Dagboek: op pad voor Christmaholic + vlog Kerststad Valkenburg!

10

Het is de eerste maandag van de maand en dat betekent: dagboek-tijd! Weet je, ik vind het dit keer echt lastig om te bedenken wat ik kan vertellen. De afgelopen maand was razenddruk. Ik heb ontzettend veel gewerkt, en dat is meestal gewoon thuis achter de laptop of achter de camera. Maar verder ben ik ook heeeel veel op pad geweest om kerstshows en kerstmarkten te bezoeken. Dus daar zal ik je wat meer over laten zien. En ik deel alvast een sneak peek van mijn kerstversiering!

Ik weet niet wat ik moet vertellen…

Ik heb het idee dat ik alle achter-de-schermen-dingen al wel in die kerstshow-verslagen en op mijn Instagram stories heb laten zien. Maar: de meeste van jullie lezen natuurlijk niet ál mijn blogs. En jullie zien ook niet allemaal die stories. Dus daarom ga ik hieronder een paar fotootjes delen van mijn bezoekjes.

En ook nog wat linkjes naar alle verslagen. Mocht je al deze blogjes en foto’s al gezien hebben: bovenaan deze blog vind je een videoverslagje van ons bezoek aan Kerststad Valkenburg. Die heb je wellicht nog niet gezien ;-). Meer een lezer? Het uitgebreide fotoverslag met tips voor je bezoek aan Kerststad Valkenburg vind je hier.

Kerstshows bezoeken

Samen met Robert, Arvid en ook af en toe in mijn uppie heb ik de afgelopen weken heel wat kerstshows in tuincentra bezocht. De verslagen staan inmiddels online. Ik heb hieronder een lijstje gemaakt van de blogjes, inclusief wat verslagen van eerder dit jaar. Dan kun je ze nog even op je gemakje lezen, mocht je er eentje gemist hebben. Daaronder vind je wat foto’s van mij tijdens diverse kerstshowbezoekjes!

Lekker aan het versieren geslagen

De afgelopen twee weken ben ik begonnen met versieren hier thuis. Ik woon vrij klein, maar ik pak graag vrij groots uit. Niets over the top ofzo hoor. Maar ik wil wel dat het écht kerstig is. Dat versieren gaat bij mij in fases. Eerst zet ik de boom in de slaapkamer op, met alleen lichtjes. En daarna komen de kerstballen erin. Vervolgens is de grote kerstboom in de woonkamer neergezet.

De eerste selectie aan kerstballen hangt erin. Hieronder vind je een kleine sneak peek van beide bomen. De boom in de woonkamer vind ik het nog láng niet vol genoeg. Dus de komende week komt daar nog veel meer versiering bij. En nog wat cadeautjes eronder. Eind december krijg je van mij een uitgebreide home tour blog waarin ik alle kerstversiering in huis zal laten zien. Heb er nu al zin in!

Veelgestelde vragen…

Omdat ik altijd dezelfde vragen krijg als ik dit soort foto’s plaats, zal ik ze maar even preventief beantwoorden, haha. Beide bomen zijn kunstkerstbomen. De grote heb ik al jaren, ik weet niet meer welk merk. De kleine kocht ik vorig jaar bij Tuincentrum Coppelmans. Het is een Alpine-boom van het merk Everlands. De cadeautjes onder onze kerstboom zijn genummerd vanwege onze kersttraditie.

We kopen 24 cadeautjes voor elkaar (mijn man en ik) en die pakken we allemaal op 24 december uit. Een soort adventskalender dus, maar dan anders. En als je je afvraagt wat ik dan in hemelsnaam allemaal voor mijn man koop, hier heb ik wat inspiratie verzameld. Overigens zit ik nu graag in de huiskamer te werken (normaal in mijn mini kastenkamer / werkkamer). Want in de huiskamer staat die mooie boom! Lekker met een kopje kerstthee erbij, misschien wat kerstkoekjes. Heerlijk!

Kerstmarkt in Münster

Vorige week was ik met Arvid in Münster, in Duitsland om daar de 5 kerstmarkten te bezoeken. Het videoverslag daarvan vind je hier op mijn YouTube-kanaal. Zo’n vlog maken is super leuk om te doen, maar wel hard werken, haha! Van tevoren maak ik een digitaal draaiboek. Daarin staat precies wanneer we welke kerstmarkt bezoeken, met alle belangrijke info erbij en ook welke scenes ik wil schieten. Zo kunnen we alles afvinken en vergeten we niks!

Ik vind het ook leuk om te experimenteren als ik video’s maak. Zo heb ik voor het eerst twee timelapses in een video verwerkt. De ene is een timelapse waar mensen voor de kerstmarkt langs de camera lopen. En bij de tweede heb ik 3,5 minuut ‘soort van’ stil gestaan terwijl de camera van Arvid elke seconde een foto maakte. En die plakt de camera dan vervolgens automatisch achter elkaar. Het resultaat: je ziet mij in het midden van het beeld staan en alle andere mensen sjezen langs.

Dat was echt leuk om te doen!! Arvid heeft ook een super handige gimbal voor zijn camera, die het mogelijk maakt om hele stabiele beelden te maken. Daarmee kon hij bijvoorbeeld achter mij aan lopen en bleef het beeld recht. Als je dat zonder gimbal doet gaat het beeld op en neer, omdat je zelf ook op en neer gaat als je loopt. Vloggen is – als je het vergelijkt met bloggen – nog iets waar ik niet zo heel erg ervaren in ben. Dus het is extra leuk om te experimenteren. Zeker als je zo’n fijne vriend / collega bij je hebt die dat óók leuk vindt!

Sinterklaas & Kerst dobbelspel

Misschien had je het al gezien, misschien nog niet: maar ik heb een nieuwe versie van het dobbelspel uitgebracht. Liseth maakte de prachtige illustraties bij de Sinterklaas-versie van het dobbelspel. Hieronder zie je een sneak peek. In deze blog lees je er veel meer over en kun je een preview zien van het spel. Het is een downloadbare PDF die je shopt in mijn Etsy-shop. En natuurlijk is de kerstversie van het dobbelspel er ook nog steeds! Ook daar heb ik hieronder een fotootje van geplaatst. Hier vind je meer info over het kerstdobbelspel.

Kerst DobbelspelWat staat er de komende maand op de planning?

Ik sluit deze blog heel graag af met een sneak preview van wat er de komende weken allemaal op de planning staat. Morgen (3 december) ben ik jarig! En omdat ik cadeautjes geven nog leuker vind dan krijgen, deel ik dan een toffe free printable met jullie. Robert en ik gaan deze maand nog een dagje kerstsfeer proeven in Antwerpen tijdens de openingsdag van de kerstmarkt daar. Mega veel zin in!

Het verslag daarvan kunnen jullie uiteraard verwachten de komende weken. En verder staan er op de planning: tips om je salontafel te versieren, een centerpiece voor je kersttafel, cadeau-versierideetjes met echt kerstgroen, kersthapjes met cranberry, een overzichtje van de leukste kerst-DIY’s om zelf te maken en nog een paar fijne winacties! En ik zal nog een extra dagboekblogje delen vlak voor Kerst waarin ik vertel wat ik de weken voor Kerst allemaal gedaan heb.

De tijd vliegt nu ontzettend hard! Het is nog iets meer dan 3 weken tot de feestdagen. Dus mijn motto voor de komende tijd is: optimaal genieten van de most wonderful time of the year. Ik hoop dat jullie dat ook doen!

Liefs,
Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Super leuke vlog. Afgelopen donderdag en vrijdag waren wij er ook. Heerlijk om de decembermaand mee te beginnen. En nu heb ik toch ook de lichtparade gezien.

 2. Leuk weer! Ik lees alles van je, en ik vind het echt zo gezellig, valt wel tegen na de kerst als het weer allemaal om is…niet aan denken!! Lekker genieten, ik wens jou en Robert en iedereen hier ook veel voorpret!!!

 3. Ik kijk uit naar je home tour blog. Altijd leuk om te lezen/zien en eventueel inspiratie op te doen. Hihi, ik ben ik principe helemaal klaar met versieren in huis en de kerstboom staat inmiddels ook al in vol ornaat (ok, ik zal nog wat items bijkopen), haha. Dit jaar voor het eerst geen bont versierde boom, omdat dit vorig jaar geen gezicht was met de nieuwe boom. Nu glanzende porselein wit hertje, vosje, eekhoorn, (b)engel. Van mat porselein: konische items, beukennoten, vogel en wat nieuwe zilver/glitter glasballen, Verder wat ik zelf nog heb aan wit/zilver/glas en kristallen in diverse vormen. Lekker rustig oogt het nu en staat ook beter in daglicht. Moet, nou ja wil ook nog wat anders zien te vinden dan de witte glitterpiek die erop staat, maar daar loop ik vanzelf wel een keer tegenaan. De net afgelakte salontafel kan nog niet veel hebben, dus ook daar rustig als ook de rest van het huis. We hebben nu zoiets van: Lees is more, dus laat de kerst maar komen!

 4. Hoihoi, het is altijd weer leuk om te lezen, ik heb het één en ander in te halen het begint al met lezen en kijken hier, om maar te zwijgen over thuis.
  Fikse griep gehad, loop nogal achter de feiten aan op dit moment maar komt goed.
  Want…. It’s beginning to look a lot like Christmas, everywhere you go.
  Nou ja alles wat er nu fout gaat kan niet nog een keer gebeuren, pfff.
  Ik zie nu al dat het leuk begint te worden bij jullie thuis ☺.
  Münster is ontzettend knus en gezellig, Valkenburg ook trouwens,in beide plaatsen een paar keer geweest rond Kerst.
  Nou de komende dagen maar even wat extra lezen, ben ik weer een beetje bij☺.
  Groetjes Marijke.

 5. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, wel wat laat maar welgemeend.
  Het kookboek zou wel ‘n heel mooi kerstcadeau zijn.
  En ‘t is zo leuk om iedere week al je nieuwtjes van kerst te lezen, ik kijk er naar uit iedere week.
  Heel veel liefs Tiny.