15 Amerikaanse Instagrammers die geweldige kerstinspiratie delen

13

Instagram, oh Instagram… wat hou ik toch van je! Uren kan ik met je doorbrengen. Ik volg vooral Amerikaanse bloggers en Instagrammers, omdat zij altijd net wat vooruit lopen op de trends. Wat je dit jaar bij hen ziet, zie je volgend jaar in Nederland. En ik dacht: waarom zou ik deze heerlijke mensen voor mezelf houden?

In dit blogje vind je daarom een lijstje van mijn favoriete Amerikaanse bloggers / grammers die gewéldige kerstinspiratie delen. In willekeurige volgorde! En bij elke Instagrammer heb ik één van mijn favo kerstige insta posts ge-embed, zodat je hun stijl een beetje kunt ontdekken.

1. Inspired by Charm

Michael van Inspired by Charm is één van de eerste Amerikaanse bloggers die ik ontdekte op Instagram, jaren geleden. Hij heeft zo’n geweldige stijl. Landelijk, maar dan stoer (het is wel een kerel hè). Hij is trouwens ook de enige man in deze lijst! Michael deelt op zijn blog en zijn Instagram prachtige foto’s van zijn huis en interieur. En hij is gék op Kerst.

Ieder jaar decoreert hij zijn kerstbomen op een andere manier. En zijn foto’s zijn al in menig magazine beland. Ik hoop dat ik ooit zulke mooie foto’s kan maken als hij. Ik probeer hem al een paar jaar zover te krijgen om mee te doen aan mijn rubriek kerstbinnenkijkers, maar helaas heeft hij het tot nu toe te druk gehad. Wie weet ooit!

https://www.instagram.com/p/BrJKnJfBZUy/

2. Cottonwood Shanty

Alyssa van Cottonwood Shanty volg ik pas sinds dit jaar. Maar ik ben gék op haar nuchtere, southern style. Ze heeft een eekhoorn als huisdier. En ze runt een shop met interieurspulletjes. Ook verkoopt ze online práchtige christmas scrolls met teksten erop. Ook weer zoiets dat ik graag hier thuis aan de muur zou hangen. Maar shipping costs zijn een tikkie heavy. Het is trouwens haar schuld dat ik een met sneeuw bespoten kale tak / kleine boom in mijn huis wil dit jaar met Kerst. Wat niet gaat gebeuren, want er ligt geen bos op loopafstand en de husband wil geen boom in zijn auto.

3. C.B. Designs

Caroline van C.B. Designs volg ik ook pas sinds vrij recent. Ze woont in Kansas en heeft een prachtig farmhouse style huis. Ze houdt van woods and whites en dat zie je volop terug in haar Instagram-feed. Sowieso zal je waarschijnlijk opvallen dat bijna alle Amerikaanse Instagrammers één bewerkingsstijl / filter kiezen voor al hun foto’s, waardoor ze heel mooi bij elkaar passen. Caroline is gek op Kerst (yay) en deelt ook heel veel stylingtips in haar stories. Love it!

https://www.instagram.com/p/B4cW5pvHRUO/

4. Sarah Jane Interiors

Sarah Jane is één van de ‘kleinere’ bloggers/grammers in dit lijstje. Ze is echt een less is more – type. Niet te veel poespas. Ingetogen. Neutrale kleuren en simpele designs. Een verademing tussen alle over the top styling die je langs ziet komen op Insta. Ze heeft een super schattige hond die regelmatig langskomt in haar stories. Daarin is ze ook heel open over haar struggles, en ik hou van die authenticiteit. Ze heeft op het moment dat ik dit schrijf nog geen kerstinspiratie gedeeld dit jaar, maar ik ga er vanuit dat dat absoluut nog zal komen!

https://www.instagram.com/p/BrlroS_Fjc8/

5. Cherished Bliss

Ashley van Cherished Bliss is niet zo heel actief in haar stories. En dat betekent eigenlijk automatisch dat ik haar niet zo heel goed ken en niet zoveel over haar weet. Wat ik wel weet: dat ze ontzettend creatief en heel handig is. Ze maakt heel veel dingen zelf. Zo knap! Haar feed is wat stoerder dan die van de meeste andere Amerikaanse bloggers / grammers die ik volg. Ze deelt ook wat minder dan de andere grammers die ik volg op haar feed. Maar ik hoop dat ze dit jaar weer volop kerstinspiratie gaat sharen. 

6. Toni Marianna

‘Hi Friends!’ als ik dat heel schel door de speakers van mijn telefoon hoor schallen, dan weet ik dat ik naar een story van Toni Marianna zit te kijken. Toni houdt echt van over the top decoreren en ik hóu van haar stijl. Ietsje too much voor bij mij thuis maar wel mega inspirerend. Ze is vooral erg goed in tafels versieren. Haar Halloween-tafels zijn ook geweldig. Ik ben super benieuwd welke kerstinspiratie ze dit jaar allemaal zal gaan delen.

https://www.instagram.com/p/B4dwVr3nbm8/

7. Handmade Farmhouse

Emily van Handmade Farmhouse houdt van simpele interieur en decoratie-ideeën. En ze deelt ook heerlijke recepten op haar blog. Ik volg haar nu een paar jaar en ik hou van haar eenvoudige stijl. Het ziet er altijd zo sereen uit bij haar thuis. En zelf is ze ook een serene schoonheid overigens. Emily’s stijl is een beetje Engelse / Franse cottage, en een beetje Amerikaanse Farmhouse. Ze is al voorzichtig begonnen, maar ik kan niet wachten tot ze meer van haar kerstdecoratie van dit jaar zal laten zien.

https://www.instagram.com/p/BqslcJYlqyB/

8. Sylvia Cook

Sylvia Cook’s kleurrijke vintage inspired kerstinterieur heb je misschien vorige week al zien langskomen! Toen kon je namelijk bij haar binnenkijken in mijn rubriek ‘Kerstbinnenkijkers’ en wat meer lezen over wie Sylvia is en waar ze van houdt op kerstgebied. Oh wat is haar huis een brocante sprookje. En ze is dan ook heel anders dan alle andere grammers / bloggers in deze lijst. Absoluut een follow waard!

https://www.instagram.com/p/B4XmDKWpKIa/

9. Liz Marie Galvan

Liz Marie Galvan is een gróte blogger. Ze is queen cozy, heeft héél veel volgers (bijna 400 miljoen), een eigen winkel en ze heeft onlangs een boek uitgebracht (dat onderweg is naar mijn brievenbus vanuit Amerika). Liz Marie is een trendsetter, veel andere bloggers en grammers gebruiken haar filters voor hun Instagram-foto’s.

Ze is zo ongelofelijk lief en ze deelt heel openlijk haar struggles rondom zwanger worden en adoptie. Ze is echt een lady om naar op te kijken. Kerst is – als ik het goed heb – haar favoriete tijd van het jaar en ze decoreert er ook geweldig voor. Kan niet wachten om te zien wat ze dit jaar allemaal voor ons in petto heeft!

10. Blissful Southern Home

Deze dame volg ik pas sinds kort, but I loved her instantly. En ze is echt christmas crazy, nu al volop bezig met inspiratie delen. Net als ik! Ze heeft haar eigen lijn met kerstposters. En ze is lekker nuchter en laagdrempelig in haar stories, neemt zichzelf niet te serieus. En ze is grappig! Haar foto’s herken je meteen aan de roze/rood/oranje zweem die er overheen hangt. Heerlijk! Volgen doe je haar op @BlissfulSouthernHome.

https://www.instagram.com/p/B4aY4_aHETx/

11. Vintage Porch

Nog zo’n supergrappige dame: Natalie van Vintage Porch. Hilarisch is ze. Ik kijk heel graag naar haar stories. En haar huis is ook al zo’n juweeltje. Kerst doet ze niet half, ze gaat echt full on. Meerdere bomen in huis, elk hoekje staat vol. Heerlijk gezellig, neutraal, cozy, knus. Ook zij heeft een superlieve hond die regelmatig langskomt op Insta. En sja, daar ben ik gewoon heeeel gevoelig voor. I love dogs!

https://www.instagram.com/p/BrodZKFnx_z/

12. Craftberry Bush

Deze dame ken ik van Pinterest. Als je zoekt naar kerstinspiratie kom je áltijd wel één van haar prachtige foto’s tegen. En nu volg ik haar dus ook on the gram. Lucy van Craftberry Bush is ook al zo’n grote blogger, waar andere Instagrammers echt naar opkijken. Haar stijl is donker, warm, gezellig en best wel stoer. Haar foto’s zijn niet zo licht als die van veel van de andere bloggers in dit lijstje. En ze heeft ook altijd te gekke knutselprojecten. Ze is een kei in styling en ik wou dat ik een weekje bij haar in de leer kon.

View this post on Instagram

Drum roll, please … #sponsored I'm so excited (and a little nervous) to share this year's tree for @michaelsstores #dreamtreechallenge! With each passing year, I try to come up with new and exciting tree ideas as I don't want to let you down and I hope you take a little inspiration from this year’s casual yet elegant cabin chic(?) look. What would you call it? It's been such an honor to work with Michaels again this year on the #DreamTreeChallenge. An honor that I never take for granted. Please head to the blog for a lot more photos and thank you SO much for always being so supportive of this journey…xo ps. Please also checkout @homeonfernhill for more Dream Tree inspiration! #makeitwithmichaels

A post shared by Lucy Akins | Craftberry Bush (@mscraftberrybush) on

13. Country Girl Home

Lindsay van Country Girl Home is een sweetheart. Zo lief en zo open. Ze heeft vier kinderen, is een blogger en fanatiek DIY’er. En ze is lekker authentiek in haar stories. Niks scripted, gewoon haarzelf. Ik hou ervan. Lindsay zul je trouwens binnenkort ook terug zien hier op Christmaholic.nl, want ik heb een kerstbinnenkijker met haar voorbereid!

Zo veel zin om jullie haar prachtige kerstinterieur te laten zien. Dit jaar is ze nog niet begonnen met versieren (althans, niet op het moment van schrijven). Maar ik weet zeker dat er práchtige, neutrale, ingetogen inspiratie aan zal komen! Voor nu even één van mijn favoriete fotootjes van vorig jaar.

https://www.instagram.com/p/BqkarcLFTfP/

14. Marci Schneider

We zijn bij de één-na-laatste Amerikaanse blogger / grammer aangekomen, en dat is Marci Schneider. Zij heeft onlangs haar complete naam en branding van haar blog omgegooid. En ik vind het prachtig! Haar stijl is enerzijds vrij ingetogen en simpel. Maar aan de andere kant kan ze soms echt onwíjs uitpakken met kerstversiering (kijk maar naar de foto hieronder). Ik vind het heerlijk om haar te volgen. Benieuwd met welke inspiratie ze dit jaar zal komen!

https://www.instagram.com/p/B4bQ0PfpYBE/

15. Dreaming of Homemaking

De allerlaatste in dit rijtje is Sarah van Dreaming of Homemaking. Zij is een van de weinige bloggers die niet over elke foto hetzelfde sausje gooit. Haar feed ziet er dus meer uit zoals die van de gemiddelde grammer. Ze doet gewoon wat zij leuk vindt, en dat kan nogal verschillen per foto, haha! En natuuuurlijk heb ik weer een foto van haar uitgekozen waar een hondje op te zien is. Valt het al op hoe graag ik zelf een hond wil? 😉

Welke Amerikaanse instagrammers volg jij?

Het is wel gevaarlijk hoor, om al die Amerikanen te volgen. Ze hebben prachtige grote huizen met dito front porches en staircases. Oja, en ze kunnen prachtig stylen voor Kerst. Daar kan ik persoonlijk nog láng niet aan tippen. En verder kunnen ze daar aan geweldige spullen komen die hier niet te koop zijn. Zo zijn er prachtige taartstandaards die iedere blogger heeft, van Home Goods… die je niet online kunt bestellen.

Doet me iedere keer weer een beetje pijn. En prachtige kerstbomen en kerstboomkleden van Balsam Hill, een merk dat niet naar Nederland verzendt. En ga zo maar door! Dus ik waarschuw je alvast: deze mensen volgen kan onwijze inspiratie opleveren, maar ook tot jaloerse gevoelens leiden ;-).

Heb jij trouwens nog andere Amerikaanse grammers of bloggers die geweldige kerstinspiratie delen? Laat het dan zeker even weten in een reactie hieronder! Ik kan altijd nog meer inspiratie gebruiken. Oh, en mocht je het nog niet doen: vergeet vooral mij niet te volgen op Insta: @Christmaholic.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

 1. Heel leuk om die verschillende stijlen te zien! Wat me opvalt is dat de meeste wel een heel besmettelijk interieur hebben. Speciaal voor de foto gekozen…?!

 2. hey Saskia, ik vind dit heel erg lief dat je deze info deelt want je had ze gewoon voor jezelf kunnen houden. Ik volgde er nog geen één maar heb er nu toch wel een stuk of 4 aangevinkt door jouw artikel. Bedankt!

 3. Wat leuk om al die verschillende stijlen te zien…
  ik vind het mooi om te zien…
  Aangezien ik in een piep piep klein huisje woon is dit voor mij niet haalbaar.
  Als de kerstboom staat is het al vol.
  maar kerstmannetjes en sneeuwpopjes kom je hier overal tegen.
  Gezellig

 4. Ik heb geen Intagram maar keek vaak naar Fixes Upper van Chip and Joanna. Vooral die aflevering dat ze zelf een huis hadden gekocht en voor kerst hadden gestyled…..prachtig!!! Daarom hou ik van ouderwets ogende huizen. Zo in kerstsfeer om te toveren!

 5. Ben er een paar gaan volgen op insta en vermaak me ook wel met Pinterest . Hele mooie huizen en die ruimte die ze daar hebben, heerlijk lijkt me dat. Een paar jaar geleden kwam hier een amerikaanse op bezoek, ze kon niet geloven dat de huizen hier zo klein (en duur) zijn 😉 Wat heerlijk om zo te kunnen decoreren, alleen al zo’n hal met guirlandes langs de trap. Dromen van meer ruimte in en om het huis doe ik wel……………. en soms een beetje jaloers wordt je er ook van haha

 6. Natasja Jeulink op

  Ik volg @thedailydiyer. Zij maakt heel veel interieur diy’s en kerstversieringen van The Dollar Tree (bij ons vergelijkbaar met Action) zonder dat het er goedkoop uitziet.

 7. Super leuke lijst, dank je wel voor het delen! Heb weer een aantal nieuwe instagrammers erbij.
  Ik vind dani_athome_ , rusticwildarrow , designbyashleyknie en whitedetailfarmhouse ook prachtige accounts hebben.
  Het account van liz Marie galvan is ook een van mij favoriete, en en ik heb haar boek al in huis en ik kan zeggen het is prachtig met hele mooie foto’s!

  IG: by_joyce_c

 8. Hoi Saskia, erg genoten van alle grammers, ik heb er twee uitgekozen om te volgen. Leuk dat ik door jou deze dingen mee krijg, zou er anders niet eens aan gedacht hebben. Krijg ook iedere dag meer een kerstgevoel, al diversen kerstfilms gezien, heerlijk om naar te kijken. Fijne dag verder.
  Groetjes van Thea Boertje

 9. Sinds ik Christmaholic heb leren kennen is mijn kerstvreugdevoorpret zooooooveel vergroot, dankjewel daarvoor! En door jouw tips blijft deze vreugde alleen maar groeien en uitbreiden. Ik volgde nog niet zoveel kerst op instragram, behalve christmaholic natuurlijk. Dus dank voor deze tips! Er zitten er zo’n 5 tussen waar ik persoonlijk nog kerstiger en blijer van word, dus uiteraard worden deze vanaf nu gevolgd. Enne….Saskia… ga zo door met iedereen beetje bij beetje meer te ‘besmetten’ met het kerstvirus. Het enige virus waar je nooit meer vanaf wilt!

 10. Turtlecreeklane is echt een super leuk Instagram account om te volgen.

  Het is van een vrouw die Jennifer heet en ze woont met haar familie in Texas. Met elke feestdag Pasen, Halloween en ook kerst versierd ze het hele huis. Dit jaar heeft ze als thema the notenkraker.

 11. Hoi Saskia,
  Mrs. Lauren Nicholson is er volgens mij ook eentje voor in je rijtje. Op het moment al weer druk met Halloween maar dadelijk gaat ze ook weer los voor kerst.
  Groetjes Manuela