Binnenkijken in het lichte & industriële kersthuis van Thessa

11

En de mooie kersthuizen blijven maar komen! Deze week zijn we op bezoek bij een super creatieve dame. Haar huis is stoer, licht, wit en toch ook vintage inspired en kleurrijk. Ik maak er een sport van om jullie steeds weer écht andere kersthuizen te laten zien. En dat is dit keer hopelijk ook weer het geval. Welkom binnen bij Thessa!

Creatieveling

Thessa (32) is creatieveling van beroep. Ze begon haar carrière ooit als make-up artiest en werkte jarenlang voor tv, film en theater. Nu is ze werkzaam bij De Volkswagenbus, een bedrijf dat van die super cute gekleurde retro Volkswagenbusjes verhuurt, o.a. voor bruiloften.

“Ik beantwoord de verhuurmail en de telefoon en ik denk mee over de look & feel van het bedrijf. Daarnaast beheer ik alle websites + social media kanalen.” En alsof dat niet genoeg werk is, doet Thessa er nog vanalles naast. “Dat klopt,” lacht ze. “Ik ben ook nog eens lifestyle fotograaf, ik help bedrijven met social media en ik heb mijn eigen blog en Instagram! En vorige week heb ik ook nog eens mijn kerstboomdecoratie-service gelanceerd!”

Hoogbejaarde Jack Russel

Thessa woont samen met haar verloofde Roeland, de liefde van haar leven. “En met onze hoogbejaarde, maar nog steeds knappe en energieke 17 jarige Jack Russell Duke,” voegt ze lachend toe. “Samen hebben wij nu bijna 4 jaar geleden ons eerste huis gekocht. En – je gelooft het misschien niet – de allereerste plannen die wij maakten was waar de kerstboom zou komen te staan. In onze woning zit namelijk een prachtige serre. Deze leent zich er bijzonder goed voor. Vanuit het hele huis is de boom dan goed te bewonderen.”

De voorpret is het leukst

Het leukste aan Kerst vindt Thessa – zoals zovelen – de voorpret. “Het naar de kerstdagen toeleven, het decoreren van de boom, inkopen doen, bedenken wat we gaan eten, cadeaus kopen en de cadeaus zelf inpakken. Want die moeten uiteraard bij de boom passen,” vindt ze. “Ik krijg echt het kerstgevoel van gezellig lampjes en kerstmuziek. Ik geniet van de donkere dagen. Lekker knus op de bank met een dekentje, warme chocolademelk, kaarsjes aan en dan het liefst nog een leuke romantische kerstfilm kijken.”

Thuisblijven op kerstavond

Thessa’s favoriete kersttraditie is de cadeaus uitpakken op kerstavond. “Toen ik klein was bleven wij altijd met het hele gezin thuis op kerstavond. De gourmet ging dan aan en na het eten pakten we alle cadeautjes onder de boom uit. Inmiddels heb ik mijn eigen gezinnetje en hebben wij deze tradities voortgezet. Kerstavond is heilig. Dan zijn we samen en pakken we cadeaus uit.
Onze hond Duke is hier ook altijd onderdeel van, want cadeaupapier verscheuren is zíjn favoriete kersttraditie. Sinds twee jaar hebben Thessa en haar vriend hun eigen traditie toegevoegd aan dit ritueel. “We pakken de matrassen van boven en slapen onder de kerstboom op kerstavond. Met de lampjes van de boom aan. Mega romantisch en niks leukers dan wakker worden onder de kerstboom!”

Industrieel met een vrouwelijke touch

Thessa omschrijft haar interieurstijl als ‘industrieel met een vrouwelijke touch en een tikje vintage’. “En dit zie je ook terug in de kerstboom,” vertelt ze. “Want de boom moet bij ons interieur passen. Drie jaar geleden hebben we geïnvesteerd een in hoge kwaliteit kunstboom incl. lichtjes van 2 meter en 15 cm. Hij heeft bijna echt lijkende takken. Hij raakt net niet de bovenkant van de serre en is hiermee echt een pronkstuk in de wintermaanden voor ons.”
Toen ze de boom kochten, investeerde het paar ook meteen in mooie grote basisballen in de kleuren olijfgroen, wit, zilver en goud. “Inmiddels heb ik hier ook oud roze aan toegevoegd,” zegt Thessa. “Ik verwacht deze kleurencombinatie nog wel even mooi te vinden. De basis is goed en leent zich om te wisselen. En we kunnen altijd uitbreiden in kleuren.”

Vol, voller, volst!

Thessa houdt van een volle kerstboom. “Het eerste jaar in ons nieuwe huis hingen er 300 kerstballen in onze boom. Inmiddels is dit zeker verdubbeld. Iets waar ik tijdens het opbergen van de kerstboom altijd spijt van heb, haha! Maar er kan wat mij betreft niet goed in de boom hangen. Het mag echt een kerstboom zijn zoals je in het tuincentrum en bij de Bijenkorf ziet. Voller, voller, volst!”

Versiertips

Tot slot heeft Thessa nog een paar originele versiertips die ze zelf graag toepast voor jullie. En dan specifiek tips voor een mooie volle versierde boom, net als die van haar:
 • Koop een volle echte kerstboom of investeer in een mooie kunstboom.
 • Wees niet bang voor een hoge boom. Ga voor dat wow-effect!
 • Hang alle ballen en decoraties altijd los. Alles moet de vrijheid hebben om te bewegen. Dit staat het mooist.
 • Hang ook eens drie ballen op één haakje. Alle drie in verschillende formaten. Dit zorgt voor een speels effect en vult de boom snel.
 • Hang ook ballen dicht bij de stam van de boom. Zodat de boom echt mooi vol en gevuld is. Gebruik hier uiteraard niet je mooiste ballen of decoratie voor. Die hang je vooraan.
 • Koop veel en dan bedoel ik ook echt veel kerstballen! Hoe meer ballen hoe voller en feestelijker de boom is.

Wat vind jij van Thessa’s kersthuis?

Ik vind Thessa’s stijl echt heel bijzonder, uniek, vrouwelijk & stoer tegelijk. Haar fotografiestijl en bewerkingsstijl is ook al zo eigen: wit, licht en fris. Bijna zwart-wit! En ik hou van de manier waarop zij planken, kastjes en ‘vignettes’ (tafereeltjes) maakt. Het ziet er altijd zo sfeervol en put together uit. Mocht je Thessa’s belevenissen willen volgen, zoek haar dan vooral even op op Instagram @ThuisbijThess.
Het is zo’n vrolijke, leuke, lieve meid die je met veel plezier zult volgen. Tot slot hoor ik natuurlijk graag van jullie. Wat vinden jullie van Thessa’s sfeertje? Laat vooral je mening weten. Maarreh, wees wel een beetje vriendelijk in je formulering. Het gaat wel om iemands huis ;-. Voor afkraken is geen plaats hier op Christmaholic. Tot slot: mocht je nog meer kerst-binnenkijkers willen zien: hier vind je ze allemaal terug.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

 1. Gisteren bij Intratuin in Halsteren geweest. Wat ontzettend mooi is het daar. En wat een grote afdeling met kerstdorpen. Geweldig. We hebben genoten.

 2. De Scandinavische stijl is zeker mooi en vooral licht. Zelf vind ik bij kerst meer de traditionele, maar vooral warme kleuren rood, groen en zilver horen.
  Gelukkig is er voor elke smaak genoeg keuze!

 3. Ik denk dat ik er nog één ga volgen na aanleiding van een blog alhier.
  Gewoon ook al heerlijk om doorheen te scrollen, puur plaatjes kijkend.

 4. Ik vind de boom echt heel gaaf, mooie kleuren, lekker licht. Ben nu geneigd om nog wat ballen bij te kopen 😉 Ik hang ook altijd wat dichter bij de stam, het is mooi om wat diepte te creëren. De tafel ziet er ook heel mooi uit.