Recept! Christmas cookie truffels (zonder oven)

5

Op zoek naar een kerstige lekkernij die niet moeilijk is om te maken en wel heerlijk smaakt? We’ve got you covered! Deze heerlijke christmas cookie truffels maak je zonder oven. Het leuke aan dit recept is dat je kunt kiezen voor je favoriete koekje, of lekker makkelijk de overgebleven koekjes pakt uit je koekjestrommel.

Koekjes kiezen

Ik koos voor digestieve volkoren biscuits, maar ga ook eens voor kokosbiscuitjes, bastogne of oreokoekjes. Wanneer je wat meer tijd hebt kun je uiteraard ook zelfgebakken koekjes maken en deze ervoor gebruiken! Het bereiden van deze truffels is heel makkelijk. Ze staan feestelijk op tafel en ook niet onbelangrijk: ze smaken verrukkelijk! Natuurlijk kun je ook kiezen voor pure of voor melkchocolade als je niet van witte chocolade houdt.

Wat heb je nodig voor deze truffels?

Voor ongeveer 20 stuks heb je nodig:

 • 200 gram koekjes (naar keuze)
 • 70 gram roomkaas
 • 125 gram witte chocolade
 • sprinkles
 • bakpapier
 • keukenmachine
 • pan + au-bain marie kom
 • (eventueel: melk)

Hoe maak je de christmas cookie truffels?

 1. Vermaal de koekjes fijn in een keukenmachine. Heb je deze niet? Stop de koekjes dan in een plastic zakje, leg het tussen een theedoek en rol hierover met een deegroller.
 2. Voeg nu de roomkaas toe aan de gemalen koekjes in de keukenmachine en maak er één massa van door dit goed met elkaar te mengen.
 3. Maak van het deeg kleine balletjes, gebruik ongeveer 1 eetlepel van het koekjesmengsel per bal. Is het deeg nog iets te kruimelig? Meng er dan een eetlepel melk doorheen.
 4. Een hele belangrijke stap volgt nu: bevries de koekjestruffels. Zet ze gedurende 15 minuten in de vriezer, waardoor ze zometeen gemakkelijker in de gesmolten chocolade kunnen worden gedompeld.
 5. Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie (in een kommetje boven een pan met water), en haal het van het vuur.
 6. Haal je truffels uit de vriezer. Pak 2 vorkjes, zodat je gemakkelijk de truffels kunt oppakken en doop ze in de chocolade. Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier.
 7. Vervolgens versier je ze met de sprinkles. Wacht hier niet te lang mee, want de chocolade hardt snel uit.

Christmas truffels bewaren

De truffels kun je 4 á 5 dagen bewaren in de koelkast, in een luchtdichte verpakking. Ook handig om te weten: je kunt de truffels oinvriezen nadat je ze met chocolade & sprinkles hebt bedekt. Het is wel belangrijk dat je ze al met chocolade hebt bedekt. Doe je dit niet, dan zullen ze uitdrogen in de vriezer en worden ze kruimelig. Verpak je christmas truffles in een luchtdichte bak. En leg er velletjes bakpapier tussen, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. In de vriezer zijn ze maximaal een maand te bewaren. Ik zou zeggen: ga lekker aan de slag, en verras je visite met deze heerlijke truffels!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Volop genieten van de kerst zit er bij Monique al van jongs af aan in; helpen met de kerstboom opzetten, maar vooral helpen in de keuken, waarbij er altijd grote hoeveelheden kerstkoekjes en taarten werden gemaakt. En nog steeds zorgt ze ervoor dat ze elk jaar weer met kerst de keuken in duikt en daarbij haar familie verrast met allerlei lekkernijen.

Reageer!

5 reacties