Kersttrends 2019 ☆ Crystal ball: een roze kerstfantasie

32

We zijn toegekomen aan de állerlaatste kersttrend van 2019. Ik geef toe: ik heb best wel even getwijfeld of ik jullie deze trend wel wilde laten zien. Want honestly, het is totaal niet mijn ding ;-). Ik vind het wel geinig hoor, maar het heeft voor mij weinig met Kerst te maken. Maar ik wilde je deze pastelkleurige meisjesdroom simpelweg niet onthouden, want misschien hou jij wél van roze. Van sprookjesachtige feeën, zwanen en zeediertjes. Misschien is dit helemaal jouw ding, of dat van je (klein)dochter of -zoon. We gaan het zien!

Zoete pasteltintjes en sprookjesachtige taferelen

Zoet, zoeter, zoetst. Dat was mijn eerste gedachte toen ik door deze trendkamer in de showroom van wandelde. Voor wie het nog niet wist: alle trendfoto’s en -video’s neem ik op in de showroom van het bedrijf achter de kerstmerken Decoris (kerstdecoratie), Everlands (kerstbomen) en Lumineo (kerstlampjes). Die showroom is helaas niet voor privépubliek toegankelijk.

En ik heb helaas ook geen idee waar de verschillende ornamenten en items op de foto’s en in het filmpje te koop zullen zijn. Anyway, van alle kamers in de grote showroom was dit toch de meest opvallende. Bijna alle muren waren roze, paars of bedrukt met een print in die zoete kleuren. En het ene hoekje is nog sprookjesachtiger dan de andere.

Kerst 2019: pastellerig & glitterig

In het midden stond een grote ‘snowglobe’ met – hoe kan het ook anders – een unicorn erin. Een eenhoorn voor in de kerstboom? Jahoor, dat kan! En wat te denken van zwanen, elfjes en zachtroze vlindertjes? Een speciale hoek was ingericht voor pastelkleurige zeediertjes. Van zeepaardjes tot schildpadden. En van kwallen tot oesterschelpen mét parel.

Wat ik heel origineel vond, zijn de transparante kerstballen met zeepbellencoating. Het lijken net échte luchtbellen. Daarmee creeër je een heel bijzonder effect. Leuk voor in de badkamer misschien, haha! De belangrijkste kleuren voor deze stijl zijn – hoe kan het ook anders – candy pink én blush pink. En verder passen er decoraties in parelmoer, winterwit en lichtgoud bij.

Een roze sprookjeswereld: iets voor jou?

Deze trend zet echt een sprookjeswereld neer, een fantasiewereld. Leuk voor in de slaapkamer van je roze- en glitterliefhebbende (klein)dochter of -zoon. Maar of het iets is voor in de woonkamer van een volwassen persoon? Ik weet het niet. Misschien hier en daar wat accentjes. Een paar unicorns in de boom, of hier en daar wat zeediertjes die passen bij het kleurschema van jouw kerstboom.

Maar goed, dat is mijn bescheiden mening. Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar die van jou! Is dit een stijl waar jij gelukkig van wordt? Hou jij van roze, pastel, sprookjesachtig en over the top zoetig? Of deel je mijn mening en vind je het leuk voor in het tuincentrum, maar niet voor bij jou thuis? Hieronder in de reacties kun je al je gedachten kwijt!

Alle kersttrends 2019 op een rij

En ik zei het net al, dit waren de állerlaatste blog en video in de reeks met kersttrends 2019. Mocht je ze allemaal nog een keertje willen terugkijken, hier staan de kersttrends van dit jaar allemaal op een rij. Volgende week komt er trouwens nog een blogje online met meer informatie over hoe de kersttrends ontstaan. Wie bedenkt ze? Waar worden ze op gebaseerd? Dus mocht je dat interessant vinden, hou de blog in de gaten! En nogmaals: als je jouw mening wil delen over deze bijzondere kersttrend, dan mag dat altijd in de comments hieronder. Vind ik leuk 🙂

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

32 reacties

 1. Ik heb helemaal niets met roze, nooit gehad ook. Deze trend gaat dus volledig aan mij voorbij. Maar gelukkig zijn er mensen die er wel van houden. Al moet ik zeggen, die ‘zeepbellen-ballen’vind ik wel weer erg mooi!

  • Jolanda Methorst op

   Het ziet er leuk uit maar dit is ook niet mijn smaak .ik hou van rood en groen en goud.
   Veel mooier en warmer .

 2. Ik ga dit jaar een roze met hout ornamenten kerstboom als extra boom in mijn keuken plaatsen. Het is wel idd een erg zoete kamer. Die zeepbellen ballen zou ik wel graag willen hebben, voor idd in de badkamer, hihihihi.

  • Diana Seijsener op

   Nee ook niet mijn ding. Ziet er prachtig uit maar heeft voor mij ook niks met kerst te maken geef mij maar de kleuren rood/groen/goud

 3. Prachtig………bij een ander . Mijn dochter is wel gek op roze, maar dan met zwart gecombineerd. Nee hoor, ik ga voor het ouderwetse, gezellige, warme kerstgevoel. Fijn weekend allemaal.

 4. Persoonlijk is dit totaal niet mijn stijl. Maar ik begrijp totaal dat veel kinderen ook volwassenen het prachtig vinden. Dat is het ook want het geeft toch een magisch effect. Ik zelf ben denk ik meer van het “ouderwetse” hahaha. Of de combinatie zilver/blauw of groen.

 5. Dit is totaal niet mijn ding. Het ziet er wel schat tig uit. Zou zeker niet misstaan in de winter Efteling bijvoorbeeld bij de ijsbaan ergens zo’n hoekje creëren. Maar voor in huis? Nee… Ik denk wel dat meisjes dit geweldig vinden! Voor mij heeft het niets met kerst te maken. Maar het lijkt me wel leuk om dit te zien in het tuincentrum.

 6. OMG ik ga helemaal uit mn plaat!! i loveeee dit!! ik was al natuurlijk hier naar 1 tuincentrum geweest maar daar was meer oudroze en Bordeaux,mijn grote boom was al met veertjes pauwen hertjes uiltjes en roze met witte ballen dus blijer kan je mij niet maken,ik laat het net aan mijn man zien en die vind het ook heel mooi!

  • Ik vind het ook helemaal super. Als het aan mij zou liggen…..!Maar ik hou rekening met manlief, dus pas wat “zoete” ideetjes toe in m’n kerstinterieur.

 7. Quirina den heijer op

  Wauwieeee! Jaaa onze stijl! Bij mij zouden er nog iets meer pastel kleuren bij komen.
  Wat gaaf die vissen ook! Wij hebben net een aquarium met mooie vissen.
  Welk merk enz is het?

  Liefs Qiwiriena

 8. Leuk dat je er toch aandacht aan besteed, het is immers toch een trend die je de laatste tijd veel terug ziet in de winkels.

  Ikzelf vind het te veel, MAAR ik kijk er wel altijd tussen op zoek naar roze ballen en bloemen, die liggen als ze die hebben vaak toch bij deze trend in de tuincentra etc.

  Ikzelf volg niet een bepaalde trend. Ik heb een kunstboom met sneeuw, en daarin wit met roze.
  Hiervoor had ik een zwarte boom met witte decoratie maar aangezien na de verhuizing de meubels en decoratie in huis is veranderd ben ik dus overgegaan naar de kleur in huis (roze)

  Het was in het begin wel even eng, want ik was gewent om alles alleen zwart wit te hebben maar heb er geen moment spijt van gehad want het brengt wat kleur en sfeer in de woning en het maakt het eigen. Ook de boom vond ik vorig jaar erg mooi geworden met het roze en dit jaar alweer opzoek naar meer roze om het weer wat aan te vullen.

 9. Dit is DE kans voor een aquariumzaak om kerstspullen in te slaan. Daarvoor zijn die zeepaardjes superschattig. Zwanen passen natuurlijk in de boom van een ballerina (Zwanenmeer) maar een notenkraker (echt het ballet om in kerststemming te raken bij de Stopera) zie ik toch liever in een antieklook . Bij mij past het niet echt maar ik zie de mogelijkheden.

 10. Heel erg sprookjesachtig!! Prachtig!! Alleen mis ik echt het kerstgevoel en kleuren die voor mij hierbij horen, groen in combinatie met andere fellere kleuren.

 11. Ik ben dol op roze, glitters etc. Altijd al geweest. Maar niet met kerst. Bij kerst horen warme kleuren zoals rood, groen, goud.

 12. Litha Veltkamp op

  Nee ook niet mijn stijl maar geloof wel als je jonge kinderen hebt die zouden het wel fantastisch vinden een echte droomwereld.

 13. Altijd al gedroomd van roze kwallen voor in mijn kerstboom
  Achja ze moeten toch af en toe iets nieuws bedenken zullen we maar zeggen

 14. Wilma stikkelorum op

  Leuk om te zien maar niet voor mij
  Mijn dochter van 28 jaar vind het geweldig
  Zo zie je maar ieder zijn eigen smaak gelukkig

 15. Alhoewel ik heel veel van wit houd en ook van sprookjes vind ik het helemaal niks voor kerst. Het is wel geinig om in het tuincentrum te zien maar voor mij hoeft het niet.

 16. Ik hou van roze! Al vind ik dit ook wel wat over de top 😉 Maar de blush pink is zeker dit jaar weer te vinden in mijn boom 🙂

 17. Linda de Jong op

  Dit is ook totaal niet mijn smaak.
  Ik hou meer van een landelijke boom of de trend van vorig jaar frostie blue.
  Het is idd leuk voor in het tuincentrum (helemaal voor de jonge dametjes).

 18. Prachtig gedaan maar het is absoluut niet mijn ding, Efteling of Disneyland misschien!
  Maar nogmaals heel mooi gedaan! 🙂

 19. dit is echt super leuk om doorheen te lopen in een tuincentrum! ik word er wel vrolijk van haha, maar ik zou het inderdaad totaal niet thuis willen, doe mij maar lekker traditioneel kerst 🙂

 20. Ik vind het roze met wit wel mooi. Zelf heb ik het vorig jaar gecombineerd met ijsblauw. Alleen vind ik de eenhoorns, vissen, zwanen en flamingo’s persoonlijk niets met kerst te maken hebben en mogen ze van mij lekker weglaten.