Onmisbare gadgets & spullen voor als je gaat kerstversieren

12

Staat jouw kerstboom al? Voordat ik begin met versieren, doe ik altijd een inventory check. Daarbij controleer ik niet alleen of ik genoeg kerstversiering in huis heb. Maar ook of ik de juiste gadgets en handige items klaar heb liggen! Het zijn de minder leuke dingen om te kopen, maar wel spulletjes die het leven van een kerstversierder een stuk makkelijker maken. In deze blog deel ik graag een aantal super handige spullen die erg van pas komen als je gaat kerstversieren.

Een batterijvervanger

Met stip op één staat voor mij: de batterijvervanger. Voor wie nog nooit van een batterijvervanger heeft gehoord: het is een godsgeschenk. De mooiste fijne, kleine twinkellampjes werken áltijd op batterijen. En in een kerstseizoen gaan er heel wat batterijtjes doorheen. Daar hebben ze gelukkig wat op gevonden: de batterijvervanger dus!

Je koopt ‘m in het tuincentrum en bijvoorbeeld hier online bij Warentuin. Hoe werkt het? Je stopt de ‘nep’-batterijtjes in het houdertje van je kerstverlichting. En vervolgens kun je de lampjes gewoon in het stopcontact steken! Belangrijk bij het kopen van een batterijvervanger, is dat je goed let op hoeveel en wat voor soort batterijtjes je kerstverlichting op batterijen nodig hebben.

Er zijn namelijk batterijvervangers voor allerlei systemen. Denk aan: 3 AAA-batterijen of 2 AA-batterijen. En zo zijn er nog veel meer samenstellingen. Je hebt ook batterijvervangers waar je meerdere sets kerstverlichting op batterijen op aan kunt sluiten. Die gebruik ik bijvoorbeeld voor de kerstboom in mijn slaapkamer. Het is even zoeken naar wat voor jou het beste werkt! Oh, en mocht je een kerstdorp bouwen, voor kersthuisjes heb je ook batterijvervangers!

Een timer

Steeds meer kerstverlichting (zeker die voor buiten) heeft een ingebouwde timer. Je zet ze op het juiste moment aan en vervolgens blijven ze zes uur branden. En daarna gaan ze vanzelf weer uit. Wil je zo’n systeem creëren voor kerstverlichting die niet zo’n ingebouwde timer heeft?

Dat kan hoor: daarvoor heb je speciale timer-stekkers. Ze zijn er zowel voor binnen als voor buiten (met klepje tegen vocht). Bij de exemplaren op de foto hieronder kun je door knopjes in te drukken zelf aangeven wanneer de timer aan en uit moet zijn. Hier vind je een hele set aan timers bij Bol.com.

Klik-aan-klik-uit-systeem met afstandsbediening

Wil je helemaal nerdy gaan, koop dan een stekker met afstandsbediening. Zodat je je kerstverlichting binnen én buiten met één klik op de knop aan en uit kunt zetten. Zoiets heet dan ook een klik-aan-klik-uit-systeem. Ik kan er echt niet meer zonder! Heerlijk om lekker vanuit bed mijn kerstboom uit te zetten en de lichtjes op het balkon uit te klikken wanneer ik wil. Een timer kan natuurlijk ook prima, maar ik heb wisselende bedtijden. Soms lig ik er om 22u al in en soms pas om 1 uur ’s nachts. Zo kan ik lekker zelf bepalen wanneer alles aan- en uitgaat!

Satéprikkers & binddraad

Je vraagt je waarschijnlijk af: waar gaat dit heen? Waarvoor heb ik in hemelsnaam satéprikkers & binddraad nodig? Nou, misschien heb jij het ook wel helemaal niet nodig. Maar als je een mooie grote, zware piek of ster hebt die je bovenaan je boom wil bevestigen en de bovenste tak van je kunstkerstboom of echte kerstboom is niet sterk genoeg om al dat gewicht te dragen, dan komt het echt wel van pas!

Mijn trucje is namelijk: twee satéprikkers aan de achterzijde van de bovenste tak vastmaken met groen bindraad voor extra stevigheid. Zorg dat je stokjes laag beginnen, op een punt waar de stam wel wat steviger is. Vervolgens zet je je piek erop et voilá: hij blijft staan!

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ook een lang ijsstokje gebruiken, een twijgje of iets anders duns, stevigs en plats. Ik gebruik groen binddraad trouwens ook voor het stevig vastmaken van zwaardere of mijn duurdere kerstballen in de boom. Zodat ze er niet uitvallen als ik er per ongeluk tegen aan stoot. Helemaal handig als je jonge huisdieren of kinderen hebt.

Nog meer handige spullen

Ik sluit dit niet zo spannende, maar hopelijk wel heel handige blogje af met een lijstje van dingen waarvan ik altijd check of ik er genoeg in huis heb:

 • Verdeeldozen. Als je gaat kerstversieren heb je ineens véél meer stroompunten nodig. Dus zorg dat je voldoende verdeeldozen in huis hebt. Erg handig zijn deze Powercubes. Het zijn stekkerdozen in kubus-vorm. Ze nemen veel minder ruimte in beslag. En, hoe groot ze ook zijn, stekkers/adapters passen áltijd!
 • Poster buddies / verwijderbare spijkers. Als je een kerstkrans wil ophangen of een guirlande ergens aan vast wil maken. Maar je wil er geen spijkers voor in de muur slaan, dan zijn verwijderbare, klevende spijkers van Tesa echt ideaal. Na gebruik haal je ze gewoon weer weg. En voor de wat lichtere zaken zoals posters zijn poster buddies van Pritt handig.
 • Batterijen (vooral AA): ook al gebruik je heel wat batterijvervangers, je hebt waarschijnlijk alsnog een hoop versieringen in huis waar je wél met batterijtjes werkt. En de voorraad gaat er gauw doorheen in de decembermaand. Dus: sla op tijd een flinke lading sterke AA-batterijen in. Vooral de Lidl heeft vaak leuke aanbiedingen.
 • Kerstbalhaakjes in de goede kleur. Met name dat laatste is belangrijk: ik ben nogal van de details, dus als ik in mijn kerstboom goude accenten heb, dan wil ik geen zilverkleurige kerstbalhaakjes. Check altijd van tevoren of je genoeg kerstbalhaakjes hebt in de juiste kleur!
 • Tie wraps: ga je een guirlande vastmaken aan de trap of verlichting ophangen in de tuin? Dan zijn tie wraps onmisbaar. Je kunt ze in allerlei kleuren en maten kopen. En ook handig: door meerdere tievwraps aan elkaar te maken krijg je een groter, langer exemplaar! Ik koop ze vaak bij de Action in een multipack. Maar ze zijn uiteraard ook online te koop.

Veel plezier met kerstversieren!

Ik hoop dat je wat hebt aan dit lijstje. Misschien had jij al die items al in huis. Misschien heb je zelfs nog wel meer spulletjes die het leven van een kerstversierder makkelijker maken. Deel jouw tips dan zeker even in de comments hieronder (even helemaal naar beneden scrollen)!

En mocht je nog vragen hebben over de spulletjes die in deze blog aan bod zijn gekomen, stel ze dan gerust. Ik help je graag. Tot slot: als je nog meer tips wil voor het versieren van je kersthuis: hier vind je al mijn blogs over ‘Kerstversieren als een Pro’. Ik wens je heel veel plezier met kerstversieren!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

12 reacties

 1. Wij hebben een behoorlijk uitgebreid kerstdorp met huisjes waar batterijen in moeten. Bij de meeste huisjes kun je die er uitslopen. Dit kan alleen als er onderin of achterin een opening in de huisjes zit, zodat je daar een lange snoer met goedkope ledlampjes in kunt doen. Meestal moeten er wel een paar lampjes in ieder huisje om het mooi verlicht te krijgen. Deze oplossing is een heel stuk goedkoper dan de batterijvervangers ook wel adapters genaamd! En het werkt prima!

 2. Google Home en bijpassende stekkers 🙂
  Dan is die stekker met afstandsbediening niet nodig….je roept ‘Hey google ..zet de (de naam die je deze stekker hebt gegeven) aan”

  • Dat kan idd ook ;). Alleen in mijn geval zou ik dan 8 verschillende voice opdrachten moeten geven haha. Of kun je alle stekkers ook tegelijk aanzetten met 1 opdracht? Ik denk trouwens wel dat google.home + stekkers een tikkie duurder is dan mijn systeem :).

 3. Wil zeker niet zeuren, alleen even iets meegeven:
  Denken jullie met al die lampjes ajb ook aan duurzaamheid? Groene stroom en oplaadbare batterijen scheelt al…

 4. Een budget tip: bij de Action heb je een setje van 3 stekkers + een afstandsbediening voor maar 10 euro! Lekker van een afstandje je kerstversiering aan en uit doen.

 5. Wij gebruiken al jaren timers voor de buiten verlichting, heerlijk. Ja die kerstboom haakjes moeten idd echt op kleur zijn hoor hihi. Voor de verlichting in de kerstboom hebben we 2 stekkers in die zitten in een stekkerdoos met rode aan-uit knop heel makkelijk.

 6. Oh ik wil zo graag kerstversieren, maar ik mag pas volgende week los als mijn vriend jarig is geweest/het echt december is. Ik ben dol op van die afstandsbedieningen waarmee je je lampjes aan kan zetten, ideaal!