Dit is de nieuwe kerstcollectie van Søstrene Grene

38

Woohoo, ik heb weer een heerlijke blog met een kerstcollectie voor jullie. Dit keer staat-ie proppievol beelden van de Søstrene Grene kerstcollectie 2019. En ja, ik weet eigenlijk ook niet goed hoe je Søstrene Grene uitspreekt. Maar ik weet wel dat het ‘de zusjes Grene’ betekent :). En deze twee zussen hebben een lekker uitgebreide collectie aan kerstversieringen en andere kerstitems samengesteld. Ik laat ‘m je met veel plezier zien!

Søstrene Grene Kerst 2019

Voor Anna en Clara (de zusjes dus) is Kerst de mooiste tijd van het jaar. Wat een toeval, voor ons ook! 🙂 Met de kerstcollectie van dit jaar hopen ze zo veel mogelijk mensen te kunnen inspireren met prachtige inpakideeën, elegante tafelschikkingen, feestelijke decoraties en het creëren van een magische tijd voor de kinderen.

Ik heb ongeveer 200 geweldige foto’s ontvangen van de nieuwe kerstcollectie. Dus het was nogal een klus om er een aantal (het zijn er ruim 50 geworden) te selecteren om jullie te laten zien! De kerstcollectie van Søstrene Grene voor dit jaar lijkt nog uitgebreider dan voorgaande jaren. En ik kan niet wachten tot de spulletjes in de Nederlandse winkels van de Deense keten ligt. Is je hand klaar voor een flinke scroll-sessie? Ja? Oké, let’s go!

Bakspulletjes voor Kerst

We beginnen – voor de variatie – eens met de bakspulletjes! Want, zeg nou zelf, één van de leukste manieren om in de kerststemming te komen, is bakken! Toch? Ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van heerlijke kerstkoekjes. Versierd met prachtige details van royal icing.

Dat is niet alleen leuk om te maken, maar ook leuk om cadeau te doen, als versiering te gebruiken bij het kerstdiner, in de kerstboom of als cadeaulabels! Ik zag tussen de foto’s verder o.a. koekstempeltjes en rollers, waarmee je patroontjes in het deeg aanbrengt. Maar ook uitsteekvormpjes in allerlei kerstvormen. En kleine siliconen-vormen waarmee je cake en taartjes maakt.

Kerstversieringen Søstrene Grene 2019

De kerstdecoraties van Søstrene Grene zijn zoals altijd niet te overdadig. Het is en blijft een Scandinavisch merk. En Nordic Christmas betekent nou eenmaal simplicity en eenvoud. Maar ze zijn wel erg cute en stijlvol! Mijn favorieten zijn de vilten candy canes en dennenappeltjes. En de lijn met groene ballen! Vooral de groene bal met witte stipjes en de vintage lijkende kerstballen vind ik érg mooi. Die zijn – zeker voor Deense begrippen – ook behoorlijk extravagant. Voor die laatste ga ik dan zeker eventjes naar de winkel over een paar weken. Ik denk dat ze perfect in mijn kerstboom passen.

Kaarsen en boompjes

Ben je het al zat? Ik hoop het niet, want ik heb nog veel meer om je te laten zien. Natuurlijk mogen ook kaarsen niet ontbreken. Ik heb allerlei exemplaren gespot op de plaatjes van Søstrene Grene. Maar misschien nog wel leuker, vind ik de stoffen kerstboompjes en engeltjes op de foto direct hieronder. Check dat zalige, zahte bolletje boven op het boompje eens. Zo cute!

Die vleugeltjes van bijna doorzichtig tule (denk ik) zijn minstens zo schattig. Ook de gevouwen kerstboompjes van papier zijn gaaf. Super retro wel, maar gaaf! Wat ook gaaf is, zijn de prijsjes bij deze winkel. Bijna alles op de foto’s in dit blogje kost minder dan 10 euro :). De meeste kerstballen kosten tussen de 0,50 en 3 euro. En het inpakpapier kost iets minder dan 1,50. Best prima te doen, toch?

Inpakspulletjes & mini-kerstpakketten

Net als de kerstcollectie van IKEA is ook Søstrene Grene voorzien van heeeel veel inpakspulletjes. Ik heb weer zulke leuke dingetjes gezien! De doosjes en het bruine inpakpapier met de groene takjes en rode stippen passen perfect bij mijn kerstdecoratie voor dit jaar. Dus die ga ik zeker weten inslaan. En verder zijn er prachtige lintjes en touwtjes om je kerstcadeautjes mee te versieren.

Het velvet-lint met zacht fluwelen afwerking bijvoorbeeld, daar ga ik ook nog wat van kopen! Wat ik ook erg tof vind zijn de pakketjes die ze gemaakt hebben met allerlei producten. Een soort mini-kerstpakketjes in een mand. Superleuk idee om aan je (schoon)moeder, collega of zus te geven. Toch? Er zitten ook allerlei lekkere dingetjes in die je bij de Deense winkel vindt.

En hoe mooi is de krans met adventcadeautjes eraan? Te zonde om uit te pakken toch? Misschien ga ik ook zoiets maken. Maar dan puur ter decoratie, want ik vind zoiets echt te mooi om ‘af te breken’.

Kerstservies

Het laatste dat ik je graag wil laten zien, is het nieuwe kerstservies van Søstrene Grene. En dat is behoorlijk retro inspired hoor! Er zijn kristallen glazen en dito taartplateaus. Het witte servies met een gouden randje heeft een heel klassiek design (en ik vind het prachtig!) En verder is er ook nog een lijn borden met een schattige illustratie erop van een kersttakje met sterretjes. En er is bestek! Ik zag gouden lepeltjes en zilverkleurig bestek. Maar het goud past wel stukken beter bij dit servies dan het zilverkleurige, vind ik. Hier komen de foto’s weer…

Waar en wanneer is de Søstrene Grene kerstcollectie 2019 te koop?

Zoveel mooie spulletjes… en dan heb ik dus echt nog maar een fractie kunnen laten zien. Mocht je me op Instagram volgen, daar zal ik vandaag nog meer foto’s delen in mijn stories. En mocht je iets leuks gespot hebben: de kerstcollectie van Søstrene Grene is natuurlijk later dit jaar te koop in de winkels van het merk. Er zijn inmiddels 13 winkels in Nederland en er zijn er twee in België.

Hier vind je een overzicht van alle winkels. De kerstcollectie komt overigens in twee delen uit. Het eerste deel is vanaf 24 oktober in de winkels te vinden. Het tweede deel vanaf 21 november, dus dat duurt nog wel even. Voor mij betekent dat in ieder geval dat ik zeker een paar keer terug ga :). En voor jou? Hoor heel graag wat je van de Søstrene Grene kerstcollectie 2019 vindt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

38 reacties

 1. Ja, daar zitten weer mooie dingen tussen. Zoals de grijsgroene reliëf kerstbal met gouden accenten, kerstservies, linnen en de cadeaukaartjes met klassieke kerstman. Het maakt me tevens nieuwsgierig naar de collectie van Dille & Kamille en Clayre & Eef!

 2. Mij iets te minimalistisch. Ben voor veel en rijk. Dit is een stijl die bij je interieur moet passen. Eigenlijk moet je hele hele jaar al in deze sfeer wonen om het te laten passen

 3. Karin Aelmans op

  Heel mooi, inderdaad. Ik vind de ontzettend gave Kerstballen en die grappige papieren boompjes om in de vensterbank te zetten er echt wel bovenuit steken, maar het is echt wel een supercollectie!

 4. Zitten weer leuke dingen tussen, zoals de koekstempel en roller. Qua kerstballen zelf een idee opgedaan en de rood/witte een soort van pegel: erg gaaf. Serviesgoed is zeker mooi, altijd wel een rede of even naar binnen te lopen.

  • Vind het erg minimalistisch maar samen wel een mooi geheel.
   Vind de bakproducten erg leuk en alle inpak producten. Kan je voor stellen hoe je zelf een trommeltje zelfgebakken koekjes kan maken en die zo prachtig kan inpakken.. zeker in een maatschappij als de onze waar veel mensen al niet weten wat te moeten vragen voor onder de boom (vooral ouderen). Dan vind ik dit een geweldig kado..

 5. Wat weinig in de boom maar zeker niet minder mooi, bovendien kun je de boom zo vol maken als je zelf wilt. Wel weer wat leuke ideeën opgedaan.
  Het koekje alks servetring, en de krans met cadeautjes vindt ik erg leuk.

 6. Vind het wel mooi maar heel steriel. Niet echt mijn ding. Zag wel een hele leuke krans voorbij komen met de kleine pakjes eraan. Heel lief.
  Zie de leuke samen gestelde pakketjes, heel leuk maar om dat nu te versieren met de gifte taxus staat me dan weer tegen.daar is vast niet over nagedacht

 7. Mooie collectie. De groene ballen en de retro ballen hebben mijn voorkeur, maar ook al die leuke inpakspullen. En naar die koekjesstempel ga ik zeker op zoek want ik bak altijd veel koekjes met kerst. In een mooie verpakt doosje zijn ze zo leuk om cadeau te geven.

 8. Prachtige stijl. Ik hou ervan. De uitspraak is Sustrene= nadruk op sus en niet Suus, de 2 e’s als een lichte u(niet uu). Grene heeft nadruk op eerste e en uitspraak als ee….2e e is een rustige e als in ene (2e e).

 9. Oh wat een leuk idee, een gingerbread mannetje met een lintje erdoor die de servet mooi bij elkaar houdt! Ik maak elk jaar gingerbread mannetjes maar heb nog nooit eraan gedacht gaatjes erin te prikken voor zoiets. Dít jaar wil ik rood misschien weglaten en vervangen door bijvoorbeeld groen. (In combinatie met mat goud en champagnekleur) de beige items van deze collectie spreken mij daarom ook aan. Ik ga zeker de winkel hier bezoeken wanneer ze de kerstspulletjes hebben!

 10. Mooi hoor! Mij lukt dat dus echt niet, de minimalistische stijl….. ik ben van kleur en glitter en lampjes en veel ….. een totale overdaad! Maar bij een ander kan ik echt genieten van deze soberdere stijl. En dat vind ik nou ook het leukste van kerst; ieder heeft zijn of haar eigen stijl en dat maakt het zo mooi. Mijn kerst hoeft niet jouw kerst te zijn en vice versa. Als we er maar allemaal lekker van kunnen genieten!

 11. Ik vind die Kandelaar in een vorm van een dennenappel erg mooi! Lekker robuust. Ook de groene ballen vind ik erg mooi. Maar die Kandelaar zou ik wel willen hebben. Ik heb ooit een boom gehad met van die figuurtjes van stro.. dat zou perfect passen bij deze stijl. De boom mag voor mij iets voller maar dit kun je zelf bepalen natuurlijk.

 12. Oeh, zo leuk! Ben fan van hen en hoop altijd nog op een webshop. Voor 1 winkel de stad (Amsterdam) ingaan vind ik een beetje zonde. Gelukkig nu wel eindelijk een Dille & Kamille in Amstelveen, dus ben benieuwd waar die mee aan komt zetten wat kerst betreft. Wanneer ik in de buurt van Søstrene Gene, duik ik er zeker in!

 13. Wat een heerlijke winkel is het toch, moet er komende tijd maar vaak langsgaan, wel altijd gevaarlijk voor m’n portemonnee dat ie zo dicht bij zit

 14. Loes kelderman op

  Heel mooi, vorig jaar toevallig de bakspullen aangevuld. En met de tweeling van zoutdeeg versieringen gemaakt. Maar hier zitten een hoop ideeën tussen die passen in mijn stijl. Ga zeker eens kijken.

 15. De deco’s van de ‘groene zusjes’ vind ik echt helemaal geweldig! Ik combineer het met warme zachte kleden en heel veel lichtjes.

 16. Ik vind dit echt een supermooie collectie, word er heel blij van! Vooral de papieren kerstboompjes met de lampjes in de vensterbank vind ik erg leuk. En de ingetogen kerstboom ook. Prachtig!

 17. 21 november….. klinkt nog zover weg….. ik kan niet wachten !!!
  Ik noteer het vast in mijn agenda ! Zoveel inspiratie om de kerst kado”s dit jaar extra mooi te gaan inpakken !!!

 18. Ik vind het heel mooi en rustig. Die ronde koekjes stempel- of hoe heet zo’n ding- ga ik als kerstcadeau vragen. De witte deur met de krans, zo mooi…..

 19. Lisette de Brouwer op

  Weer zo’n mooie collectie. Ik hou van de Scandinavische eenvoud. Ook maar de 24e in de agenda zetten. Hopelijk komt er snel een winkel wat dichterbij, Het is weer de moeite waard om even te bezoeken met die leuke kerstspulletjes.

 20. Sereen, back to basics daar doet Søstrene Grene mij aan denken and I Love It.
  De geur van kaneel, glühwein, warme chocolademelk met slagroom, eucalyptus , het groen van gesnoeide dennen takken en de gezelligheid van toen ik jong was :-).
  De papieren kerstboompjes in de vensterbank vind ik ook super leuk.
  Kortom prachtig!