Warme chocolademelk met sneeuwpop van marshmallows

10

Do you wanna build a snowman? Or ride our bike around the halls? Haha, sorry… nu heb je dat liedje van Frozen natuurlijk in je hoofd. Well, that makes two of us. Tijdens het maken van deze superleuke badderende sneeuwpop van marshmallows in warme chocolademelk, zong het continu rond in mijn kop. Logisch ook: want je bent met marshmallows en zoute sticks ook écht aan het bouwen!

Marshmallow sneeuwpop

Mocht je – net als ik – fervent Pinterest-gebruiker zijn, dan ben je foto’s van badderende sneeuwpoppen in warme choco vast wel eens tegengekomen. Het leek me eigenlijk niet zo moeilijk om ze zelf te maken, en dat bleek ook te kloppen! Het is wel wat gepriegel met chocolade enzo, haha. Maar ik vond het leuk! Voor deze badderende sneeuwpoppen van marshmallow heb je nodig:

  • Witte marshmallows
  • Zoute sticks (ook wel pepsels genoemd)
  • Dr. Oetker chocoladestift
  • Gewelde abrikozen (alternatief: oranje tic-tac)
  • Mok (ik kreeg de mokken op de foto’s vorig jaar van What a Wonderful Christmas)
  • Chocolademelk

Sneeuwpop van marshmallows maken

Voor elke sneeuwpop heb je drie marshmallows nodig. Begin met het gezichtje. Snijd een driehoekig vormpje uit een gewelde abrikoos en duw het op de plek waar de neus van je sneeuwpop moet komen. Als je zachtjes duwt, blijft ie vaak al lekker plakken. Maak nu met de chocoladestift (ik gebruikte de donkerste chocoladevariant) twee oogjes en een mondje.

De tweede marshmallow wordt de buik van de sneeuwpop. Maak met de chocoladestift een aantal stippen. Dit zijn de knopen op zijn trui! De derde marshmallow blijft leeg. Breek vervolgens twee zoute stengels in stukjes. Je hebt in totaal zes stukjes nodig. De eerste twee gebruik je om het hoofdje, de ‘buik’ en de onderste marshmallow aan elkaar te verbinden.

De andere vier gebruik je voor de ‘armen’ en ‘voeten’ van je sneeuwpop. Tip van Sas: de opening van je mok moet niet té groot zijn, anders past je sneeuwpop er niet op en valt ie meteen in je chocomel (wat overigens ook erg grappig is!). Zorg dat de armen en benen ‘lang’ genoeg zijn, zodat je marshmallow sneeuwpop blijft hangen. Nu lijkt het net alsof hij een uitgebreid bad neemt in je hot choco. En smelten, ho maar! 😉

Sneeuwpop van marshmallows: ga jij ‘m maken?

Ik heb voor de meeste van mijn sneeuwpoppen gekozen voor dichte oogjes. Maar je kunt natuurlijk allerlei gezichtsuitdrukkingen uitproberen! Als je goed kijkt op de foto hierboven, zie je dat de linker sneeuwpop (achterin) zijn oogjes open heeft! Anyhow, ik heb me oprecht enorm geamuseerd met het maken van deze heerlijke sneeuwpop van marshmallows.

Ik denk dat het een superleuk projectje is voor een koude avond of weekenddag om samen met je (klein)kinderen te doen! Of met je lief, om het vervolgens lekker op te drinken en smullen terwijl je naar een heerlijk romatische kerstfilm kijkt. Toegegeven, het wordt een hoop geklieder met de chocolade, en het is best een balanceer-act om de sneeuwpop te laten ‘chillen’ in z’n chocolademelkbad. Maar als het dan lukt, is het zooo leuk! Toch?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

  1. Als ik zo’n plaatje tegenkom denk ik altijd : dat wil ik ook maken. Nu weet ik hoe. Ze zijn zo leuk. Ik ga ze beslist maken voor de warme choco.

  2. Oooh wat superleuk! Ik ga dit zeker doen. Ik geef altijd een kerstfeestje en serveer mijn vrienden dan altijd alleen maar kersteten- en drinken. Warme chocolademelk met pepermuntlikeur (koop ik in Duitsland) geeft een sterke After Eight smaak. Raad eens waar ik deze Marshmallow sneeuwmannetjes voor ga gebruiken! 😀

  3. Jaaaa, zo leuk! Ik heb ze volgens mij voor het eerst gezien in de film “A Wish For Christmas” . Toen dacht ik, die wil ik ook maken. Het idee was alweer helemaal weg gezakt maar nu zie ik deze blog post en ben ik weer helemaal enthousiast! Dit keer maar even noteren op een todo-lijstje. Zo cute.