Kersttrends 2019 ☆ Christmas Rituals: warm, stoer & ingetogen

16

Normaal ben ik er zo rond deze tijd wel uit wat ik dit jaar voor thema en kleuren in de boom hang. Maar honestly: ik weet het nog niet zeker. Er zijn zoveel stijlen die ik leuk vind. Natuurlijk het groene thema – dat ik al een aantal jaar heb. Maar ook de landelijke kersttrend vind ik mooi. En deze, Christmas Rituals, staat ook op mijn lijstje. Waarom? Dat vertel ik je graag hieronder!

Eenvoudig, simpel en ingetogen

Christmas Rituals is de meest eenvoudige, ingetogen en simpele kersttrend van dit jaar. Het is een moderne trend, die stoer industrieel en urban combineert met warme kleuren en accenten uit de natuur. Het kleurenpalet bestaat aan de ene kant uit zwart, wolwit en lichtblauw (de koude, stoere kleuren) en aan de andere kant uit warm beige en rozenhout: een warme, bruinrode tint. Een hoofdrol is weggelegd voor het ginko-blaadje. Deze zie je terug als print op kerstballen, in goud gespoten takken en als print op diverse woondecoratie-spulletjes.

Christmas Rituals kersttrends 2019Warm vs. koud

Wat ik erg mooi vond aan deze stijl, is het contrast van warm en gezellig en stoer, koud & industrieel anderzijds. Zwart metaal in combinatie met warm hout. Kerstballen in warme kleuren in de boom, maar dan wel stoere kussens in koelere kleuren eronder. Oh, en de porseleinen kerstboompjes in de kerstbomen vind ik ook echt te gek. De warme kleuren in combinatie met dat ‘koude’ materiaal vormen alweer zo’n voorbeeld van een tof contrast.

Een hip koffiebarretje in kerstsferen

Wat past er nou beter bij warmte én dat stoere urban sfeertje dan een koffietentje? Ik weet niet of het jou is opgevallen, maar de afgelopen jaren zijn er in Nederland honderden hippe coffee bars bijgekomen. In sommige straten hier in Eindhoven zitten wel drie of vier koffietentjes. Je struikelt er bijna over. Het interieur is hip en stoer, en de koffie is heerlijk warm. Je kunt er even ontspannen, rust pakken. Gezellig kletsen met een vriend of vriendin. Of misschien wel lekker werken.

Geen wonder dat buiten de deur goede koffie drinken, met misschien een lekker taartje erbij, ongekend populair is geworden! Deze trend was in de showroom, waar al deze foto’s en de video hierboven gemaakt zijn, prachtig gevisualiseerd. Er was een hip koffiebarretje in kerstsferen nagebouwd. Inclusief vitrine met heerlijke namaaktaartjes en zelfgemaakte ‘fake’taartjes van kerstballen! Ik heb voor het filmpje eventjes voor barista gespeeld hoor (al heb ik echt geen flauw idee hoe je koffie maakt met zo’n serieus Italiaans apparaat hoor, haha!)

Christmas Rituals kersttrends 2019Wat vind jij van deze ingetogen kersttrend?

Ik zeg het er toch maar weer bij: de foto’s en het filmpje in deze blog zijn dit voorjaar gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Deze showroom is helaas niet toegankelijk voor het publiek. De decoraties zijn allemaal van het merk Decoris, de lampjes van het merk Lumineo en de kunstkerstbomen van Everlands. Maar ik weet helaas niet waar welke items te koop zullen zijn. Daarvoor zul je echt zelf op zoek moeten!

Wel, wat vinden we ervan? Is deze moderne, eenvoudige en rustige kersttrend iets voor bij jou thuis? Of vind je het toch wat te simpel en hou je van meer oempf in jouw kerstinterieur? As always: de reacties hieronder zijn dé plek om jouw mening te delen. En mocht je geen trendvideo meer willen missen, abonneer je dan meteen even op mijn YouTube-kanaal. Dan krijg je een notificatie op je telefoon zodra mijn nieuwe video live staat. Tot de volgende!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

16 reacties

 1. Ik vind deze trend heel mooi maar niet in mijn huis met kerst. We hebben iets dergelijks na kerst in de huiskamer, maar dan met brons- en goudtinten en bruin en blauw….bij ons de sfeer met de jaarwisseling. Dus na kerst vindt er een miniverbouwing plaats. De kerstboom blijft hetzelfde maar de andere rode decoratie maakt plaats voor de blauw bruin goud sfeer.

 2. Altijd gezegd dat ik alleen een echte kerstboom wil, geen nepperd. Maar het gaat me steeds meer tegen staan dat al die bomen na een paar weken verbrand worden.
  Die boom met dat witte ❥ erin laat me nu voor het eerst serieus een beetje twijfelen of ik toch een kunstkerstboom kies dit jaar. Dat wordt Googlen voor de prijs…

  Die driedelige mini boompjes die erin hangen vind ik ook heel leuk!

  De hele industriële stijl mag sowieso wat mij betreft nóg verder doordringen in de kerstwinkels. Alsof ze allemaal terughoudend zijn om er helemaal voor te gaan.

 3. Ik vind het wel mooi om te zien en kan ook echt genieten van andere Kerstdecoraties, maar het past niet bij ons. Klinkt misschien vreemd, maar toch houd ik het de traditionele kleuren in de Kerstboom.

 4. Deze trend is nou echt iets voor mijn moeder! Ik weet zeker dat als we samen naar een kerstshow gaan, ze bij een afdeling als dit iets mee zou nemen!

 5. Hmm het word een mix van kerst-trends denk ik, maar deze trend zal wel de boventoon gaan voeren. Prachtig die rustige kleuren..

 6. Hey Saskia,

  Ik ben juist wel van uitbundige kerstdecoratie. Veel kleur. Rood etc. Mijn ouders hebben van die ontzettend mooie ouderwetse kerstballen en die vind ik echt schitterend. Maar we hebben een stel jonge katten die graag in de boom klimmen dus de kerstballen bleven vorig jaar netjes op zolder. In plaats daarvan hadden wij mooie houten ornamenten, echte houtsnijwerkjes uit Italië. Dat was dus wel ingetogener en dat was ook mooi. haha.
  Wat heb je ontzettend mooie foto’s gemaakt. Echt heel gaaf.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

 7. Dat koffiebarsfeertje met de Rituals Trend fantastisch! Misschien dat ik die ooit in onze open keuken kan creëren. Bedankt voor dit soort verhalen en foto’s Saskia, ik haal van jouw blog meer inspiratie dan van complete kerstshows, ik denk omdat jij het omschrijft zoals ik mij het goed kan voorstellen bij mij thuis. Zo fijn!

 8. De vintage stijl vind ik persoonlijk het leukste.
  Wat een vrolijke kleuren, nostalgie en leuke , originele en verschillende ornamenten voor in de boom. Ik geniet hier echt van!!!!

 9. Lydia Veltkamp op

  Hoi,hoi,

  Graag zou ik meedoen voor de ze leuke goodie-bag.
  En weet je als ik hem win,houd ik hem lekker zelf omdat ik helemaal maf ben van kerst en kerstspulletjes
  Groetjes Lydia.

 10. Less is more maar niet met Kerst! ‘ Ingetogen’ is naar mijn mening geen woord voor Kerst! Mooi gestyled maar niet mijn smaak. Basiskleuren rood, groen goud, met een uitstapje naar bijvoorbeeld zilver, oranje of paars blijven toch het mooist !

 11. Pfff ook deze trend is schitterend, als ik nu een huis zou hebben met een stuk of 20 kamers 🙂
  De groene boompjes bij elkaar vind ik ook héél erg leuk!.

  Groetjes Marijke.