Origineel kado-idee: geef een échte ster cadeau met Kerst

10

Samenwerking – Wist jij dat je een échte ster – eentje die hoog aan de hemel straalt – kunt laten vernoemen naar een geliefde? Ik vind dit echt zó’n origineel, symbolisch en super persoonlijk kerstcadeau! Vernoem bijvoorbeeld een ster naar jullie kindje en geef het cadeau aan je partner. Of vernoem de ster naar een overleden dierbare (dat is wat ik heb gedaan). Zo’n ster registreren doe je in het Online Star Register (OSR). En in dit blogje vertel ik je graag wat meer over hoe dat in z’n werk gaat!

Een ster cadeau geven

Ik zei het net al: ik vind ‘een ster geven’ zo’n hartverwarmend, uniek en symbolisch kerstcadeau. Het past ook gewoon bij Kerst vind ik. Het doet me op de een of andere manier denken aan de Ster van Bethlehem uit het kerstverhaal. En bovendien: de nachten zijn lang en donker rond Kerst. Er is geen andere tijd van het jaar waarin we de sterren zo vaak kunnen bewonderen.

Het Online Star Register (OSR) benoemt sinds begin jaren ’00 sterren voor mensen van over de hele wereld. Op de website kun je dus je eigen ster uitkiezen en een naam geven. En vervolgens geef je die ster – symbolisch – aan een speciaal iemand cadeau.

geef een ster cadeauEen ster registeren in het OSR: hoe werkt het?

Gelukkig mocht ik het proces van ‘een ster geven’ zelf uitproberen. Op de website kun je kiezen uit twee speciale kerst-cadeaupakketten. De eerste optie is een fysiek pakket: dat kost €39,- en wordt naar je opgestuurd. De tweede optie is een digitaal pakket. Die kost €24,- en kun je dus vlak voor Kerst nog bestellen en zelf printen. Handig voor als je een last minute cadeau zoekt!

Ik koos voor het fysieke pakket. Vervolgens doorloop je een aantal stappen:

 1. Je geeft jouw ster een naam. Bijvoorbeeld de naam van je (klein)kind of van een overleden dierbare. Dat laatste heb ik gedaan. Ook kies je de sterdatum en het sterrenbeeld waarin jouw ster zich bevindt.
 2. Vervolgens kun je een persoonlijk berichtje schrijven. Dat wordt op een apart kaartje gedrukt dat je bij je cadeau kunt voegen.
 3. Normaal gesproken ontvang je het pakket de volgende werkdag via de post (gewoon in de brievenbus). Je kunt het dan zelf nog bekijken en er eventueel nog iets aan toevoegen voordat je de verpakking sealt. En eventueel kun je het nog extra mooi inpakken.

Wat zit er in het cadeaupakket?

In het speciale kerst-pakket zitten diverse items. Ten eerste een brief met wat uitleg over het cadeau. Verder ontvang je een gedetailleerde draaibare sterrenkaart, een glow-in-the-dark sterrensticker die je bijvoorbeeld op het plafond kunt plakken. Plus een uitleg over de code van jouw ster. En dat alles verpakt in een bijzondere kerstverpakking.

Ook kun je je ster registreren en zoeken in de Star Finder App. De app vraagt om je locatie en toegang tot je camera en zo kun je – door je telefoon te bewegen langs de sterrenhemel – jouw eigen ster lokaliseren en visualiseren.

Wat zijn mijn ervaringen?

Het plan was eigenlijk om het pakket ‘zomaar’ op een doordeweekse dag aan mijn man te geven. Maar toen ik het ontving, openmaakte en de naam van deze dierbare, overleden persoon op het prachtige certificaat zag staan, kreeg ik een brok in mijn keel en een traantje in mijn oog. Echt, ik overdrijf niet.

Ik vond het zo speciaal! Daarom heb ik besloten om het cadeaupakket mooi in te pakken en onder de kerstboom te leggen. En dus te bewaren tot Kerstmis. Ik vind het te bijzonder om ‘zomaar’ te geven. Gelukkig leest mijn man mijn blogs nooit 😉 dus met een beetje mazzel komt-ie er niet achter voor die tijd. Beloven jullie het geheim te houden? Ik kan in ieder geval niet wachten om dit bijzondere cadeau te geven.

Ik heb trouwens al wel de app geïnstalleerd en de ster opgezocht. Dat was echt leuk om te doen! Ik denk dat het nog veel specialer is als mijn man en ik straks samen op kerstavond buiten staan. Warm ingepakt – hopelijk met een dik pak sneeuw onder onze voeten – om deze bijzondere ster te zoeken in de koude winterhemel. En om vervolgens te beseffen: wat er ook gebeurt, deze ster zal eeuwenlang blijven bestaan.

Wat vind jij van dit kerstcadeau-idee?

Natuurlijk ben ik súper benieuwd naar jullie reactie op dit cadeau-idee. Is het iets wat jij cadeau zou doen aan een geliefde? Heb je al iemand in gedachten aan wie je het zou geven? Of heb je misschien al wel eens een ster vernoemd en geschonken aan een speciaal persoon? Ik hoor heel graag jullie reacties hieronder!

Dit artikel is in samenwerking met OSR geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Dit is zo’n top idee. Ik had er nog nooit van gehoord, maar h et is echt speciaal! Een heel goed idee voor Kerst, Saskia.

 2. Hey Saskia,
  Wauw, wat een gaaf idee. Misschien ga ik die wel cadeau doen, en dan met de naam van mijn overleden broer.
  Wist helemaal niet dat dat kon haha.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  • Wauw, dit is zo mooi… Ik wist er wel vanaf, maar nooit verder naar gekeken omdat ik er vanuit ging dat het niet betaalbaar zou zijn. Ik heb de kerstcadeaus allemaal al geregeld, maar mijn man is begin januari jarig en meestal is het moeilijk dan iets origineels te vinden zo vlak nadat ik “all out” voor kerst ben gegaan. Echt enorm bedankt!

 3. Ik kreeg tranen in mijn ogen tijdens het lezen. Nu ben ik altijd wel een beetje emotioneel als kerst dichterbij komt, maar ook omdat de vader en het zusje van mijn vriend vorig jaar en 5 jaar geleden zijn overleden. Ik weet dat mijn vriend het een heel mooi cadeau zou vinden als ik ze vernoem naar een ster dus dat ga ik zeker doen.

  Een vraag aan jou Saskia want jij hebt het al eens gedaan; kan je een ster ook 2 namen geven? (Of eigenlijk 3 want zijn zusje had 2 voornamen) Of is dat niet handig of mogelijk?

  • Je hebt voor de naam een maximum aantal tekens tot je beschikking, maar ik weet even niet precies hoeveel. Ik zou het gewoon even proberen! Je kunt alles invullen en dan toch besluiten niet te bestellen als je dat wil.

 4. Wat een bijzonder cadeau!.
  Als klein meisje keek ik altijd naar de sterrenhemel met mijn vader.
  Ik had zoveel vragen, nog steeds hóór, nu kijk ik ze alleen.
  Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens een plekje krijgt aan de immens grote sterrenhemel.
  Ik zou er één naar mijn vader vernoemen .
  Heel mooi!.
  Groetjes Marijke.

 5. Lieve Saskia,
  Wat was ik ontroerd toen ik je artikel las over Online Star Register. Dat je een ster kon laten vernoemen naar een dierbare was mij onbekend maar wat een mooie geste is dat.
  Ik wist meteen dat dit het perfecte cadeau was voor mijn zusje en nichtje die deze zomer hun zoon en broertje verloren zijn. Binnenkort is zijn verjaardag en in plaats van zijn verjaardag te vieren moeten wij hem herdenken.
  Door symbolisch een ster naar hem te vernoemen wordt hij nu voor eeuwig herinnerd.
  Ik heb het cadeaupakket voor overlijden direct besteld.
  Ik hoop dat ze dit gebaar net zo bijzonder vinden als ik. Er zullen zeker heel wat tranen vloeien als ze het pakket van Online Star Register uitpakken. Heel hartelijk bedankt voor je tip. Wens je alvast een mooi Kerst. Liefs Janny