Dit zijn de kerstkaartentrends van 2019

15

Samenwerking – Ik moet ze nog kopen dit jaar, mijn kerstkaarten. Maar ik ga ze absoluut weer versturen! Jij ook? Ik vind het zo jammer dat we elk jaar weer minder kaarten versturen. En dat terwijl er juist steeds meer schitterende kaartjes te koop zijn! Net als voorgaande jaren heb ik samen met Kaartje2go een blogje geschreven over de kerstkaartentrends. Want inderdaad: ook kerstkaarten zijn aan trends onderhevig! Welke stijlen, kleuren en patronen kun je dit jaar in de winkels verwachten?

Trend #1. Winter Wonderland

Net als in de decoratietrends is het winterse thema ook in de kaartenwereld hartstikke hot. Al kan ik beter zeggen: cold. Want de kleuren in deze kerstkaartentrend voor 2019 zijn winters wit, ijsblauw en blush pink (licht roze). Qua prints en designs zien we veel Noordpool-tafereeltjes: ijsberen en pinguïns mogen niet ontbreken. En verder natuurlijk veel sneeuw, ijs en ook het Noorderlicht speelt mee. Ik vind de kerstkaartjes in deze trend lief, zacht en romantisch.

Trend #2. Cozy Christmas

Deze tweede trend is lekker traditioneel. De hoofdkleuren zijn kerstrood en kerstgroen. Er zijn twee verschillende stijlen binnen deze trend. De eerste lijn kerstkaarten is geïnspireerd op de landelijke, Britse Kerst. Denk: Schotse ruitjes, dennenappels en hulsttakjes. Het sfeertje is klassiek, een tikkie landelijk en super knus. De andere lijn is juist wat meer speels en fun. Net wat jij het mooist vindt!

Trend #3. Jungle Bells

Thema nummer drie speelt perfect in op de nu zo populaire dierenprintjes. Je ziet ze terug in de mode, maar ook in kerstballen dit jaar. En yes: eveneens in de kerstkaartendesigns. In deze trend zien we naast dieren (aapjes, tijgers, papegaaien, toekans en ga zo maar door) ook botanische prints. Met name tropische bladeren spelen een grote rol. Qua kleuren staan in de Jungle Bells-stijl vooral groen, goud en zwart centraal.

Trend #4. Picture Perfect

Trend nummer vier is weer helemaal anders. Waar Jungle Bells juist donker, kleurrijk en hip is, is de Picture Perfect-stijl licht en eenvoudig. Ideaal voor mensen die van ingetogen kaarten houden. Denk: simpele designs en fotokaders & subtiele typografie. Met hier en daar wat stijlvolle gouden accentjes voor een feestelijke touch. Oh, en een glansrol voor een mooie foto natuurlijk!

Trend #5. Luxurious Christmas

We sluiten af met de luxueuze stijl. Kerstkaartjes die in deze trend passen zijn stijlvol, glamourous en bevatten lekker veel glitters en gouden spetters. Er is gespeeld met de art deco-stijl en de sfeer die je terugvindt in luxe hotellobby’s. En verder haalt deze lijn inspiratie uit de fluwelen kerstversieringen en overvloedige bloemendecoraties die nu zo populair zijn in de wereld van kerstversiering.

Welke kerstkaartentrend vind jij het mooiste?

Dat waren ze, de vijf kerstkaartentrends 2019! Wil je alle kaarten zien die perfect passen in deze thema’s? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Kaartje2go. Als nieuwe klant krijg je daar altijd je eerste kaart helemaal gratis. Het is super makkelijk om zelf online je eigen kerstkaarten te ontwerpen (met foto bijvoorbeeld). Als je een pakket kaarten bestelt krijg je een gratis proefdruk. En – als je wil – krijg je er gratis mooie rode enveloppen bij.

Wil je liever een luxe gouden, zilveren of parelmoer envelop bij je pakketje kaarten? Dat kan voor een kleine extra bijdrage ook! Tot slot worden alle kaarten van Kaartje2go CO2-neutraal gedrukt. Ik ben natuurlijk hartstikke benieuwd: welk van deze vijf kerstkaartentrends 2019 vind jij het mooiste? En heb je al een kaart gespot die je wel zou willen versturen? Ik hoor het graag in een reactie hieronder!

Dit artikel is in samenwerking met Kaartje2go geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

 1. Cozy christmas en luxurious christmas zijn voor mij het mooist. Grappig, want verder heb ik niet zoveel met die luxurious stijl. Kerstkaarten sturen doen we nog steeds. Het is zo leuk om te doen. Van kaarten uitzoeken tot ze zelf ontvangen.

  • Super leuk die trends bij kerstkaarten, maar de zelf gemaakte zijn nog altijd de leukste als je het mij vraagt. Zelf doe ik het wel ieder jaar als ik er de tijd voor kan vinden. Dit jaar door ziek en zeer genoeg tijd er voor gehad. Maar moet zeggen dat ik bij mezelf niet echt een trend kan vinden, tenzij je borduren een trend kan noemen. Vind het zo leuk om kerstkaarten te versturen, maar het krijgen is net zo leuk!

   • Persoonlijk vind ik geen van bovengenoemden echt wat. Dan hou ik toch liever van de gekochte uit de winkel of nog beter zelf gemaakte. Dit jaar verstuur ik allerlei gekochte en voor volgend jaar ga ik weer zelf kaarten maken, yay! Daar zit overigens geen trend of lijn in, zolang die maar warm en vooral kersterig aandoen.

 2. Hai Saskia,
  Ik ga zelf mijn kerstkaarten maken dit jaar. Ik doe aan handlettering/brushlettering en heb allemaal leuke clearstamps. Ook heb ik gisteren mijn kerstcadeau uitgezocht, een pakketje met rubber stempels. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen. Helaas moet ik vandaag werken dus komt er niks van. Ik vind het ook jammer dat er steeds minder kaarten worden verstuurd. Ik ga mijn vrienden ook gewoon een kaart sturen, en natuurlijk krijgen ze ook nog wel een appje. Maar van kaarten word je gewoon heel vrolijk is mijn beleving.
  Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 3. goedemorgen, sorry, maar eerlijk gezegd vind ik geen van de trends een spektakel. Al die gezichten brrrr……nee hoor, geef mij maar een oudderetse gezellige kerstkaart met kerstmannetjes, sneeuw, boompes etc.

 4. Ik verstuur / breng ook kerstwensen rond. en vind het ook jammer dat er steeds minder in de bus komen. Het is zo bijzonder, die persoonlijke wens, de gedachte dat iemand moeite heeft gedaan om voor jou een kaart te schrijven/kopen/maken. Vooral in deze tijden van snel snel snel, druk druk druk. Neem even dat moment, en denk vooral ook aan die oudere medemens, die niet veel bezoek krijgt bij jou in de straat, die alleenstaande ouder, iedereen heeft behoefte aan het feit dat er iemand, al is het maar eventjes, aan ze gedacht heeft!
  Ik heb dit jaar de kerstmutsjes gemaakt (ja, inderdaad die uit 2016, van Chrismaholic!) en een leuk kaartje met pakkende tekst voor de mensen direct om mij heen ( even ’n flinke wandeling, en het scheelt weer postzegels!)
  Het hoeft dus echt niet veel te kosten! Ik kijk alweer uit naar de enveloppen in de brievenbus, en eerst het raden aan de hand van het handschrift op de envelop wie de afzender is. Dat hoort er voor mij ook bij, een spel op zich!

 5. Wij zenden elk jaar onze kaarten via kaartje2go! Bevalt heel goed. We zijn altijd zo blij met het resultaat! Onze schoonzus komt altijd langs om prachtige foto’s te schieten en die verwerk ik dan op de kaart. Het is een werkje, maar dan heb je echt iets bijzonders elk jaar. Ik schrijf ook altijd een persoonlijke groet erop en bewaar alles dat we zelf ontvangen. Dat gaat dan weer in de tafel ter display. Is echt wel mijn ding die kaartjes haha. Weer een leuke blog Saskia! Ben weer op een goed idee gekomen! Ik denk dit jaar voor die cozy kerst uitstraling te gaan, want we zijn al een paar jaar traditioneel en luxurious geweest. Tijd voor wat anders!

 6. Ik ga meestal voor de Cozy Christmas stijl, maar de kaarten moeten wel altijd iets luxe uitstralen. Net even een fluwelen randje ergens of een deeltje glitter, of dat een woord in het papier is gedrukt, zulke dingen. Ik koop ze altijd al wanneer ze net in de winkels liggen. Ik geloof dat ik ze begin september al in huis had!

 7. In de familie worden ( door de ooms en tantes) steeds minder kerstkaarten geschreven en dat betreuren mijn ouders, dus dit jaar krijgen zij van ons een extra kaartje. De lieve schatten verdienen het gewoon!!

 8. tja ik zelf ben meer vd nostalgische tafereeltjes. anton piek, of kerstbomen, sterren, kerstmannen. warme kleuren en de gezelligheid wil ik er in voelen. koop vele kaarten. ik verstuur er ook nog heelveel. maar helaas we krijgen tegenwoordig nog weinig terug. ieder jaar minder. ecards of met foto’s vind ik erg kil helaas.