Kerstkrans van gedroogde sinaasappel & grapefruit

8

En wéér een DIY met gedroogde sinaasappelschijfjes, haha! Ik had je al gewaarschuwd dat ik er een paar zou gaan maken. Dit keer gebruik ik niet alleen sinaasappel, maar ook grapefruit. Samen met wat lint en een hoop lijm maak je er deze vrolijke kerstkrans van! Of herfstkrans… want ik vind hem ook vroeg in het seizoen al erg passend.

Kerstkrans van gedroogde sinaasappel en grapefruit maken

Voor deze DIY heb je flink wat gedroogde schijfjes sinaasappel en grapefruit nodig. In dit eerdere artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je ze maakt in de oven. Voor de grapefruit volg je exact dezelfde stappen als voor de sinaasappelschijfjes. Je kunt natuurlijk ook een krans maken van enkel sinaasappel. Of je brengt wat appelschijfjes of citroenschijfjes in de mix. It’s up to you!

Wat heb je nodig voor deze kerstkrans van gedroogd citrusfruit?

 • Gedroogde sinaasappelschijfjes
 • Gedroogde grapefruitschijfjes
 • Lijmpistool + patronen
 • Karton
 • Schaar
 • Verschillende soorten lint

Kerstkrans van drie lagen

De krans bestaat uit drie lagen citrusfruit. Ik ben begonnen met het neerleggen van mijn krans op tafel, zodat ik wist hoe groot hij precies zou gaan worden. De buitenste cirkel bestaat uit grapefruit. Daar binnen ligt een kleine cirkel van wat kleinere schijfjes sinaasappel. Daar bovenop komt tot slot de derde cirkel, van sinaasappelschijfjes.

Krans van karton knippen

Knip nu een krans uit stevig karton ter grootte van je buitenste cirkel (grapefruit). Hij hoeft niet perfect te zijn gelukkig, want je plakt er toch citrusfruit overheen. Mijn kartonnen krans is ongeveer 5 cm dik. Vervolgens lijm je de grapefruitschijfjes aan de buitenzijde van je kartonnen krans. Doe zowel lijm op het karton als op de grapefruit voor extra stevigheid en druk de schijfjes kort aan.

Tweede laag erop lijmen

Vervolgens lijm je de tweede laag, de kleinere sinaasappelschijfjes, aan de binnenzijde van je kartonnen krans. Ik was trouwens zo enthousiast bezig met deze DIY, dat ik helemaal vergat om foto’s te maken van de eerste stappen. Maar gelukkig is het niet zo moeilijk, dus je komt er vast ook uit. Hierboven zie je in ieder geval hoe de krans eruit ziet na twee lagen citrus.

Laatste laag + decoreren met lint

Tot slot lijm je de laatste laag sinaasappel bovenop de andere twee lagen. Doe wederom zowel op de krans als op je schijfjes sinaasappel wat lijm uit je pistool, en druk het stevig aan. Krans klaar? Bind er dan een lang lint omheen, zodat je de krans kunt ophangen. Ik heb mijn krans versierd met drie strikken van verschillend soort lint. Die heb ik over elkaar heen gelijmd. Met je decoratie kun je natuurlijk uitgebreid variëren en er echt je eigen creatie van maken! Versier de krans bijvoorbeeld met kleine kersttakjes of eucalyptus. Of lijm wat steranijs en kaneelstokjes op de sinaasappelschijfjes. Make it yours!

kerstkrans gedroogde sinaasappelkerstkrans van gedroogd citrusfruitLaatste DIY met gedroogde sinaasappel

Deze kerstkrans van sinaasappel en grapefruit was voorlopig de laatste kerstige DIY met gedroogd citrusfruit. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien! De rest gemist? Hier vind je de andere twee blogjes terug. Mocht je nog vragen hebben over deze kerstknutsel of mocht je jouw eigen kranstips of ideetjes willen delen, daarvoor is het reactieformulier hieronder natuurlijk bedoeld :). Ik hoor heel graag van je! En laat het ook vooral weten als je wil dat ik nog meer DIY’s maak met gedroogd citrusfruit. Ik wilde jullie niet vervelen met al te veel vergelijkbare knutselprojecten, dus vandaar dat ik na deze gestopt ben. But if you want more, I will make more!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. Wat ’n leuke krans! Wellicht een ideetje om hem meer richting de feestdagen te maken met wat kerst takjes of hulst takjes er tussen door…Ik ga op zoek naar een lijmpistool…

 2. Erg leuk. Ik ga zeker zoiets maken. Ik denk volgend weekend al. Dan heb ik lekker veel tijd. Heerlijk knutselen, kerstmuziek erbij.

 3. Heel leuk!.
  De kerstslinger die ik overigens heb gemist?, zie hem net, ziet er ook mooi uit.
  Ik ga binnenkort bij Intratuin knutselen, een alternatieve kerstboom, zo kom ik lekker in de mood ☺.
  Groetjes Marijke.