Kerstboompje in vergiet voor in de keuken

10

Christmas is coming en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben vólop aan het versieren en decoreren geslagen. Dit kerstboompje in vergiet is echt heel schattig voor in de keuken of in de eetkamer. Je versiert ‘m met eetgerelateerde (of zelfs eetbare) decoraties. En hij geeft meteen sfeer! Ik ben er echt helemaal weg van…

Kerstboompje voor in de keuken

Al een aantal jaar publiceer ik in december een Christmas Home Tour, waarin ik laat zien hoe ik mijn huisje versier voor Kerst. En ieder jaar krijg ik wel weer een paar keer de vraag: “Doe je niks met de keuken?”. Nou, mijn keuken is nogal mini en is onderdeel van onze kleine woonkamer. Onze kerstboom staat altijd half in de keuken. En omdat we bovenkastjes hebben die naar boven open gaan, kunnen we ook niet zo heel veel versieren.

Maar ik snap natúúrlijk dat jullie wel inspiratie zoeken voor het versieren van de keuken voor Kerst. Ik heb al eens een artikeltje geschreven met tips en ideetjes. Vandaag is het dan eindelijk tijd voor een versier-DIY speciaal voor in de keuken. Een DIY die misschien zelfs in mijn kleine minikeuken op het aanrecht past. Als ik tenminste niet een uitgebreid kerstdiner aan het koken ben. Maar ach, dan kan-ie gewoon even aan de kant…

Kerstboompje in vergiet versieren

Voor dit keuken-kerstboompje heb ik gebruikt:

Lekker versieren

Ik hoef geloof ik niet uit te leggen hoe ik dit kerstboompje in een vergiet heb ‘gemaakt’. Want er is niet veel maken aan te pas gekomen, haha. Het is gewoon een kwestie van het boompje in het vergiet zetten, kleine kerstlampjes eromheen wikkelen en het batterijtje in het vergiet wegwerken. En vervolgens: lekker versieren met keuken- en eetgerelateerde decoraties!

Variatietips & andere versierideetjes

Ik koos voor de gedroogde sinaasappeltjes en de hangers van kaneel en appelmoes, omdat ik die al eerder gemaakt had. Maar natuurlijk kun je er ook allerlei andere versieringen inhangen die iets te maken hebben met eten en drinken. De ‘eetbare’ decoraties van Kurt S. Adler zijn bijvoorbeeld echt geweldig hiervoor. Verder kun je er candy canes in hangen en zelfgebakken kerstkoekjes. En wat te denken van chocolade kerstkransjes!?

Ook zou je er mini-gebaksvormpjes of hele kleine springvormen in kunnen hangen/steken. Maar ook: snoepjes, mini houten deegrollers, mini houten spatels, een kleine rasp, vintage muffinvormpjes en ga zo maar door. Ik heb er een klein strikje bovenin gedaan. Maar als je van groots en meeslepend houdt, dan kun je uiteraard ook voor een megagrote strik gaan.

En wat te denken van een gekleurd kerstboompje of een kerstboompje met besneeuwde takken? Wat ook een heel ander effect geeft, is een gekleurd vergiet. Misschien in de hoofdkleur van jouw kerstversiering? Ik kon helaas geen rood vergiet vinden, dat was mijn originele plan. Maar toen ik dit vintage exemplaar zag, was ik helemaal happy. Variatie-ideeën genoeg!

Wat vind je van dit kerstboompje in een vergiet?

Ik vind het boompje echt zó leuk geworden. Het is gewoon super gezellig en hij past perfect in een keukenomgeving. Volgend jaar Kerst zijn we verhuisd en heb ik íets meer ruimte in de keuken. Dus dan kan ik deze ruimte ook echt een beetje gaan versieren! Ik kan niet wachten :). Tot slot hoor ik heel graag wat jij van dit boompje vindt. Is het iets wat je zelf ook gaat maken voor thuis? Hieronder in de comments kun je zoals altijd al je gedachten kwijt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Katrien Delombaerde op

  Bij mij is de keuken ook altijd versierd. Met kerstmannen met een taart in de hand en een kerstman met cookies. Een boom staat er niet in. Maar altijd wel wat kerstdecoratie.

 2. Ga ik ook doen,leuk idee.Heb er wel wat ruimte voor op een plank in de keuken.Dat is dus geregeld,Kerstboompje met snoer lichtjes is er ook ,dus versieren maar.Ik heb een emaille vergiet die is van oma geweest.Ik heb mini gardes,thee-ei,koekjesvormen in kleur,vorig jaar bij AH gehad.Heb pas koekjes gebakken,nou ik kom al een heel eind.Heb er al echt zin om te versieren.Voor de dingen die opvallen wacht ik even tot die oude man terug is naar Spanje.
  Fijne zondag allemaal.

 3. Leuk! Toevallig heb ik een miniboompje gekocht maar ik denk dat ik hem in de woonkamer zet, ik weet nog niet wat ik er in ga hangen, misschien rieten hangertjes met wat rood erbij….heb er zin in!

  • Heel schattig zo’n klein boompje in de keuken.
   Ik heb er vaak een paar extra in de woonkamer en/of slaapkamer,
   Heb niet zo’n groot appartement , de woonkamer en keuken lopen ook in elkaar over, maar wel heel gezellig!.
   Groetjes Marijke.

 4. Kerstboompje in vergiet,tof en heel mooi.men zit meer dan men denkt in de keuken…..Lekker kopje koffie,genietend van het kerstboompje,ja…..geniet cd kleine dingen,dat is het grote voorbeeld.ik zal er eentje zetten hoor.bedankt Saskia.