is als een mooie kerstoutfit. Als je de jurk en de schoenen aantrekt, ben je al prachtig. Maar de accessoires, de sieraden, de handtas, het kapsel en de make-up maken het echt helemaal af! Het team van Coppelmans Nuenen werkt tot vlak voor Kerst door. En iedere keer dat je er komt, ziet de show er weer anders uit. Ik vind deze kerstshow nu al ontzettend de moeite waard om te bezoeken. Echt! Dus stap in de auto, rijd erheen en laat je vooral verwonderen.

Zoveel nog om naar uit te kijken!

Maar ik kan je van harte aanraden om over een aantal weken – rond eind oktober ofzo – nog een keertje terug te komen. Dan is het bomenbos klaar, het kerstdorp compleet en kun je uitgebreid rondwandelen over de afdeling met kerstverlichting. Ook de entreehal krijgt nog een complete christmas makeover. En ik begreep dat er hier en daar in de kerstafdeling nog leuke verrassingen worden toegevoegd. Zo veel om naar uit te kijken nog! Dus je snapt: wij gaan over een week of drie absoluut nog een keertje.

En misschien daarna nog wel een keer, haha! Er is zoveel te bekijken, je ziet steeds weer iets nieuws. Waarschijnlijk neem ik mijn camera de volgende keer gewoon weer mee en maak ik dan nog wat meer foto’s. Die zal ik natuurlijk aan dit verslag toevoegen. De kerstshow bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen is geopend t/m 24 december 2019.

Hou voor het laatste nieuws over kerstworkshops & events (zoals de super gezellige Winter Wonder Avond in november die in alle Coppelmans-vestigingen plaatsvindt) de Facebook-pagina van Tuincentrum Coppelmans Nuenen in de gaten. Ga jij deze kerstshow bezoeken (of heb je hem al bezocht)? Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder!

Tuincentrum Coppelmans Nuenen
Kapperdoesweg 8
5674 AJ Nuenen (Noord-Brabant)

Openingstijden
Ma t/m do: 9:30 – 18:00
Vrijdag: 9:30 – 21:00
Zaterdag: 9:00 – 17:00
Zondag: 11:00 – 17:00

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Coppelmans geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

 1. Veel mooie dingen gezien. Ik moet mijn portemonnee goed vasthouden hihi. Wij gaan er zeker kijken. Het is zo genieten. Nu al is het zo leuk om je boogjes te lezen en foto’s en filmpjes te bekijken.

  • Het ziet er echt heel mooi uit, eens kijken of ik iemand zover krijg om met mij mee te gaan ( heb zelf geen auto).
   Het is niet net naast de deur maar zéker de moeite waard om te gaan kijken!
   Duzz who knows! 🙂

 2. Ja natuuuuurlijk ga ik er weer heen. Liefst gezellig samen met Kasia want die is naast mijn dochter inmiddels ook mijn vaste Coppelmans-kerstshow-maatje. We gaan binnenkort dus enorm genieten that’s for sure.
  Oja en het sinaasappel, citroen, limoen schijfjes drogen is afgelopen weekend ernstig mislukt. Denk dat ik ze uiteindelijk toch niet lang genoeg in de oven heb gehad….. maarja het vlees moest erin dus moesten de schijfjes wieberen

 3. Jeetje het overtreft iedere keer de verwachtingen! Ik ga er zeker eens kijken, ben er nog nooit geweest. Dus ben heel benieuwd!

 4. Mooie foto’s heb je weer gemaakt. Ben reuze benieuwd. Ik ben morgen in de buurt van Nuenen en kan het dan natuurlijk niet laten om even aan te waaien.

 5. Hoe ver is Vleuten – Nuenen nou helemaal? Ik ga dit jaar een kijkje nemen. Dankjewel voor de tip en je enthousiasme 😉

 6. Wat een geweldige, sprookjesachtige kerstdecoraties. Ik moet zeggen hier is echt moeite voor gedaan, prachtig allemaal. Normaliter kijk ik op mijn gsm maar nu op de pc en dan is het nog mooier. Ik heb genoten en die glazen bol met dat stoere touw……wauw…favoriet..

 7. Ik ben nog niet geweest maar ben het wel van plan binnenkort. Iig een paar keer en dan neem ik steeds iemand anders mee. Ziet er heel mooi uit op de foto’s. Ik vond wel vorig jaar dat het veel anders van sfeer was dan in het vorige/oude tuincentrum. Ook was het oude wel knusser omdat het niet zo hoog was misschien. Ben benieuwd!

 8. Ben afgelopen zondag gelijk gaan kijken, wauw, wordt je toch helemaal gelukkig van!!
  Wederom een prachtige show en natuurlijk niet met lege handen weg gegaan, want dat is niet te doen 🙂 Gelukkig nog lekker lang te bewonderen, heeeeerlijk!

 9. Bedankt voor de mooie foto,s ga zeker naar coppelmans kijken,ben al in venlo geweest bij Leurs mag nog wel wat gebeuren vind ik maar zag er al mooi uit.Volgende week naar tuincetrum Avri ik geniet er zo van.