Kerstshow Intratuin Halsteren: een magische Noordpool-ervaring

10

Samenwerking – Een paar weken geleden deelde ik al een sneak preview van de kerstshow bij Intratuin Halsteren 2019. Nu is het dan eindelijk tijd voor het fotoverslag! Intratuin Halsteren heeft me een hele reeks aan prachtige beelden gestuurd, die ik jullie natuurlijk graag wil laten zien. Met name de entree is echt weer een showstopper dit jaar. Hieronder breng ik graag – samen met jou – een virtueel bezoekje aan de Intratuin Halsteren kerstshow 2019…

Welkom op de Noordpool!

De ontvangst bij Intratuin Halsteren is altijd fantastisch. Ook dit jaar is het weer een prachtige plek. Je komt aangelopen over het mooie, vernieuwde voorterrein. De vuurkorven branden, je hoort het hout knisperen en de klanken van sfeervolle kerstmuziek komen uit de speakers. Eenmaal binnen kom je terecht in een indrukwekkende entree. Je vindt er een uitgestrekte winterse, wildernis en grote, aaibare dieren uit het Noordpool-gebied.

Je kunt lekker gaan zitten aan één van de gezellige tafeltjes op het binnenplein en genieten van een vers gebakken wafel of een van de andere lekkernijen. In de ontvangsthal hangt een gigantisch scherm van ruim 15 meter breed en 5 meter hoog. Daarop speelt een mooie film met beelden van de Noordpool. Je ziet Arctische landschappen, pinguïns, ijsberen, orka’s en andere pooldieren langskomen.

Kerstshow Intratuin Halsteren 2019Plots verandert de muziek, wordt het donker en begint er een Noorderlichtshow op het scherm. De lichten in de ruimte doen mee en kleuren de fonkelende ijspegels en sneeuwvlokken die aan het plafond hangen. Het is magisch. Omdat de show overal rondom je heen plaatsvindt, heb je echt het gevoel alsof je er midden in zit!

De sfeershow bij Intratuin Halsteren

Eenmaal binnen in de winkel kijk je je ogen uit. Prachtige kerstdecoraties en duizenden twinkelende lichtjes versieren de paden van Intratuin Halsteren. En ja, ook dit jaar is er voor ieder wat wils te zien en te koop. De kerstshow is verdeeld over vijf verschillende kerstthema’s.

1 | Mystic Nature

Het grootste thema op de Intratuin Halsteren kerstshow 2019 heet ‘Mystic Nature’. Dit thema is geïnspireerd op de mystieke elementen van onze prachtige aarde. De stijl die je ziet, ruikt en ervaart in de entreehal van het tuincentrum, vind je ook uitgebreid terug in de rest van de kerstshow. Als eerste in de buitenafdeling, waar je prachtige decoratie voor – inderdaad – buiten kunt vinden.

Ook bij de kerstdorpjes zie je het terug. Daar kun je – door de ijsschotsen heen – de leukste kleine huisjes en miniatuurdorpen spotten. Als je de sfeershow op wandelt, kom je wederom in een ijskoude maar tegelijkertijd warme wereld van ongerepte winterse natuur terecht. Ook hier zie je het Noorderlicht en de betoverende koude winterse wonderwereld weer volop terug.

Kerstshow Intratuin Halsteren 2019 2 | Winter Woods

Het tweede thema heet ‘Winter Woods’. Alles draait hier om de rust en warmte van de natuur, wat je uitgebreid terugziet in de gebruikte materialen. Denk aan houten versieringen en robuuste kerstballen. In dit thema kom je veel donkere kleuren tegen, zoals bruin en zelfs zwart. Maar ook beige, lichtbruin en diverse zandtinten. Gecombineerd met fris winters wit, natuurlijk de kleur van sneeuw en ijs. En afgemaakt met hier en daar a touch of gold. Dit tweede winterse thema vertegenwoordigt de kleuren en sferen van ons eigen Hollandse landschap. Maar dan in wintersferen natuurlijk. Mooi!

Intratuin Halsteren kerstshow 20193 | Golden Glow

Voor het geval je het nog niet wist: goud is dé metallic kleur van 2019. In het thema ‘Golden Glow’ draait het allemaal om rust en balans. Bij Intratuin Halsteren ademt deze hoek de warmte van vroeger, maar dan in een hip jasje. Door de combinatie van gedurfde kleuren van nu en een beetje retro van toen, creëer je een warme en luxueuze sfeer voor thuis. In deze hoek vind je kerstballen in bijzondere kleuren als amber, okergeel en natuurlijk: verschillende tinten goud.

4 | Shades of glamour

Ook helemaal hot dit jaar, is roze! Deze vierde stijl is glamourous, landelijk, romantisch en een tikkie brocante. Hier vind je fluwelen decoraties voor in en om de boom, maar ook stijlvolle veren en boa’s. Intratuin Halsteren heeft dit thema trouwens lekker hip neergezet in de vorm van een moderne dj-booth. Ook gaaf zijn de papieren kerstballen en kerstbomen die je uit kunt vouwen. Ze zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Je ziet ze naast de dj-booth staan. Je kunt deze papieren versieringen ín de boom verwerken of gewoon in huis neerzetten. Daarmee zijn ze een heel veelzijdig decoratieobject!

Intratuin Halsteren kerstshow 2019 5 | Classy Christmas

Last, but not least is het thema Classy Christmas. De ruimte voor traditionele kerstversiering is bij Intratuin Halsteren opgeknipt in twee delen. Links vind je het klassieke kerstrood, de tartanprintjes en typische nostalgische kerstversieringen. Echt 100% typisch Kerst dus. Maar rechts vind je een veel gedurfdere stijl! Denk aan: hele grote bloemen, toekans en vogeltjes en zeer uitgesproken dierenprints voor in de boom.

Ze hebben allerlei kleuren door elkaar gemixt voor een groots en zeer uniek effect! De traditionele en de classy hoeken worden met elkaar verbonden met een kerstige catwalk. Waar – heel grappig – mannequins met rokken van kerstboom overheen lopen! Aan weerszijden van de catwalk staan pilaren met mooie kerststukken in dezelfde kleuren en stijl.

Most Wonderful Evening bij Intratuin Halsteren

Waar Intratuin Halsteren – naast de prachtige entree – nog meer bekend om staat…. is de Most Wonderful Evening! Op 19 en 20 november is het weer zover. Geniet van de Kerstshow in de entree, laat je verrassen door de meest inspirerende demonstraties en stijlvolle creaties in de winkel, helemaal gericht op de laatste najaarstrends. Laat je verleiden in de meet & sweet area of zet een stevige bite in één van de vele proeverijtjes op het Winter BBQ Festival.

Intratuin Halsteren krijgt deze avonden bovendien bezoek van stylist Maik de Boer en acteur Frank Lammers. Na afloop ga je niet met lege handen naar huis en ontvang je een leuke kerst-gift. Meer informatie over Wonderful Evening vind je op www.intratuinhalsteren.nl. Daar kun je ook je tickets kopen. Ben jij al bij Intratuin Halsteren geweest dit jaar? Of ga je nog naar de Intratuin Halsteren kerstshow 2019? Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Intratuin Halsteren
Halsterseweg 65a
4661 KM Halsteren

Openingstijden
Ma t/m woe: 09.30 – 17.30
Do & vrij: 09.30 – 21.00
Zaterdag: 09.00 – 17.00
Zondag: 10.00 – 17.00

Dit artikel is in samenwerking met Intratuin Halsteren geschreven

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Het ziet er pracjtig uit! Het is alleen een beetje te ver weg voor mij. Ik kom uit de kop van Overijssel. Daarom ga ik vandaag naar de Ibtratuin in Zwolle!

 2. Het staat zeker nog op mijn verlanglijstje om naar Halsteren te gaan, ook al moeten we er meer dan een uur voor in de auto zitten. Wat is het weer mooi!

 3. We zijn er gisteren geweest en het is idd prachtig! Vooral als je binnenkomt. Heerlijk magisch en kerstgevoel krijg je ervan. Volgende keer boek in er een high tea bij in Santa’s home. 😉

 4. Michaela Elting op

  Wat ziet het er sfeervol uit. Ben er helaas nog nooit geweest, lijkt me wel gezellig en mooier dan Intratuin duiven. Persoonlijk vond ik duiven dit jaar iets minder, maar ieder zijn eigen mening. Misschien dat ik toch maar eens naar halsteren ga dit jaar.

 5. Petra Deryckere op

  Hier ben ik ook al gaan kijken, uiteraard prachtig maar toch vind ik het dit jaar wat minder maar dat ik mijn mening of ik bezoek teveel kerstshows dat kan natuurlijk ook hihi.

 6. Wat ziet het er mooi uit!!
  Complimenten voor de stylisten van Intratuin Halsteren.
  Ik krijg ook zo’n zin in de winter als ik dit allemaal zie en lees! ☺
  Ben bang dat er geen sneeuw komt as usual, dan maar volop genieten van wat ik allemaal voorbij zie komen.
  Groetjes Marijke.

 7. Wij wonen sinds 10 jr in halsteren. Kom vanuit gelderland. En toen bij aankomst ik de intratuin zag zei ik gelijk oke hier gaan we wonen. toen nog de oude kleine vestiging. Mn dochters vinden het hier geweldig en we gaan geregeld kijken na een update tijdens het opbouwen. Enige probleem nu is dat het in de weekenden een drama is om thuis te komen haha