Kerstbinnenkijker! Het stoere & Scandinavische kersthuis van Judith

17

Het is tijd voor de tweede kerst-binnenkijker van 2019! Deze keer blijven we in Nederland. En in tegenstelling tot de binnenkijker van vorige week, zien we dit keer een heel modern, fris en Scandinavisch kerstinterieur! Even lekker helemaal anders dus. We zijn – virtueel – op bezoek in het kersthuis van Judith Sturm-Huls (26) uit Drenthe. In dit blogje vind je een aantal sfeervolle foto’s van haar kersthuisje uit 2017 en 2018. En je leest natuurlijk wat meer over Judith zelf! Kijk je weer mee?

Content creator & stylingadviseuse

Judith woont samen met haar man en kat in een mooie jaren ’30 woning in Meppel. Ze blogt en deelt inspiratie via @JuudithHome op Instagram. Naast content creator is ze eigenaresse van een stylingbureau, samen met haar partner in crime Danielle. “We zijn vorig jaar in augustus begonnen.

Eigenlijk omdat we vaak vragen kregen over interieur van mensen die er zelf niet uitkwamen,” vertelt Judith. “Toen dachten we.. ‘hmmm, daar moeten we misschien iets mee gaan doen’. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben onze krachten gebundeld en nu geven we stylingadvies.”

Nooit thuis met Kerst

Ook in haar vrije tijd is Judith veel bezig met interieur. “Woonwinkels en beurzen bezoeken, ik doe het heel graag. Ik ken veel mensen online, via Instagram. Daarmee heb ik het continu over interieur, wonen en styling. Maar mijn vriendinnen hebben er eigenlijk niet zoveel mee, haha. Ik ben degene die het meeste met Kerstversiering doet.”

Van de aanloop naar Kerst krijgt Judith een heerlijk, vrolijk gevoel. “Ik vind deze periode echt iets magisch hebben,” legt ze uit. “Met Kerst zelf zijn wij eigenlijk altijd weg. We plannen ieder jaar een stedentripje, want Kerst zelf vind ik vaak zo’n gedoe en drukte met al die bezoekjes. Mijn favoriete trip was tot nu toe naar Antwerpen. De sfeer is daar heel fijn. We kijken ook altijd kerstfilms in het buitenland. Laptopje mee in een hotelletje of appartementje, heel romantisch.”

Vroeg beginnen met versieren

De aanloop naar Kerst vindt Judith dus geweldig. Met name het decoreren. “Ik begin vaak in november al met versieren,” vertelt ze. “Ik ga eerst inspiratie opdoen, en dan volgt als eerst de kerstboom. Ik ben wat vroeger dan de gemiddelde Nederlander met het opzetten van mijn boom. Omdat ik het heerlijk vind, maar ik begin ook op tijd omdat ik andere mensen wil inspireren.”

Judith heeft een Scandinavisch interieur. Ze noemt zichzelf scandi obsessed. “Ik hou van dat rustige. Ik ben een less is more type als het gaat om interieurstyling. En dat geldt ook wel voor mijn kerstversiering,” legt ze uit. “Alhoewel, vorig jaar hadden we een mega grote kerstboom en dat vond ik echt geweldig. Juist omdat de rest van mijn interieur rustig is, knalde de boom er echt uit.”

Versierde kerstbomen

Judith is trouwens niet het type om haar kerstboom helemaal propvol versiering te hangen. “Bij mij zul je nooit zo’n vol versierde boom zien zoals in het tuincentrum,” lacht ze. “Daar word ik onrustig van. Maar ik wil het ook niet té minimalistisch. Ik zoek een middenweg.”

De kleuren van haar kerstdecoratie verandert ze elk jaar. “De hele zolder ligt vol met versiering,” lacht Judith. “Mijn man zegt altijd ‘hebben we nou nog niet genoeg!?’ Maar nee hoor, er kan altijd nog wat bij, haha. Welke kleuren ik in de boom hang, hangt af van welke kleuren ik op dat moment in mijn interieur heb. Ook daar wissel ik namelijk regelmatig. Ik hou van variatie!”

Een stoer, Scandinavisch interieur

Vorig jaar koos Judith voor blauw met koper. “We hebben een Scandinavisch interieur en door dat koper en blauw toe te voegen werd het echt stoer.” Voor traditionele kerstkleuren zou deze interieurstyliste niet zo snel kiezen. “Het ligt natuurlijk helemaal aan de rest van mijn interieur op dat moment, maar ik zou niet zomaar voor rood of groen gaan,” weet ze te vertellen.

“Ik hou er trouwens wel van om me te laten inspireren door de trends. Ik ben zó beinvloedbaar, haha!” Vorig jaar stonden er bij Judith twee grote kerstbomen in huis, ook eentje in de slaapkamer. “Ik heb toen wel voor beide kerstbomen een ander kleurenpalet gekozen” vertelt ze. “In de woonkamer was dat vorig jaar blauw met koper, en in de slaapkamer hadden we een witte kunstkerstboom met alleen maar blauwe ornamenten erin.”

Dit jaar wordt het anders…

Haar kerstboom voor dit jaar staat nog niet, maar ze weet al wel wat ze wil. “Ik heb het al eens gezegd, ik hou ervan om elk jaar wat anders te doen. Het moet vooral goed bij mijn meubels en overige accessoires passen. Dit jaar wil ik denk ik kerstversiering die past bij de bruin- en nudetinten die we nu in huis hebben. Ik gok dat het versiering in bruin, goud en gebroken wit wordt.”

“Het lijkt me trouwens super tof om een keer een knalfoute boom te maken. Ik heb dus een witte kunstkerstboom en die zou ik graag een keer met snoep, donuts en supervrolijke items versieren. Echt een kleurrijke kakefonie. Maar dan niet in de woonkamer, haha! Dat is me te onrustig.”

De tafel dekken voor Kerstmis

Naast de kerstboom versieren, vindt Judith het ook heerlijk om de tafel te dekken voor Kerst. “Wij eten daar dus helemaal niet aan met Kerst, want we zijn er nooit,” lacht ze. “Maar ik vind het zo leuk om hem een keer te dekken. Het ziet er zo gezellig uit. We hadden eerst een vrij kleine, ronde tafel (die zie je op de foto’s, red.) Maar sinds kort hebben we een lange rechthoekige. Dus daar ga ik me dit jaar helemaal op uitleven.”

Tips van Judith voor een Scandinavische Kerst

Mocht je Judith’s stijl mooi vinden en ook zo’n sfeertje in huis willen, dan heeft ze nog wel een paar tips voor je! “Een Scandinavische woonstijl betekent: niet teveel prulletjes en kleine accessoires. Je kunt wel accesoires neerzetten, maar niet overal. Groepeer het in kleine presentaties. En zorg dat er altijd plekken zijn in huis die ‘leeg’ zijn, waar niks staat.”

Ook voor het dekken van de tafel heeft ze suggesties. “Als je mijn stijl mooi vindt, beperk je dan tot een heel vlak kleurenpalet met veel wit, neutrale kleuren en één accentkleur,” tipt Judith. “Ook dat is weer die typisch Scandinavische woonstijl. Anders wordt het te druk. Laat ook dezelfde materialen meerdere keren terugkomen. Ik heb bijvoorbeeld veel hout gebruikt. Kies tot slot voor simpele vormen.”

Wat vond je ervan?

En, hoe vonden jullie deze nieuwe kerst-binnenkijker? Hou jij ook van dat stoere, simpele en rustige Scandinavische? Of vind je het mooi bij Judith, maar is het niet echt iets voor bij jou thuis? Laat vooral je reactie achter hieronder. Ik hoor het heel graag! Mocht je benieuwd zijn naar Judith’s kerstinterieur van dit jaar (en ik kan je vertellen, die wordt echt weer heel anders): volg haar dan zeker op Instagram. Volgende week heb ik weer een nieuwe kerstbinnenkijker voor je. Dan gaan we weer naar.. Amerika!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

17 reacties

 1. Dit past helemaal in mijn straatje, ik ga zeker even kijken en waarschijnlijk volgen op instagram. Inspiratie kan je nooit genoeg hebben.

  Wens je/jullie een heel fijn weekend in Valkenburg.

 2. Ik vind het heel mooi en wou dat ik dit ook zo kon doen. In principe leent de woonkamer van ons nieuwe huis hier zich wel voor, maae het zou mij nooit lukken! Voordat je het weet zie ik bij de TK Maxx nieuwe Yankee candles en kerstkussentjes die ik dat natuurlijk ook moet kopen, en die verknallen het hele kleurenpalet. Bij andere stijlen kan dat vaak nog wel, maar juist door het minimalistische van de Scandinavische stijl is dat een no go. Helaas!

 3. Leuk om bij andere mensen het kerstinterieur te zien. Deze keer vind ik het zelf wat somber, maar goed ieder zijn eigen smaak!!!!!

 4. Een mooi en rustig kersthuis. Ik vind haar kleurenkeuze echt heel mooi hoor. Maar het past niet bij ons interieur, maar je mag ook iets mooi vinden bij een ander toch.

 5. Ooo zo mooi!
  Wat zou ik in Noorwegen/ Zweden of Denemarken eens ooit de Feestdagen willen door brengen.
  Met dit inkijkje geeft ze de sfeer mooi weer!

 6. Hallo Saskia,
  Wauw wat een prachtige Kerstplaatjes/foto’s
  Schitterend die diep blauwe kleur , erg mooi
  dank je wel voor het laten zien , was genieten 😉
  liefs gr Sil