Tip! Kom in de Christmas Spirit met de oliën van Young Living

3

Samenwerking – Weet je hoe ik het snelst een kerstgevoel krijg? Door al mijn zintuigen te prikkelen! Mooie versiering in huis om naar te kijken, prachtige kerstmuziek op de radio, een zachte deken op de bank om onder te kruipen én… heerlijke geuren in huis. In dit blogje wil ik ’t heel graag met jullie hebben over de etherische oliën van Young Living. Tot dit jaar wist ik helemaal niets van etherische oliën. Maar dankzij Alles Voor Je Olie is dat dus compleet veranderd!

Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Eerst even wat achtergrondinformatie voor wie nog onbekend is met etherische olie. Want wat is het nou eigenlijk? Het zijn aromatische, geconcentreerde plantenextracten die verkregen worden door stoomdestillatie, koudpersen of het tappen van hars. Puur natuur dus!

Etherische olie ruikt ten eerste onwijs lekker. Maar het doet meer voor je. Door de therapeutische werking kan de olie je lichaam op verschillende vlakken ondersteunen. Het kan bijvoorbeeld je weerstand een boost geven, je luchtwegen ondersteunen en je helpen lekker ontspannen. En dat kunnen we wel gebruiken tijdens de drukke decembermaand, toch?

De Dewdrop diffuser met twee heerlijke oliën

Hoe gebruik je de olie? Je kunt de etherische oliën (verdund) op de huid smeren door een roller te gebruiken. Of je druppelt wat olie in een diffuser, dan ruikt je hele huis ernaar! Young Living heeft een groot aanbod aan etherische oliën van singles en melanges. Het bedrijf werkt volgens de Seed to Seal normen. Dat wil zeggen: planten worden verbouwd op eigen boerderijen en geselecteerde partnerboerderijen. Alles wordt nauwkeurig gecontroleerd, vanaf het planten van het zaadje tot aan het sealen van het flesje. Ze overtreffen daarmee de standaard in de branche!

Premium Starter Kit

Het leek het team van Alles Voor Je Olie en mij erg leuk om een paar toffe producten uit te lichten die je in de webshop kunt kopen. Laten we beginnen met de Premium Starter Kit. Dit is een set met 12 etherische oliën en de Dewdrop diffuser (die ik ook zelf in huis heb). Als je wil beginnen met diffusen, is dit dus echt een perfecte set. Daarnaast ontvang je van Alles voor je Olie een welkomstpakket t.w.v. €25,- met daarin o.a. het handboek Oliewijsheid.

Musthave Roller Set

Ik zei net al: je kunt de etherische olie diffusen, maar je kunt het ook op je huid aanbrengen. Met deze ‘musthave roller set’ neem je je favoriete olie met je mee. De Thieves roller heeft een heerlijke geur en geeft je weerstand een boost. De Deep Relief roller ontspant je spieren, zenuwen en gewrichten en kan helpen bij diverse andere pijnklachten.

Stress Away heeft een heerlijke verleidelijke geur en doet precies wat de naam zegt: het ondersteunt bij elke vorm van stress. Maar het kan je ook helpen beter te slapen. En de laatste roller in de set heet Breath Again. Deze ondersteunt de werking van je luchtwegen.

Desert Mist Diffuser met 3 heerlijke oliën

Geef de winterdagen een exotisch tintje met de Desert Mist diffuser, een prachtige verstuiver met Marokkaans ontwerp. Hierbij ontvang je bovendien de speciale Christmas Spirit olie (die ruikt goddelijk!), sinaasappelolie en citronella-olie. Christmas Spirit is een zoete kruidige mix, perfect voor de feestdagen. Je kunt deze oliën apart gebruiken, maar natuurlijk ook mengen en je eigen recept creëren.

Feather the Owl diffuser

Maak bedtijd voor de kleintjes nog leuker met deze schattige uil diffuser. Cute is-ie hè? Het is een luchtbevochtiger, verstuiver, nachtlampje en een ‘muziekdoosje’ in één. Je ontvangt er een flesje lavendel-olie bij. Dit is een fijne olie om te gebruiken bij baby’s en kinderen om ze te helpen ontspannen en voor een goede nachtrust.

Huiselijke feestdagen set

Deze set bevat alles wat je nodig hebt om tijdens de drukke decembermaand te blijven genieten. En-R-Gee geeft je die energie boost en focus die je nu goed kunt gebruiken. Stress Away heeft een verleidelijke en ontspannende geur. Peace and Calming is zacht en lieflijk. Het werkt bijzonder kalmerend bij jonge kinderen na een overactieve en stressvolle dag. Maar natuurlijk is deze olie ook geschikt voor volwassenen.

Heb jij wel eens etherische olie gebruikt?

En heb je zelf al een hoge kwaliteit diffuser in huis? Dan kun je natuurlijk ook één van de losse setjes met etherische oliën kopen in de shop. Mijn favorieten op dit moment zijn de cinnamon bark, sinaasappelolie, pepermuntolie (voor het openen van de luchtwegen als je verkouden bent) en natuurlijk de Christmas Spirit! Je vindt alle producten die in dit blogje genoemd zijn hier in de webshop van Alles Voor Je Olie.

Ik ben tot slot erg benieuwd: heb jij ervaring met het gebruik van etherische olie? Voor mij is dit echt nieuw terrein, dus vind het erg leuk om jouw ervaringen te horen! En mocht je nog vragen hebben over de olie of de difussers: via @AllesVoorJeOlie op Instagram kun je al je vragen stellen!

Dit artikel is in samenwerking met Alles Voor Je Olie geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

 1. Gwendolyn Fortuin op

  Ik doe regelmatig (maar niet elke dag) olie in mijn bakje met een kaars eronder. Tegen stress, geurtjes, om te ontspannen. Maar ook gewoon voor de leuk. Er bestaan ook apartere geuren zoals Lebkuchen en Kerst!!
  Daarvan kom ik pas echt in de kerststemming.

 2. Lampe Berger, naast een heerlijke geur in huis neemt het ook ‘vieze’ luchtjes in de keuken weg, of van je huisdieren. Werkt goed, alleen kan ik er zelf niet zo goed tegen: slaat op me luchtwegen helaas.
  Dit heb ik al wel voorbij zien komen, ook wolkjes zoals ze zeggen, maar zelf doe ik er weinig mee.
  Wel geregeld een wierookstokje, maar daar moet je echt wel de juiste voor gebruiken anders ook best heftig.

 3. Lucia de Jong op

  ja ik ben er bekent mee en vind het heeerlijk, ik gebruik heel vaak patchoelie olie gewoon omdat het heerlijk ruikt en heel veel lavender olie,rustgevend heerlijk ruikend