Binnenkijken in Sylvia’s romantische, vintage kersthuis

22

Vorig jaar startte ik een nieuwe rubriek: vanaf november keken we elke week bij een andere blogger of Instagrammer binnen in hun kersthuis. Ik kreeg er hartstikke leuke reacties op, dus daarom ga ik er dit jaar gewoon weer mee verder! En we beginnen meteen met een serie prachtige foto’s van een heel uniek, vintage, retro & romantisch kerstinterieur. Welkom binnen bij de Amerikaanse Sylvia Cook…

Sparkle, glitter, lichtjes & nostalgie

Sylvia Cook woont in Washington State, iets ten zuiden van Seattle. Sylvia: “Deze regio, de Pacific Northwest, is bijna mijn hele leven mijn thuis geweest en ik vind het heerlijk hier. We hebben de oceaan, bergen, veel rivieren en meren en zelfs een regenwoud. Ik ben twee jaar geleden met pensioen gegaan, daarvoor was ik verpleegkundige. Maar ik werk wel nog steeds als fine art photographer. Ik heb twee volwassen dochters en drie kleinzoons die gelukkig allemaal in de buurt wonen.”

Sylvia is naar eigen zeggen gék op Kerst. “Er zijn twee dingen die me de meeste vreugde brengen. Enerzijds de sparkle, glitters en lichtjes. En anderzijds de nostalgie die ik ervaar dankzij mijn grote vintage en retro collecties.” Sylvia’s favoriete kerstherinneringen hebben ook met versieren te maken. “Ik kan me nog herinneren dat we vroeger samen de kerstboom versierden,” vertelt ze.

“Heel anders dan ik, had mijn moeder slechts één set kerstversiering en daar bleef ze jarenlang bij. Alle lampjes waren blauw. We versierden de takken met katoen zodat het eruit zag als verse sneeuw. En daarna hingen we prachtige witte ijspegels in de boom. Het was zo mooi, de kerstboom leek alsof ie rechtstreeks uit de ijskoude winter was gehaald.”

vintage kerstversiering in kerstboom vintage kerstversiering in kerstboomSylvia’s stijl: pastels, vintage, retro en romantisch

Je ziet het wel op de foto’s in deze blog. Sylvia’s stijl is kleurrijk en volop vintage inspired. “Ik combineer met Kerst shabby chic met french cottage, strand-elementen en retro vibes,” legt Sylvia uit. “Ik denk dat je mijn stijl het best kunt omschrijven als eclectisch. Ik hou gewoon van zoveel verschillende dingen, ik kan het in mijn huis echt niet tot één stijl beperken. Ik geloof dat er daarom ook verschillende ruimtes in een huis zijn, haha. Je kunt in elke kamer gewoon wat anders doen!”

Sylvia vindt zichzelf echt een more is more-persoon als het om kerstversiering gaat. “Ik verzamel graag spulletjes, dus ik moet natuurlijk ook de ruimte vinden voor al die collecties in mijn huis,” vertelt ze. “Ik heb meestal overal presentaties staan van al mijn verzamelde spulletjes, verspreid over het huis. Ik zet daarnaast twee grote kerstbomen neer. Eentje is altijd versierd met enkel mijn echte vintage ornamenten en slingers van mercury glass. De andere boom is meer romantische/shabby chic. Ik kies ieder jaar een andere stijl voor die boom. Vorig jaar was hij roze en wit gedecoreerd.”

Jarenlang verzamelen

Zo’n grote collectie heb je natuurlijk niet zomaar bij elkaar. Sylvia vindt haar vintage kerstversiering met name op Amerikaanse vintage holiday markets en in antiekwinkeltjes. “Heel soms vind ik wel iets in een yard sale of bij een kringloopwinkel,” voegt ze toe. “Maar dat komt haast nooit voor.” Zelf kerstversiering maken doet Sylvia niet zo vaak. “Ik heb vorig jaar een krans gemaakt met mijn vintage ornamenten en kerstmannen erin. Maar daar blijft het dan ook wel bij, haha!”

Mocht je Sylvia’s kersthuisje prachtig vinden en zelf ook zo’n sfeertje thuis willen neerzetten, dan heeft ze nog wel een paar tips. “Verzamelen, verzamelen, verzamelen,” verzucht ze. “Het kost jaren om zo’n collectie bij elkaar te sparen. Voor het shabby chic/romantische stijltje blijf ik daarnaast bij de zachte pasteltintjes, veel lichtjes en tinsel trees (kerstboompjes die van kerstslingers zijn gemaakt). Daarnaast gebruik ik ook graag kleine kerstboompjes, die wij in Amerika bottle brush trees noemen.”

Wat vind jij van Sylvia’s kerstinterieur?

Dat was ‘t! Ik vind Sylvia’s kerstinterieur echt uniek en ongelofelijk mooi. Wil je meer zien van Sylvia’s prachtige vintage en shabby chic kerstdecoratie in huis? Volg dan zeker haar Instagram-account @slcook52 en haar blog. Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie reacties! Hoe vinden jullie deze stijl? Is het iets voor bij jou thuis? Of vind je het prachtig om naar te kijken, maar past het niet echt bij jouw eigen stijl? Ik hoor het heel graag! Oh, en hier vind je trouwens alle kerst binnenkijkers op een rij.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

22 reacties

 1. Prachtig om te zien, met veel liefde bij elkaar gezocht. De vintage ballen zijn erg mooi. Heerlijk om bij iemand binnen te mogen kijken.

 2. De rubriek vind ik super en ik.hou ook van nostalgisch maar dit is niet zo mijn ding. De foto’s zijn prachtig genomen maar zo zie je maar weer, ieder heeft een eigen smaak en stijl en om even te mogen proeven van de sfeer bij iemand anders vind ik hartstikke leuk

 3. Vind het prachtig, ik verzamel en verzamel ook maar kan nooit maat houden het is vaak too much ik begin en probeer er een nette kerstsfeer van te maken maar weet van gekkigheid niet alles neer te zetten dus puntje bij paaltje word het een gezellig maar vol en chaotisch kersthuis, meer mensen last van

 4. O jee wel te druk voor mij en ik dacht dat ik al veel spullen had hihi.
  Maar alles is wel heel erg mooi op elkaar afgestemd.
  Ze geniet wel volop van haar kerst periode.

 5. Heel leuk om te zien, die vintage figuurtjes echt schattig. Het is heel gezellig en ook de brocante meubels die ze heeft vind ik mooi. Wel heel erg druk maar zo te zien heeft ze de ruimte om veel neer te zetten.

 6. Wat fijn dat deze rubriek weer terug is! Ik heb er vorig jaar zo van genoten! Het binnenkijken bij de kerstsfeer van iemand anders is zo bijzonder, en zo anders als de (ook mooie) opstellingen in tuincentra en winkels.

 7. Heerlijk zo’n huis vol met kerst. Alleen ben ik niet zo van de pastel kleuren, maar ja, ieder z’n smaak toch. Bij ons is buiten (voor en achter), de gang, de wc, de keuken en de kamer overvol in kerstsfeer. De tafel wordt ook elk jaar weer mooi gedekt en daarbij maak ik zelf leuke of mooie menukaarten

 8. Super cute, er zit ontzettend veel werk in, net een poppenhuis gemaakt van snoep!.
  Zelf zou ik mijn huis nooit zo decoreren, maar ik vind het wel heel heel mooi gedaan!.
  Groetjes Marijke.

 9. Erg Leuk! Ben pas FAN van je blog geworden, maar geniet volop.

  Kan ik ook HELP vragen stellen? N.l. een van mijn 50 bomen, met witte nep sneeuw is vies aan het worden, hoe krijg je dat nu weer wit?

  En mijn nieuwste boom design met jullie delen? of is daar een andere locatie voor? Ik ben nog niet helemaal op de hoogte van de protocollen.